Olympique Lyon ziet directe plaatsing voor CL verder uit zicht verdwijnen
Zaterdag, 6 april 2019 om 18:51

Olympique Lyon ziet de tweede plaats in de Ligue 1 verder uit het zicht verdwijnen. De nummer drie van de competitie, die graag nog een plek stijgt om verzekerd te zijn van directe plaatsing voor de Champions League, ging zaterdag verrassend met 1-3 onderuit tegen Dijon. De bezoekers begonnen het duel als hekkensluiter, maar staan nu achttiende. Lyon, dat Memphis Depay als invaller liet aantreden en niet beschikte over de geblesseerde Kenny Tete, heeft vier punten achterstand op Lille en een duel meer gespeeld.

Het leek er in het Parc Olympique Lyonnais op dat de wedstrijd niet beter kon beginnen voor de thuisploeg. Na 32 seconden nam Lyon de bal in de hoek van het strafschopgebied over, na slordig uitverdedigen van Dijon, en een voorzet van Maxwel Cornet stelde de attente Martin Terrier in staat om van dichtbij de score te openen. Hij ontsnapte aan de aandacht van zijn bewaker, kwam inlopen richting de eerste paal en schatte het voorbereidend werk van Cornet op waarde. Dijon verraste echter vriend en vijand door die achterstand in een tijdsbestek van zes minuten om te buigen.

Wesley Saïd was de grote man bij de bezoekers en nam beide treffers voor zijn rekening. De aanvaller bracht de stand in evenwicht na een heerlijke combinatie met Júlio Tavares en even daarna zeilde zijn door Marcelo Guedes van richting veranderde afstandsschot binnen in de rechterhoek. Diezelfde Guedes kreeg halverwege de eerste helft een kopkans van dichtbij, maar een reflex van Rúnar Alex Rúnarsson voorkam de 2-2. De IJslandse doelman reageerde ook voortreffelijk op een grote mogelijkheid voor Cornet, waardoor Dijon de voorsprong mee de pauze in nam.

In het tweede bedrijf wist Cornet een goede solo niet het gepaste sluitstuk te geven en werd een kopbal Moussa Dembélé door Rúnarsson uit het doel gehouden. De tijd begon te dringen voor Lyon en na 62 minuten maakte Depay zijn entree als invaller. Het was echter Dijon dat de wedstrijd naar zich toetrok. Opnieuw stond Saïd aan de basis van het doelpunt: zijn voorzet werd door Rafael da Silva dusdanig van richting veranderd dat keeper Anthony Lopes geen kans had om tijdig te reageren. Omdat Cornet de lat trof met een kopbal, bleef de marge van twee goals in stand.

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
1
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
2
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
39
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
16
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
AjaxCunian
 
18
6 april 2019 om 18:54
Gaat in ieder geval nog niet veel beter sinds Memphis aan de kanr gezet is. Gaat matig met Lyon sinds ze hem uit zijn favoriete positie hebben gezet. Blijkbaar is louter Fekir toch niet helemaal het antwoord.
 
baloog
 
9
6 april 2019 om 19:36
Tja dat is Genesio. Die blijft schuiven, rouleren en experimenteren tot aan het vervelende toe. Leuk en aardig maar het mislukt vaker dan het lukt. Resultaat is een mega wisselvallige ploeg die eigenlijk al jaren stilstaat in de ontwikkeling ondanks een overvloed aan talent.
 
AjaxCunian
 
5
6 april 2019 om 19:54
Genesio moet er echt uit. Verpest al het talent daar.
 
Les Gones
 
0
6 april 2019 om 23:31
Feit. Die man kan er niks van... Niemand heeft nog vertouwen in hem behalve hijzelf en Aulas. N'dombele op de bank? Depay op de bank? Constant rouleren, geen vastigheid, helemaal niks. Het grote probleem is dat hij het lievelingetje van Aulas, de voorzitter is.
 
Formus
 
0
7 april 2019 om 11:12
Les Gones, wat was dat voor een vertoning van het publiek? Keihard je eigen spelers uitfluiten en de tegenstander toejuichen. Is het de schuld van de spelers of van de trainer en voorzitter? Was echt tenenkrommend om te zien/horen
 
Les Gones
 
0
7 april 2019 om 14:39
Beetje van beiden. De supporters vonden dat de spelers er te lamlendig bijliepen en niet wouden vechten voor een goed resultaat. Genesio en Aulas staan er sowieso slecht op door de resultaten, het spel en valse beloftes.
 
MarrieAanDeBal
 
11
6 april 2019 om 19:43
Waarom mag deze coach nog altijd aan blijven kloten? Met de selectie die Lyon heeft moeten ze de tweede plek stevig in hun handen hebben. Je gaat met niet vertellen dat Lille een betere selectie heeft dan Lyon. Misschien moeten ze echt voor José gaan. Persoonlijk zou ik Preudhomme wel als coach van hen willen zien. Of wellicht Jesus die bij Benfica zat. Alles beter dan dit
 
Les Gones
 
0
6 april 2019 om 23:32
Genesio moet eruit dat staat vast maar niet José alsjeblieft. We hebben iemand nodig die staat voor aanvallend voetbal en talent een kans geeft.