Onthutsend zwak Galatasaray zet zichzelf in eigen huis voor schut
Zaterdag, 14 december 2019 om 19:58

Galatasaray heeft zich zaterdagavond op bizarre wijze geblameerd in de Turkse Süper Lig. Het elftal van trainer Fatih Terim stond in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Ankaragücü tot in minuut 87 met 2-0 voor, maar in het restant van het duel wisten de bezoekers toch nog langszij te komen: 2-2. Ankaragücü speelde ook nog eens vanaf de 73ste minuut met een man minder.

Galatasaray had wat goed te maken voor eigen publiek, na de midweekse vernedering in de Champions League op bezoek bij Paris Saint-Germain (5-0). In totaal verschenen er drie Nederlanders aan de aftrap bij Cim Bom: Ryan Donk, Ömer Bayram en Ryan Babel. De grootste kans in de eerste helft was voor Radamel Falcao, maar diens kopbal werd na tien minuten voetballen onschadelijk gemaakt door Korcan Çelikay.

Ankaragücü wist de rust te halen met een doelpuntloze stand, maar na acht minuten spelen in de tweede helft wist Galatasaray alsnog de ban te breken. Bayram sneed een vrije trap vanaf de rechterflank fraai aan, waarna Sofiane Feghouli in de zestien het laatste zetje gaf: 1-0. Ankaragücü wist de schade daarna enige tijd te beperken, maar de tweede gele kaart die aanvalsleider Dever Orgill zeventien minuten voor tijd ontving leek de doodsteek voor de hekkensluiter.

Zeker nadat Younès Belhanda zeven minuten voor tijd vanaf de strafschopstip voor de 2-0 tekende, leek Galatasaray af te stevenen op een eenvoudige overwinning. In de laatste tien minuten van de wedstrijd ging het echter toch nog mis voor de thuisploeg. Ilhan Parlak zorgde in minuut 88 vanaf de strafschopstip voor de aansluitingstreffer en in de blessuretijd volgde tot overmaat van ramp ook nog de 2-2 van Stelios Kitsiou.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
4
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
gangstarr
 
41
14 december 2019 om 20:09
Fatih Terim, bedankt voor de afgelopen jaren. Hou de eer aan jezelf en dien je ontslagbrief in. Tegen de nummer 18, dat speelt met een man minder, vijf wedstrijden op rijheeft verloren, een (moeizame) 2-0 weg geven. Klaar. We juichen niet meer bij doelpunten voor en we zijn niet meer boos bij doelpunten tegen. We zijn net als die spelers van jou: emotieloos. Altijd die excuses van 'we spelen tegen teams dat 2,3x onze budget heeft' in de Champions League. Nou, in de competitie speel jij ook met een team dat zoveel keer het budget is. Zien we daar iets van terug ? Nee. Imparator istifa, met pijn in mijn hart.
 
Shevchenko_7
 
10
14 december 2019 om 20:13
Mariano word ik helemaal ziek van, 20 voorzetten per wedstrijd 18 daar van eindigen in de tribune, waarom kunnen wij geen goed voetballende Afrikanen, Brazilianen scouten zoals de meeste in de Turkse competitie wel kunnen, het is echt niet te geloven.
 
gangstarr
 
23
14 december 2019 om 20:59
Het is gewoon te triest voor woorden man. Vorig jaar misten we 'alleen nog' een spits. Nu hebben we een spits en zoeken we naar negen andere spelers. Vorig jaar tegen Konya sloopte ik bijna de woonkamer, nu zat ik bij die 2-2 een moeilijke level te spelen voor de nintendo van mijn zoontje.
 
falcao1984
 
1
15 december 2019 om 12:51
Heb altijd het gevoel dat die Fatih Terim zichzelf ook wel heeeeel erg goed vindt.
 
Dmv077
 
1
15 december 2019 om 14:08
Wat ik vooral niet snap is hoe het kan dat bijvoorbeeld spelers zoals soyuncu en demiral, wat in potentie gewoon europese topspelers zijn (en zo zijn er waarschijnlijk nog genoeg potentiele turkse spelers) niet bij de traditionele top in het 1e elftal hebben gespeeld. Het moet toch mogelijk zijn zou je denken om die overbetaalde oude spelers die niet presteren te vervangen voor jonge turkse voetballers met potentie. Zo bouw je ook nog eens kapitaal op
 
Shevchenko_7
 
20
14 december 2019 om 20:11
Schandalig dit, ik ben het helemaal zat, verkoop aub heel Gs behalve Muslera, laat gewoon de A1 spelen dit is toch al een velore seizoen, ik ben het spuugzat om spelers als Babel, Marcao en Nagatomo te zien spelen.
 
unknown27
 
12
14 december 2019 om 20:32
Mee eens! Ook een Mariano, het is zo pijnlijk om te zien allemaal Je zou denken dat de 1e prioriteit wat een verdediger zou moeten kunnen, verdedigen is. Nou zowel Nagatomo als Mariano kunnen Totaal niet verdedigen. Dan denk je als ze dat niet kunnen compenseren ze dat met aanvallende kwaliteiten, nope`! 10x niks, kunnen geen man voorbij om nog maar niet te spreken over een goede voorzet geven. Als dat nog niet erg genoeg is, verdienen dit soort spelers salarissen die hoger zijn dan bijvoorbeeld de beste spelers van Ajax. Echt belachelijk en daar zit tevens de kern van het probleem betreft niet alleen Galatasaray maar het hele Turkse voetbal. Ik belicht nu Mariano en Nagatomo, maar dit geld dus voor het hele elftal, niet de benodigde kwaliteiten en drive hebben om in het 1e van Galatasaray te kunnen spelen, met Muslera en Lemina als uitzonderingen. Daarnaast is het ook helemaal geen elftal, geen gezamenlijke pressie, geen positiespel. 11 individuen vormt nog geen elftal.
 
FlackoGS
 
5
14 december 2019 om 20:11
Jammer, maar de tijd om te gaan is inmiddels allang aangekomen. Tot januari met Terim en dan Okan Buruk of een buitenlandse trainer polsen voor een dienstverband. Nog met scheids aan je zijde verlies je hier punten. Klaar mee.
 
gangstarr
 
3
14 december 2019 om 21:25
Na dit seizoen Okan Buruk en niemand anders. Zet gewoon de Mustafa's en Atalay's erin. Onze pad naar succes ligt in Florya, niet Frankrijk.
 
FlackoGS
 
2
14 december 2019 om 22:25
Ja, ik heb het liefst ook Okan Buruk. Maar als we dan toch doorgaan met ons buitenlanderslegioen, heb ik ook liever een buitenlandse trainer. Een Turk wordt het ‘em gewoon niet.
 
Esenbuka27
 
2
14 december 2019 om 23:29
Okan heeft een contract tot 2021. Dat betekent dat Galatasaray hem moet afkopen van Akbil of Okan moet overtuigen om zijn ontslag in te dienen. Dat zou betekenen dat Avci zomaar weer terug naar Basaksehir zou gaan overigens. Alles hangt van dit seizoen af. Als Galatasaray perspectief biedt en geen chernobyl graads ramp situatie is waar je je als coach in wilt betreden, dan is er een goed kans dat Okan komt. Als Basak dit seizoen wel kampioen wordt of CL voetbal haalt dan komt hij niet. Persoonlijk lijkt het mij geen goed idee dat Okan in de huidige situatie moet komen. Laat een buitenlander maar opbouwen. Okan gaat dit echt niet in 1 seizoen goed krijgen en de fans hebben buiten Terim nooit geduld met de coaches, zie: alle coaches sinds Frank Rijkaard (2010).
 
Clutch
 
1
15 december 2019 om 02:11
Ik denk niet dat Avci nog zin heeft in Basaksehir, misschien als hij echt nergens meer aan de slag kan. Hij is daar juist vertrokken omdat hij in zag dat hij daar geen kampioen zou worden.
 
ImparatorFT
 
1
14 december 2019 om 20:12
Je voelde het gewoon aankomen na die penalty. Dat de nummer laatst met een man minder nog zo kan doordrukken. Geen woorden voor...
 
Objectivo070
 
11
14 december 2019 om 20:12
Fatih Terim, hou ermee op aub, elke keer maar wijzen naar de eerste helft van het seizoen. Er gaat niks veranderen! Zo lang Turkse clubs niet hun financiën in orde maken ziet het er somber uit voor het Turkse voetbal, is te zien in de Europese duels, behalve Basaksehir??respect voor Buruk en zijn ploeg, maar we moeten niet vergeten dat het elftal wel al op leeftijd is... Ze moeten al bezig zijn om het elftal te verjongen.. Een goed voorbeeld voor hun zijn ploegen als Leipzig en Salzburg
 
GS12
 
10
14 december 2019 om 20:25
Dit is ongetwijfeld de slechtste Galatasaray die ik ooit heb gezien. Zelfs slechter dan het seizoen waarin we 8e werden. En er is maar éã©n man verantwoordelijk hiervoor: Fatih Terim. Deze man vond ik zelf allang overschat, maar ik kon tenminste toegeven dat hij wel een goede people manager is. Iemand die de spelers kan motiveren om alles te geven. Nou, dit seizoen zien we daar ook niets van terug. Behalve Bayram zie ik geen speler die echt strijdt. Dus wat is dan het nut van Terim nu? Wat voegt hij toe? Waar wachten we nog op? Ontsla deze man voordat hij in de winterstop weer miljoenen gaat spenderen aan nutteloze spelers. Weg met hem!
 
oraldinho
 
8
14 december 2019 om 20:55
Stappen die gevolgd moeten worden:1. Trainer ontslaan2. Spelers halen die bekend zijn maar oud en goedkoop genoeg om te kunnen halen3. Kijken of je oud spelers kan halen die populair is onder de supportersals bovenstaande stappen niet werken dan opnieuw proberenheb je succes te pakken wat waarschijnlijk een jaar of 2 hooguit 3 werkt, dan kan je weer de bovenstaande stappen volgen om weer succes te boeken. Dit is de tactiek van alle topclubs in Turkije en hier ligt het probleem niet aan de spelers niet aan de trainer maar aan de structuur van het beleid. Geen enkele Turkse topclub zal het constante hebben van een Nederlandse of Portugese topclub omdat het een verkeerde beleid heeft.
 
Esenbuka27
 
4
14 december 2019 om 23:33
Drie schuldigen: De coach (terim) voor het slechte spel en falen in het motiveren van het elftal, het bestuur (albayrak en Cengiz) voor het tolereren van het huidige situatie en de fanbase in Istanbul (ultraslan) voor het blinde vertrouwen in Terim en het bestuur. Nu weet ik dat het bestuur van Gala uit ruggengraatloze figuren bestaat en al hun bestaansrecht aan Terim te danken hebben (dat en Ali Durust...) maar Terim faalt... wat nu? De Fans in Istanbul, de stadionbezoekers kunnen alleen tegen de spelers protesteren om ze na twee wedstrijden weer in armen op te vangen. Dan lijd je als fan buiten Istanbul omdat de stadionbezoekers blind zijn voor de huidige situatie. Dit is dezelfde fanbase die in 2017 Dursun Özbek hebben verdreven van de club. Ik vraag me af wat hun aandeel is... Ankaragucu was de wedstrijd dat je als Galatasaray zijnde had moeten winnen. Als je thuis als 2 punten verliest kan je zeggen dat het alleen maar erger kan.