Ook Joan Laporta levert positieve coronatest in bij Barcelona
Dinsdag, 4 januari 2022 om 22:05

Ook Joan Laporta is besmet met het coronavirus, zo meldt Barcelona. Maandag werden Ferran Torres en Pedri ook al getroffen door het virus. Ferran werd maandagmiddag nog voorgesteld als nieuwe aanwinst van de Catalanen en was daarbij in nauw contact met Laporta. Ferran en Pedri trainden maandag ook nog mee bij Barça, dat zal vrezen voor meer besmettingen.

Ferran schudde maandag diverse handen en poseerde samen met vicepresident Rafa Yuste, president Laporta en technisch directeur Mateu Alemany voor de Spaanse pers. "Ik ga deze uitdaging aan met ambitie, nederigheid en veel verlangen", zei Ferran bij zijn presentatie. "Toen ik vertrok Manchester City Ik had het idee om terug te keren naar La Liga en Barça toonde interesse. Ik ben een ambitieuze speler en hou van een uitdaging. Ik wil Barça terugbrengen naar waar het thuishoort."

Ook Pedri voegt zich dus bij de besmette spelers van Barcelona. De middenvelder is op de weg terug van een hamstringblessure en traint alweer een tijd mee. Barça kampt met grote coronaproblemen, want afgelopen week testten al liefst tien spelers positief. Sergiño Dest, Philippe Coutinho, Ez Abde, Samuel Umtiti, Gavi, Ousmane Dembélé, Jordi Alba, Clément Lenglet, Alex Balde en Dani Alves. Van die spelers werden Umtiti en Lenglet al snel weer negatief bevonden.

Xavi maakte zaterdag fel protest tegen het doorgaan van de competitiewedstrijd tegen Real Mallorca, die dankzij een doelpunt van Luuk de Jong uiteindelijk met 0-1 werd gewonnen. "We zitten in een extreme situatie", zei de trainer van Barça. "Ik maak me zorgen. Dit is het moment om een wedstrijd uit te stellen, want dit is competitievervalsing. Eerder werd er wel een wedstrijd van ons (tegen Sevilla, red.) uitgesteld wegens interlands in Zuid-Amerika en toen misten we maar een paar spelers. Mallorca heeft er ook om gevraagd om de wedstrijd uit te stellen. Je moet handelen met gezond verstand, dit is de realiteit. We zullen spelen als LaLiga ons dwingt om te spelen. Maar het is een chaotische situatie. We zullen proberen om te winnen."

Meer nieuws
   
23:59
23:59
FC Barcelona heeft belangrijke plek twee voor het grijpen na nederlaag Girona
2
   
23:40
23:40
Op hol geslagen Bentancur moet door ploeggenoot bij zinnen worden gebracht
6
   
23:25
23:25
Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
21
   
23:16
23:16
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
6
   
23:03
23:03
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
KJHuntelaar09
 
8
3 januari 2022 om 20:38
Wat een rotzooi is het zo ook met die coronashit.. dan daar weer een uitbraak en dan daaar weer
 
Nr.11
 
18
3 januari 2022 om 20:41
Misschien dat de nieuwste mutatie voor verlichting kan zorgen en dat we eindelijk alle maatregelen kunnen opheffen. De laatste mutatie is niet enorm dodelijk waardoor we de maatregelen gewoon kunnen opheffen
 
Backcorner
 
2
5 januari 2022 om 01:03
Ja als er niet teveel mensen in het ziekenhuis belanden, zou dat kunnen. Lekker stellig weer wat je hier poneert, je begrijpt toch wel dat het niet zo simpel is?
 
Nr.11
 
2
5 januari 2022 om 12:23
Ik beredeneer in ieder geval minder simpel dan de overheid dat 2G ons uit de pandemie gaat helpen
 
Is Uahshsh
 
36
3 januari 2022 om 20:38
Vandaag hebben ze met de groep meegetraind in een Camp Nou met 13 duizend mensen, ongetwijfeld meer besmettingen dus. 1 normale dag bij deze club is het enige wat ik vraag.
 
ViscaCatalunya
 
6
3 januari 2022 om 20:44
Als ze het zo allemaal hebben gehad hebben ze in ieder geval een kleine kans het de komende maanden weer te krijgen. Omikron verspreidt zich zelfs in ons land met een lockdown heel goed. Het wordt onmogelijk bijna het te vermijden.
 
El_Guaje7
 
2
3 januari 2022 om 21:04
Ik blijf zeggen dat het de afgelopen jaren kommer en kwijl is nooit een normale rustige dag in Barcelona. Wel frustrerend iedere scheet lekt uit daar tegenwoordig.
 
Guaporta
 
34
3 januari 2022 om 21:09
Kommer en kwijl? Ja, nou begrijp ik ook wel waarom er iedere week een handvol besmettingen zijn.
 
messi_123
 
1
4 januari 2022 om 13:28
@Guaporta fijn dat je na een lange tijd weer reageert maatje, je bent onze woordvoerder hier, ik hoop dat je vaker gaat reageren
 
Moyashi
 
1
3 januari 2022 om 22:14
Sorry, maar dat is dan teveel gevraagd. Probeer het nogmaals in 2023. Voorlopig zullen we moeten lijden als fans. Ooit zo een prachtige club en nu al jaren telkens negatief in de media en intern gaat van alles en nog wat fout.
 
messi_123
 
5
3 januari 2022 om 20:38
Toevallig dit, torres op de dag dat ie werd gepresenteerd bij barca raakt ie besmet, ze mogen van mij allemaal in quarantaine
 
fceindhoven030
 
8
3 januari 2022 om 20:39
Het houdt maar niet op he, La Masia moet het dan even laten zien.
 
Barca--070
 
0
3 januari 2022 om 20:45
Oh god, vandaag met het hele team meegetraind dus een enorme golf aan besmettingen zal er wel aankomen.
 
V-Watcher
 
12
3 januari 2022 om 20:46
Als je Laporta dan op die foto's ziet moet die denk ik ook geen corona oplopen, die heeft ook goed van het leven genoten. Ook gek dat hij dan wel een mondkapje draagt maar afstand houden hoor maar, kruipt hem bijna in zijn nek. Heeft dan weinig zin zo'n mondkapje. Zuur voor Barcelona maar Ferran is toch nog niet ingeschreven, voor de korte termijn dus niet een probleem.
 
ViscaCatalunya
 
4
3 januari 2022 om 20:49
Hij is ook nog niet fit om te spelen. Laporta heeft zijn boostertje allang gehad gelukkig.
 
Lierse1997
 
1
4 januari 2022 om 22:10
Profetische woorden, laten we wel hopen dat ze niet uitkomen.
 
Vernon
 
1
4 januari 2022 om 23:24
Inderdaad V watcher, het slaat nergens op zo’n mondkapje en dan wel handen schudden enzo. En nu is ie besmet. Het blijkt zo moeilijk voor mensen om die basisregels aan te houden.
 
Cas1
 
6
3 januari 2022 om 20:48
Dit is niet normaal meer. Om iemand uit te schakelen heb je nu bijna niets meer nodig. Het enige dat je moet doen is een besmet persoon langs te sturen. Eng
 
CMG-
 
1
3 januari 2022 om 20:49
Die Pedri heeft ook alleen maar pech hé.. Ben benieuwd wie er nog zullen volgen.
 
ViscaCatalunya
 
0
3 januari 2022 om 20:53
Ik vermoed dat iedereen aan de beurt komt nu. Zolang je door blijft spelen en trainen breek je de keten nooit.
 
Vernon
 
0
4 januari 2022 om 23:26
@ViscaCatalunya Ik hoop eigenlijk dat (zeker als Omikron inderdaad minder ziekmakend is) iedereen gewoon echt aan de beurt komt en dat de keten zo gebroken wordt. Gewoon iedereen besmet geweest. Of dat echt haalbaar is weet ik niet maar als je de wekelijkse cijfers ziet moet op een bepaald moment wel iedereen besmet zijn geweest.
 
ViscaCatalunya
 
0
5 januari 2022 om 09:06
Inderdaad. Het helpt ook dat in Spanje en vermoedelijk ook bij Barcelona veel mensen een vaccin hebben gehad qua verloop van de ziekte. Alba en Alves waren al snel weer negatief.
 
IKEA
 
4
4 januari 2022 om 22:22
Ja, als we over iemand kunnen stellen dat hij een pechvogel is dan is het Pedri wel. Alleen afgelopen jaar al, hij was basiskracht op het EK, hij was basiskracht op de Olympische spelen, hij wint de Copa del Rey, hij wint de golden boy award, hij zit al bij de selectie voor de gouden bal, en dan heeft hij ook nog de pech dat het beroep wat hij uitvoert hem overlaadt met euro's, hem nu voor zijn twintigste al zeker multimiljonair heeft gemaakt.
 
MartinRafter629
 
11
4 januari 2022 om 03:06
Omikron treft de longen niet. En voldoet aan de zekerheid dat een evoluerende virusmutatie zwakker is dan de voorganger Uit Z Afrika al bekend dat t totaal ongevaarlijk is voor mensen zonder obesitas, hoge BMI en diabetes 1: gezonden dus. Tenzij je angstzaaierij belangrijkste vindt zou je ook kunnen kijken hoe Israel, Zd Kores , Taiwan, VK hiermee omgaan: VOLLE stadions en hooguit G1 controles- alleen da s niet t belang van Pinokkio
 
SocioFan1
 
4
4 januari 2022 om 22:13
Dat werd vanuit Zafrika door de autoriteiten daar ook al gezegd, die waren ook verbaasd door de paniek hier en de angstzaaierij. Vervolgens gingen de cijfers omlaag, en roept zo'n Hugo etc. van ja we moeten daarom zsm boosteren etc. maar ondertussen hadden ze geen idee wat de gevaren zijn van die variant e.d., hmm dat is apart. En nog gekker is die van Dissel die riep dat we moeten boosteren want de 1e 2 prikken beschermen er niet of minder tegen. Maar vervolgens wel roepen maar als je de 1e 2 nog niet hebt moet je die 2 wel hebben en dan de booster, om goed beschermd te zijn. Snap je het nog! -_- En vooral de cijfers die omlaag gingen en zij toch met de strenge lockdown kwamen is zo zorgelijk en apart (of het sporten wat gezond is, af doen laten nemen). Maar ik heb wel een vermoeden hoor, want inmiddels is Hugo en co best goed in indirect chanteren van het volk. En dat is dat ze straks schouderklopjes op elkaar gaan geven, als de cijfers verder dalen. Maar gaan dan roepen, dat ze wel o zo graag willen versoepelen maar dan moeten we wel echt die 2G invoeren, onder het mom van goed voor de volksgezondheid. Kun je zo bij deze opschrijven.
 
IKEA
 
2
4 januari 2022 om 22:16
Hopelijk blijft deze corona uitbraak Umtiti bespaard. Zou het prachtig vinden als hij nu ineens weer veel moet spelen. Daarbij is het nu nog een half jaar slikken, van de zomer komt Corona als we deze zieke man moeten geloven.