'Onana bereikt principe-akkoord en verlaat Ajax in 2022 voor Serie A'
Zondag, 5 september 2021 om 18:16

De volgende club van André Onana lijkt bekend. Corriere dello Sport weet zondag namelijk te melden dat de doelman uit Kameroen een principe-akkoord heeft bereikt met Internazionale. Het is de bedoeling dat de tot 4 november geschorste Onana volgend jaar transfervrij de overstap maakt van Ajax richting de Italiaans kampioen. Het lijkt uitgesloten dat de sluitpost alsnog zijn handtekening onder een nieuw contract in Amsterdam zet.

Inter is al enige tijd op zoek naar een opvolger van Samir Handanovic voor de langere termijn. De Sloveense doelman is inmiddels 37 en bezig aan zijn laatste contractjaar in het Giuseppe Meazza. De leiding van Inter kan overigens pas vanaf 1 januari 2022, een halfjaar voordat het contract van Onana bij Ajax afloopt, in gesprek met het management van de 25-jarige doelman. Villarreal en Barcelona informeerden op de slotdag nog naar de keeper, maar geen van de Spaanse clubs wist tot een akkoord te komen met Ajax.

'Zaakwaarnemer van Onana komt zondag opnieuw praten met Ajax'

De deur staat nog op een kier wat betreft een nieuw contract van de doelman bij Ajax.Lees artikel

Hoewel Marc Overmars weinig vertrouwen meer heeft in een nieuw contract voor André Onana, komt de zaakwaarnemer van de 25-jarige doelman van Ajax zondag of maandag naar Amsterdam om daarover te praten, zo weet Mike Verweij. Volgens de journalist van De Telegraaf maakt Ajax kans op het verlengen van de aflopende verbintenis van Onana, indien de Amsterdammers akkoord gaan met een gelimiteerde transfersom.

Overmars sprak vrijdag tegenover het clubkanaal van Ajax uit dat Onana mogelijk transfervrij gaat vertrekken bij Ajax. "In het voetbal weet je het nooit, maar ik zie het niet snel gebeuren dat hij verlengt", aldus de directeur voetbalzaken. "Een wintertransfer zou kunnen, maar op een gegeven moment kom je ook op het punt dat het wel een fatsoenlijk bedrag moet opleveren. Als het bedrag niet voldoende is, dan in juli maar voor niets."

Onana mag vanaf 4 september weer meetrainen bij Ajax, al is de doelman niet welkom bij de A-selectie van trainer Erik ten Hag. Hij sluit voorlopig aan bij het beloftenelftal van de club. Onana is door Ajax overigens wel gewoon ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League. De Afrikaanse keeper zou na afloop van zijn schorsing op 4 november nog uit kunnen komen in de poulefase, in de wedstrijden tegen Besiktas (24 november) en Sporting Portugal (7 december).

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
7
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
28
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
16
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (97)

 
Benzema.
 
31
5 september 2021 om 18:19
Mooie stap voor Onana en op het juiste moment gezien de leeftijd van Handanovic.
 
Formus
 
33
5 september 2021 om 19:02
Maar mag ie praten net Inter nu? Officieel niet. Dus mocht t allemaal waar zijn dit, is ie op t veld een klasse keeper, maar laat ie die klasse buiten het veld niet zien aan Ajax.
 
e013willem
 
10
5 september 2021 om 19:22
Dit is wel echt selectieve verontwaardiging. Als je tegenwoordig verbaasd bent dat agents/spelers al met clubs praten voordat het mag of voordat er een akkoord is over een transfersom, weet je echt niet waar je het over hebt. Er worden constant principe akkoorden gesloten terwijl clubs er in de verste verte nog niet uit zijn met elkaar. De situatie met Onana is frustrerend, maar dit gedeelte niet echt.
 
Jan.Berendsen
 
35
5 september 2021 om 20:06
Hij slikt doping, dat hij geen klasse heeft was derhalve al bekend.
 
j3ro3ntj33__
 
1
6 september 2021 om 08:52
Of jij weet niet waar je het over hebt? Want dit mag gewoon niet, en als dit aangetoond kan worden, kan hij nog een fikse boete opleveren. Zoals al vaker bij spelers gebeurd is.
 
Formus
 
1
6 september 2021 om 10:18
e013willem, maar als club mag je toestemming geven, ook al zijn de clubs er nog niet uit. Iik kan me voorstellen dat ie die toestemming had deze transferperiode, maar niet meer erna. En verbaasd ben ik niet daarover, vroeg het me alleen af.
 
London Calling
 
0
6 september 2021 om 18:36
Bij internationale transfers mag je altijd praten vooropgesteld dat je de club vooraf informeerd. Clubs hoeven geen toestemming te geven (zie "fifa Regulations on the Status and Transfer of Players" te vinden op de site van de Fifa of via google). Ik neem aan dat Ajax in het geval van Onana gewoon tegen zijn zaakwaarnemer heeft geroepen dat ze met iedereen mogen praten aangezien ze graag van hem af wilden deze zomer, dus dan zal het helemaal geen probleem zijn. Binnen een aantal competities gelden er strengere regels. Bijvoorbeeld de Premier League en ik meen ook in la Liga, waar een club inderdaad toestemming moet geven wanneer er een andere club komt, maar dat heeft alleen betrekking op binnenlandse transfers.
 
messistgermain
 
3
6 september 2021 om 00:21
Kijk die docu van onana op YouTube. Hij speelde vroeger altijd in inter stadion. Echt mooi om te zien. Ons giuseppe meazza, en zie je zo veldje op landschap in Kameroen.
 
Dilima1966
 
3
6 september 2021 om 10:12
Mooie stap!!! ...zoals verwacht ajax een dikke oor aan genaaid, dit was zijn hele opzet, om zo ajax te verlaten, en misbruikt er van te maken, heeft ajax klauwen met geld gekost, bijstaan rechtzaak/en salaris door betaald. Straks gewoon door de achterdeur lozen, en ook niet meer in het eerste van ajax,
 
ajaxwatcher11
 
126
5 september 2021 om 18:19
Een hele goede keeper, maar een ontzettende dwaas buiten het veld. Wat voelt dit als verraad zeg
 
MessiBazoer
 
31
5 september 2021 om 18:21
Soms moet je in het leven aan jezelf denken. Vind het ook niet heel netjes maar goed, hij is vrij om te doen wat hij wil. Benieuwd hoe Ajax nu gaat handelen. Blijft je beste keeper natuurlijk. Hoop nog steeds dat Gorter gewoon de kans krijgt.
 
Filip
 
86
5 september 2021 om 18:23
@messibazoer: Nooit meer opstellen. Die jongen vertegenwoordigd geen transferwaarde meer door zijn eigen fouten. Persoonlijk zou ik hem persoonlijk aanklagen. Net zoals Chelsea des tijds met mutu heeft gedaan.
 
665
 
30
5 september 2021 om 18:28
Ik weet niet in hoeverre dat mogelijk is Mutu was met coke, dat kun je moeilijk aanduiden als vergissing. Bij Onana is er al gezegd een vergissing en ook Ajax bracht dit na buiten. Je zou geen sterke zaak hebben als Ajax hem nu aanklaagt voor dit voorval. Verder ben ik het helemaal met je mee eens, dat ze Onana niet meer op moeten stellen.
 
RGB7
 
4
5 september 2021 om 18:28
Hahah. Denk aan je hart @Filip. Dat was wel iets anders? Eens over het feit dat door zijn toedoen wel zijn waarde drastisch naar beneden is gegaan.
 
ryan888
 
4
5 september 2021 om 18:30
Mutu was een geheel andere situatie. Chelsea heeft een flink transfersom betaald voor Mutu en Ajax heeft volgens mij 550K betaald
 
pinko
 
7
5 september 2021 om 18:54
In zijn geval zou ik het zeggen met het schaamrood op de kaken. Met als voorbeeld Sywert van Lienden, die de staat een oor aan heeft genaaid en daarvoor miljoenen opstrijkt. Maar zal dat zijn hele verdere leven aan moeten horen. Je moet voor morele oplichterij inderdaad wat over hebben...
 
RyanGarcia
 
9
5 september 2021 om 18:59
Daarbij loopt gewoon zijn contract af. En had die ook weg kunnen lopen zonder deze kwestie. Daarbij Is er volgens mij nooit veel geboden op Onana. Je kan denk ik hooguit de niet genoten maanden claimen kwa salaris.
 
Formus
 
3
5 september 2021 om 19:05
RyanGarcia, als ie gespeeld had het afgelopen jaar en ook dit jaar geen schorsing had was de kans op verkoop natuurlijk veel groter.
 
Formus
 
4
5 september 2021 om 19:07
Ryan888, het ging ook bij Mutu om de ttansferwaarde. Alleen Mutu werd ontslagen en Chelsea was de waarde kwijt. Onana werd NB nog geholpen door Ajax. Maar zijn waarde is wel gedaald van 35 miljoen ten tijde vd schorsing, naar 0.000000 straks.
 
PijlSnelVentje
 
18
5 september 2021 om 19:56
Waar zijn eigenlijk al die Ajacieden die in eerste instantie riepen dat dit voor 0,0 procent de fout van Onana was en dat de schorsing absurd was? Het valt me wel op dat de meningen 180 graden gedraaid zijn ineens.
 
 
9
5 september 2021 om 21:00
Misschien had onana ook wel een lijntje gesnoven, en moest hij daarvoor het pilletje slikken om het te verdoezelen. Daar al eens over nagedacht?
 
HijNiet!
 
1
5 september 2021 om 21:24
De zaak Mutu was heel iets anders. Chelsea had toentertijd net een fors bedrag uitgegeven aan zijn transfer, die konden op de komma nauwkeurig aantonen hoeveel schade ze precies leden onder zijn drugsgebruik. In het geval Onana is het volstrekt onduidelijk hoeveel transferinkomsten de club is misgelopen, voor hetzelfde geld zou Onana immers sowieso zijn contract hebben uitgekiend en had Ajax evengoed geen transfersom verdiend als hij die pil nooit had gepakt. Je kan gewoon niet aantonen hoeveel Ajax is misgelopen, omdat er simpelweg geen concreet bod van X-bedrag lag. Ajax zou hoogstens kunnen beargumenteren dat ze verlies lijden qua salariskosten terwijl ze hem niet hebben kunnen inzetten, maar de club heeft er juist zelf voor gekozen om het contract te respecteren en daar horen ook salarisverplichtingen bij dus ik betwijfel of die argumentatie standhoudt.
 
Eduard1962
 
1
5 september 2021 om 21:54
PSVentje, volgens zijn "al de Ajacieden " zoals je ze noemt, het er nog steeds over eens dat het dom was maar 0,0 opzet. Waar "al die Ajacieden " over vallen is de handelswijze van Onana en zijn gevolg.. en die verontwaardiging begrijp ik volledig.
 
ninjakai
 
2
6 september 2021 om 00:23
Die Ajacieden zijn toch niet gedraaid. Ze vinden hem een matennaaijer. De straf voor een vergissing blijft ridicuul. Als je erkent dat het een vergissing is, dan gaat het heel erg ver dat de persoon in kwestie een dusdanig lange tijd zijn sport niet mag beoefenen. Een vergissing bestraft je met een reprimande en eventueel een boete. Niet met een schorsing van maanden. Het handelen van Onana na de desbetreffende schorsing is weer andere koek. Dat is beneden alle peil. Brobbey die transfervrij vertrekt alle. Onana die goed en wel een jaar niet inzetbaar is door zijn eigen handelen, daarbij flink gesteund wordt door de club, met als beloning uit kunnen komen tijdens de Afrika cup, mag wel iets meer dankbaarheid en loyaliteit tonen. Hij zit dus niet voor het gebruiken van het verkeerde pilletje in het verdomhoekje, maar voor zijn gedrag daarna.
 
j3ro3ntj33__
 
1
6 september 2021 om 09:00
@pijlsnelventje, probeer je duimpjes te scoren? Ik heb nooit een Ajacied gezien die zei dat het 0% Onana zijn schuld was. Hij is altijd degene geweest die dit pilletje heeft ingenomen. Wel werd er gezegd dat het een zware straf was voor iemand die een "vrij onschuldig" pilletje in heeft genomen. En bij dat standpunt blijf ik ook. Gewoon deze man lekker niet meer laten voetballen en verbieden om naar de Afrika-Cup te gaan.
 
pro2312
 
57
5 september 2021 om 18:19
Dit mag officieel toch niet.. salaris inhouden zou ik zeggen.
 
Filip
 
40
5 september 2021 om 18:22
Klopt. Mag officieel pas 6 maanden voor het einde van je contract onderhandelen met andere partijen.
 
Juggler
 
9
5 september 2021 om 18:34
Misschien heeft Ajax wel toestemming gegeven aan Onana en zijn entourage om gesprekken te voeren met andere clubs, aangezien hij hoe dan ook wel uiterlijk komende zomer zal vertrekken.
 
Dutch_PSV
 
3
5 september 2021 om 18:34
Dit is ook alleen vanuit inter het bericht dat ze hem willen. Tactisch, schuurt wel tegen de regels aan inderdaad
 
 
2
5 september 2021 om 22:26
Ajax wilde hem nu graag verkopen dus de kans is groot dat ze met partijen mogen praten is groot
 
j3ro3ntj33__
 
0
6 september 2021 om 09:01
@janssen, In dat geval mag de club eerst met de andere club praten, niet met de speler.
 
NJfromVOL
 
18
5 september 2021 om 18:34
Je kan niet zomaar salaris inhouden van een werknemer. Beetje onderbuik reactie dit.
 
Die Knappen
 
1
5 september 2021 om 20:23
Als deze speler door dopinggebruik niet mag spelen wel.
 
HijNiet!
 
7
5 september 2021 om 21:29
Dan kan je het contract nietig verklaren en ben je weliswaar van je salarisverplichtingen af, maar ook van de transferrechten. Zie hier de reden waarom Ajax zogenaamd 'coulant' was m.b.t. het doorbetalen van het salaris. Dat is heus niet (alleen) om een werknemer te steunen, maar ook of vooral om eventuele transferinkomsten (die tot tientallen miljoenen hadden kunnen oplopen) niet volledig te zien verdampen. Een partij kan niet simpelweg afzien van contractuele verplichtingen terwijl ze wel nog gebruik willen maken van de rechten uit datzelfde contract.
 
Andres13
 
10
5 september 2021 om 19:16
Officieel salaris inhouden mag ook niet.
 
Siemjo
 
0
6 september 2021 om 09:16
Je wordt als werkgever wel benadeeld door je werknemer. De eventuele gevolgschade verhalen op de werknemer.
 
Hakkie2
 
6
5 september 2021 om 19:35
Salaris inhouden mag niet... maar zouden ze niet in onderling overleg het contract kunnen ontbinden? Kan hij nu al naar Inter, scheelt Ajax weer salarislasten en het lastige verhaal waar hij nu moet trainen.
 
Remcob
 
4
5 september 2021 om 20:58
Juist niet. Gewoon vanaf nu met de F7 mee laten trainen en een boete opleggen als hij voor zichzelf traint ivm mogelijke blessures. Maak hem het leven zo zuur mogelijk, zodat hij zo slecht mogelijk naar Inter gaat.
 
Hakkie2
 
10
5 september 2021 om 21:11
Wat een rancune. En Ajax wint daar niks bij. Zie het als een pleister die er nu eenmaal af moet: dat kan het beste in 1 ruk. Nu Onana laten gaan en je kunt verder zonder het ooit nog over hem te hebben. Anders blijft hij het hele seizoen aandacht krijgen.
 
RGB7
 
7
5 september 2021 om 21:56
@Remcob Het zit je wel diep zeg. Ik vind het raar om te horen dat je een persoon zijn leven zuur wil maken? Ga gewoon voor een oplossing, en niet zo kinderachtig reageren man. Kleine kinderen gedrag
 
j3ro3ntj33__
 
0
6 september 2021 om 09:04
@rgb7, Groot gelijk toch, hij maakt het Ajax toch ook zuur ?! Oog om oog, tand om tand.
 
London Calling
 
0
6 september 2021 om 18:41
Wanneer een club met een speler wil onderhandelen hoeven ze bij een internationale transfer alleen de club te informeren (toestemming is niet nodig bij internationale transfers). En waarschijnlijk heeft Ajax onana/zijn zaakwaarnemer laten weten dat ze met iedereen mogen praten aangezien ze graag van hem af wilden afgelopen transfer periode.
 
Lierse1997
 
10
5 september 2021 om 18:20
Zou een uitstekende deal zijn. Dit seizoen kan Handanovic dan gewoon nog het seizoen uit doen en Onana kan dan volgend jaar overnemen. Was ook wel echt een heel belangrijke positie om te versterken voor de lange termijn.
 
vvKBV
 
35
5 september 2021 om 18:20
Lekker de schade verhalen op deze matennaaier. Ik gun hem een transfer, maar niet op deze manier.
 
Benzema.
 
21
5 september 2021 om 18:34
Omdat hij niet bij wil tekenen is hij zogenaamd een matennaaier in de ogen van Ajax supporters. Ik zie die logica ook niet echt.
 
LosBlancos1999
 
22
5 september 2021 om 19:03
Ik wel en ik ben niet eens voor Ajax. Door de schorsing van Onana waar die toch echt zelf verantwoordelijk voor is gaat Ajax waarschijnlijk niets aan hem over houden dus dan kun je op zijn minst bijtekenen zodat je nog van waarde bent.
 
vvKBV
 
2
5 september 2021 om 19:30
Precies. gewoon salaris doorbetaald gekregen
 
Jeronsaik
 
6
5 september 2021 om 21:15
Nou en? Hij heeft Ajax destijds in 14/15 geloof ik 150k gekost en met bonussen 300k geloof ik. Die heeft hij er toch allang uitgekeept? Die gast heeft voor zijn schorsing zoveel punten gered voor Ajax dat ook al zou die niet geschorst zijn en transfervrij vertrekken hij het nog verdiend ook. Tuurlijk is het jammer dat hij geen 30 mil heeft binnen gebracht maar met alle europese wedstrijden dat hij gekeept heeft als een held heeft hij die 30 mil allang bij elkaar gespeeld. Gaat hem goed, zonde van het hele gebeuren maar denk dat Overmars dit ook gewoon had kunnen communiceren naar de fans. De winst is er al lang en breed uit.
 
schijntrap
 
0
6 september 2021 om 09:01
Als hij bij Psv had gespeeld had je het waarschijnlijk wel begrepen
 
HijNiet!
 
5
5 september 2021 om 21:32
Welke schade precies? Ja, Ajax heeft salariskosten doorbetaald, maar men heeft er zelf voor gekozen om het contract te respecteren terwijl dat ongetwijfeld ook ontbonden had kunnen worden (maar dan waren ze wel de transferrechten kwijtgeraakt...). Ik betwijfel sterk of Ajax een sterke zaak heeft mochten ze dat terug willen vorderen. Een eventuele misgelopen transfersom? Dat is moeilijk, zo niet onmogelijk, om vast te stellen wanneer er geen concreet bod lag wat omwille van de affaire niet door is gegaan. Onana kan ook beargumenteren dat hij altijd al van plan was om zijn contract netjes uit te dienen.
 
Ajajajajax
 
5
5 september 2021 om 18:21
Naja prima we weten waar we aan toe zijn, lekker laten keepen en volgend jaar met een schop onder zn hol naar Milaan
 
BJP79
 
36
5 september 2021 om 18:24
Gewoon niet meer opstellen. Heb liever Gorter op doel wat de toekomst van Ajax moet worden. Gaat wss ook nog Afrika cup doen. Waarom zou je hem in godsnaam opstellen.
 
Shorty1991
 
13
5 september 2021 om 18:33
Gorter moet dan wel goed genoeg zijn. Ajax wil overwinteren in de CL en als Onana dat kan helpen bewerkstelligen, dan moet je hem gewoon laten spelen. De leiding van Ajax moet niet denken als fan.
 
Rochester
 
4
5 september 2021 om 18:50
Denk echt wel dat Gorter een heel stuk beter is dan Stekelenburg en Pasveer en in tegenstelling tot Stekelenburg en Pasveer, heeft Gorter nog een hele carrière voor zich liggen en vorig seizoen bij Go Ahead Eagles, maar ook dit seizoen bij Jong Ajax vind ik hem echt goed keepen. Natuurlijk is dat in de Keuken Kampioen Divisie, wat een ander niveau dan de Eredivisie is. Maar ik verwacht echt wel dat Gorter uiteindelijk eerste doelman van Ajax zal worden en stiekem hoop ik dit seizoen al, maar dat zal niet gebeuren en dus hoop en verwacht ik sowieso dat hij volgend seizoen eerste doelman in Ajax 1 wordt en misschien is het voor zijn ontwikkeling ook wel beter om eerst nog 'n seizoen in Jong Ajax te keepen. Over Onana: helaas, maar dit was te verwachten na alles wat zich de afgelopen maanden heeft afgespeeld rond de schorsing en het contract van Onana. Of hij dan daadwerkelijk transfervrij richting Inter Milan zal vertrekken, moet nog blijken. Maar heb wel sterk het vermoeden dat hier een kern van waarheid inzit en ondanks dat ik niet blij ben zoals Onana het heeft aangepakt, gun ik hem wel het beste als hij richting Inter vertrekt. Inter kan volgens mij wel een nieuwe doelman gebruiken, aangezien Handanovic niet altijd meer even stabiel keept. Hoe Onana ervoor zal staan als hij 1ste doelman bij Inter wordt, moet dan natuurlijk ook nog blijken want als Onana richting Inter vertrekt zal Onana plusminus 1,5 jaar geen wedstrijd gekeept hebben op waarschijnlijk wat wedstrijden na bij het nationale ploeg van Kameroen. Want ik verwacht ook niet meer dat Onana in de basis zal komen te staan bij Ajax 1 en Jong Ajax. Bij Jong Ajax kan hij volgens mij door de regelgeving omtrent zijn leeftijd niet eens meer wedstrijden spelen, meetrainen mag natuurlijk wel wat hij dus de aankomende tijd gaat doen.
 
Shorty1991
 
3
5 september 2021 om 18:54
De vraag is of Gorter het verschil kan maken tussen overwinteren en niet, van Onana weten we wel dat hij dat kan.
 
BJP79
 
0
5 september 2021 om 18:58
@Shorty1991: ja Gorter is goed genoeg en moet gewoon de kans krijgen in plaats van Onana terug in mijn beleving. Onana gaat nog Afrika cup doen dus ben je hem 2 maanden kwijt en mag pas vanaf november weer keepen. Dat maakt het voor mij duidelijk dat je dus eigenlijk niets meer aan hem hebt dit seizoen en dus gewoon niet meer opstellen en doorschakelen naar Gorter.
 
BJP79
 
0
5 september 2021 om 19:01
@Rochester: Gun Onana ook zeker wel zijn transfer en als het rond is leuk voor Onana. Echter kan hij dit seizoen zo'n beperkt aantal wedstrijden spelen dat je dat als Ajax niet moet willen. Met Gorter heb je een heel goed alternatief die je gewoon het vertrouwen moet geven wat hij terug zal betalen.
 
Shorty1991
 
4
5 september 2021 om 19:46
Daar is nogal opportuun, maar moet zeggen dat ik Gorter te weinig heb gezien. Onana zou in december dan nog steeds cruciale wedstrijden in de CL kunnen spelen. Alle persoon is dit ook voor mij een duidelijk minpunt voor Onana, maar ik ga niet mee in al dat moord en brand geschreeuw van oververhitte supporters.
 
BJP79
 
0
5 september 2021 om 21:11
Ik ben ook niet moord en brand aan het schreeuwen vind Gorter gewoon echt goed en vind niet dat die paar wedstrijden die Onana zou kunnen keepen (wat er niet veel zijn schorsing en Afrika cup) gewoon niet moet keepen met het oog op de toekomst. Niet meer niet minder.
 
ninjakai
 
1
6 september 2021 om 00:30
Van onana weten we ook dat hij het niet kan. De onana die flak voor zijn schorsing op doel stond was de Inaba due tegen Liverpool een bal totaal verkeerd inschatte waardoor Ajax totaal onnodig verloor. Allemaal leuk onana de punten pakket, maar een onana zonder wedstrijdritme pakt geen punten. Die moet eerst wedstrijd fit worden. Hem opstellen betekend alleen maar hem klaar stomen voor de Afrika cup. Ajax heeft er geen hol aan.....
 
j3ro3ntj33__
 
0
6 september 2021 om 09:09
@shorty, Van Onana weet je werkelijk niet. Heeft bijna een jaar lang niet gekeept. Hoe komt hij daaruit ?! Geen wedstrijdritme, geen druk. Gewoon op de tribune zetten en verbieden om naar Afrika-Cup te gaan.
 
ajaxalmelo
 
8
5 september 2021 om 18:27
Uiteraard is het niet helemaal netjes gegaan, maar al met al een goeie keeper waar we veel aan hebben gehad. Het liefst had ik gezien dat ajax een mooi bedrag voor hem had gevangen maar soms heb je pech.
 
 
5
5 september 2021 om 18:27
Aangepast laten trainen op ongelofelijke rottijden... maja.. blinf het een ongelofelijk triest verhaal vinden hoe dit is gelopen. Onana was echt een grootheid bij Ajax
 
frankmunik
 
15
5 september 2021 om 18:30
Groot fan van de keeper Onana. Hij is ajax overigens ook al een paar keer trouw gebleven door niet te vertrekken en te verlengen na overleg met Vd sar. De beste keeper sinds vd Sar voor Ajax. Jammer dat het zo gelopen is en zo gaat eindigen.
 
Homelander
 
6
5 september 2021 om 18:38
Het contract is nog meer dan 6 maanden geldig dus dit mag sowieso niet, al zou het me niet verbazen want Onana en z'n zaakwaarnemer zijn wel heel nadrukkelijk op zoek naar een grote zak geld. Niet meer laten spelen, salaris inhouden en eventuele schade wat betreft transfersommen op hem verhalen, speel het nou maar is een keer keihard.
 
sebasjuh
 
6
5 september 2021 om 18:42
Mocht dit waar zijn dan zal ik als Ajax zijnde echt nu gaan kijken wat je kan doen om geld weer terug te halen tijdens zijn schorsing. Zou het wel erg ongepast vinden en had toch nog wat hoop dat het met een sisser zou aflopen voor Ajax. Helaas dus niet, helaas dat Onana zo weg gaat bij Ajax.
 
Sir Paul
 
2
5 september 2021 om 18:43
Deze dagen meerdere mensen gezien die dachten dat ie wel even bijtekenen ging. Uiteindelijk wordt t veel tekengeld voor hem en zijn zaakwaarnemer.
 
FR_Ronnie
 
3
5 september 2021 om 18:46
Jammer voor Ajax. De club heeft hem gesteund in de dopingaffaire. In mij ogen had hij best wat terug kunnen doen voor Ajax. Desnoods 1 jaar verlengen, een vastgestelde transfersom waar beiden zich in konden vinden en dan uiteen gaan. Nu ontstaat er een beeld van een geldwolf die voor het tekengeld gaat en zijn huidige club stank voor dank geeft. Was Onana een professionele wielrenner geweest, had Ajax hem volgens de regels moeten ontslaan en loon terug vorderen. Wat dat betreft zijn de dopingsregels in het voetbal heel mild
 
dreetje888
 
0
5 september 2021 om 18:55
Snap ook gewoon niet dat je zo'n mooie periode zo af wilt sluiten,nu vertrek je via de achterdeur IPV de voordeur bij de club die jou zoveel moois en goeds heeft gebracht, waardeloze eigenschap dus net zo behandelen zoals hij doet en 0,0 credits meegeven en nooit meer over hem hebben
 
MarrieAanDeBal
 
9
5 september 2021 om 19:08
Omdat die gratis weg gaat is het een rat? Gek hoe bepaalde mensen denken. Hij is een belangrijk onderdeel geweest van de Europese top jaren onder Bosz en ten Hag. Daarnaast ook titels opgeleverd. Spelers zoals Kudus, Traore voelden zich snel op hun gemak bij de club door Onana. Doordat hij zoveel talen kan is hij een belangrijk bindmiddel gebleken in het team Gewoon een zeer aardige vent als ik de interviews en impressies van hem bekijk. Ben een Ajacied maar ik heb geen wrok jegens hem. Gaat je goed Onana, wat je ook doet.
 
PSVparasiempre
 
4
5 september 2021 om 19:09
Dat is een enorm mes in de rug van de werkgever. Ze hebben hem gesteund toen hij een pilletje van zijn vrouw nam. Ik geloofde daar toen al helemaal niets van. Nu toont hij zijn dank met een gratis vertrek.
 
palko
 
3
5 september 2021 om 19:13
Als voetballiefhebber voelt het gratis vertrek van Andre Onana als verschrikkelijk onrechtvaardig en als het overschrijden van elke norm van fatsoen en beschaving. Ik zou Onana, als ik Ajax was opstellen in de eerstvolgende wedstrijd tegen ADO Den Haag. Met het verzoek aan Tom Beugelsdijk om de doelman van Jong Ajax passend aan te pakken.
 
Mitea_007
 
0
6 september 2021 om 08:51
Beugelsdijk speelt sinds vorig seizoen bij Sparta, dus dat wordt lastig . Wat mij betreft speelt Onana geen wedstrijd meer en mag hij individueel voor zichzelf trainen. Dat laatste is hij inmiddels toch al gewend.
 
Menzor
 
3
5 september 2021 om 19:49
Ik vind dat hele verhaal rond deze dopingzaak sowieso lastig. Het is vrijwel zeker dat doping in het voetbal een stuk meer voorkomt dan men denkt. Furosemide (het middel wat Onana gebruikte) is dan ook een vochtafdrijvend middel dat juist enorm vaak gebruikt wordt bij het 'verbergen' van doping gebruik. En zo zijn er wel meerdere gevallen die zeer twijfelachtig zijn. Ben benieuwd of we hier nog meer van gaan horen de komende jaren.
 
itsaukeee
 
0
5 september 2021 om 19:59
Dit is natuurlijk niet waar. Anders kan ajax hem pakken op het feit dat hij voor januari heeft onderhandeld met andere clubs
 
Mick1988
 
2
5 september 2021 om 21:14
Ik vind dit echt prachtig! Als inter fan zijnde. Goede keeper voor weinig geld.
 
Mitea_007
 
0
6 september 2021 om 08:49
Het is voor Inter wel te hopen dat Onana niet hetzelfde kunstje nog eens flikt zo'n 1,5 jaar voordat zijn contract in Milaan afloopt.
 
PaulR_1982
 
2
5 september 2021 om 21:53
Wat blijkt Onana een rat te zijn. Ajax heeft zich op zijn beste manier gedragen en deze man maakt overal misbruik van. Eerst zogenaamd een verkeerde pil, daarna lekker 9 maanden salaris vangen zonder tegenprestatie, dan weigeren je contract te verlengen, zodat de club waar je alles aan te danken hebt en die je nu laat zitten nog iets aan je overhoudt, en nu al zo vroeg bekent maken dat je al een akkoord met een andere club hebt. En volgens mij, mag dit nu ook nog helemaal niet. Clubs mogen pas in de laatste 6 maanden dat een speler onder contract staat deze speler benaderen. En volgens mij zitten er meer dan 6 maanden tussen vandaag en juli 2022...
 
kevin73
 
0
6 september 2021 om 00:12
Toen ik Serie A zag staan wist ik al dat het over Inter ging. Handanovic is al op leeftijd en Onana zou de perfecte vervanger zijn en hij is nog gratis dan ook. Moet wel zeggen dat ik Onana een ondankbaar kereltje vind. Hij heeft zichzelf in de nesten gewerkt, kon niet meer voor Ajax uitkomen, salaris werd alsnog doorbetaald en dan geeneens je contract met 2 jaartjes willen verlengen zodat je werkgever nog wat aan je verdient. Te triest voor woorden!
 
uut t oosten
 
0
6 september 2021 om 16:24
Geen Energie insteken. 1 x meenemen naar een cl. Duel 1 minuut laten spelen Zodat hij per januari niet gerechtigd is om of CL.Of EL nog te kunnen spelen. Weg wezen uitbuiter...Samen met je zaakwaarnemer Shame of You
 
Soccerfan_1
 
0
6 september 2021 om 18:30
Hoezo trappen mensen hier in? Hij mag officieel nog niet eens praten met andere clubs dus hoezo hij heeft een principe akkoord.
 
London Calling
 
0
6 september 2021 om 18:48
Clubs die hem willen hebben hoeven Ajax alleen te infomeren bij internationale transfers. Er zijn een aantal leagues, waaronder de premier league die intern strengere regels hebben en waar clubs toestemming moeten geven om te onderhandelen, maar binnen de fifa regelementen is dit niet nodig (paragraaf 18.3 van het fifa transfer regelement als je het is na wilt lezen). Daarnaast heeft Ajax waarschijnlijk zijn zaakwaarnemer vooraf toestemming gegeven om met iedereen te praten aangezien ze hem graag wilden verkopen de afgelopen transfer periode.