Onmisbare kracht stelt Zidane voor duivels dilemma in aanloop naar Clásico
Woensdag, 4 december 2019 om 18:44

Real Madrid en Barcelona gaan na veertien wedstrijden nek-aan-nek in de Spaanse titelrace. Beide grootmachten verzamelden reeds 31 punten en staan op 18 december voor het eerst tegenover elkaar in de eerste Clásico van dit seizoen. De Madrileense sportkrant AS schetst in aanloop naar de kraker in het Camp Nou een duivels dilemma voor Zinédine Zidane.

AS stipt woensdag in een analyse aan dat de Franse trainer van Real Madrid de komende weken voorzichtig zal willen zijn met Casemiro. De Braziliaanse defensieve middenvelder geldt immers als het slot op de deur in het elftal van Zidane en de verwachting in Spanje is dat hij over twee weken tegen Barcelona hoe dan ook aan de aftrap zal verschijnen. Het huidige kaartenrecord van Casemiro zou Zidane echter kopzorgen bezorgen.

De controleur ontving in het huidige LaLiga-seizoen in veertien optredens namelijk al vier gele kaarten en is bij een volgende prent geschorst voor de eerstvolgende competitiewedstrijd. Real Madrid komt de komende tijd in competitieverband eerst nog in actie tegen Espanyol (thuis) en Valencia (uit), waardoor in Spanje nu de vraagt rijst hoe Zidane de zaak-Casemiro moet managen.

De meest voor de hand liggende oplossing is om Casemiro over anderhalve week te sparen voor de uitwedstrijd tegen Valencia, waardoor hij op 18 december hoe dan ook speelgerechtigd is tegen Barcelona. Valencia is dit seizoen in het eigen Mestalla echter moeilijk te verslaan, waardoor Zidane dan graag zal willen beschikken over Casemiro. De Clásico heeft echter nog altijd de hoogste prioriteit voor Real Madrid.

Daarom is het volgens AS goed denkbaar dat Zidane de middenvelder aankomend weekend tegen Espanyol het veld zal opsturen, in de hoop dat hij dan zijn vijfde gele kaart van het seizoen ontvangt en daardoor 'slechts' geschorst is voor het duel met Valencia. Casemiro, die samen met aanvoerder Sergio Ramos de enige speler van Real Madrid is die dit seizoen nog geen wedstrijd miste in LaLiga, zou dan weer met een schone lei kunnen beginnen aan de kraker tegen Barcelona.

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
3
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
14
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
11
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Wilgenduin
 
0
4 december 2019 om 19:00
Of je laat hem 2 wedstrijden aan de kant en dan ben je zeker dat hij tegen Barca erbij is. Maar zoals hierboven vermeld. Casemiro is best onvervangbaar dit seizoen. Er is in de selectie ook geen back-up. Vorig seizoen had je Llorente nog. Maar ze hebben hem niet vervangen.
 
AjaxFan69
 
26
4 december 2019 om 19:08
Dan kun je m net zo goed opstellen de komende wedstrijd. Aangezien als hij dan geel pakt, de wedstrijd tegen Valencia mist. Hoe jij het schetst speelt hij niet tegen Espanyol én Valencia.
 
Wilgenduin
 
1
4 december 2019 om 19:40
Klopt, dan speelt hij zeker tegen Barca. In de huidige vorm mag Espanyol en Valencia geen probleem geven. Maar ik weet ook wel dat elke wedstrijd gespeeld moet worden. Toch zou ik opteren om hem beide wedstrijden aan de kant te laten. Keerzijde is wel, zoals ik hierboven al zei, wie gaat hem vervangen?
 
Formus
 
6
4 december 2019 om 19:48
Maar Wilg, waarom dan 2? Als ie tegen Espanyol geel pakt, is ie eentje geschorst. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan kan ie Valencia sowieso aan de kant blijven toch? Speelt dan dus sowieso tegen Barca. Dus ik snap je twee niet, kan je het me uitleggen? Want je blijft er bij, dus misschien mis ik iets. (En dan heb ik het niet over een evt rode kaart he. En als ie geel pakt, is de schorsing dreiging voorlopig ook weer van de baan).
 
Wilgenduin
 
0
5 december 2019 om 07:22
Om er zeker van te zijn dat je over Casemiro kan beschikken tijdens de classico. Risicoloos spelen. Mijn mening e!
 
InsideRMadrid
 
3
4 december 2019 om 19:04
Wilg/ Twee wedstrijden zonder Casemiro gaat niet goed aflopen. Ik stel voor dat hij in de wedstrijd tegen Espanyol komende zaterdag een gele kaart pakt en dan tegen Valencia uitzit en dan de Clasico haalt. Hem kan je echt niet missen maar het is een lastige situatie
 
stankraag
 
6
4 december 2019 om 19:18
En straks krijgt hij 2 wedstrijd schorsing omdat hij het bewust deed kan ook nadelig zijn voor real
 
Lebuffon
 
6
4 december 2019 om 19:29
Als hij zegt dat ie het onbewust doet, gebeurt er niks. Pique kwam er volgensmij dit seizoen ook mee weg.
 
blink182
 
8
4 december 2019 om 21:34
Barca spelers komen er altijd mee weg! Iniesta, Pique noem maar op. Maar ja, je kan ze ook moeilijk blamen, het is noet hun schuld dat Real (met name Ramos bijv) het in de media toegeeft.
 
Lebuffon
 
2
4 december 2019 om 21:55
Iniesta kan ik me niet herinneren. Alba, pique en Busquets wel inderdaad. Ramos deed het niet heel slim nee door het in de media te vertellen hahah.
 
nederland79
 
1
4 december 2019 om 21:06
Dit stuk klopt dus niet. Hij wil hem niet sparen tegen Valencia want dat is n lastige wedstrijd maar als hij dan heel krijgt mist hij Barça. Daarom kan hij beter opzettelijk geel pakken tegen Espanyol, zodat hij Valencia mist maar Barça niet. Uhmmmmmm.... lekker tegenstrijdig
 
Moyashi
 
1
4 december 2019 om 21:09
Casemiro is een van de weinig spelers die vaak Messi tot een bepaald niveau weet te dekken. Soms ook door smerige overtreding, maar over het algemeen vind ik hem echt sterk tegenover Messi. Als hij er niet bij kan zijn dan is dat een grote voordeel voor Barcelona.
 
zwollywood038
 
0
4 december 2019 om 23:10
Waarom zou je Casimiro het veld insturen tegen Espanyol "in de hoop dat hij geel pakt"?? Hij kan toch ook gewoon géén geel pakken tegen Espanyol en vervolgens uit voorzorg tegen Valencia op de bank zetten. Kun je hem tenminste nog in laten vallen als de nood aan de man is. Leuk dat hij de wedstrijd tegen Barça sowieso zou kunnen spelen bij geel maar daar heb je weer weinig aan als je daardoor punten laat liggen bij Valencia. Vrij kromme beredenatie van degene die dit artikel heeft geschreven.
 
13Nesta13
 
0
5 december 2019 om 13:27
Volgens mij moet Real elke eerstvolgende wedstrijd eerst maar eens zien te winnen, voordat ze aan de volgende wedstrijd denken.