Olivier Giroud landt in Milaan en stapt over voor zeer lage transfersom
Donderdag, 15 juli 2021 om 19:05

Olivier Giroud gaat zijn carrière vervolgen bij AC Milan. Volgens transfermarktexpert Gianluca Di Marzio staat alleen de medische keuring de definitieve overstap nog in de weg. De 34-jarige aanvaller lijkt Chelsea te verlaten voor een bedrag van maximaal twee miljoen euro: de vaste transfersom bedraagt slechts een miljoen euro en daar kan nog een miljoen euro aan worden toegevoegd als aan bepaalde sportieve prestaties wordt voldaan. Naar verluidt gaat Giroud voor twee jaar tekenen, tegen een jaarloon van vijf miljoen euro.

De bonus van een miljoen euro wordt uitgekeerd als Giroud een bepaald aantal wedstrijden speelt of als Milan zich volgend seizoen kwalificeert voor de Champions League, zo klinkt het. Milan hoopte Giroud aanvankelijk transfervrij over te nemen, maar vorige maand meldde Chelsea dat het in april gebruik had gemaakt van een contractuele optie om zijn aflopende verbintenis met een jaar te verlengen. Om die reden moet alsnog een transfersom worden betaald voor de veteraan, die al enkele weken in gesprek is met de vicekampioen van de Serie A. Woensdagavond meldde technisch directeur Paolo Maldini al dat alle partijen het eens zijn geworden over de voorwaarden.

Giroud speelde vorig seizoen zeventien competitieduels voor Chelsea, waarvan negen als invaller. Hij scoorde viermaal. Milan besloot werk te maken van zijn komst nadat duidelijk werd dat Zlatan Ibrahimovic voorlopig uit de roulatie is. De Zweed miste het EK vanwege een knieblessure, die hij op 9 mei opliep in een competitiewedstrijd tegen Juventus, en moet wellicht geopereerd worden. Volgens berichten van vorige maand verloopt zijn herstel minder snel dan gedacht. Giroud was de voornaamste kandidaat om Ibrahimovic op korte termijn te vervangen en lijkt Chelsea te gaan verlaten na een dienstverband van drieënhalf jaar.

Giroud, die namens Chelsea goed was voor 39 doelpunten in 119 officiële wedstrijden en met Frankrijk deelnam aan het EK, is niet het enige target van de Milanezen. RMC Sport meldde eerder deze week dat I Rossoneri de pijlen dicht bij een overeenkomst zijn met Fodé Ballo-Touré, die naar verluidt voor acht miljoen euro overkomt van AS Monaco. Daarnaast is Milan volgens Corriere dello Sport al enige tijd in gesprek met Real Madrid over een huurovereenkomst met Brahim Diaz.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
0
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
1
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
0
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
Savano
 
31
8 juli 2021 om 18:59
Giroud is me toch de meest overschatte spits. Kop-of-munt spits, met andere woorden hij speelt acht wedstrijden bagger en de negende wedstrijd maakt ie twee hattricks en geeft ie twee assists om vervolgens weer tien wedstrijden slecht te spelen, bij wijze van spreken. Ook bij het nationale team zo slecht, kijk maar het WK waarin Frankrijk kampioen wordt, hij constant in de basis speelde maar geen schot op goal (!) gelost had, laat staan gescoord hebbende. Ik begrijp niet wat Milan hierin ziet.
 
PeerBerwers
 
138
8 juli 2021 om 19:14
Ik vind Giroud persoonlijk juist een van de meest onderschatte spitsen. Snap ook niet helemaal hoe hij overschat kan zijn, want ik heb nog nooit iemand horen zeggen: "Hey man, weet je wie ik echt een goede spits vind? Die Giroud!". Verder vind ik het bijzonder raar dat iedereen maar naar dat WK blijft wijzen. Als je een beetje had opgelet, dan had je gezien dat hij ongelofelijk belangrijk was bij de counter tactiek die die ploeg dat jaar hanteerde. Bovendien heb ik liever een spits die niet schiet als hij vanuit die positie toch niet gaat scoren, want dan geef je gewoon de bal weg.
 
InkeMontana
 
54
8 juli 2021 om 19:33
Dat WK met Giroud in de spits verliep toch voor Frankrijk ook wel een stuk succesvoller dan met de oh zo geweldige Benzema in de spits afgelopen EK.
 
Murad
 
33
8 juli 2021 om 19:55
Je hoeft niet heel veel verstand van voetbal te hebben om te zien wat voor een goede spits Benzema is. Die heeft het ook gewoon goed gedaan dit toernooi aan hem heeft het zeker niet gelegen. Mbappe daarin tegen was 3 keer niks alleen had Deschamps niet het lef om hem te wisselen. Verder is Giroud een welkome versterking. Nu nog een nieuwe nummer 10 en flankspeler als het kan en Milan kan serieus mee doen voor de titel mits de rest van de spelers blijven en vanuitgaande dat de keeper van Lille komt als vervanger van Donnarumma.
 
Savano
 
5
8 juli 2021 om 21:54
@PeerBrewers wat een kromme redenatie - dan kun je ook stellen dat je liever een keeper hebt die alleen maar vangt en anders liever door laat en ook niet wegstompt omdat daar anders teveel corners van komen. Dit is hoe jij redeneert over een spits. Alsof iedere situatie hetzelfde is: hoofdzaak van een spits is zelf scoren (!). Dit is de reden waarom men waaronder ik naar het WK wijst. Hij is overschat door fans, clubs en de bondscoach. Een Lacazette, Mbappe en nu weer Benzema zijn veel completer - kunnen ALLES wat Giroud kan én scoren zelf ook genoeg. Giroud was niet belangrijk voor de counter tactiek dat waren Pogba, Kante en destijds Matuidi: ballen afpakken diepe bal op Mbappe of Griezmann. Giroud is geen diepte spits en liep alleen maar in de weg: de counter op snelheid is een van de redenen dat hij geen schot op doel loste noch assist had noch scoorde. Hij raakte amper in de 16. Heb jij wel opgelet? In wat was hij belangrijk dan zonder assist of zelf scoren - de bal vasthouden? Nee! Want Frankrijk speelde zoals je zelf al stelde op de snelle counter - een bal vasthouden rijmt daar dus niet mee! Nogmaals, heb jij wel opgelet? Jij bent dus een Giroud overschatter. Je maakt van een piepklein ding iets heeeeeeel groots en beweert dan dat het belangrijk voor de ploeg was. Dames en heren, we hebben er één!
 
PeerBerwers
 
18
8 juli 2021 om 23:22
Mijn hemel, je maakt jezelf wel belachelijk door er zo over te doen. Eigenlijk denk ik niet dat het zin heeft om hierop te reageren, maar ik ga toch een poging doen. Allereerst gaat je vergelijking met betrekking tot een keeper totaal niet op. Giroud schiet namelijk niet op goals en in plaats daarvan Passt hij de bal gewoon naar een teamgenoot die in een betere positie staat. Dat is een tactische keuze die een voordeel kan opleveren, terwijl het door laten gaan van de bal nooit een voordeel zal opleveren. Vervolgens beweer je dat de hoofdzaak van een spits scoren is, maar dat ben ik slechts gedeeltelijk met je eens. Goals maken kan zeker belangrijk zijn, maar het voornaamste doel is je team de overwinning bezorgen. Daarna zeg je dat Benzema, Mbappe en Lacazette in "ALLES" veter zijn dan Giroud, maar dat ben ik absoluut niet met je eens. Die spelers zijn namelijk lang niet zo goed in de lucht als Giroud en kunnen dus ook veel minder makkelijk een lange bal opvangen en daarna het spel voortzetten. Als je kijkt naar het WK, dan valt daar te zien dat Giroud eigenlijk ook niet echt als een spits heeft gespeeld, maar meer als een soort 10. Hij liet zich constant zakken om de lange bal op te vangen om die dan vervolgens meteen mee te geven aan veel snellere spelers als Mbappe en Griezmann. Verder die ik absoluut niet alsof Giroud een betere spits is dan bijvoorbeeld Benzema, want dat is gewoonweg niet waar, maar het is wel een hele functionele spits met specifieke kwaliteiten, waardoor hij in sommige gevallen beter uit de verf komt dan diezelfde Benzema. Uiteindelijk heeft Giroud en dat kun je rustig aan alle Fransen, waarond Deschamps vragen, gewoon een aanzienlijke bijdrage gehad bij het binnenslepen van die WK titel. Tot slot, als je het toch echt alleen maar over goals wilt hebben, dan wil ik je er op wijzen dat Giroud na Henry met 46 goals in 110 wedstrijden gewoon de meeste goals ooit voor Frankrijk heeft gemaakt. Niet de beste spits, maar dus wel gewoon een hele degelijke voetballer.
 
Savano
 
5
9 juli 2021 om 01:54
Tegen wie maakt Giroud die goals - Malta Gibraltar, Andorra etc. vertel dat er dan ook bij. Wat jij stelt is niet waar want Griezmann speelde als 10 met dus Mbappe en jouw maat Giroud voor zich. Een bal door passen al als tactische keuze zien hahaha dat kan elk andere speler toch ook en als Giroud dat deed zoals jij beweert had ie wel een assists geleverd toch? Jij maakt jezelf belachelijk door Giroud zo over te waarderen. Benzema en Lacazette zijn 100% beter in ALLES dan Giroud, ja ook in de lucht. Het is onwaar wat jij stelt dat Giroud lange ballen vasthield eerder beweerde je nog counterspel wat ook zo is, ze speelden geen lange ballen die Giroud opving, echt onzin. Zoals ik al zei wat jij Giroud toeschrijft deden Kante Matuidi en Pogba ... blijf eerlijk! Want hoe kan het dat zij wel cruciale assist geven en op hun naam hebben maar Giroud niet dan? Hij is toch zoo tres importante? Hij zal best een bal breed hebben geven maar om nou te doen alsof hij o zo belangrijk was nee, hij wordt zelfs gekraakt in de media en door analisten wegens het weinige balcontacten etc. Je hebt echt geen idee waar je het over hebt. Je zag toch ook wel dat ze hem dit EK nog bewust over sloegen of had je dat gemist waardoor denk je dat het akkefietje met Benz en Mbappe over ging. Nogmaals zijn internationale goals zijn vertekend gezien hij tegen dwergen opgesteld word als zoethouder en daar erop los scoort. Check dan tegen wie hij scoort waarop de Fransen zelf het met lede ogen aanzien dat hij op deze wijze Henry lijkt te gaan inhalen. Nogmaals, hij is zwaar OVERschat!!! Wat jij hier opnoemt dat hij zo belangrijk is en veel goals maakt maar vervolgens toch overal bankt en nu `maar` 2 miljoen kost helpt ook niet bij dat beeld, vind je ook niet?
 
PeerBerwers
 
10
9 juli 2021 om 04:31
Ondertussen weet ik niet meer of expres verkeerd leest wat ik zeg of dat je echt mijn gedachten gang niet volgt. Allereerst heeft Giroud geen enkele goal gescoord tegen Malta, Gibraltar en Andorra. Sterke nog, ik vraag me af of hij überhaupt tegen die teams heeft gespeeld. De meeste goals lijkt hij juist te scoren tegen Duitsland, Spanje en Denemarken. Als je de statistieken zelf wilt bekijken, dan kun je dat doen op transfermarkt. Ik zou graag een link posten, maar ik weet dat ze dat hier op Voetbalzone niet leuk vinden. Verder zei ik niet dat een bal door passen, maar één al door passen in plaats van vanaf een kansloze positie op goal schieten een tactische keuze is. Vervolgens zeg je dat ik zeg dat ze countervoetbal spelen en dat ze dus niet de lange bal spelen, maar de lange bal is in veel gevallen gewoon een vorm van countervoetbal. Het klopt dat Griezmann op papier op 10 speelde, maar als je de wedstrijd had gekeken, dan was het je opgevallen dat Giroud van inzakte, waardoor hij rond de 10 positie opdook, terwijl Griezmann dan juist meer de diepte zocht. Bovendien is er een verschil tussen de bal vasthouden en opvangen. Na het opvangen kan de bal namelijk doorgespeeld worden, terwijl vasthouden impliceert dat hij de bal bij zich wilde houden en dat is niet wat ik zei. En ja Frankrijk hanteerde wel degelijk veel de lange bal of in ieder geval veel voor een lang met zo'n kwalitatief sterke selectie. Natuurlijk niet zoveel als een aantal van de kleine landjes, maar dat lijkt me logisch. Daarna zeg je dat Lacazette en Benzema beter in de lucht zijn dan Giroud. Daar kan ik eigenlijk niet eens serieus op reageren, want dat is gewoonweg belachelijk. Alleen het kijken naar de lengte van Giroud, 1.93m zegt eigenlijk al genoeg. Ook wint hij een aanzienlijk groter percentage van zijn kuchtduels. Zeggen dat Benzema en Lacazette in "ALLES" beter zijn gaat dus niet op. Verder blijf je doen alsof ik Giroud beter vindt dan Benzema, terwijl ik allang heb aangegeven dat dat niet zo is, maar ik vind het wel een functionele speler die specifieke taken prima kan uitvoeren. In mijn ogen was hij het WK van 2018 dan ook belangrijker dan een speler als Matuidi en deed hij ook niet veel onder voor Pogba die dit EK pas echt uit blonk bij de Franse ploeg. Bij Kante daarentegen kwam geen enkele Franse speler in 2018 in de buurt. Tot slot begrijp ik totaal niet hoe je hem nog steeds overschat kan noemen. Hoe kan Giroud overschat zijn als niemand het een absolute topspits vindt? Veel mensen vinden hem alleen een degelijke spits die hard werkt af en toe een goaltje meepikt en goed in het Franse countervoetbal paste. Dat lijkt me gewoon hartstikke terecht ingeschat, want degelijk is precies wat Giroud is. Sterker nog, als je ziet dat hij voor slechts 2 miljoen op te halen is zou ik hem nog eerder onderschat dan overschat noemen, want die 2 miljoen is hij echt wel waard.
 
LierPosof
 
1
16 juli 2021 om 09:23
De uitschakeling van Frankrijk op het recente EK ligt zeker niet aan Benzema maar aan al die andere vedetten.
 
Japie_Krekel
 
1
16 juli 2021 om 09:26
@PeerBerwers is het niet de bedoeling van een spits dat hij zich positioneert daar waar hij wel kan scoren? Het zogenaamde torinstinct
 
PeerBerwers
 
0
16 juli 2021 om 12:10
@Japie_Krekel in veel gevallen is dat inderdaad de taak van de spits, maar Giroud had dat WK overduidelijk een compleet andere taak gekregen en die naar behoren uitgevoerd.
 
Dumbell
 
18
8 juli 2021 om 19:36
Tja....Mbappe heeft dit EK ook niet gescoord, maar ik denk dat je meer hebt aan een Giroud uit vorm dan een Mbappe. Giroud werkt hard en is nog bepalend in het spel, bij Mbappe leek het soms alsof je met 10 man speelde.
 
Savano
 
2
8 juli 2021 om 22:03
@Dumbell waarschijnlijk teveel steroïdes gebruikt voor deze comment: Mbappe is wel 100x dreigender dan Giroud. Kylie had pech met ballen op de paal en lat. En nee, Mbappe werkt niet hard, trekt geen sprintjes van 200 meter de hele wedstrijd door, verdedigt niet mee, zet geen aanvallen op hahahaha sommige hier kijken echt heel belabberd voetbal. Giroud > Mbappe LOL :D
 
Dumbell
 
9
9 juli 2021 om 08:57
Ik zeg nergens dat Giroud beter is dan Mbappe. Ik zeg alleen dat Giroud de ondersteunende rol beter invult dan Mbappe. Als team heb je mee aan een Giroud dan aan een Mbappe uit vorm.
 
Japie_Krekel
 
1
16 juli 2021 om 09:24
Als team heb je ook meer aan een Mbappe in vorm dan aan een Giroud in vorm. Ook logisch dat je niet veel toevoegt als je uit vorm bent. Dat probleem heeft elke speler ter wereld
 
HakimZiyach22
 
3
8 juli 2021 om 19:49
Mwah vind hem niet per se onderschat ofzo, maar wel een vrij beperkte voetballer. Dat hij bijna langs Henry is bij Frankrijk qua goals vind ik wel krankzinnig. Ik hoop daarom dat ie het niet haalt. Henry is een grootheid en Giroud had al moeite om basis te blijven bij Arsenal, laat staan Chelsea en nu AC Milan.
 
Gerben1978
 
7
8 juli 2021 om 19:59
Volgens mij maak je type fout, want lijkt mij dat je onderschat bedoeld tenzij je praat over Morata, dan kan ik je volgen. Pakt overal zijn goals mee en is een uitstekende pinch hitter. Had wat mij betreft ook voor een Barca een goede keus geweest om iets te forceren aangezien er daar nooit een plan B is. Maar goed smaken verschillen en dat is uiteraard prima.
 
Japie_Krekel
 
2
15 juli 2021 om 19:30
Ik vind Giroud ook overschat maar zijn zaakwaarnemer niet. Hij heeft toch een imposant rijtje clubs achter zijn naam ook al heeft hij overal voornamelijk de bank warm gehouden
 
YoeriCFC
 
8
8 juli 2021 om 19:01
Chelsea heeft de optie in maart al gelicht, ze hebben het vorige maand echter pas bekend gemaakt. Chelsea heeft een aardig goede relatie met AC Milan overgehouden aan de transfer van Tomori, zodoende hopen we ook Bakayoko aan ze te slijten.
 
FiveO
 
5
8 juli 2021 om 19:05
Opzich jammer aangezien ik hem graag had zien blijven. Hij is namelijk een degelijke speler om als backup te hebben. Echter gun ik hem deze overstap ook wel. Ik hoop in ieder geval voor hem dat hij zijn plek kan vinden en speeltijd krijgt.
 
maurootje
 
10
8 juli 2021 om 19:12
Ervaren spits die wedstrijdritme heeft. Kost niets, zeer tevreden mee
 
binny
 
6
8 juli 2021 om 19:16
2 miljoen voor giroud, prima hoor! Goede stap van Milan.
 
BlueGroninger
 
58
8 juli 2021 om 19:23
Beste Oliver,bedankt voor uw diensten de afgelopen jaren bij Chelsea FC. Je bent een echte professional. Vele wereldsterren zouden nog van je extreme professionaliteit kunnen leren. Toen je bij Chelsea FC kwam wist ik meteen dat je zal slagen bij Chelsea FC. Door jou hebben we metname de Europa League en Champions League gewonnen. Er zijn zovs hoogteputen van je op te noemen. Ik benoem er even twee.de sensationele omhaal tegen Atlã©tico Madrid. Alleen echte sterren kunnen zo`n goal maken. Spelers als Mbappe Benzema die jou bekritiseren kunnen alleen maar dromen om zo`n goal te maken. Die omhaal goal van je tegen Atlã©tico kan in 1 adem genoemd worden met de goals van Ronaldo, Bale Rooney. Geweldig.en natuurlijk de legendarische prestatie tegen Sevilla in de Champions League. Met 4 goals tegen een extreem goede Spaanse ploeg. Dat is alleen voor echte legendes zoals jou weggelegd. Heel veel succes bij AC Milan Giroud. Ik weet zeker dat je het daar gaat maken. Ik zal je blijven volgen. Hopelijk dat je daar netzo gaat schitteren als op het heilige gras van Stamford Bridge.
 
Savano
 
7
8 juli 2021 om 22:07
Hij heeft echt geen reet bijgedragen aan Chelsea`s successen. Was of geblesseerd of viel belabberd in, men vindt hem sympathiek prima dat mag en kan maar doe niet alsof we het hebben over Drogba of R9. Deze ode aan hem is echt lachwekkend! :P
 
BundesChelsea
 
1
15 juli 2021 om 20:48
Was onze topscoorder in onze Europa League campagne in 18/19
 
GunneRo
 
53
8 juli 2021 om 20:02
Echt benieuwd of die het leest.
 
powned_nl
 
33
8 juli 2021 om 20:09
Hahaha geweldig dit. Wat een bericht. Ik dacht in eerste instantie dat je 100% aan het kutten was maar volgens mij ben je volledig serieus. Vertaal het naar het Frans en stuur het hem, misschien krijg je wel een gesigneerde foto!
 
Arnavut1
 
2
15 juli 2021 om 19:27
Die omhaal waar Benzema alleen maar over kan dromen? Of je hebt hem nooit zien voetballer of je valt vind Giroud echt een lekker ding. Kijk alleen al de Laatste goal van Benzema tijdens het EK…
 
OutlawTurk
 
2
8 juli 2021 om 19:26
Toch nog iets voor een 34 jarige spits, dus goed werk van Marina. We zijn veelal bezig met verkoop van overbodige spelers. Een Chelsea fan die weet achter welke inkomende transfers Chelsea zit? Zie namelijk veelal geruchten maar weinig sterke bronnen. Bedankt voor alles Giroud! Heeft toch aardig wat succes geboekt bij Chelsea... iets wat die bij Arsenal niet had behaald als die was gebleven.
 
VisWoestijn
 
2
8 juli 2021 om 20:56
Giroud heeft inderdaad toch nog vrij veel gebracht, terwijl menig fan toch het idee had van waarom halen we hem überhaupt op. Enkel jammer dat hij de afgelopen seizoenen zo aan de kant is gezet, terwijl hij toch duidelijk de beste spits was die we in de selectie hadden zitten. Ze waren met Hakimi bezig maar die heeft inmiddels al voor PSG gekozen. En het enige teurgkerende gerucht dat ik steeds lees is dat ze bezig zijn met een monsterbod op Haaland. Een geweldige speler, maar je moet je toch afvragen of hij het geld wel waard. Tenslotte heb je met hem ook totaal geen zekerheid dat hij de komende 10/15 jaar blijft.
 
Hazardinho77
 
2
8 juli 2021 om 22:02
Jij ook bedankt Turk!
 
CorHuijerjans
 
3
8 juli 2021 om 20:18
Giourd is nog altijd een prima spits.Door de moderne voeding en aangepaste training kunnen spelers veel meer jaren dan vroeger goed blijven.Omdat hij een spits is moet je zo' n speler meer kans geven.Dan krijg je pas het juiste beeld
 
Titus030
 
3
8 juli 2021 om 22:31
Uitstekende transfer van Milan. Past uitstekend in de serie A als je het mij vraagt. Zal de concurrentie met Zlatan aan moeten gaan. Word een mooie strijd.
 
Aqua1
 
1
15 juli 2021 om 19:34
Het is gene kaliber Zlatan, wat moet Milan nou met zo een slechte spits, ga je echt geen kampioen mee worden.. Milan moet een topspits aantrekken geen matige spits als Giroud.
 
Voetbal Expert
 
1
15 juli 2021 om 20:23
Oliver Giroud beperkte voetballer. Heeft alles uit zijn carrière gehaald. Zal nooit fan van hem worden maar heeft toch een imposante carrière gehad ondanks zijn matige kwaliteiten.