Oliseh krijgt veeg uit de pan: 'Hij behandelde ons als honden'
Donderdag, 22 maart 2018 om 08:07

Fortuna Sittard en Sunday Oliseh stonden dinsdagavond tegenover elkaar in een arbitragezaak. De Nigeriaan, door de club onlangs op non-actief gezet, wil zijn baan terug óf een fikse vergoeding. Sjoerd Ars legde een verklaring af over Oliseh, die volgens de spits tamelijk apart te werk ging in Sittard.

"Zo'n trainer had ik nog nooit meegemaakt. Ik heb jaren in het buitenland gevoetbald en daar zaten rare trainers tussen. Maar een trainer die mensen bedreigt en spelers vernedert, die had ik nog nooit meegemaakt. Hij behandelde ons als honden", zegt Ars in gesprek met de Gelderlander. In het buitenland speelde hij voor Levski Sofia (Bulgarije), Tianjin Teda (China), Konyaspor, Karsiyaka (beiden Turkije) en Szombathelyi Haladás (Hongarije). In januari 2017 tekende de spits bij Fortuna Sittard.

Ars kwam al snel in de clinch te liggen met de oefenmeester. "Ik begon nog in de basis toen ik begin vorig jaar naar Fortuna kwam. Maar na twee weken was het al klaar. Ik gaf een keer tegengas en toen was het meteen ruzie. Ik heb daarna nauwelijks meer gespeeld. Ook oudere spelers mochten van Oliseh niets zeggen", aldus de spits, die momenteel door Fortuna verhuurd is aan De Graafschap. Ars spreekt van een 'angstcultuur' en zegt dat iedereen bang was voor Oliseh.

"Die man intimideerde mensen. De bom moest wel een keer ontploffen", vervolgt Ars. Oliseh zei tijdens de arbitragezaak dat hij door Fortuna weggepest is, doordat de club bijvoorbeeld koud water uit de douche liet komen en slecht eten serveerde. "Dat is toch vreemd, want hij at altijd samen met ons, de spelersgroep. Wij hebben er daar nooit over geklaagd. En bij de amateurclub waar we trainden, hebben we inderdaad één keer twee dagen geen warm water gehad. Maar dat kan overal gebeuren."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
3
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
NUFC_U2
 
36
22 maart 2018 om 08:28
Om eerlijk te zijn, heb ik mijn mening wel een beetje aangepast. Ik dacht dat Oliseh een loer werd gedraaid, dat hij een goede trainer was en dat succes anderen jaloers maakt. Maar ondertussen sijpelen steeds meer negatieve berichten over hem door. Laat ik het zo zeggen; de beeldvorming over Oliseh is niet heel positief. Laten we hopen dat Fortuna Sittard de draad weer oppakt. Het zou leuk zijn als ze evt via de nacompetitie weer promoveren.
 
JasperSJ
 
12
22 maart 2018 om 08:48
Als speler scheen hij al een vreemd evogel te zijn; Ajacieden waren niet uitgesproken negatief, maar uit hun commentaar bleek wel dat ze niet rouwig waren toen hij vertrok.
 
Clubfan
 
6
22 maart 2018 om 09:46
Nu wordt er alleen maar modder gegooid. Beide partijen zullen deels de waarheid vertellen. Als Oliseh echt zo'n monster was en als de angstcultuur echt zo groot was, was Fortuna niet voor het eerst in twintig jaar weer een ploeg geworden die meedoet voor de prijzen.
 
AndreNijmeijer
 
16
22 maart 2018 om 10:21
Ook in ogenschouw nemen wie dit zegt: “Ik begon nog in de basis toen ik begin vorig jaar naar Fortuna kwam. Maar na twee weken was het al klaar. ... Ik heb daarna nauwelijks meer gespeeld." Dat zou toch ook wel een beetje meespelen.
 
RobJanssen
 
1
22 maart 2018 om 11:25
fortuna heeft voor het eerst in 20 jaar een beetje geld om spelers te kopen.....
 
Savano
 
4
22 maart 2018 om 13:13
Volgens mij presteerde Fortuna in jaaaaaaren niet zo goed. Schijnbaar hadden ze een harde hand nodig die ze tot presteren pushte. Het is nu wel heel makkelijk om Oliseh overal van te beschuldigen en ineens deugde hij allang niet en piepende wisselspelers dringen zich om kwaad te spreken. Nee, had dan meteen je kaak open gedaan en dit desnoods anoniem gerapporteerd aan de spelersvakbond, de club zelf en-/ of de KNVB. Maar neeuh allemaal achteraf ... Oliseh is vast geen engel maar hij behandelt je als een hond. Kom op zeg, waar is dan je eigenwaarde om voor jezelf op te komen? Als dat al zo is ...
 
Miccoli
 
0
22 maart 2018 om 14:46
"ik gaf een keer tegengas en toen was het meteen ruzie. Ik heb daarna nauwelijks meer gespeeld." Volgens mij zegt Ars hier toch dat hij voor zichzelf is opgekomen? Dit resulteerde in een ruzie met als gevolg dat hij daarna niet meer speelde.
 
herthaner
 
13
22 maart 2018 om 09:00
Wie is die ars nou helemaal? Natuurlijk moet ie z'n bek houden. Hij heeft nl nooit op niveau gespeeld en dus is z'n leeftijd een nadeel.
 
voetbalfreak
 
2
22 maart 2018 om 09:19
Ze hebben wel degelijk overleg gehad, maar blijkbaar kun je beter tegen een muur praten. Oliseh was eigenwijs.
 
 
47
22 maart 2018 om 09:16
Dus omdat hij nooit op niveau gespeeld heeft kan hij niet beoordelen hoe het gedrag van deze trainer is ? Hij is zeker niet de beste spits die er rond loopt. Hij was wel topscoorder in de jl, iets dat ik niet geweest ben, en daarnaast heeft hij door zijn leeftijd veel ervaring met trainers. Aangezien hij ook met hem gewerkt heeft mag hij juist wel een mening hebben en deze uiten. Hij heeft meer recht van spreken dan jij en ik. Of ben jij ook een speler van fortuna ?
 
voetbalfreak
 
11
22 maart 2018 om 09:18
Dikke kans dat hij meer gepresteerd heeft als voetballer dan jij, als oud collega mag je toch wel je oordeel vellen lijkt me. Ferry De Regt, ook een speler op leeftijd, kan de woorden van Sjoerd Ars alleen maar beamen. Die vertrok daarom ook uit Sittard.
 
Janselluf
 
11
22 maart 2018 om 09:28
Waar slaat dat op man? Dus als je onder aan de ladder staat mag je niets zeggen en moet je je mond houden? Gaat nergens over herthaner
 
RobJanssen
 
0
22 maart 2018 om 11:26
onzinnige reactie.....ars was niet de enige hoor.
 
-NEC-
 
2
22 maart 2018 om 11:53
Ars is 3 voudig topscorer van de JL en meervoudig kampioen. Dus dit is niet een of andere JL speler. Oliseh mocht hem op zijn blote knieën bedanken dan Ars er überhaupt wilde speler, gewoon een prima speler.
 
rickv
 
5
22 maart 2018 om 09:34
Tsja ook wel raar dat dit dan zo lang door heeft kunnen gaan. Mijn inziens zijn hier 3 schuldigen, de spelersgroep, met name oudere spelers, die het maar laat doorgaan zonder in te grijpen, de trainer uiteraard zelf, maar ook zeker Fortuna die als ik dit volg veel te laat hebben gehandeld. Wat natuurlijk nog staat is de claim van Oliseh over illegale partijen. Dat hij spelers als honden heeft behandeld maakt zijn claim minder geloofwaardig, maar het kan beide waar zijn.
 
FCU75
 
2
22 maart 2018 om 09:47
Heeft hij ondertussen al meer gezegd over die praktijken? Zonder onderbouwing is het nogal een loze kreet namelijk.
 
RobJanssen
 
1
22 maart 2018 om 11:28
Er zou zwart geld aangeboden zijn......
 
voetbalfreak
 
2
22 maart 2018 om 09:55
De oudere spelers zijn juist vertrokken omdat Oliseh geen tegenspraak wilde.
 
rickv
 
0
22 maart 2018 om 15:18
Weet ik, maar vertrekken is geen ingrijpen. Het is de makkelijke beslissing. Zeker als wat je achterlaat een club als Fortuna is waar salaris en prestige nou niet bepaald hoog zijn.
 
voetbalfreak
 
0
22 maart 2018 om 22:31
Noem het vluchten, maar als het er kansloos uitziet ga je eenmaal toch weg.
 
bjorn282
 
0
22 maart 2018 om 18:34
Beetje lullig dat Tini Ruys hetzelfde vertelde en die raakte ook zijn baan kwijt na ruzie met oliseh..ook alleen maar om de weg vrij te maken voor ex roda speler en oliseh vriendje voigt...en voor die diegene die zeggen dat hofland op het succes van oliseh voortborduurt..in de opstelling worden 5 andere spelers gebruikt die volgens oliseh niet konden voetballen dus ja....zat ie er toch naast