'Onze voorste drie zijn net zo goed als die van Liverpool'
Maandag, 17 september 2018 om 21:10

Bournemouth is bezig aan een imposante opmars in het Engelse voetbal. The Cherries speelden in het seizoen 2009/10 nog op het vierde voetbalniveau van Engeland, maar zijn inmiddels al jaren een stabiele Premier League-club. Bournemouth staat op dit moment zelfs verdienstelijk vijfde en heeft dat volgens doelman Asmir Begovic voor een groot deel te danken aan zijn aanvalslinie.

Callum Wilson, Joshua King en Ryan Fraser waren dit seizoen in de Premier League samen al goed voor zeven doelpunten. Het trio heeft daarmee een aanzienlijk aandeel in het succes van Bournemouth, dat afgelopen weekeinde met 4-2 won van Leicester City en daardoor na vijf competitieduels op tien punten staat. "Onze aanval is zo goed als iedere andere aanval in de Premier League", steekt Begovic van wal in gesprek met The Independent.

"We zijn een aanvallende ploeg, we willen aanvallen en doelpunten maken", vervolgt de Bosnische doelman, die met name lovend is over Wilson, King en Fraser. "Onze voorste drie zijn in vorm net zo goed als die van Liverpool. Onze manier van voetballen past uitstekend bij hen. Ze begrijpen elkaar en we hopen dat ze deze vorm kunnen doortrekken."

Begovic is ook onder de indruk van verdediger Steve Cook en middenvelder Lewis Cook. De doelman stelt dat het duo, samen met Wilson, niet zou misstaan bij de nationale ploeg van Engeland. "Ik vind dat ze goed genoeg zijn voor het internationale voetbal. Bovendien voetballen we bij Bournemouth op een vergelijkbare manier. De jongens hebben zichzelf op het hoogste niveau bewezen. Ze werken hard en ik ben ervan overtuigd dat ze daar uiteindelijk voor beloond zullen worden."

Meer nieuws
   
19:21
19:21
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
12
   
19:13
19:13
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
2
   
19:11
19:11
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
15
   
19:00
19:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
   
18:42
18:42
Driessen: 'Hij is interessant voor Ajax, maar een heel principieel mannetje'
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Jome
 
4
17 september 2018 om 22:55
Wilson is wel echt een jongen die zonder zijn blessures al een stuk verder zou zijn geweest. Ik hoop dat hij nu een keer fit blijft en dat hij uiteindelijk een mooie transfer kan maken. Verder beaam ik de uitspraken van Begovic zeker niet hoor.