Openlijke kritiek van ploeggenoot Varane op Mbappé valt volledig verkeerd
Zondag, 17 november 2019 om 15:41

Raphaël Varane was op een persconferentie voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel van Frankrijk met Albanië van zondag kritisch op Kylian Mbappé, die volgens de centrumverdediger soms te egoïstisch te werk gaat in wedstrijden. De kritiek van Varane valt zeer slecht bij Wilfrid Mbappé, die het zondag in de Franse media openlijk opneemt voor zijn zoon.

"Iemand die weinig kennis heeft doet er verstandig aan om te zwijgen", stelt Mbappé senior op cryptische wijze in gesprek met L'Équipe. "Sommige mensen zouden beter moeten nadenken. We hebben al sinds het begin van de loopbaan van Kylian te maken met kritiek. Hij zit al sinds heel jonge leeftijd in de voetbalwereld, met alle goede en minder goede dingen die daarbij komen kijken. Sommige mensen mogen je graag, anderen weer niet. Je moet dat accepteren en er verder geen aandacht aan schenken. De kritiek verdampt namelijk na verloop van tijd."

"Ik weet dat er in de voetballerij veel mensen zijn die aan geheugenverlies lijden en dat een slechte wedstrijd altijd gelijk voor veel twijfel zorgt", vervolgt de vader van de aanvaller van Paris Saint-Germain. "Donderdag tegen Moldavië speelde Kylian niet goed, dat is een feit. Maar ik blijf me verbazen over de bemoeienis van mensen die hem goed kennen en regelmatig spreken. Al heeft iedereen recht op een eigen mening. Discussies horen nou eenmaal bij Kylian en de reis die hij aan het maken is. Wees echter gerust, het heeft geen vat op ons. We zijn ervan overtuigd dat het beste nog moet komen."

Het felle antwoord van Mbappé senior komt als reactie op de woorden van Varane tijdens een persmoment van de regerend wereldkampioen. De verdediger van Real Madrid begon echter nog met een lofzang op de jonge aanvaller. "Hij past goed in de groep, is altijd hetzelfde en makkelijk in de omgang." Om vervolgens met enkele verbeterpunten te komen. "Kylian zou soms beter kunnen spelen, dat weet hij ook heel goed. Hij heeft over enorm veel kwaliteiten. Kylian moet soms betere keuzes maken, hij kan niet alles tegelijk doen namelijk. De bal vaker overspelen naar een ploeggenoot, meer openingen creëren. Er moet een band ontstaan met zijn teamgenoten. Maar zijn instelling staat buiten kijf, die is altijd onberispelijk."

Meer nieuws
   
09:00
09:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
   
08:57
08:57
Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: 'Geweldige veldtrainer'
0
   
08:06
08:06
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
3
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
consy
 
62
17 november 2019 om 15:42
Altijd vrij pijnlijk als je familie je gaat verdedigen in de media. Laat dat gewoon lekker aan je zoon over joh, zo blaas je dit alleen maar op.
 
Keizer11
 
33
17 november 2019 om 15:45
Geloof dat Kylian oud en wijs genoeg is om zelf eventuele problemen met Varane op te lossen. Senior hoeft zich hier echt niet mee te bemoeien lijkt me.
 
Kaassie
 
4
17 november 2019 om 15:52
Ik ben het met je eens maar de vader van Kylian denkt daar blijkbaar heel anders over.
 
JoshuaK_
 
8
17 november 2019 om 15:53
Ondanks dat Varane het op zich wel bij het juiste eind heeft over het egoïsme/te gretig zijn van Mbappe, moet hij zich ook gewoon op z'n eigen prestaties focussen. Heeft dan wel gescoord tegen Moldavie, maar hij lijkt totaal niet meer op de verdediger die samen met Umtiti domineerde op het WK en meerdere CLs met Real Madrid heeft gewonnen.
 
PoetryInMotion
 
35
17 november 2019 om 16:06
Ach joh een beetje opbouwende kritiek moet je toch tegen kunnen, Varane is in zijn woorden verder niets anders dan lovend over Mbappé. Zo'n antwoord kan Varane best geven als er naar gevraagd wordt, en ik snap niet dat er dan zo'n probleem van wordt gemaakt.
 
TheRoscoe
 
2
17 november 2019 om 16:08
Ik vind van wel, maar dan vooral omdat ik Varane altijd betrap op suffe momenten.
 
bf1994
 
13
17 november 2019 om 15:54
Waarom zijn familieleden van bekende mensen zo defensief en kortzichtig? Je moet je als vader echt niet gaan bemoeien met de relatie van je zoon en zijn ploeggenoot. Misschien dacht mbappe bij zichzelf wel van het zal wel wat varane zegt maar doordat zijn vader erin gaat bemoeien wordt het gelijk iets groters.
 
CFCSFC
 
4
17 november 2019 om 16:35
Omdat die families financieel leunen op, in dit geval, Mbappe.
 
pedrovasquez
 
1
17 november 2019 om 17:16
Die vader is sinds een paar jaar ook alleen maar de vader van, on zichzelf toch nog een beetje belangrijk te voelen reageert hij zoon. Als M’bappe mijn zoon was had ik tegen m gezegd dat die Varane wel een punt heeft en had ik vooral niet de media opgezocht om te doen alsof mijn zoon wordt vermoord door zijn ploeggenoten. Zielig ventje die vader, zit waarschijnlijk met een minderwaardigheidscomplex.
 
FCLIVERPOOLL
 
3
17 november 2019 om 15:54
top voetballer maar zit momenteel in een mindere fase dus wat varane misschien indirect bedoelt speel wat simpeler thats all moet ze pa niet gelijk gaat janken!!
 
Primetime
 
3
17 november 2019 om 18:44
Mindere fase? Hij speelt een wedstrijd wat minder. Zijn rendement bij PSG is echt te gek voor woorden. Paar weken terug nog een hattrick en assist in amper een halfuur speeltijd.
 
Apocalyps
 
2
17 november 2019 om 16:05
Varane zit wat dit betreft er kort op, dus hij zal het beter kunnen beoordelen, maar als ik aan Mbappé denk, dan denk ik niet aan een egocentrische speler...
 
JDG84
 
2
17 november 2019 om 16:38
Dat zijn een hoop woorden voor iemand die zich niet bezig houdt met kritiek en die zegt dat je het gewoon moet laten gaan. En nog vervolgens zelf half onnozele dingen over andere gaan zeggen. Gelukkig gaan we het beste van de papa van kylian nog zien de komende jaren....,
 
Arnavut1
 
4
17 november 2019 om 16:48
Volgens mij zegt Varane hier niks verkeerds. Jammer dat zo n vader dan een te lange teen heeft.