'Onana kan beste van de wereld worden, maar volgende stap moet 'raak' zijn'
Dinsdag, 31 december 2019 om 08:44

Tim Krul maakte in de zomer van 2016 op huurbasis de gang van Newcastle United naar Ajax om de vlak daarvoor naar Barcelona vertrokken Jasper Cillessen op te volgen. De doelman kwam echter niet helemaal fit binnen in de Johan Cruijff ArenA en nadat hij hersteld was, lukte het Krul niet om André Onana onder de lat vandaan te verdrijven. De huidige sluitpost van Norwich City heeft dan ook hoge verwachtingen van de Kameroener.

"Waar zijn plafond ligt, bepaalt André zelf. Als hij zijn hoofd erbij houdt, is hij geschikt voor de absolute top, want hij heeft alle benodigde kwaliteiten", vertelt Krul, die meteen bij binnenkomst al onder de indruk raakte van Onana, dinsdag in gesprek met De Telegraaf. "Hij kan de beste van de wereld worden. Maar zijn volgende stap moet 'raak' zijn. Spelen is essentieel voor zijn verdere ontwikkeling."

Naast Ajax volgt Krul ook de situatie bij jeugdliefde ADO Den Haag nog altijd op de voet. De club uit de hofstad stelde onlangs Alan Pardew aan als trainer en de keeper kent de Engelse oefenmeester goed. De twee werkten in het verleden namelijk jarenlang samen bij Newcastle United: "We werden vijfde in de Premier League en bereikten de kwartfinale van de Europa League", blikt hij terug.

"Dan zie je hoe snel het kan gaan in het voetbal, ook voor trainers. Pardew is al een tijdje clubloos en stapt nu in bij ADO Den Haag. Het is voor hem een mooie kans om zich weer te laten zien in het voetbal." Krul denkt dat Pardew er samen met adviseur Martin Jol in zal slagen om de club in de Eredivisie te houden: "Ik hoop dat de Chinezen een cheque uitschrijven en er aankopen kunnen worden verricht."

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
9
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
14
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
WouterSL
 
7
31 december 2019 om 09:01
Beste keeper aanwijzen is altijd lastig. De beste 5 niet en dat moet wel lukken inderdaad met de juiste keuzes en geen blessures.
 
Ruhsuz1905
 
19
31 december 2019 om 09:02
Wat wordt ajacieden toch super gehyped.. beste van wereld is de Ligt/de Jong en nu Onana. Wie zal volgende Ajax speler zijn. Ze zijn allemaal goed, maar om over beste te spreken......
 
RyanBabel8
 
46
31 december 2019 om 09:21
Het zijn gelukkig de spelers/coaches van buitenaf die het zeggen. Sorry hoor dat De Ligt als jonkie al zo ontzettend goed is. Sorry dat De Jong een wedstrijd en situaties zo ontzettend goed kan lezen en er ook naar kan handelen. Sorry dat hij een compleet middenveld, zoals van Juventus, in zijn eentje ontregeld. Gewoon dusdanig dat men er gefrustreerd van wordt. En ja, Onana pakt ook alleen maar de meest simpele ballen. Onana heeft Ajax nog geen punt opgeleverd. Man, als er één puntenpakker is, dan is het Onana wel. Of hij de beste is en kan worden, dat valt te bezien, maar hij heeft zich in het belangrijkste Europese club toernooi laten zien. Maar ik zal stoppen met het gehype. Owja... de volgende is Veltman
 
Japie_Krekel
 
5
31 december 2019 om 10:12
@ryanbabel8 Frenkie speelt geweldig bij Barca en ik ben ook erg onder de indruk van Onana. van De Ligt was ik dat vorig jaar ook maar ik ben toch wel heel erg geschrokken van zijn spel bij Juventus en in Oranje dit seizoen. De Ligt lijkt geen schim meer van de speler die hij was in de CL vorig jaar. ik geloof wel dat dat uiteindelijk goed komt maar hij zit niet in zijn beste periode
 
RyanBabel8
 
2
31 december 2019 om 11:48
Het proces van De Ligt verloopt even iets minder. Al die ontwikkelingen verlopen anders. Er zit een goede kop op en ik verwacht dat hij sterker terug zal komen. Ik schrik er zelf niet zo van, ik schrik eerder van de mensen doe hem direct afschrijven. Ik noem dat successupporters. De Ligt is onze man!
 
Arie Ribbens
 
13
31 december 2019 om 09:24
Er staat nergens dat hij de beste van de wereld is want dat is hij (nog) niet. Wat er wel staat is dat hij het kan worden als zijn vervolgstap de juiste is.
 
AubaArsenal
 
9
31 december 2019 om 09:35
Ahw wat vervelend toch.
 
Arsenaal
 
6
31 december 2019 om 09:38
Er is toch een behoorlijk verschil tussen het al zijn en het kunnen worden. Maar goed, als jij zegt dat Onana de beste keeper is...
 
DonCoXxX
 
9
31 december 2019 om 10:12
Wat kunnen mensen toch slecht begrijpend lezen. Het niveau van de basisschool in Nederland is ontstellend slecht. Het werkwoord `kunnen` wordt niet eens begrepen! Er staat hier dat Andre Onana volgens Tim Krul, zelf keeper van beroep en ex-international, de beste ter wereld kan worden, mits hij zich doorontwikkelt bij een club in de absolute top. Hij zou daar wekelijks moeten spelen, anders loopt hij de kans om de beste ter wereld te worden mis. Nu ben ik het niet met Tim eens, want keepers kunnen heel lang mee(40 zelfs) en worden op latere leeftijd pas echt goed en stabiel. Hij zou dus een aantal jaar ergens op de bank terecht kunnen komen en alsnog kunnen doorbreken. Edwin van der Sar ging b.v. met een omweg naar de absolute top. Hij ging van Ajax naar Juventus, waar hij mislukte, via Fulham naar United, waar hij onomstreden was. Hij werd destijd regelmatig als beste keeper ter wereld bestempeld, en ieder geval een van de besten. Edwin heeft in die tijd 6 seizoenen niet bij de top gezeten of niet gespeeld en was bijna 35 toen hij bij United kwam, waar hij nog 6 seizoenen heeft uitgeblonken.
 
SilverHaze
 
1
31 december 2019 om 12:10
Zo'n halve finale CL bereik je niet met een goede ploeg die uitblinkt. Daar zitten enkele wereltoppers tussen. Jij noemt het een hype, maar dit zijn constateringen van insiders.
 
leventu
 
2
31 december 2019 om 09:43
Als het om reflexen gaat is hij 1 van de betere op dit moment. Maar Afrikaanse keepers worden toch niet als de betrouwbaarste keepers genoemd als het om blunders gaat.
 
HveenBayern
 
13
31 december 2019 om 10:03
Onana is de uitzondering op de regel, een zeer betrouwbare keeper.
 
038azesletters
 
6
31 december 2019 om 10:58
Beste keeper gaat wel lastig worden denk ik. Je hebt nu de beste keepers: Alison, Ter stegen, Oblak, Ederson die allemaal rond de 26/27 jaar zijn (de gea en neuer zijn iets ouder). Onana is zelf nu 23. Dan moet hij nog wel een groei doormaken om op hun level te komen vind ik. Maar eerlijk toegegeven hij is ontzettend gegroeid het vorige seizoen waar hij het seizoen ervoor nog wel eens een mispeertje had.
 
LawPl
 
5
31 december 2019 om 12:33
Zet hem als in potentie de beste keeper ter wereld in de markt en in de media en wie weet vang je dan wel weer 75 miljoen.