Onverstoorbare Dumfries kan niet kapot in Italië: 'Geeft garanties aan Inzaghi'
Zondag, 19 september 2021 om 10:51

Met een assist en een voorassist had Denzel Dumfries zaterdagavond een belangrijk aandeel in de ruime zege van Internazionale op Bologna (6-1). De van PSV overgekomen back bemoeide zich veelvuldig met het aanvalsspel van de Milanesen en kon na afloop rekenen op lovende woorden van de Italiaanse media. In de studio van Ziggo Sport werd Dumfries door Jan van Halst al vergeleken met zijn voorganger Achraf Hakimi. "Misschien is hij wel beter."

Tuttosport weigert vooralsnog de vergelijking te trekken met Hakimi. "Iedereen die hem kent en met hem heeft gespeeld, van de Nederlandse lagere divisies tot de Nederlandse competitie met PSV en het EK een paar maanden geleden met Oranje , prijzen het karakter van een jongen die geen grenzen wil stellen", schrijft de krant. "Hij zet zich volledig en traint maximaal om obstakels te overwinnen. Gisteren was het Bologna, dinsdag zal dat tegen Fiorentina zijn. Dumfries kan zelfs bij een topclub als Inter bepalend zijn op de rechtervleugel, vraag het Mihajlovic (trainer Bologna, red.)."

Meer: Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández

"De magie van het Nerazzurri-debuut heeft zich herhaald", doelt La Gazzetta dello Sport op de eerder trefzekere Edin Dzeko, Hakan Calhanoglu, Joaquin Correa en Federico Dimarco. "De rechtervleugel plaveide hij op een geweldig manier. Hij weigerde om op de rem te trappen, ook omdat hij weet dat de erfenis van Hakimi een behoorlijke last op de schouders is. Dring alleen aan op vergelijkingen met Hakimi. De Marokkaan is sneller, vooral op de korte afstand, maar is wel minder explosief. Dumfries boekt een geweldige progressie. Hij heeft misschien niet de afstandsbediening die Dimarco heeft, maar hij weet het spel breed te houden en heeft in de combinatie met Darmian goede garanties gegeven aan Inzaghi."

Voor Dumfries, die al na zes minuten spelen de assist leverde bij de 1-0 van Lautaro Martínez, voelde het duel met Bologna als een revanche. "We waren erop gebracht om een geweldige wedstrijd te spelen na de nederlaag in de Champions League tegen Real Madrid, het was een overwinning van het team", blikte Dumfries na afloop terug voor de camera's van DAZN. "Inzaghi vroeg me om lang te blijven staan. Mijn teamgenoten hebben me goed ontvangen en ik ben erg blij om hier te zijn. Vergelijk mij niet met Hakimi, want ik denk niet dat de fans Hakimi zijn vergeten, maar ik zal alles geven."

Corriere dello Sport toont vooral zijn medeleven met directe tegenstander Aaron Hickey, die in de rust naar de kant werd gehaald. "Hij werd vernederd. Het was een geweldig eerste examen van Dumfries. In de eerste helft leunde Inter op hem." De kans dat Dumfries aanstaande dinsdag tegen Fiorentina wederom aan de aftrap mag verschijnen is aanwezig, daar ook Inzaghi te spreken was over het optreden van de Nederlander. "Dumfries heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Hij traint goed en komt sneller binnen dan verwacht. Als hij deze lijn weet door te trekken gaan we veel plezier aan hem beleven."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (54)

 
PieterPrins773
 
46
19 september 2021 om 10:59
Wat een held. Deze stoomwals zal het ook bij de kampioen van de serie A gewoon goed gaan doen. 1 optreden overtuigt de coach al om hem altijd op te stellen.
 
Lierse1997
 
9
19 september 2021 om 11:02
Dat zullen we nog wel zien, Darmian heeft ook gewoon een uitstekend seizoensbegin meegemaakt. Er zal wel tussen beide gerouleerd worden tot aan de winterstop.
 
 
22
19 september 2021 om 12:36
Is Darmian dan zoveel beter geworden dan bij United? Daar vond ik em echt waardeloos.
 
Lierse1997
 
0
19 september 2021 om 14:01
Een wereldtopper is hij zeker niet. Maar hij doet zijn job wel gewoon en heeft al een paar goede wedstrijden gespeeld.
 
Sir Paul
 
13
19 september 2021 om 11:31
Pieter echt voetballen kan ie niet maar verdedigen, sleuren, terreinwinst boeken als een rugbeyer. Krijgt veel vrije trappen etc mee. Dat maakt hem toch tot een topback voor de subtop van Europa. Niet gepolijst, enig in z'n soort. Vind Dumfries ook veel beter dan de rechtsbacks van Barcelona en BVB bijvoorbeeld. Benieuwd wat zn eindpunt wordt. Mensen mogen sceptisch zijn maar voorlopig...
 
PieterPrins773
 
44
19 september 2021 om 12:01
Ach ja wat is echt voetballen. Met 11 frêle mannetjes die leuke steekpassjes geven win je de oorlog niet. In Nederland zijn we erg geneigd alleen dat te zien maar een Dunfries is een aanwinst voor elk team.
 
Dirk Crombach
 
18
19 september 2021 om 12:10
Als Thomas Mulller, Filippo Inzaghi of Pépé Nederlanders waren geweest hadden we dezelfde kritiek gehad. Geen grote technische spelers maar wel met exceptionele kwaliteiten. Dat heeft Dumfries ook. Daarom denk ik dat hij in de toekomst echt de wereldtop gaat bestormen
 
Sir Paul
 
3
19 september 2021 om 12:37
Pieter helemaal mee eens. We willen te graag een bepaald type zien maar voetbal wordt op meerdere manieren gespeeld.
 
PatserControle
 
67
19 september 2021 om 11:01
En dan las ik overal hier dat niemand deze aankoop begreep en dat Inter beter voor iemand als Mazraoui moest gaan. Nou Denzel was gisteren een stoomlocomotief aan de rechterkant. Bijna elke aanval en doelpunt betrokken.
 
Gaobear
 
50
19 september 2021 om 11:19
En Mazraoui was woensdag bij bijna elke Ajax goal betrokken. Ik denk dat de conclusie is dat we onszelf ondanks onze Mickey Mouse competitie nog te vaak onderschatten. De tijd zal het leren, maar vooralsnog bewijst Dumfries dat een directe stap naar een topclub niet te hoog gegrepen is
 
PatserControle
 
29
19 september 2021 om 11:27
Nou Mickey Mouse competitie is het allang niet meer. 6de competitie van Europa op jacht naar plek in de top 5, wat we Ajax in grote getale mogen bedanken. Dankzij Ajax worden we weer gerespecteerd en gevreesd en worden er voor spelers over het algemeen fors betaald. Ajax heeft Nederland weer op de kaart gezet. Geloof jij dat AZ anders meer dan 5 miljoen had gevangen voor elke speler die ze hebben verkocht afgelopen zomer?
 
I.arsenal.R
 
13
19 september 2021 om 11:31
Ajax wint gister met 9-0. Dan kun je best spreken van een mickey mouse competitie. Het verschil tussen de top en de rest is veel te groot en zal alleen maar groter worden.
 
thucan
 
43
19 september 2021 om 11:31
Ik bedank Ajax nergens voor, kan me ook niet herinneren dat we Ajax hebben gevraagd om ons ‘te redden’.. Dat hooghartige gedoe wordt met de dag sneuer. Er zijn jaren geweest dat AZ de eer mocht redden, dat PSV in die halve finale stond, het jaar erop kwartfinale, etc. Alle clubs hebben jaren gekend dat de Getafes, Romas en Atalantas bruggen te ver bleken. Ontzettend leuk voor Ajax dat ze Sporting hebben weggeblazen, maarbesef je wel dat dat ook een heelgroot gedeelte van voetbalminnend Nederland die een andere club voorkeur hebben daar werkelijk waar niet naar talen.OT: Steeds meer bewondering voor deze man, met name de mentale weerbaarheid is out of this world, skonne mens!
 
PatserControle
 
24
19 september 2021 om 11:35
@arsenalBayern wint ook met 7-0 en dat bijna wekelijks, dat maakt de Bundesliga dan ook een stripfiguur competitie?
 
Zola10
 
3
19 september 2021 om 11:46
Ik ben niet zo onder de indruk van het niveau maar een Mickey Mouse competitie is wel overdreven. Sowieso kan je je niet op één uitslag baseren. Dumfries doet het voorlopig prima en gun het hem ook zeker
 
Japie_Krekel
 
2
19 september 2021 om 11:49
Het gaat toch ook om de kwaliteit van de selecties om het niveau te bepalen. Een degradatiekandidaat in Duitsland zou hier waarschijnlijk in de subtop mee doen
 
PatserControle
 
8
19 september 2021 om 11:55
Nou de ‘subtopper’ Eintracht Frankfurt heb ik ook gezien afgelopen EL wedstrijd tegen niemand minder dan Fenerbahce. Werden van het kastje naar de muur gespeeld met als kers op de taart, Sam Lammers in de spits. Ik schat ze niveautje Heerenveen in goede doen. Greuther Furth en Bochum bijvoorbeeld zouden hier ook strijden tegen degradatie. Enige verschil met de Bundesliga is dat teams die strijden voor plek 3-6 verder zijn dan teams in de eredivisie.
 
PieterPrins773
 
6
19 september 2021 om 12:04
@i.arsenal wat een onzin. Net alsof Bayern, Man C en PSG niet regelmatig met grote cijfers winnen.
 
DiegoReyes
 
11
19 september 2021 om 12:08
City saushampton 9 0. Bayern gc schubbekutteveen 7 0. Real en Barca die elke keer met 7 0 wonnen in t recente verleden. Conclusie: elke league is een mickey mouse league.....zemmer...
 
DiegoReyes
 
4
19 september 2021 om 12:10
Geef een degradatieclub hier het budget van degradatieclub in duitsland en ook zij zouden hier.boven meedraaien. Je bent te dom om t te snappen jahpie. Je haalt werkelijk van alles door elkaar om tot zo n domme conclusie te komen ouleh
 
JohnHolland
 
7
19 september 2021 om 12:23
Hou toch op met je Mickey Mouse. Bayern wint tich ook met 7-0. Inter met 6-1. Kan me City herinneren, 9-0 tegen Southampton. Waarom staat NL nu 7e in de uefa ranking en vinden we volgend jaar geheid aansluiting met Portugal en Frankrijk? Gegeven de financiën, gebrek aan tv-gelden en de kapitalistische kutclubs waar sjeik-, olie- en maffiageld gewoongoed zijn geworden, is de NL'se competitie geweldig, gezond, prachtig, een voorbeeld voor elk land in Europa. Haal de ongelijkheid en waanzin van die pakweg 6 á 7 olieclubs weg en we stonden regelmatig in de halve finales of finales CL en EC.
 
 
5
19 september 2021 om 12:33
Tuurlijk zijn we wel een micky mouse competitie. Ajax is gewoon erg goed, maar vanaf de subtop stelt de Eredivisie echt niets voor vergeleken met een competitie als Italië. De clubs hier hebben gewoon geen centjes buiten de top 3
 
Krotekoker
 
3
19 september 2021 om 13:01
Ja hoor het komt allemaal door Ajax dat AZ haar spelers voor een mooi bedrag verkopen. AZ verkoopt haar spelers al jaren voor tientallen miljoenen. Wat een Amsterdamse bril heb jij op zeg. Misschien moeten we anders wat Ajax kerken gaan bouwen waar we elke zondag op onze blote knietjes Ajax moeten bedanken.
 
PatserControle
 
2
19 september 2021 om 13:10
@KroketokerVincent Janssen 22M, Alireza 19M, Guusje Til 18M, Boadu 17M, Stengs 15m, Koopmeijners 12M, Idrissi 12M en Woutje Weghorst 11M zijn afgelopen 5 jaar verkocht voor deze bedragen. Daarvoor stond de record om naam van Jozy Altidore van iets van 10M en dat is ook niet zo lang geleden dus over welke tientallen miljoenen heb jij het dan, kroketten zeker?
 
PatserControle
 
0
19 september 2021 om 13:13
Dubbel Mag weg
 
Hazardinho77
 
0
19 september 2021 om 13:30
Dus de premier league en bundesliga zijn okk Mickey mouse? Daar zie je de laatste jaren ook zulke uitslagen hoor. Zegt allemaal niet zoveel.
 
 
40
19 september 2021 om 11:02
Het blijft een bijzondere speler maar vooral een mooi mens die probeert zoveel mogelijk uit zijn carrière te halen.
 
adriano9
 
32
19 september 2021 om 11:03
Hij is zeker verdedigend beter dan Hakimi. Dumfries is een topaankoop/
 
adriano9
 
17
19 september 2021 om 11:59
spow spow ik ben een Inter volger en zeker een Hakimi fan en zijn zwakte was verdedigen. Hij werd er in het begin zelfs op de bank voor gezet. Aanvallend is Hakimi de beste back die er is maar verdedigend zeker niet.
 
PieterPrins773
 
17
19 september 2021 om 12:05
Spow spow lag tijdens het ek te slapen en ook gister heeft hij niet gekeken.
 
Soccer81
 
4
19 september 2021 om 12:31
Ja hij was echt werelds tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Denk dat er maar weinig zijn die het hem na doen. Ff zonder dollen, Dumfries is een goede back. Heel veel energie en fysiek een beer. Maar hij moet het op langere termijn laten zien op het hoogste niveau.
 
Hazardinho77
 
0
19 september 2021 om 13:32
Dumfries is verdedigend ook niet erg sterk hoor, kom je nog wel achter. Maar in een 532 is dat niet zo erg.
 
Sir Paul
 
17
19 september 2021 om 11:42
Op Intersites zijn de mensen erg blij met Denzel. Iets waar spow een beetje moeite mee lijkt te hebben.
 
Rockett
 
25
19 september 2021 om 11:04
Mooi voor de persoon Dumfries, altijd optimistisch, hard werken, slimme speler. Hoop dat die ver gaat komen in zijn carriere.
 
KsskjsjAa
 
24
19 september 2021 om 11:12
Hou ervan als deze tank mensen ongelijk blijft geven. Aanvallend voegde hij volgens velen weinig toe door zijn slechte techniek. Ookal ziet het er allemaal niet zo mooi uit. Scoort en geeft die enorm veel assistej.. je zou maar tegenover hem staan..
 
TVL11
 
32
19 september 2021 om 11:14
Mooi hoe hij zich telkens weer aan weet te passen aan een hoger niveau.
 
Douwe Dabbert
 
24
19 september 2021 om 11:22
Absoluut grote klasse, vergelijkbare mentaliteit als Weghorst die ook blijft verbazen.
 
Sir Paul
 
18
19 september 2021 om 11:40
Uhm,hij speelt in Italië. Ff voor de goede orde. De media daar zijn lyrisch en men neemt dat hier over.
 
Sanderr
 
29
19 september 2021 om 11:41
Je hebt echt niet door dat dit juist door Italiaanse media wordt geschreven?? Dat staat toch gewoon letterlijk in de tekst? Hier staat het (terecht overigens) juist bomvol met reacties dat we even normaal moeten doen: Dumfries komt in de verste verte niet in de buurt van het niveau van Hakimi. Dat is een van de beste rechtsbacks ter wereld, valt echt niet te vergelijken met Dumfries.
 
Sanderr
 
10
19 september 2021 om 12:27
In de inleiding staat een bijzin die refereert naar Van Halst's uitspraak (waar ook een eerder artikel over was). Verder gaat dit artikel over meningen beschreven in verschillende Italiaanse kranten.
 
JohnHolland
 
6
19 september 2021 om 12:25
Als Ajacied grote fan van Dumfries. Jammer voor psv dat ze hem weg wilden, of wilde hij zelf? Met Dumfries ben je 25% sterker, hij neemt als een locomotief het elftal op sleep. Vind ik mooi.
 
DENBEX
 
4
19 september 2021 om 12:32
Hij wilde zelf een stap maken.
 
DENBEX
 
4
19 september 2021 om 12:35
Iedere keer als Dumfries een overstap maakte waren er twijfels. Hij heeft het iedere keer gered, en zal het ook nu weer gaan redden met zijn mentaliteit.
 
VoetbalHumor
 
0
19 september 2021 om 12:55
Waarom moet die voor assist worden vermeld? want dat betekend dus echt 3x niks. Hij heeft gewoon 1assist gegeven bij een 6-1 overwinning, dat is prima maar niet heel bijzonder. Vindt hem echt niet beter dan Hakimi en dat gaat hij ook nooit worden
 
DENBEX
 
1
19 september 2021 om 13:10
Voetballend is hij ook niet beter, maar dat zegt toch ook niemand?
 
RobinFrancois
 
2
19 september 2021 om 13:05
In stijl doet Denzel me denken aan Manolev die een aantal jaren geleden bij PSV speelde op de rechtsback. Wanneer hij speelde kwamen er van zijn kant geen tegendoelpunten, aldus de toenmalige trainer. Bij dat soort spelers leg je het als tegenstander wat betreft energie af als je niet uit hetzelfde hout gesneden bent. Hun techniek is functioneel voor wat ze doen. Zet je ze centraal op het middenveld dan zijn ze als een soort Kanté. Mijn gevoel bij Manolev was dat omdat hij het pispaaltje werd van Voetbal Inside en het publiek en de bestuurders bij PSV hun oren er naar lieten hangen en geen ruggengraat toonden mocht/moest vertrekken.
 
Bongiorno
 
0
19 september 2021 om 13:16
Manolev? Hou op hoor hahahaha
 
RobinFrancois
 
0
19 september 2021 om 13:19
Hahahahahahahahahahahahahahah. Dat bedoel ik. Om te kotsen.
 
Bongiorno
 
1
19 september 2021 om 13:23
Manolev was ontzettend beperkter dan Dumfries. Hij heeft niet de kracht van Dumfries, is minder snel, heeft een vergelijkbare techniek. Het probleem was dat hij een omgeturnde rechtsbuiten was, maar daar was ie sowieso al nooit goed genoeg op het hoogste niveau. Het was vooral dat PSV heel erg lang gewoon niks beters kon vinden. Dat jij hem een soort ad-hoc hart onder de riem wil steken is je goed recht, maar zeggen dat als je Manolev of Dumfries op het middenveld zet dat je een soort Kanté krijgt deed me denken dat je hele reactie ironisch was.
 
RobinFrancois
 
0
19 september 2021 om 13:52
Ik heb het over stijl, niet niveau. Ik denk dat dat soort types juist centraal op het middenveld beter tot hun recht komen. Zet je ze op dm en/of cm dan is er daar voor de tegenstander geen doorkomen aan. Kijk maar naar Chelsea afgelopen seizoen met Kanté en Jorghino, ook zo`n type met dezelfde stijl en soort basiskwaliteiten. Voor de rest denk je maar wat je wil.
 
Bongiorno
 
0
19 september 2021 om 14:19
Je beschrijft geen stijl, je noemt gewoon totaal verschillende spelers en zegt 'kijk, die kunnen het wel' Jorginho en Kanté alleen al zijn heel andere spelers. Heb je het gewoon over hardwerkende verdedigend ingestelde spelers? Want dan kun je wel eindeloos door blijven rekenen. 'Bij VVSB speelt er zo'n linksback, die zou zo in de Kanté-rol op het middenveld kunnen spelen!'