Opmerkelijke rode kaart voor Warmerdam brengt verlossing voor Ajax
Zaterdag, 28 september 2019 om 21:39

Ajax overnacht alleen op de koppositie in de Eredivisie. De regerend kampioen kende zaterdagavond een moeizame wedstrijd tegen FC Groningen, maar maakte het verschil in het laatste kwartier. Kort na een opmerkelijke rode kaart voor Django Warmerdam, die zijn tweede geel ontving wegens tijdrekken, brak Lisandro Martínez de ban en besliste Klaas-Jan Huntelaar het duel: 2-0. Ajax heeft drie punten voorsprong op PSV, dat zondag in actie komt tegen PEC Zwolle. Voor de Amsterdammers wacht woensdag een Champions League-duel met Valencia.

Met Sergio Padt, Azor Matusiwa, Deyovaisio Zeefuik en Warmerdam stonden er vier voormalig Ajacieden op het veld bij Groningen; Kaj Sierhuis zat op de bank. Andersom hebben Dusan Tadic en Daley Blind, basisklanten van Ajax, een verleden in Groningen. De Serviër stond in de punt van de aanval, geflankeerd door Hakim Ziyech en David Neres. Woensdag ontbrak Ziyech vanwege fysieke klachten nog tegen Fortuna Sittard (5-0), maar hij was fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Quincy Promes nam plek achter de aanval en daardoor opereerde Donny van de Beek, samen met Martínez, in een meer controlerende positie dan hij gewend is.

Groningen, dat woensdag al met 3-1 had verloren van PSV, slaagde erin om voor rust geen schade op te lopen. Ajax had weliswaar de overhand, maar sprong te gemakzuchtig om met de kansen die het kreeg. De beste mogelijkheid was zeven minuten voor de rust voor Van de Beek. Toen Padt al was gezien, schoot de middenvelder na voorbereidend werk van Tadic aan tegen de knie van Bart van Hintum, Ook Promes stuitte op de knie van de verdediger. Overigens lieten de bezoekers zich zeker niet onbetuigd. Warmerdam dook na twintig minuten op voor André Onana, maar schoot oog in oog met de doelman wild over.

Vijf minuten voor rust bereidde Warmerdam een goede mogelijkheid voor Deyovaisio Zeefuik voor: bij de tweede paal schoot Zeefuik recht op Onana af. Zodoende bleef het voor rust bij 0-0. Na de pauze kwam Groningen niet onder de druk van Ajax uit. Toch ontbrak het bij Ajax, net als voor de rust, soms aan scherpte. Uitgespeelde kansen waren spaarzaam; Ziyech testte van afstand de vuisten van Padt en Blind had geen mazzel toen de bal na een scrimmage voor zijn voeten terechtkwam. Tussendoor werd Huntelaar overigens binnen de lijnen gebracht door Erik ten Hag als vervanger van Neres.

Het bleek voor Ajax moeilijk om een opening te vinden, maar de opdracht werd een stuk gemakkelijker toen Groningen verder moest zonder Warmerdam. De ex-Ajacied kreeg vanwege tijdrekken bij een ingooi zijn tweede gele kaart. Niet veel later brak Martínez de ban met een fraai, geplaatst schot van afstand in de linkerhoek: 1-0. Niet veel later beslist Ajax de wedstrijd definitief. Ziyech wipte de bal naar Van de Beek, die het leer uit de lucht nam en Huntelaar bereikte bij de tweede paal. De invaller maakte vervolgens zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
1
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
3
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (412)

 
Giesburts
 
130
28 september 2019 om 21:41
Laat het vooropstaan dat het enorm vreemd is dat je de speler met een gele kaart een tweede geeft voor tijdrekken. Om advocaat van de duivel te spelen: Die gele kaart zat er wel aan te komen, niet bijster slim om dat met spelers te doen die een kaart al hebben. Je kon de klok er op gelijk zetten dat je weer supporters had van andere ploegen die zich benadeeld voelen en alweer aan complottheorieen dachten. Vverigens, ik vond Ajax helemaal niet zo slecht spelen, maar vooral voorin was er gewoon geen scherpte. Als je dit gelijk had gespeeld, had je gelijk gespeeld tegen je zelf. Groningen had enkele kansen, maar dat heeft elke ploeg tegen Ajax, als je zo ver voor je doel speelt. Neres helaas al weken uit vorm, hopen dat hij kan schitteren in de Cl. Ik vond Padt opzicht een prima wedstrijd keepen, maar typerend voor hem vind ik dat hij bij de eerste goal er best slecht uit zag, het lijkt wel of hij zich er op verkeken heeft. Dipper had wel raak mogen schieten in de eerste helft, dat was de kans voor Groningen. Edit: Waarom kan je geen alinea's maken? Ik snap als mensen het nu niet gaan lezen, dit boekwerk
 
Sparta_Praag
 
294
28 september 2019 om 21:45
Ik heb alleen je eerste zin gelezen. Helemaal mee eens. Kuiper heeft zichzelf vandaag compleet belachelijk gemaakt. Het paradepaardje van de Knvb dreigde puntverlies op te lopen en daar moest natuurlijk wat aan gedaan worden. Respect voor Groningen dat ze zo geconcentreerd verdedigd hebben, maar tegen dit onrecht is niemand opgewassen
 
AN34
 
459
28 september 2019 om 21:49
. Hartstikke leuk die complottheorieã«n, maar tijdrekken is een gele kaart, een scheids mag geen onderscheid maken tussen of het z`n eerste of tweede gele kaart is.
 
manodedios
 
163
28 september 2019 om 21:57
Mwah met 30+ doelpogingen zal er echt weleens invliegen, ook tegen elf man.
 
NJfromVOL
 
68
28 september 2019 om 22:01
Werkelijk ??? De commentaren op VZ worden triester en triester.wat zou het mooi zijn als reaguurders eens minder hun clubvoorkeur zouden laten spreken.zou dit bij de eigen club gebeuren (en zeker op deze manier), zouden ze moord en brand schreeuwen.
 
CoMokum
 
38
28 september 2019 om 22:04
NJfromVOL, grappig dat je het zegt want in de Arena zit helemaal niemand te wachten op het tijdrekken van Onana en denk ik dat de reactie het tegenovergestelde zou zijn van wat jij hier insinueert. Los daarvan is zelfs Onana niet zo dom om zoiets te doen met geel op zak. En ja, die heeft ie meerdere keren gekregen voor tijdrekken. Al lijkt iedereen dat hier bewust maar even vergeten.
 
luctemmi
 
4
28 september 2019 om 22:22
NJfromVOL als dit bij de eigen club zou gebeuren en we dan moord en brand zouden schreeuwen en nu niet is dat toch juist de clubvoorkeur laten spreken
 
Formus
 
7
28 september 2019 om 22:29
De eerste écht objectieve clubsupporter moet nog geboren worden. PS: bij deze kaart kan je vóór en tegen zijn trouwens. Daarom heeft discussiëren totaal geen zin.
 
NJfromVOL
 
8
28 september 2019 om 22:40
@luctemmi Precies mijn punt. Aan de ene kant goedpraten en als het andersom gebeurt, moord en brand schreeuwen.
 
Gerben1978
 
30
28 september 2019 om 22:43
Tuurlijk... Zou hij internationaal ook een rode kaart hebben gegeven aan bijvoorbeeld een busquets in een zelfde situatie?? Nee tuurlijk niet... Zet je bril af man want dit is ronduit lachwekkend.
 
Musi26
 
2
29 september 2019 om 04:47
Geconcentreerd hebben verdedigd? Het had voor rust al 5-0 voor ajax moeten zijn. Ze waren echter niet scherp. Had niks met groningen te maken. 2e gele kaart meer dan terecht. Misschien leren ze het dan een keer. Dit gaat trouwens ook op voor keepers inclusief onana. Die heedt er namelijk ook een handje van.
 
Scepticus38
 
1
29 september 2019 om 11:15
Het lukt je maar niet om je afkeer van Ajax te beteugelen, net zo min als het je lukt om een zinvolle en objectieve reactie te produceren, zonder die stuitende vooringenomenheid die je eigen is. Warmerdam heeft het noodlot volledig over zichzelf afgeroepen door de waarschuwingen van de grensrechter om haast te maken te negeren en is daarvoor op reglementaire wijze bestraft. Op tijdrekken staat gewoon een straf en dat is een gele kaart. Ik weet dat jij zo een afkeer van Ajax hebt dat je daar op een goede dag nog in gaat stikken, en het liefst zou zien dat er voor wedstrijden waarin Ajax meespeelt, alternatieve spelregels zouden gelden, maar helaas voor jou is dat niet zo. Groningen heeft de hele wedstrijd continu lopen tijdrekken, het is dat dat de scheids- en grensrechters het theaterstukje van Padt niet hebben gezien, anders zou die zelfs een rode kaart hebben gekregen omdat wat hij presteerde spelbederf van het zuiverste soort was. Wellicht gaat dat achteraf alsnog gebeuren. Voor de uitspraak dat Groningen onrecht zou zijn aangedaan, terwijl het team de hele wedstrijd heeft lopen tijdrekken en tegenhouden en Ajax desondanks tientallen kansen heeft weten te creeren en met een beetje meer scherpte met de rust met 3 - 0 voor had kunnen staan, maak je kans op de hoofdprijs in de wedstrijd om de Andre van Duin trofee voor de meest kolderieke uitspraak van het jaar.
 
caribbean
 
178
28 september 2019 om 21:46
Hou toch op met dat gezwets, hoezo vreemd? Je lijkt de commentator wel. Omdat hij al geel had moet de scheids hiermee rekening houden? Groningen was continu tijd aan het trekken, ik was er zelf helemaal klaar mee.Voor de rest een prima wedstrijd van Ajax, alleen moeten die ballen er wel in. Een middenveld met Promes, van Beek en Martinez bevalt me wel. Nu nog alleen Alvarez inplaats van Veltman zodat de opbouw ook wat meer vloeiend loopt.
 
Giesburts
 
27
28 september 2019 om 21:48
Net zoals Sparta_praag, dan moet je mijn tweede zin lezen. Overigens, ik vind het vreemd, omdat je dit niet vaak ziet (= letterlijke betekenis van vreemd), en omdat je de wedstrijd er aardig mee dood maakt. Had Ajax wel een tweede kaart gehad?
 
elninoo
 
148
28 september 2019 om 21:51
Ik vind het persoonlijk juist verademend dat een scheids hem een keer durft te trekken, die tweede kaart. Vind dat spelers met al geel op zak veel te vaak gespaard worden door scheidsrechters onder het mom van, die heeft al geel. Wat mij betreft mag je bij de eerste keer al gelijk geel trekken. Dan leren ze het direct af. Vooral in Europa is het hinderlijk. Dan kunnen spelers soms tijdrekken wat ze willen. Gewoon direct geel trekken. Dan krijg je ook veel meer dynamiek in het spel.Ik vind het te bizar voor woorden dat veel mensen hier maar vinden dat een scheidsrechter maar moet marchanderen bij tijdrekken als iemand al geel heeft. Dat is de wereld op zijn kop. Men moet de regels hanteren. Mensen proberen tijdrekken op deze manier goed te praten omdat een scheids doorgaans geen tweede geel trekt voor zoiets. Ik ben van mening dat dit Iets positiefs is.
 
Formus
 
34
28 september 2019 om 21:51
Dat het zijn tweede is, hoort natuurlijk niets uit te maken. Maar dat maakt het wel opmerkelijker. Maar als Kuipers zegt dat een gele kaart volgt voor de volgende die tijdrekt..... Dan moet je wel oppassen als je al een gele hebt.
 
caribbean
 
10
28 september 2019 om 21:51
@GiesDan moet je misschien het woord uniek gebruiken en niet vreemd, door het woord “vreemd” te gebruiken, gebruik je eenzelfde woorden als de commentator (alsof het niet terecht is). Iedergeval ik snap je.
 
Stsgrunn
 
8
28 september 2019 om 21:53
Hoezo vreemd? Hoe vaak gebeurt dit? Vertel maar even de vorige keer wanneer dit gebeurde?
 
Medellin
 
11
28 september 2019 om 21:56
omdat je de wedstrijd er aardig mee dood maaktdit moet echt eens verdwijnen. Elke fout moet gewoon bestraft worden.bij toppers tussen Psv/ajax/fey wordt er onmiddellijk hard gevoetbald en worden die fouten niet bestraft. Wordt zo'n fout gemaakt tegen Zwolle dan krijg je als speler onmiddellijk een gele of rode kaart. Hoezo is dat een eerlijke manier van fluiten? Harde en foutieve tackle moet gewoon bestraft worden. Tijdrekken moet gestraft worden.
 
morgan
 
47
28 september 2019 om 22:06
Ja heel verademend en voor heel dapper in de arena met 54000 Ajax supp. Andersom durft ie dat nooit. Zit nu vast in business ruimte biertje, bitterbal, complimenten in ontvangst nemen. Chapeau
 
elninoo
 
12
28 september 2019 om 22:20
Morgen, Dat is toch helemaal niet de essentie van mijn reactie? Waar reageer je nu eigenlijk op? Ik geef gewoon aan dat het voor een neutrale voetbalfan niet leuk is om te kijken naar een wedstrijd waar een team alleen maar probeert de boel stil te leggen. En dat ik als toeschouwer toejuich dat er eens strenger tegen opgetreden word. Maar jij zult wel door een gekleurde bril kijken.
 
Devosendemos
 
0
29 september 2019 om 11:47
Hè hè eindelijk iemand die het perfect verwoord! Zo is het. Geel is geel, klaar. En zie dat filmpje met Padt en die schoen: een dieptepunt in het toch al zo slechte tijdrekken van groningen. Gelukkig gerechtigheid op het eind!
 
Ajaxaddict
 
86
28 september 2019 om 21:47
Wat een complete onzin dat men het raar vindt dat dit voor een tweede gele kaart gebeurt. Wat fout is is het volgende: er hadden al eerder andere spelers, vooral Padt en die gast die de corners/vrije trappen moest nemen, geel moeten hebben. Dan was het niet raar geweest als Warmerdam hem ook kreeg. Groningen was genoeg gewaarschuwd, waar we eigenlijk over moeten klagen is met wat voor walgelijke, genante instelling Groningen naar Amsterdam komt.
 
Giesburts
 
12
28 september 2019 om 21:51
Lees even mijn tweede zin, en mijn reactie op caribbean. Het is toch niet "gewoon" dat dit gebeurt? Vervolgens geef ik met mijn tweede zin ook wel aan, dat het kan. Ik zeg toch ook niet dat het onterecht is, of niet mag/kan?
 
Formus
 
8
28 september 2019 om 21:53
Groningen speelde naar vermogen. Niks mis mee natuurlijk. Dat tijdrekken stoort me wel, maar daar moeten scheidsrechters wat aan doen, niet de schuld van Groningen
 
Frikx
 
53
28 september 2019 om 21:54
Je ziet iets van 5 6 momenten waarop kuipers tegen Groningen zegt dat ze moeten opschieten. Zijn gewoon domme spelers
 
fcoldambt
 
18
28 september 2019 om 21:56
Ja tuurlijk joh Groningen moet vol op de aanval spelen en dan naar de slachtbank met 7-0 . Dan ben je toch oliedom. Zolang het 0-0 blijft heeft Groningen nog kans op een punt. Aanvallen is zelfmoord.
 
Kyle66
 
13
28 september 2019 om 22:34
Niemand zegt dat Groningen vol op de aanval moet spelen. Maar ze waren vanaf de eerste minuut tijd aan het rekken. Dat is zo irritant! Van mij had hij Padt al eerder geel mogen geven.
 
dreetje888
 
10
28 september 2019 om 22:54
Nee de bus parkeren en alsnog met nul punten naar Groningen terug rijden, ga dan in ieder geval met opgeheven hoofd terug ipv je tot te schamen dmv tijdrekken en anti voetbal
 
dreetje888
 
1
28 september 2019 om 22:54
Nee de bus parkeren en alsnog met nul punten naar Groningen terug rijden, ga dan in ieder geval met opgeheven hoofd terug ipv je tot te schamen dmv tijdrekken en anti voetbal
 
Moridin
 
34
28 september 2019 om 21:59
Bij Fox laten ze net zien dat Warmerdam niet eens tijdrekt bij die inworp. Kuipers had de gele kaart na twee seconden al te pakken dus ja, vreemd. Hij stond er gewoon op te wachten.
 
Formus
 
52
28 september 2019 om 22:06
Nou, check hem nog maar eens. Hij liep héél traag, nog trager, pakte de bal, vroeg om mensen, dreigde in te gooien, liep weer terug..... Was echt bezig, net als heel Groningen. Alleen bij Fox zaten ze net helemaal verkeerd te tellen.
 
Formus
 
6
28 september 2019 om 22:09
Wel een zure kaart natuurlijk. Het belangrijkste is echter: je kán hem geven. En daarom heb je altijd voorstanders (vnl Ajacieden) en tegenstanders (vnl niet-Ajacieden). Persoonlijk begreep ik hem, zou het als het tegen mijn club was ook heel zuur vinden
 
Formus
 
12
28 september 2019 om 22:16
En zie nu dat schoentje uit van Padt op Fox ??????. Da`s toch niet normaal en het lid op de neus lijkt me
 
Moridin
 
2
28 september 2019 om 22:18
Ansoluut. Je kan hem volgens de regels geven, maar dat maakt het nog niet terecht.
 
Formus
 
3
28 september 2019 om 22:34
Moridin, blijft natuurlijk altijd ruimte voor interpretatie. Ook voor Kuipers. Had hem ook al eerder aan Padt kunnen geven of 1 minuut later aan iemand anders. Maar dat er iemand bestraft werd, is natuurlijk totaal niét raar.
 
Vakkie D
 
1
28 september 2019 om 23:02
Je kan hem geven... hoeveel seconden heb je volgebs de regels en wanneer begin je met tellen, en hoe lang deed de beste jongen er over? Pas als die vragen beantwoord zijn kunnen we kijken of hij hem kan geven. Mogelijk had hij voor het moment al besloten dat hij klaar was met al het tijdrekken en was het gewoon dikke pech voor deze speler. Het lastige is dat je volgens de regels elk moment individueel moet beoordelen en dan vraag ik mij af of dit dan het langste moment was... nog even los of die kaarten vaker gegeven mogen worden, ik ben zelfs voorstander van zuivere speeltijd
 
Formus
 
2
28 september 2019 om 23:19
Vakkie D, tijdrekken is: 'het vertragen van het nemen van een spelhervatting'. En daar staat een waarschuwing (= gele kaart) voor. Volgens de spelregels. Dus hij kán hem geven. Maar om van deze flauwekul af te zijn, zuivere speeltijd idd. Maar er zijn nog wel veel meer dingen die veranderd mogen worden in de spelregels, heb je even? Wat ik persoonlijk heel top zou vinden: selfpass. Vrije bal snel voor jezelf nemen. Maar gaat niet gebeuren ben ik bang, maar dan haal je alle irritaties eruit als iemand een kleine professionele overtreding begaat om het team zich weer goed te laten positioneren, want diegene op wie de overtreding is begaan mag snel alleen verder. Heb er nog een paar hoor: doorwisselen, tijdstraf voor een gele kaart (zodat je dat direct voelt) en nog veel meer, maar dit zijn in mijn ogen de belangrijkste.
 
Musi26
 
2
29 september 2019 om 04:57
Zuivere speeltijd lost dit probleem niet op. Tijdrekken is niet alleen de tijd volmaken, maar ook een team uit zn ritme halen.
 
Samcro
 
1
29 september 2019 om 08:18
Zuivere speeltijd lost juist dit probleem op, want de klok staat stil. Dat een team uit het ritme gehaald wordt is prima, ze hebben dan nog gewoon de reguliere tijd om dit goed te maken.
 
LondonUnited
 
7
29 september 2019 om 02:10
Eindelijk eens een die 'm durft te geven. Clubvoorkeur technisch gezien jammer dat het uitgerekend voor Ajax goed uitpakt.
 
mrkos
 
280
28 september 2019 om 21:41
Thanks Kuipers, leuk dat je weer terug bent, maar volgens mij ben je je scheidsrechterkwaliteiten nog ergens vergeten, want wat was je slecht vanavond. Ajax had het heel moeilijk, schoot alles naast of op de keeper en dus ajax maar even een handje helpen door een 2e gele kaart te geven voor tijdrekken? Echt te triest voor woorden en nog nooit gezien! Hoe vaak had Onana in het verleden niet rood moeten hebben dan? De koning van het tijdrekken... Zeer jammer dat we zo moeten verliezen en niet de 1e keer dat de grote clubs geholpen worden.
 
CoMokum
 
198
28 september 2019 om 21:45
Ajax had het moeilijk met kansen afmaken ja, niet met Groningen zelf.
 
AjaxxxLove
 
35
28 september 2019 om 22:27
Echt hoor. Dus door een rode kaart aan de linksback schieten we opeens niet meer op de keeper of naast de goal. Volgens mij was er weinig moeite met het creëren van kansen, met of zonder die rode kaart. Groningen heeft nu gewoon een makkelijk excuus, Björn is zondebok en mensen kunnen weer lekker roepen hoe pro-Ajax de KNVB is. Lekker opportunistisch weer, daar diezelfde “KNVB” Berghuis op het veld laat staan donderdag.
 
mrkos
 
17
28 september 2019 om 22:51
Een rode kaart brengt ongeregeldheden en paniek in een elftal. Wat logisch is, want ajax was inderdaad beter, maar benutte de kansen niet. Of Ajax ook had gescoord als wij geen rode kaart hadden gepakt is gissen. Feit blijft wel dat er 1 ''verdediger'' weg is en ajax nog makkelijk kon komen.
 
Vakkie D
 
3
28 september 2019 om 23:06
Nog even en je noemt ze pro feyenoord... en dan hoor ik hier ajacieden over calimero brabbelen ??.. berghuis had rood kunnen krijgen, net zoals je geel kan geven.
 
AjaxxxLove
 
8
28 september 2019 om 23:44
Ajax kwam al makkelijk, hadden ongeveer 25 schoten voor de rode kaart. Daarnaast viel de goal uit een afstandsschot. Het is natuurlijk dom toeval dat dat het eerste schot na die kaart was, maar er waren genoeg kansen gekomen als Ajax tegen 11 man moest. Het is wel onzin om nu Kuipers maar de schuld te geven van de nederlaag. Je zou je eens moeten afvragen of die keeper überhaupt wel naar rechts durft te duiken, nu staat hij er gewoon bij te kijken hoe die binnenvalt. Er zijn zat “schuldigen” aan deze uitslag, maar de hand in eigen boezem steken is moeilijker dan Kuipers benoemen tot dader.
 
janter
 
1
28 september 2019 om 23:52
@mrkos; dan hadden ze beter moeten nadenken over paniek en ongeregeldheden. Misschien moeten ze daar dan nog op trainen. Echt een schande dat een club als Groningen zo loopt tijd te rekken. En niet 1 speler of 3... nee zeg maar gerust het hele elftal met de staf erbij. Dat is pas lachwekkend. Enige wat ik niet begreep is dat er slechts een paar extra minuten bijkwamen, hadden wel 10+ mogen zijn.
 
YannickVeneman
 
238
28 september 2019 om 21:45
gewoon terecht, wat een domme actie van Warmerdan.
 
 
56
28 september 2019 om 21:45
Onana heeft volgens mij al regelmatig een gele kaart gepakt voor tijdrekken. Nu stond er al een gele kaart dus dat is natuurlijk een groot verschil. Je krijgt natuurlijk geen directe rode kaart voor tijdrekken.
 
Sergeant020
 
31
28 september 2019 om 21:46
Klopt, en die heeft hij ook vaak zat gewoon gehad, want tijd rekken is nou eenmaal geen. Dat die warmerdam zo dom is om tijd te rekken met geel op zak terwijl Kuipers al de hele 2e helft overduidelijk aan het waarschuwen kun je hem niet kwalijk nemen. Als je op iemand boos wil zijn, wees dat dan op Warmerdam
 
Frikx
 
31
28 september 2019 om 21:46
Als je een beetje objectief bent dan zie je dat Onana ook vaak geel krijgt voor tijdrekken. 30 schoten. 70 procent balbezit. En 5 minuten tijdgerekt. Mazzel dat Groningen niet drie keer rood kreeg voor tijdrekken toch?
 
Woezel
 
13
28 september 2019 om 21:47
Je vergelijking klopt voor geen meter, maar dat weet je zelf ook wel. Hij kreeg niet direct rood, dus die opmerking kan de prullenbak in. Verder is de gele kaart an sich gewoon terecht. Het tijdrekken werd echt heel erg. De vraag is alleen of je hem moet geven aan iemand die al geel heeft. Voor het spel zou je zeggen geef m aan de volgende, anderzijds is het gewoon geel en mag het niet uitmaken of iemand al geel heeft.
 
mrkos
 
11
28 september 2019 om 21:50
Je zegt het goed, de vraag is inderdaad of je hem aan iemand moet geven die al geel heeft , want geef dan Padt geel die het vele malen vaker en langer deed... Daarom snapte ik deze ook totaal niet.
 
Frikx
 
11
28 september 2019 om 21:56
Padt heeft de bal toch niet. Gewoon dommig van Warmerdam.
 
AN34
 
3
28 september 2019 om 21:57
Dat is niet de vraag, aangezien het niet moet uitmaken of de betreffende speler al veel heeft of niet, zoals @Woezel al zei. Ik ben het wel met je eens dat Padt dan ook geel had moeten krijgen, dus dan is Groningen nog bevoordeeld
 
BvdP
 
26
28 september 2019 om 21:50
Terechte beslissing om geel te geven. Ze waren continu aan het zieken en rekken. Padt bijvoorbeeld met zijn zielige doorzichtige 'losse veter'. Vwb de rode kaart denk ik dat Kuipers zich te laat realiseerde dat Warmerdam al geel had. Hij kon niet meer terug.
 
mrkos
 
9
28 september 2019 om 21:52
Geef dan Padt geel, maar die kreeg helemaal niks. Nu deed Warmerdam het en krijgt direct nog een gele kaart.
 
BvdP
 
15
28 september 2019 om 22:01
Eens, maar Padt kreeg de laatste waarschuwing. Warmerdam gaat daarna alsnog door. Is gewoon niet handig. Ik denk dat Kuipers zich gewoon vergist heeft en dat pakt heel slecht uit voor jullie. Terecht dat je pissig bent na zo'n blunder.
 
Mrkeys
 
1
28 september 2019 om 22:13
Pure willekeur. Wees dan consequent en dan andere spelers ook geel voor hetzelfde. Dit is gewoon makkelijk straffen van Kuipers.
 
Plopkoek
 
28
28 september 2019 om 21:51
Het enige wat slecht was aan Kuipers was dat het zo lang duurde voor hij al die anti-voetballers van groningen geel toonde voor spelbederf en tijdrekken. Hoe dom kun je overigens zijn? Stuk voor stuk waren ze tijd aan het rekken. Kuipers had 3 acties van te voren al aangekondigd dat het nu echt klaar moet zijn en dat er sancties zouden komen. Compleet terechte 2de geel. Compleet terechte overwinning. Op naar woensdag!
 
afcajax0612
 
3
28 september 2019 om 21:52
Ach man, je ziet aan het gezicht van Kuipers dat hij zich vergist. Houd je theorieën lekker voor je.
 
leon123
 
31
28 september 2019 om 21:52
Ik vind het altijd vooral te triest voor woorden hoe een ploeg zo`n walgelijke tijdrekvertoning voor de dag brengt. Wat een onsportief gedoe allemaal zeg, bah. Het enige wat we Kuipers kunnen verwijten is dat hij niet meer spelers van Groningen een gele kaart heeft gegeven.
 
Master D
 
34
28 september 2019 om 21:57
Te triest voor woorden dat je club vanaf minuut 1 komt om tijd te rekken en dan vervolgens zeuren dat scheidsrechter na 75 minuten er eens wat tegen doet. 5 waarschuwingen hielpen niet.
 
Limboroy
 
6
28 september 2019 om 22:06
Onana trekt 1 keer tijd en dan is die opeens de koning van het tijdtrekken??er waren al diverse spelers van Groningen gewaarschuwd voor tijd trekken, en tja als je dan al geel op zak hebt, en je gaat dan tijd trekken, bestaat de kans gewoon dat je een 2e gele kaart krijgt. Gewoon oliedom van Warmerdam. rood (2 keer geel) is gewoon terecht.denk overigens dat ook zonder die rode kaart het doelpunt was gevallen
 
Sempros
 
15
28 september 2019 om 22:08
Nog nooit gezien is ook gewoon niet waar. Dit is al eerder gebeurd. Ik heb de wedstrijd niet gezien, dus ik kan je niet vertellen of het terecht was in dit geval. Wel vind ik dat overduidelijk tijd rekken gewoon geel moet zijn, dat zou niet moeten afhangen van of iemand al een kaart heeft.
 
falonso
 
6
28 september 2019 om 22:10
Kan je ons verder helpen door aan te geven wat Kuijpers allemaal verkeerd deed? De gele kaart voor Warmerdam was op z'n zachtst gezegd verrassend, maar Padt had die kaart al lang verdiend. Onana heeft vaak zat geel gekregen, een vaak genoeg ook niet. Maar dat praat het tijdrekken van een ander nog niet goed.
 
Tomido
 
16
28 september 2019 om 22:19
Je kan natuurlijk ook gewoon boos zijn op je eigen spelers, maar ik snap dat het makkelijker is de schuld bij de scheids te leggen. Je bent toch ook gewoon niet slim als je al met geel op zak gaat blijven tijdrekken? Je kan als coach ook zeggen van: yo we blijven lekker met zijn allen tijdrekken en dit anti-voetbal handbal spelen, zolang de spelers met geel maar wel op blijven schieten..
 
mrkos
 
4
28 september 2019 om 22:34
Waarom zou ik boos zijn op onze eigen spelers als dit gewoon zelden is vertoond? Hoe vaak zie je een keeper niet nog een keer tijdrekken nadat hij al een gele kaart ervoor heeft gekregen? En nu is het ineens 2e geel en dus rood? Maak er dan nu een duidelijk regel over en wees consequent.
 
Geniale
 
6
28 september 2019 om 22:41
Zoals ondertussen bekend is het ook de snelste gele kaart ooit. Na 6 seconden krijgt hij al geel......een gemiddelde uitgooi gaat in 5 seconden. Ik ben neutraal maar sorry.....dit ruikt erg naar omkoping. De verklaring van Kuipers ook: mijn assistent zei 5 it 6 keer dat hij moest opschieten,.....hoe dan? Hij deed er 6 seconde over. Dit Ajax kan toch bovenaan staan....elke pass is de commentator geil.....maar jezus wat slecht. Opgehemeld en elke keer geluk van de scheids. Knvb zal wel blij zijn als Ajax kampioen word want op voetbal zijn ze zeker minder dan Az..en wellicht Psv, maar op dee manier worden ze wel kampioen.
 
Tomido
 
11
28 september 2019 om 23:15
"dit ruikt erg naar omkoping" Nou mooi man, morgen lekker aangifte doen. "mijn assistent zei 5 it 6 keer dat hij moest opschieten,.....hoe dan?"nou uhm, je weet dat een wedstrijd langer duurt he? Elke keer met ingooien deed Warmerdam nou niet echt zijn best om het spel te bevorderen. Ja, dan krijg je dus dan een grensrechter al 4 of 5x tegen de speler heeft gezegd om op te moeten schieten. "ik ben neutraal"ik weet niet wat jij verstaat onder neutraal, maar de pure afgunst druipt gewoon van je bericht af man, zoveel aannames en onwaarheden. Warmerdam pakt de bal op bij 72:28, heeft genoeg afspeelpunten naar achter, maakt een schijnbeweging om te gooien, houdt weer in en op 72:38 fluit de scheids om de gele kaart te brengen, ja dan is het gewoon klaar. Onana krijgt ook vaak genoeg geel voor tijdrekken, dan zijn wij ook gewoon boos op hem. @mrkos "waarom zou ik boos zijn op onze eigen spelers als dit gewoon zelden is vertoond?" Uhm, omdat het misschien jouw eigen spelers waren die niet wilde luisteren en daardoor maar moesten voelen. Als de scheidsrechter in de rust nog naar je toe komt dat het moet stoppen, spelers blijft waarschuwen dan moet je na een tijdje als speler met geel op zak bedenken dat het niet slim is om door te blijven gaan met tijdrekken.
 
mrkos
 
6
28 september 2019 om 23:56
Ach Tomido, ik durf te wedden ( net als Van Basten ) dat hij niet eens wist dat hij al geel op zak had... Als Ajax in de CL gaat tijdrekken is het professioneel en slim, als Groningen het doet is het laf etc...
 
Tomido
 
3
29 september 2019 om 00:05
" Als Ajax in de CL gaat tijdrekken is het professioneel en slim" Nee, zoals ik hierboven ook aangeef vind ik het ook vervelend wanneer Ajax het doet in de champions league. We hebben toen uiteindelijk moeten boeten door de goal van Moura en ik hoopte dat mede daardoor Onana het tijdrekken ook wel zou afleren, helaas blijft hij er mee door gaan. Er is natuurlijk ook wel een verschil wanneer je het de laatste 5/10 minuten doet of gewoon 90 minuten lang . Blijf er gewoon bij dat het veel harder gestraft moet worden, als ze nou wat eerder waren geweest met die zuivere speeltijd had je dit probleem ook niet bij gehad.. " ik durf te wedden ( net als Van Basten ) dat hij niet eens wist dat hij al geel op zak had" Dat maakt toch helemaal niet uit of de scheids dat weet of niet? Als de speler het maar weet, die moet er dan voor zorgen dat hij de scheids niet de mogelijkheid geeft om een gele kaart te gaan geven. Geel is geel, of het nou de 1e of 2e is zou gewoon helemaal niet uit moeten maken.
 
Musi26
 
0
29 september 2019 om 05:12
Nee hoor ik erger me dood als bijvoorbeeld onana dat doet. 9 van de 10 keer werkt het ook tegen je.
 
Kyle66
 
3
28 september 2019 om 22:38
@mrkos, Onana heeft maar bij een paar wedstrijden dat gedaan, maar nooit wanneer hij al geel op zak had. Dat is gewoon dom. Wat ik wel vind is dat Kuipers al veel eerder geel had moeten trekken voor tijdrekken.
 
Vito77
 
2
28 september 2019 om 23:20
Je roept het zelf al. Alles op de keeper of naast. Gaat er echt wel 1tje in. Was een kwestie van tijd. En ja, dat probeerde Groningen lekker te rekken. Heel terecht een tweede kaart. Was enkel een muur opzetten en wachten op een 0-0 van Groningen. Ajax terecht 3 punten, lijkt mij!
 
Lacazette
 
6
28 september 2019 om 23:50
Is het juist niet eens eerder gebeurd dat groningen geholpen werd tegen ajax met nijhuis als scheids toen in 2017? Je doet net alsof je altijd benadeeld wordt terwijl het vrij recent in jou voordeel viel.
 
4Ever4Ajax
 
4
29 september 2019 om 01:45
En dat was echt een scheidsrechterlijke dwaling. Dit kan je hooguit curieus noemen, maar is wel reglementair. Selectieve verontwaardiging noemen we dat.
 
4Ever4Ajax
 
3
29 september 2019 om 01:44
@MrKos: kom op man, de hele Groningen selectie had al geel voor tijdrekken in de 1e helft moeten hebben. Het enige wat Groningen heeft gedaan. Daar maakt Kuipers de fout door niet direct in te grijpen. Ik vind het schandalig dat hij pas zo laat ingreep en inderdaad een apart moment. Maar de kaart kan en mag hij gewoon geven, want het was weer tijdrekken. Onana koning van het tijdrekken noemen is een beetje triest, heel Groningen was vandaag de koning, keizer en admiraal van het tijdrekken. Uitslag was ook zeer terecht, uitslag had alleen veel groter moeten worden, maar wij hadden absoluut het vizier niet op scherp.
 
Musi26
 
0
29 september 2019 om 04:59
Andere wedstrijd gezien zeker. Ajax heeft geen moment moeite gehad met groningen, maar ook echt geen moment. Ze vergaten echter om de grote kansen af te maken.
 
koningtoto
 
0
29 september 2019 om 09:23
Even inhoudelijk, wat vond je precies slecht aan Kuipers? Ik vond hem wel redelijk fluiten voor iemand op de Nederlandse velden! En hoezo had Ajax het heel moeilijk? Ze konden de kansen even niet afmaken, maar dat die 1-0 zou gaan vallen dat zag zelfs snorremans Derksen wel aankomen! Je bent ook te dom om te poepen als met al geel op zak nog tijd rekken of niet? En dat terwijl er al minstens 7 waren gewaarschuwd van Groningen, roep je het dan ook niet een beetje op jezelf af? Overigens had je bij de 1-0 wel 20 veldspelers neer kunnen zetten, maar als de keeper hem verkeerd inschat is het gewoon een goal! Weet je wat pas triest is? Dat je vanaf minuut 1 gaat tijdrekken, te laf voor woorden!
 
SpeedyAFC
 
84
28 september 2019 om 21:42
Goede overwinning. Prima dat Kuipers het vele tijdrekken bestrafte. Zijn niet veel scheidsrechter die zo resoluut durven optreden. Hopelijk komen we nu dit weekend los van Psv.
 
JustPSV95
 
3
28 september 2019 om 21:48
Nee want dan had onana regelmatig rood gekregen. Het is gewoon irritant en terecht dat het bestraft wordt, maar dit is zo inconsequent.
 
Tagliafico3
 
18
28 september 2019 om 21:56
Onana weet wel wanneer hij moet ophouden. En zo vaak komt het ook niet voor als je voor ajax speelt in de competitie.
 
Frikx
 
21
28 september 2019 om 21:57
Onana heeft nooit geel op zak als hij tijdrekt, zo dom is alleen die Groningen speler
 
JustPSV95
 
2
28 september 2019 om 21:59
Nou heb het hem al meermaals zien doen ook nadat die geel had hoor. Dit is gewoon een van de enige keren dat je hiervoor een tweede geel voor.
 
Soccerfan_1
 
8
28 september 2019 om 21:53
Idd. Deze scheidsrechter is een held. Maar ja het gaat over Ajax hè dan is het weer knjb gezeur. Of je nu al geel hebt of niet. Na zoveel waarschuwingen krijg je gewoon die 2e gele kaart. De scheidsrechter blijft niet constant alles door de vingers zien
 
Sulejmanii
 
29
28 september 2019 om 21:42
Respect voor Fc Groningen, ze hebben gevochten als leeuwen en vooral Zeeduik en Benschop bij vlagen. Beide heren waren toch wel lastig te bespelen voor ons, en natuurlijk speelde ze wat behoudend want anders maken ze normaliter geen kans in de Arena. Belangrijke eerste goal van onze kleine strijder, overigens had die rode kaart voor mij niet gehoeven. Onze Onana heeft ook een handje van tijdrekken, waar ik persoonlijk helemaal niet kan waarderen.Gefeliciteerd Ajacieden, de broodnodige driepunter makkelijk ging het zeker niet vandaag.. ??
 
LeidseHood
 
2
28 september 2019 om 23:57
Helemaal mee eens. Die rode kaart was niet nodig en Groningen maakte het ons erg lastig. Ik wil alleen nog toevoegen dat ik Blind echt by far de beste op het veld vond. Wat was die aan het strooien met briljante ballen tussen de linies door zeg. Echt genieten.
 
Sulejmanii
 
0
29 september 2019 om 13:40
Leidsehood man man, die Blind heeft zijn Champions League vorm moeiteloos doorgetrokken. Hij is zo belangrijk voor ons, blij dat hij achterin staat.
 
Musi26
 
0
29 september 2019 om 05:19
Die benschop is echt de slechtste spits van de hele eredivisie. Het enige wat hij deed is springen, lichaam erin en dan de bal missen (op een uitzondering na).
 
Ewoud
 
6
28 september 2019 om 21:46
Ik denk dat hij sowieso nooit gegeven wordt als Kuiper in zn hoofd had dat Warmerdam al geel had.
 
 
1
28 september 2019 om 22:17
Dit is een topscheidsrechter, die heeft echt wel in zijn hoofd wie er geel heeft ...
 
Glory
 
5
28 september 2019 om 21:48
Helaas niet nee. Andersom komt er een minuutje extra tijd bij
 
LeidseHood
 
1
28 september 2019 om 23:58
Waardoor we de CL finale misten, dus doe niet alsof Ajax dit deksel nooit op de neus heeft gekregen.
 
TrebleX
 
49
28 september 2019 om 21:43
Overwinning mede mogelijk gemaakt door Kuipers. Tot de rode kaart had Ajax het gewoon moeilijk. De 2e gele kaart was wel heel makkelijk gegeven.
 
LinkinPark13
 
27
28 september 2019 om 21:44
Mooi dat het inderdaad goede eerlijke beslissingen waren ??
 
R.madrid/ajax
 
15
28 september 2019 om 21:47
Ajax had het moeilijk ja maar groningen heeft amper wat laten zien om aanspraak te maken op de winst, hebben vrijwel alleen maar de bus geparkeerd en gewacht op een uitbraak
 
Ewoud
 
8
28 september 2019 om 21:47
Na de rode kaart had Ajax het ook moeilijk. Er veranderde helemaal niks behalve dat de spits van Groningen nu ook inzakte. Waarom denk je dat een afstandsschot uiteindelijk de wedstrijd openbreekt?
 
SammyR
 
14
28 september 2019 om 21:47
Overwinning mede mogelijk gemaakt door de domheid Van Warmerdam*mooi dat er eindelijk een scheids is die dat tijdgerek gewoon afstraft.
 
Limboroy
 
6
28 september 2019 om 22:12
ook zonder die terechte 2e gele kaart was dat doelpunt gevallen.
 
Musi26
 
1
29 september 2019 om 05:23
Ajax heeft het op 2 minuten in de 1e helft na, geen enkel moment moeilijk gehad.
 
LinkinPark13
 
46
28 september 2019 om 21:43
Mooie wedstrijd met veel spanning, uiteindelijk de kansen die er wel ingingen. Mooi dat de scheidsrechter goede beslissingen maakte!
 
Kerwinc1
 
34
28 september 2019 om 21:43
Opmerkelijk? Noem het maar belachelijk. Dit heeft de wedstrijd doen kantelen. Met 11 man kwamen we nog gevaarlijk eruit daarna was het over en tegenhouden. Ongelooflijk ook uitgerekend Warnerdam die maar 1x tijdrekt geef dan Padt geel voor tijdrekken grote schande.
 
Gerard13
 
11
28 september 2019 om 21:49
Hij had al 3 waarschuwingen gehad voor tijdrekken. Als kuipers goed was had hij 30 minuten blessure tijd moeten geven. Groningen heeft niets anders gedaan dan tijdrekken deze wedstrijd wat ook wel begrijpelijk is met het kwaliteitsverschil
 
MrGuide
 
10
28 september 2019 om 21:50
Of wees gewoon niet zo dom met geel op zak he. Kuipers had wel 5 gele kaarten kunnen trekken voor tijdrekken, misschien had ie dat moeten doen.
 
falonso
 
4
28 september 2019 om 22:13
Hoe kan het nou een wedstrijd doen kantelen als het al zo goed als een richting op ging? Ajax was veel beter en had eigenlijk al lang met 3-0 voor moeten staan. Ja, Groningen was gevaarlijk op de counter, maar om te spreken van een kanteling... En inderdaad, Padt had geel moeten hebben en Warmerdam niet. Ik snap sowieso de timing van de kaart niet. Een ingooi waarbij niet eens overdreven tijd wordt genomen, terwijl Padt echt overduidelijk al heel de tweede helft aan het tijdrekken was. Maar goed, scheidsrechters en kaarten geven voor tijdrekken... ik heb het nog nooit een scheids goed zien doen. Het is altijd maar 1 kaart, meestal pas in de laatste paar minuten... gewoon eerste keer een waarschuwing, daarna geel.
 
SupporterAFCA
 
39
28 september 2019 om 21:43
Laat de reacties maar komen. Lucky ajax, knjb en onana die al tig keer rood had moet hebben voor tijdtrekken. De 3 punten zijn binnen. Het ging moeizaam maar we mogen ook niet verwachten dat ajax er elke keer 5-0 overheen walst. Des te fijner dat deze ook winnend is afgesloten. Woensdag Valencia dat wordt echt weer smullen. Fijne avond mede ajacieden.
 
RosselliniRa
 
6
28 september 2019 om 21:44
Wow, wat was dit een frustrerende wedstrijd. Dan roepen mensen dat je alle voetbal eruit haalt met Alvarez. En dan zou het zogenaamd met Donny wel meer voetbal in komen. Net zoals altijd, helemaal onzichtbaar. 2x de bal aangeraakt waaronder die assist. Terwijl Alvarez wel altijd aan de bal is. En dan als verrassing komt ook nog eens Siem het veld in lopen. Man man man. Heb je 2 van de zelfde soort types op het middenveld. Onvoorstelbaar.
 
CoMokum
 
9
28 september 2019 om 21:51
Heb jij het in de kroeg ook altijd over hetzelfde? Vermoeiend lijkt me dat, elke keer weer hetzelfde gezeur tikken over een speler die terugkomt van een blessure en vorig jaar zn strepen meer maar dan ook meer dan heeft verdiend.
 
LeidseHood
 
0
29 september 2019 om 00:02
Dat siem er niet inhoort is duidelijk. Snap dat ook niet van Ten Hag
 
R.madrid/ajax
 
3
28 september 2019 om 21:44
Een moeizame maar terechte overwinning. Ook de mindere wedstrijden moet je winnen als je kampioen wilt worden en dat is gebeurt. 3 punten zijn binnen en op naar valencia!
 
Moridin
 
22
28 september 2019 om 21:44
Ajax heeft natuurlijk dik verdiend gewonnen. Kuipers staat in zijn recht, dus wat dat betreft kun je niets zeggen. Maar jonge jonge wat zwak om dit te gaan doen. Je kunt wel elf spelers van Groningen geel geven voor tijdrekken, maar dan doe je uitgerekend bij hem? Dan zit je er dus op te wachten. En je zal van de Ajaxfans wel weer niets mogen zeggen, maar dit is natuurlijk heel raar. Misschien stoor je je er als niet Ajax fan nog wat extra aan, omdat bij veel mensen al langer het gevoel bestaat dat er bijna wekelijks wel erg veel bepalende momenten richting Ajax gaan.
 
EzioMessi
 
4
28 september 2019 om 21:44
Moeizame overwinning, maar wel terecht. Het tijdrekken van Groningen was begrijpelijk, maar het bleef maar doorgaan en uiteindelijk wordt Warmerdam gewoon bestraft. Dat hij dan net geel had is meer dom van hemzelf dan dat Kuipers dat expres zou doen. Ik vind het terecht. Enfin, hoop dat woensdag de ballen er wel wat makkelijker ingaan en dat de verdediging wat stabieler is, want Groningen kon zeker een paar keer scoren. Valencia straft dat wel af. Op naar woensdag!
 
deevon
 
14
28 september 2019 om 21:45
Wat een schande was deze 2de gele kaart zeg! Een optelsom voor tijdrekken en dan degene met al een gele kaart een 2de gele kaart geven. Slaat helemaal nergens op natuurlijk. Zuur voor Groningen....
 
ajaxchamps
 
31
28 september 2019 om 21:48
Dom van Warmerdam dus! Groningen werd al meerdere keren gewaarschuwd door Kuipers. Dat je dan weer een minuut over een ingooi gaat doen is niet zo slim hè.
 
Kerwinc1
 
4
28 september 2019 om 21:59
Ajaxchamps het was 10 seconde?
 
Clay
 
4
28 september 2019 om 21:52
Het zou raar zijn als ie em aan iemand geeft die niet tijdrekt. Warmerdam wist maar al te goed dat ie fout zat. Liep zo het veld uit.
 
BlindeVogel
 
9
28 september 2019 om 21:45
Complimenten aan Groningen, van alle ploegen in de ED (gezien de kwaliteit) hebben die Ajax het best bestreden. We hebben het vaak over scheidsrechters die moeten fluiten in de geest van de wedstrijd, die stond vandaag helaas niet op het veld. Ik weet niet wat Ten Hag zijn plan is met de verdediging voor de rest van het seizoen, maar ze hebben toch een enorm probleem wanneer ze tegen een ploeg komen te staan die solide kan verdedigen, en spelers met snelheid én kwaliteit voorin hebben staan (denk aan Chelsea). Blind wel weer top in de verdediging en het spel van Ajax in het algemeen.
 
LeidseHood
 
1
29 september 2019 om 00:04
Vond Blind en veltman anders echt wel goed vandaag. Het gevaar is dat de backs hoog staan en ik Martinez nog matig vind omschakelen. Donny een keer zien verdedigen, dat ging lekker.
 
Musi26
 
0
29 september 2019 om 05:30
Gronigen heeft ajax helemaal niet goed bestreden. Als ajax scherp was, dan stond het met rust al 5-0.
 
fcoldambt
 
1
29 september 2019 om 09:13
En ze waren niet scherp en daardoor stond het 0-0
 
Downwards
 
10
28 september 2019 om 21:46
Tja Ajax moet met rust hier ook gewoon al voor staan. Zat kansen/mogelijkheden gehad. Rode kaart was erg makkelijk imo, Marja ze waren al meerdere malen gewaarschuwd en dan is het met geel op zak gewoon retedom.
 
tsjilpiep
 
5
28 september 2019 om 21:47
Na de tweede gele kaart (waar ongetwijfeld nog veel discussie over gaat komen) toch nog een in mijn ogen verdiende overwinning gepakt. We waren vooral slordig in het afronden en het geven van het laatste beslissende passje, maar met zoveel kansen moest er natuurlijk minimaal eentje in. Ik moet ook zeggen dat Groningen zich kranig heeft verweerd, waarbij vooral Padt en Zeefuik in positieve zin opvielen. Maar goed, de drie punten zijn in Amsterdam gebleven. Op naar Valencia!
 
Leon de Beij
 
7
28 september 2019 om 21:47
Ergens blij met de 3 punten, ergens ook zeker niet. Groningen speelde uitstekend, ipv te gaan voetballen, gewoon tegenhouden. Ondanks dat velen daar commentaar op hebben, heb ik daar respect voor, dat je het zolang zo goed kan doen. De reden waarom ik niet blij ben, is die belachelijke rode kaart. Warmerdam staat daar helemaal niks bijzonders te doen. Had het nog moeten zien 11 tegen 11. Nu Valencia, als je zo speelt, ga je er echt keihard af. Ten Hag moet snel iets aan die achterhoede doen... & wat vond ik Tadic ook weer lekker afwezig.
 
Clay
 
11
28 september 2019 om 21:50
Dat is niet selectief. Warmerdam denkt dat ie geen geel krijgt omdat ie er al 1 heeft en gaat dan maar als een malle tijdrekken. Vrij risicovol
 
Leon de Beij
 
4
28 september 2019 om 21:52
Hij deed niet eens zoveel. Plus het feit dat het zijn 2e is... nog nooit gezien.
 
Clay
 
3
28 september 2019 om 22:14
Vast wel vaker, zag vanavond bij Sanchez nog een 2e gele voor een schwalbe. En die was niet eens 3x gewaarschuwd.
 
Musi26
 
0
29 september 2019 om 05:37
11 tegen 11 of 11 tegen 10 maakte niets uit. Probleem.van ajax was namelijk niet het kansen creëren, maar het afmaken van de zeer grote kansen.
 
Rondvaartboot
 
13
28 september 2019 om 21:47
Terechte overwinning mede mogelijk gemaakt door de heer Kuipers. Dit zijn gevalletjes die nooit tegen de top 3 worden gefloten. Enkel in het voordeel. Dus het was een optelsom en dan geeft hij de gene met al geel een tweede geel. Dat is vrij selectief. En waarom werd er niks gedaan behalve een laffe gele kaart voor Tagliafico dat gewoon rood is? Als je na die achterlijke overtreding die werd bestraft met geel voor Berghuis er nog niet van overtuigd was dat de top 3 scheidsrechters constant mee hebben hoop ik dat je vandaag overtuigd bent.
 
Johan166
 
12
28 september 2019 om 21:47
Schande dat je Groningen met tien man verder laat spelen. In andere momenten had je die ook wel kunnen geven maar dan stuur je juist iemand het veld uit die al geel heeft. Respect voor Groningen verder. Hield Ajax goed tegen. Jammer dat ze er geen punt aan overhouden.
 
MickB
 
4
28 september 2019 om 21:48
Die tweede gele kaart was zeker opmerkelijk en misschien onnodig. Aan de andere kant kan je voor tijdrekken gewoon geel krijgen of je nou geel hebt of niet. Ajax verder gewoon verdiend gewonnen naar mijn mening.
 
Clay
 
2
28 september 2019 om 21:48
Tsja, het was wachten op een gele kaart. Wat Groningen aan tijdrekken deed in de 2e helft was wel opvallend. Dom van Warmerdam met al geel op zak. 1-0 kon ook niet uitblijven, meer een gevolg van de eerste 70 min, dan van de rode kaart.
 
lord
 
12
28 september 2019 om 21:49
Ik wil trouwens de overtreding van tagliavico terug zien, volgen mij trapt hij gewoon na. Of de rode kaart wel of niet terecht is, we weten allemaal dat hij andersom never de nooit gegeven wordt. Desalniettemin was Ajax natuurlijk wel beter, maar met 11 tegen 11 had ik het nog moeten zien
 
 
4
28 september 2019 om 22:01
Volgens mij schopt hij ook bewust tegen de elleboog van de speler van Groningen aan. Maar zoals zo vaak dit seizoen komt hij daar mee weg.
 
Frikx
 
3
28 september 2019 om 22:06
Nee die Groningen speler maakt hands. Toch logisch dat voet van Tagiafco naar de bal gaat ipv armen Groningen speler? Wat doen je armen dAar?
 
 
1
29 september 2019 om 10:44
Er was al gefloten en de speler van Groningen ligt op de grond. Hoe kan Groningen een vrije trap krijgen als een speler van Groningen hands maakt. Het spel lag al stil.
 
Frikx
 
5
28 september 2019 om 21:49
Voor de rust erg sterk Ajax gezien maar maakten de kansen niet af. Terechte overwinning. 30 schoten, 70 procent balbezit. Martinez is echt wel heel goed als defensieve middenvelder. Stofzuiger met goede pass.
 
Musi26
 
0
29 september 2019 om 05:44
Ik vond martinez juist helemaal niet goed. Hij was juist vaak de veroorzaker van de paar counters die groningen had.
 
Limboroy
 
8
28 september 2019 om 21:49
Terechte zege van Ajax, die de wedstrijd voor rust eigenlijk al had moeten beslissen. 2e gele kaart voor Warmerdam is gewoon terecht. Zeker als al enkele spelers van Groningen gewaarschuwd zijn voor tijdtrekken.
 
tubes
 
7
28 september 2019 om 21:49
Niet de rode kaart maar de goals brachten de verlossing. Groningen verdiende geen punten met deze instelling. Elke ploeg die met 11 man rond de eigen 16 hangt kan het lang volhouden. Die gele kaart is niet zo bijzonder, Heb wel vaker spelers geel zien krijgen voor tijdrekken..zeker als ze al gewaarschuwd zijn.
 
EA Guingamp
 
1
29 september 2019 om 00:12
Dus omdat Groningen met 10 man vlak voor de 16 speelt verdienen ze geen punten , zelden zo'n domme opmerking gehoord. Groningen weet ook dat als zij vol op de aanval hadden gespeeld ze hier door de ruimtes in 90 minuten 7 om de oren hadden gekregen.
 
Gurtalks
 
6
28 september 2019 om 21:49
Ajax verdient gewonnen, dat vooropgesteld. Maar wel erg zuur dat het door een kinderachtige beslissing van Bjorn Kuipers moet komen. Schande die vent, had vandaag een behoorlijke Ajax bril op. Donny die geen gele kaart krijgt, Tagliafico die iemand op de grond schopt en geen rood geeft. VAR die niet ingrijpt. Prima dat je ter Wierek geel geeft, maar die eerste gele kaart van Warmerdam is gewoon kinderachtig. Jammer dat zo'n man deze wedstrijd dood moet maken.
 
Richardpraha
 
3
28 september 2019 om 21:51
Wat is er “ opmerkelijk” aan die 2e gele kaart dan? En hoezo wordt meteen de link gelegd dat Ajax door die rode kaart scoorde?kuipers was gehele 2e helft heel scherp op het tijdrekken en gaf meermaals een waarschuwing, als je Dan toch gewoon doorgaat zoals Warmerdam Dan ben je gewoon dom en moet je als Groningen speler, supporter of als anti-ajax figuur zoals vele hier op VZ niet daarna gaan zanniken en zeuren.terechte overwinning.
 
Soccerfan_1
 
5
28 september 2019 om 21:51
Wat een gezeur om die rode kaart. Die gast had al 3 waarschuwingen gehad. Maar nee dan nog mag kuipers geen gele kaart trekken want dan “helpt” ie Ajax. Man man wat kunnen mensen hun haat slecht verbergen zeg. Elke keer weer hetzelfde riedeltje wat die mensen afspelen. Ajax wordt geholpen bla bla bla. Het was gewoon eenrichtingsverkeer. Die bal was er hoe dan ook een keer in gevallen. Blij dat tijdrekken gestraft is. En ja ook Onana mogen ze straffen als die weer eens een half uur doet over een bal uittrappen. Ben nog steeds pissig over die halve finale.
 
JustPSV95
 
1
28 september 2019 om 22:10
Haha dus omdat het eenrichtingsverkeer was een een dubieuze kaart gerechtvaardigd?
 
Richardpraha
 
1
28 september 2019 om 22:14
Leg fff uit wat er “dubieus” is aan die gele kaart dan? Je moet als scheidsrechter gewoon geel geven bij meermaals waarschuwen.
 
J.M. Keynes
 
6
28 september 2019 om 21:52
Terechte overwinning, want Ajax was veel en veel beter. Wel een stevige beslissing van Kuipers om een tweede gele kaart voor tijdrekken te geven. Een kanttekening: als je geen tweede gele kaart voor tijdrekken mag geven, dan moeten we daar ook mee stoppen voor wat betreft een eerste kaart. En als het een eerste gele kaart waard is, dan is dat ook een tweede gele kaart waardig. Groningen was simpelweg enorm aan het tijdrekken, daar kunnen we het wél over eens zijn neem ik aan.
 
JustPSV95
 
3
28 september 2019 om 21:53
Hoe ironisch dat ik reacties van ajax supporters zie over het terecht geven van een tweede geel bij tijdrekken, terwijl onana daar nr 1 in is... Doet verder natuurlijk niet af dat het terecht bestraft word, echter wordt er anders nooit een tweede geel voor gegeven
 
tubes
 
7
28 september 2019 om 21:57
Onana heeft ook al eens geel gehad voor tijdrekken.
 
 
4
28 september 2019 om 22:03
Ook wel eens ? Als je ziet hoe vaak hij tijdrekt, dan moet hij een aantal wedstrijden per jaar missen vanwege schorsingen, maar volgens mij is hij nog nooit geschorst geweest.
 
Frikx
 
8
28 september 2019 om 22:05
Hahaha, nee In tegenstelling tot een aantal mensen op dit forum is Onana slim. Hij rekt alleen tijd als hij geen geel heeft
 
JustPSV95
 
3
28 september 2019 om 22:12
Onana rekt ook vaak genoeg tijd wanneer die al geel heeft gekregen. Als dat zo was had ajax tegen tottenham al met 10 man gestaan voor de goal van lucas
 
fcoldambt
 
6
28 september 2019 om 22:13
Haha afgelopen seizoen gemist zeker Groningen- Ajax. Meester in tijdrekken kreeg geen 2e kaart. Maar dat is dan wel goed. Ben het eens dat het dom is van Warmer dan. Maar aan de andere kant was hij niet gegeven.
 
fcknudde
 
0
29 september 2019 om 01:09
Goeie vergelijking... Het gaat erom dat je er een 2de geel voor krijgt!
 
JustPSV95
 
2
28 september 2019 om 21:53
Hoe ironisch dat ik reacties van een aantal ajax supporters zie over het terecht geven van een tweede geel bij tijdrekken, terwijl onana daar nr 1 in is... Doet verder natuurlijk niet af dat het terecht bestraft word, echter wordt er anders nooit een tweede geel voor gegeven
 
Master D
 
2
28 september 2019 om 21:54
Hele wedstrijd aan het tijdrekken, dan loop je het risico daarvoor geel te krijgen. Dan moet je zorgen dat je er niet al eentje hebt staan.
 
WHUUUU
 
6
28 september 2019 om 21:56
Groningen wordt een oor aangenaaid. Telkens weer wordt er in het belang van de grote clubs gefloten. Tuurlijk nam die gozer iets meer tijd dan normaal, maar ken desnoods de inworp toe aan de andere ploeg. Een tweede geel is volstrekt belachelijk. Als een ajacied dit deed had hij 100% geen kaart getrokken, maakt niet uit of ze uit of thuis hadden gespeeld.
 
AFCAjax0164
 
6
28 september 2019 om 21:57
Zulke beslissingen komen zelden voor. Kan het me niet heugen in ieder geval. Maar goed het is heel dom om al met geel op zak, na een aantal waarschuwingen tijd te rekken. Heel zuur maar terecht in mijn ogen. Maar aan de andere kant, mocht Tagliafico heel erg blij zijn, dat hij op het veld mocht blijven staan. Dit is gewoon natrappen/bewust doorhalen. Wat beziel je als je zoiets doet terwijl er allemaal camera's op je staan gericht.
 
ajaxchamps
 
10
28 september 2019 om 21:58
Ik snap echt de verontwaardiging niet over die tweede gele kaart. Mag Warmerdam dan 10 minuten doen over die ingooi? Omdat ie toevallig al geel heeft? Kom op zeg. Warmerdam is de schuldige hier, die weet zelf toch dat ie geel heeft en Kuipers heeft al vaker gewaarschuwd. En de slappe teksten zoals, Andersom had ie hem niet gegeven. Dat is nog grotere onzin. Ajax komt nooit in zo'n situatie. Daarbij, Ajax heeft een berg kansen gehad en het had eigenlijk een grote uitslag moeten zijn. Wel lekker als je als Groningen nu naar de scheids kunt wijzen terwijl je gewoon verdient verliest en helemaal nergens aanspraak op mag maken.
 
Kerwinc1
 
3
28 september 2019 om 22:01
Nogmaals het was een normale ingooi die 10 seconde duurt, ben wel met je eens dat Ajax verdiende te winnen maarja dit was absoluut geen rood
 
Frikx
 
2
28 september 2019 om 22:04
Komt door Padt die z’n schoen uittrekt
 
Kerwinc1
 
1
28 september 2019 om 22:13
Je haalt 2 momenten door elkaar heen. Padt bestraffen met geel was logischer geweest dan deze dubieuze rode kaart.
 
ajaxchamps
 
0
28 september 2019 om 22:25
Volgens kuipers was het een optelsom. Geval met Padt was wel het meest opvallend.
 
fcknudde
 
1
29 september 2019 om 01:10
En heel toevallig kom je uit bij de man die al geel heeft..aub zeg.
 
Frikx
 
1
28 september 2019 om 22:04
Padt had gewoon rood moeten krijgen voor uittrekken schoen. Door hem krijgt hij rood.
 
PSVChamps
 
6
28 september 2019 om 22:05
“Ajax heeft een berg kansen gehad en het had eigenlijk een grote uitslag moeten zijn” Als je je kansen niet benut.... Veel kansen is geen garantie punten. Zo is voetbal, dus dat is überhaupt een drogreden... Zelfde als wie het meeste balbezit heeft.
 
ajaxchamps
 
2
28 september 2019 om 22:16
Het aantal kansen zegt toch wel iets over de verhoudingen in het veld? Ajax heeft de kansen gehad veel goals te maken. Over balbezit heb je gelijk, dat zegt niet zo veel.
 
PSVChamps
 
7
28 september 2019 om 22:05
“Ajax heeft een berg kansen gehad en het had eigenlijk een grote uitslag moeten zijn” Als je je kansen niet benut.... Veel kansen is geen garantie punten. Zo is voetbal, dus dat is überhaupt een drogreden... Zelfde als wie het meeste balbezit heeft.
 
CrazyDJ07
 
8
28 september 2019 om 22:05
De beelden die bij Fox net zichtbaar waren zeggen toch gewoon genoeg jongens... 58e minuut waar Padt zijn schoen zelf expres van zijn voet trapt... Het moet niet gekker worden zeg. De gele kaart voor het tijdrekken had eerder getrokken moeten worden, sneu dat het dan juist gebeurt bij een jongen die al geel heeft maar die moet ook gewoon niet dom doen.ajax zeer terecht gewonnen, het leek bijna op ajax-sparta van een paar jaar geleden. Heerlijk voetbal gezien van Ajax in ieder geval.
 
Dolfifumi
 
5
28 september 2019 om 22:05
Wat een zielepietjes hier allemaal zeg. Teveel tijdrekken is geel ongeacht de kaart die je al hebt. Volkomen terecht dus. Onana krijgt ook geel voor tijdrekken maar is niet zo stom om dat te doen met al geel op zak. Als jullie dat verschil niet zien en begrijpen , is het tijd om over te stappen naar een andere sport. Dammen bv. Achterlijke reacties hierzo toch.
 
Ampie
 
3
28 september 2019 om 22:05
Mooi man. Ajax tegen spurs toen "gestraft" voor t tijdrekken van onana met een kaart en die goal in de laatste minuut. Toen was t uitlachen en eigen schuld dikke bult. Ik en menig mede ajacieden spraken toen ook gewoon schande over dat tijdrekken van onze eigen keeper. Groningen heeft vanaf seconde 1 niks anders gedaan dan tijdrekken, als de scheids eindelijk een keer optreed is het gehuil alom ?? groningen iig gefeliciteerd en beloond voor hun professionele houding. Hopelijk kan ten hag de spelers in het vervolg wel prikkelen vanaf het begin een hogere tempo te spelen en zorgvuldiger te zijn met mogelijkheden. Tegen dit soort tegenstanders weet je dat je geen ruimte krijgt, zorg er dan iig voor dat het baltempo hoog is. Nu kon groningen zich steeds op het dooie gemak hergroeperen. Tadic was bijzonder slordig, promes snap ik niet dat hij steeds mag blijven staan maar neres bij mindere prestaties altijd maar moet wijken. Mazraoui aub voorlopig niet meer opstellen. Die loopt erbij alsof hij er geen zin meer in heeft of met zn maatjes op een vakantieavondje tegen een ander groepje vakantiegangers aan t voetballen is. Man wat een slappe zooi, terwijl je je eindelijk weer mag laten zien. Dest speelt zeker niet perfect, maar laat in ieder geval zien dat hij er wat van wil maken. Bij ziyech lukte lang niet alles, maar was wel weer na een mindere beginfase lekker bezig met strooien van passes
 
Rudel
 
5
28 september 2019 om 22:05
Blind absoluut beste man van het veld, positioneel top en uitstekende insteekpasses.padt moet zn schoenen aanhouden maar dit terzijde.
 
 
3
28 september 2019 om 22:07
Warmerdam had de bal pas 5 a 6 seconden vast toen meneertje Kuipers zich liet gelden. Op het moment van het geven van de kaart was er nog geen sprake van tijdrekken. Grote kans dat het langer zou gaan duren maar te vroeg om de kaart al te trekken.
 
007
 
3
28 september 2019 om 22:09
Ik wacht op de reactie van Kuipers, maar als je het gedrag van Padt ziet dan had Kuipers hem er uit moeten gooien. Bij dat incident met de schoen was er niks aan de hand, maar de Groningen keeper gaat dus doelbewust onsportief doen. Snap de frustratie van de mensen die Ajax niks gunnen, maar Kuipers had sowieso al aangegeven dat Groningen moet stoppen met tijdrekken. Ik blijf bij mijn mening dat Groningen al het recht heeft om zelfs met elf verdedigers te spelen, maar ze zijn nu gestraft door hun eigen gedrag.
 
Maradonna_1983
 
6
28 september 2019 om 22:09
Volgens mij is het redelijk duidelijk. Iedereen uit Amsterdam vond het terecht en de rest van Nederland niet
 
007
 
4
28 september 2019 om 22:12
Precies dus graag je reactie over de actie van Padt. Jammer voor Warmerdam maar ik zou Padt prijzen voor z'n zeer sportieve gedrag....
 
fcknudde
 
4
28 september 2019 om 22:16
Praat toch niet iets recht wat krom is man! Je kan er van alles bijhalen maar reken is naar jezelf iemand die een beetje tijd smokkelt bij een ingooi (nog niet eens veel) geef je gewoon geen 2de geel dat zie je nergens dus doe niet alsof dat normaal is en zo hoort alleen om dat het jullie goed uitkomt. Echt zou jullie is sieren om gewoon te erkennen dat die actie belachelijk is! En als klap op de vuurpijl gewoon een natrappense beweging bestraffen met geel!?? Staat toch gewoon rood op...? Zij 2 hele opmerkelijke dingen waar iedereen blijkbaar niks van snapt.
 
Maradonna_1983
 
1
28 september 2019 om 22:17
Onana rekt net zo lang tijd als padt anders had je allang de finale van de cl gehaald
 
fcknudde
 
5
28 september 2019 om 22:17
Praat toch niet iets recht wat krom is man! Je kan er van alles bijhalen maar reken is naar jezelf iemand die een beetje tijd smokkelt bij een ingooi (nog niet eens veel) geef je gewoon geen 2de geel dat zie je nergens dus doe niet alsof dat normaal is en zo hoort alleen om dat het jullie goed uitkomt. Echt zou jullie is sieren om gewoon te erkennen dat die actie belachelijk is! En als klap op de vuurpijl gewoon een natrappense beweging bestraffen met geel!?? Staat toch gewoon rood op...? Zij 2 hele opmerkelijke dingen waar iedereen blijkbaar niks van snapt.
 
Hurpdurp
 
4
28 september 2019 om 22:14
De rest van Nederland heeft ook altijd dat tijdrekken nodig dus ik snap het wel, de Amsterdammers zijn het een keer zat.
 
ThanassiVisscher
 
4
28 september 2019 om 22:10
Wat een compleet achterlijke actie van de scheidsrechter om een speler die al geel heeft een kaart te geven voor tijdrekken.het is ook nog eens de veel mindere team die deze schade oploopt hij heeft Ajax zo beetje letterlijk in het zadel geholpen schande dat zoiets gebeurd.het zou regel moeten zijn iemand die nog geen geel heeft kan je geel geven voor tijdrekken heeft de speler al wel geel bereken je de rektijd x2 of zelf x3 en die tijd word allemaal opgeteled en hier komen dan een x aantal extra minuten blessuretijd bij bovenop blessuretijd van Wissels, blessures ,goals etc.
 
Futures
 
5
28 september 2019 om 22:32
De beste oplossing tegen tijd rekken is de klok stil zetten. Dan doet niemand het meer.
 
ThanassiVisscher
 
0
29 september 2019 om 22:22
Goed bedacht Futures mogen ze van mij direct invoeren en niet allen voor tijdrekken ook voor wissels,pingels,blessures etcc..
 
snelste
 
9
28 september 2019 om 22:14
Ik vindt het niet eens meer leuk om hier op voetbalzone te reageren door de hele grote Ajax gehalte, en bijna alleen maar ajaxieden die reageren, die zullen nooit toegeven dat het onterecht is, dus waarom zou je met ze gaan discussiëren? Precies ja nutteloos. Groningen is hier heel erg benadeeld, ik heb nog nooit een 2e gele kaart gezien voor tijdrekken. Als een Ajaxied tijd zou rekken, denk je dan echt dat hij dan een 2e kaart zou trekken? Vast niet.
 
Futures
 
3
28 september 2019 om 22:31
Tijdrekken is wel vaker geel. Dat hij al geel had maakt het nog extra dom.
 
ajexit
 
6
28 september 2019 om 22:39
Wel vaker... wel vaker... nee mijnheer alleen wanneer jouw clubje er voordeel uit kan halen. En er is "jurispriudentie". In 2013 vond hetzelfde plaats bij PSV-RKC (2x geel Duits tijdrekken) maar bij de maatwerkbijeenkomst arbitrage keurden de scheidsrechters bijna unaniem zo`n rode kaart af (inclusief die l.l van een Kuipers). En dit maakt de handelswijze van Kuipers nog triester.
 
fcknudde
 
1
29 september 2019 om 01:12
Hou toch op. De keeper pak je niet aan de meest opzichtige maar toevallig die ene die geel op zak heeft wel. Maak je toch nooit mee man aub doe niet zo vreselijk naïef.
 
Futures
 
0
29 september 2019 om 09:16
Ze hadden allemaal geel moeten hebben ja
 
SuperTelstar
 
10
28 september 2019 om 22:15
Onbegrijpelijk dat die Tagliafico wekelijks natrapt en er steeds maar weer mee wegkomt. De arbitrage in Nederland lijkt er maar met 1 doel te zijn, ajax kampioen maken.
 
JtjeVtt
 
7
28 september 2019 om 22:28
Wat een belachelijke reacties hier, en dan Onana erbij halen? In mijn 12 jaar als seizoenskaarthouder heb ik nog nooit een team zo opzichtig en zo schandalig tijd zien rekken als Groningen vandaag. Ze haalde echt bij het hele stadion het bloed onder de nagels vandaan, alles werd uit de kast getrokken. Veters strikken, ‘blessures’, schoen uit trekken, zogenaamd niet door hebben dat je gewisseld wordt. Kuipers was er uiteindelijk ook helemaal klaar mee en dat gaf hij 10 minuten voor dit moment al aan aan Groningen. Het is pech dat degene bij wie de maat dan vol is iemand is die al geel heeft, maar dit zou toch verder niks uit moeten maken? Hij is aan het tijdrekken en zijn gehele team benadeeld hiermee Ajax, dus ook hij. Geel is terecht en het zou niks uit moeten maken dat hij al geel op z’n naam heeft staan. Onana doet het inderdaad ook vaak maar die krijgt er ook vaak genoeg een gele kaart voor. Dan kan je ook bij elke rode kaart bij een schandalige overtreding zeggen; “ja maar *speler x* maakt ook wel eens een overtreding.”
 
Futures
 
3
28 september 2019 om 22:29
Jammer dat Groningen zo`n onsympathieke ploeg is geworden. Tijd rekken vanaf minuut 1... Blijf dan gewoon lekker thuis. Ajax veel beter maar het duurde helaas lang voordat de goals vielen. Kuipers had veel vaker geel mogen trekken voor al dat tijd rekken.
 
fcoldambt
 
6
28 september 2019 om 22:46
Het is Groningen zijn goed recht om te tijdrekken. Het is niet verboden. Maar omdat het nog zolang 0-0 is dan mag het niet. Pff Groningen moet lekker aanvallen en met 6 of 7-0 verliezen dat is pas dom. Had Kuipers ook geen andere kleur moeten geven aan die Argentijn? O, nee dat mag want hij speelt voor Ajax.
 
houtapp
 
5
28 september 2019 om 22:37
Dat natrappen van Tagliafico mag anders ook wel gewoon bestraft worden met rood, schopt hem gewoon bewust tegen zijn arm. Natuurlijk staat erop tijdrekken een gele kaart. Maar ik denk echt dat Kuijpers vergeten was dat die jongen al geel had. Ik ken geen scheidsrechter die daarvoor iemand een tweede gele kaart geeft. Zeker omdat dit nu niet echt heel lang duurde.
 
jaakke
 
1
28 september 2019 om 22:45
Terecht geel, hij had al vele malen gewaarschuwd. Dat het dan twee maal geel wordt is Kuipers niet te verwijten. Moet die Warmerdam maar nadenken voordat hij weer verder gaat met spelbederf. Dat was namelijk het enige dat ze deden.
 
expert1962
 
5
28 september 2019 om 23:01
Kom op jaakke en vele Ajacieden hierboven. Kuijpers geeft een 2e gele kaart voor tijdtrekken?kuijpers is hier zelf de grootste tijdtrekker. Hij heeft al vele malen gewaarschuwd en had al lang voor tijdrekken een kaart kunnen geven aan een speler, maar hij rekt dit zo lang om te wachten dat iemand die al geel heeft dit doet en hem dan pas geeft.schandalig dit want hij heeft op deze manier het wedstrijdbeeld overduidelijk positief voor Ajax beinvloed.en nog ff voor de duidelijkheid ik ben geen supporter van de top 3 en ja Ajax was de betere partij, maar zo wordt het allemaal wel makkelijker gemaakt.
 
SuperNico31
 
1
28 september 2019 om 23:40
Mooi dat jij weet wat er in het hoofd van Kuipers omgaat en dat hij net zolang wacht tot iemand van Groningen die al geel heeft kon bestraffen met zijn tweede geel voor tijdrekken...
 
jaakke
 
1
29 september 2019 om 00:05
Zelden zulke onzin gehoord expert! Alle scheidsrechters wachten altijd heel lang (veel te lang) met het bestraffen van tijdrekken. De meesten hebben niet de ballen om er echt tegen op te treden door bijvoorbeeld de echte tijd bij te trekken. Kuipers treedt gewoon terecht op, zo simpel is het en zo dom van Warmerdam.
 
theEDGE
 
0
28 september 2019 om 23:09
We kunnen blijven zeveren of deze kaart gegeven had moeten worden of niet.volgens de regels wel, maar fluit je in de geest van de wedstrijd weer niet.de scheidsrechters zijn volledig inconsequent in hun doen en laten en daardoor krijg je dit soort discussies.als je tijdrekken gaat bestraffen doe het dan meteen bij de eerste keer en dan ben je er meteen van af, maar sommige laten het gaan of geven zoals Kuipers nu dan ineens een 2e gele ervoor terwijl ze zogenaamd niet weten dat het zijn 2e word.hetzelfde als met hands.hoe moeten de fans alle regelwijzigingen weten als zelfs de voetballers en de scheidsrechters/var’s het niet weten.in dit geval is het gewoon dom van de speler, want je weet dat je die gele kaart kunt krijgen.allen de willekeur waarmee het gebeurd is juist dat je niet kan inschatten als speler wanneer zo’n kaart gegeven kan gaan worden, daarom eerst naar jezelf kijken en dan pas de frustratie uitten.
 
JtjeVtt
 
2
28 september 2019 om 23:11
Nog even dan; los van die tweede gele kaart. Ajax verdiende toch gewoon 100% om hier te winnen? Hoeveel schoten uiteindelijk voor Ajax? 42? Als je dan als Groningen spelers gaat roepen dat je een punt wordt afgesnoept mag je echt eventjes een reality check krijgen. Ook tegen 11 had Ajax hier gewoon zwaar de overhand en lag het aan de eigen slordigheid dat het niet eerder al was afgemaakt.
 
pinko
 
2
28 september 2019 om 23:11
Volgens mij had Kuipers op het moment suprême niet door dat Warmerdam al geel op zak had, anders had hij hem niet gegeven, al blijft dat gissen. Moest wel lachen en tegelijk me ergeren aan het moment dat Padt zijn eigen schoen uitschopt om zodoende de trainer de tijd te geven nieuwe instructies uit te delen, op het moment dat Huntelaar als wissel werd ingebracht. En echt lachen toen Warmerdam zich dus in eigen voet schoot. Tot slot blijft de vraag: wat zal Padt volgende keer bedenken om een time-out aan te vragen?
 
jaakke
 
1
29 september 2019 om 00:07
En dus is het terecht dat Groningen zelf de dupe wordt van hun eigen idiot gedrag. Super goede beslissing van Kuipers.
 
gaeajax94
 
2
28 september 2019 om 23:14
Kuipers maakt hier wel een statement. Een gele kaart geven voor tijdrekken voor iemand die nog geen geel heeft maakt totaal geen indruk en incasseren spelers met alle liefde terwijl tijdrekken niet bij het spelletje hoort. Veel spelers denken dat ze als ze al geel hebben een soort vrijbrief hebben terwijl als je gewoon de regels volgt gewoon geel kan krijgen en dus moet Warmerdam met al geel op zak daar geen risico nemen. Tuurlijk mag Kuipers al wel eerder optreden met gele kaarten (alleen maar waarschuwen werkt niet)
 
 
2
28 september 2019 om 23:24
Blijft een probleem met die scheidsrechters. Nu hebben makkelie en Kamphuis aandacht gekregen voor de niet gegeven rode kaart voor Berghuis. Daar kan onze publiciteitsgeile Kuipers niet tegen, dus die doet weer iets geks om de aandacht te krijgen. Morgen zal er weer een andere scheids de aandacht willen met een of andere debiele beslissing. En dan weer plaatsnemen in een talkshow. Het zijn tegenwoordig enge kereltjes aan het worden
 
jaakke
 
0
29 september 2019 om 00:08
Correctie, hij doet niks geks. Hij treedt gewoon terecht op tegen tijdrekken/spelbederf.
 
Hollandspur
 
4
28 september 2019 om 23:27
Wat zijn die Ajax supporters weer creatief in hun onderbouwingen dat het een terechte rode kaart was. Ik snap dat ook wel, want het onrechtvaardige gaat hun voorstellingsvermogen te boven omdat ze zo’n beslissing zelf nooit tegen zullen krijgen. Kuipers zegt: “groningen liep de hele wedstrijd al tijd te rekken en ik had ze al 10x gewaarschuwd”. Dat denk ik: dan heb je ook voldoende kansen gehad om andere spelers te straffen met een gele kaart ipv te wachten totdat iemand met geel op zak wat treuzelt.flinke jongen hoor!
 
jaakke
 
1
29 september 2019 om 00:11
Tja, dat kan je vinden. Maar je redenatie gaat mank. Slechts een geel kaartje pakken voor tijdrekken nemen de spelers voor lief, dit is de enige echt goede manier. Wegezen als je alleen komt om bezig te zijn met antivoetbal.
 
Gabstra
 
1
28 september 2019 om 23:29
Held die Kuipers! Net het zetje dat we nodig hadden. Gewoon een verdiende overwinning. Je kon er op wachten dat zijn beslissing reacties gingen oproepen maar ik ben er blij mee. 8 gespeeld, 20 punten en Psv uit al achter de rug. Voorlopig op koers!
 
PSVeruit030
 
5
28 september 2019 om 23:39
Alle spelers moeten gelijk behandeld worden. Maakt niet uit welk moment van de wedstrijd het is of dat een speler al een kaart heeft. Ik ben voorstander van spelbederf aan te pakken. Tijdrekken, In de weg staan bij een vrije trap en op sluwe maniertjes proberen het tempo uit een aanval te halen. Moet allemaal bestraft worden met geel. Zal het spel een stuk leuker maken on naar te kijken. Die actie van Padt ook. Ze zouden hem ervoor moeten schorsen dit slaat toch werkelijk waar alles.
 
pprins
 
1
29 september 2019 om 00:04
Prima actie van Kuipers. Groningen was al de hele wedstrijd aan het tijdrekken. Dat moet maar eens met geel bestraft worden. Nu was Warmerdam de pineut maar had iedere andere speler kunnen zijn. Dat je al geel hebt wilt niet zeggen dat je geen geel voor tijdrekken meer kan krijgen .
 
Dolfifumi
 
3
29 september 2019 om 00:07
Onbegrijpelijk dat er nog steeds van die Buckler drinkers zijn die hier commentaar op durven te geven. Objectief zijn is niet mogelijk schijnbaar. Als je toch die actie ziet van Padt: hoe is het mogelijk dat hij dit in z'n hoofd krijgt. Ik ben ook niet objectief meer , ik hoop dat FC Groningen degradeert. En dan ook nog zo'n Danny Buis die aangeeft dat de topclubs voorgetrokken worden. Danny , kijk naar je eigen spelers. Als dat de norm gaat worden , hoop ik dat de topclubs nog meer bevoordeeld worden. Het spelletje heet voetbal , geen mens erger je niet.
 
Irriducibili420
 
0
29 september 2019 om 00:17
Ach kom op jongens ik snap dat emoties hoog tij vieren maar die tweede gele kaart is tovh zwaar terecht als je zo tijd blijft rekken en je bent al 4-5 keer gewaarschuwd! Zouden meer scheidsrechters moeten doen!
 
foufou078
 
1
29 september 2019 om 00:37
De rode kaart slaat natuurlijk helemaal nergens op, nou was ajax de gehele wedstrijd in controle en blijft het gissen wat er was gebeurd was de wedstrijd 11 vs 11 gebleven maar wat heb ik me de gehele 2e helft lopen storen aan fc Groningen wat betreft het tijdrekken.Ps die keeper moet gewoon geschorst worden of anders op z`n minst een geldboete krijgen voor spelbederf met opzet.
 
expert1962
 
2
29 september 2019 om 00:45
Ik moet zeggen dat ik van nature geen Ajax fan ben maar vorig jaar wel heb genoten van hun spel en ze hebben mijn sympathie gekregen. De hierboven vermelde Ajaxsupporters krijgen die zeker niet. Ik vind het zelfs misselijkmakend hoe ze blijven volharden dat de gele kaart aan Wamerdam met de daarbij behorende gevolgen terecht was bij opmerkingen van anderen. Kuijpers geeft zelf notabene ook nog aan dat ze vanaf de 17e minuut al hebben lopen waarschuwen en dan loopt hij het te rekken tot de 73ste minuut terwijl hij al lang had kunnen ingrijpen tegen het tijdrekken en een gele kaart had kunnen geven. die minder van invloed zou zijn geweest als nu het geval was. Als hij dit had gedaan en vervolgens Wamerdam in deze situatie geel had gegeven en dus rood had ik gezegd ke. Kom op zeg!!, het zou jullie sieren als je zou zeggen dat Kuijpers in dit geval geen 2e gele kaart had moeten trekken.
 
Prologic
 
2
29 september 2019 om 01:19
Haha waarom al die haat op Kuijpers, die gasten zaten al vanaf het begin van de wedstrijd op de meest idiote manieren tijd te rekken. Dat heeft helemaal niks met voetbal te maken en je zag duidelijk dat dit een voor opgezet plan van was van het team en de trainer. Dat je daarmee nu op de blaren moet zitten is nu eenmaal pech en je verdiende loon. Je hebt het geluk gehad dat het pas in de 75e minuut gebeurde.
 
AswinLinden
 
0
29 september 2019 om 01:48
Ik denk dat Kuijpers zo klaar was met het tijdrekken van ff Groningen , dat hij zonder na te denken de gele kaart trok, en toen zag dat hij er al 1 had. Kuijpers kan dan niet meer terug en moet helaas rood trekken
 
dreetje888
 
1
29 september 2019 om 03:13
Ze probeerden er alles aan te doen om ajax het leven zuur te maken met deze rare fratsen , hoe zuur is het dán uiteindelijk als je slachtoffer wordt van je eigen middelen en Word tijdrekken nu je eigen ondergang, probeer met voetbal te winnen ipv deze fratsen en ga anders met opgeheven hoofd de bus in met t idéé dat je er voetballend alles aan gedaan hebt, wat n triest strijdplan bahhh
 
RodneyTielman
 
1
29 september 2019 om 08:19
Btw die overtreding van tagliafico Was in mijn boekje gewoon rood Totaal geen voetballende actie en eigenlijk een teken van verkeerde agressie!!!
 
Leo84
 
0
29 september 2019 om 08:20
Tadic op links asjeblieft! Kan het overal goed doen maar jan daar meedoen aan het spel, bal. Asthouden, scoren en voorzetten...wat wil je nog meer daar?
 
z-side.
 
1
29 september 2019 om 09:05
Ik lees een beetje de reacties door en dan valt me gewoon 1 ding op. Ajacieden die het gerechtig vinden dat de rode is gevallen aangezien groningen anti voetbal speelde. Wat verwachten die mensen dan? Dat een ploeg die in de problemen zit en een begroting heeft waar ajax om lacht vol op de aanval gaat? Ironische is dat als ajax enkele jaren geleden op deze manier een puntje had gehaald uit bij city het "professionaal" was en dat ze "gestreden" hebben. Feit blijft dat ajax uiteraad de overwinning verdiende maar op deze manier blijft gewoon heel wrang.
 
Breasal020
 
0
29 september 2019 om 09:19
Tijdrekken heeft niks met verdedigen te maken. Tijdrekken betekent dat je het spel niet meer speelt, de wedstrijd. Spelbederf. Verdedigen snapt iedereen, maar een wedstrijd saboteren is een tweede.
 
Breasal020
 
0
29 september 2019 om 09:18
Het enige opmerkelijke aan deze kaart is dat het de enige was. FC Groningen heeft goed verdedigd en kwam er een paar keer goed uit, maar het tijdrekken is zo triest. Onsportief en vervelend, zie ook actie van Padt. Die verdiend toch gewoon een schorsing?
 
dreetje888
 
0
29 september 2019 om 09:47
als we tegen ajax moeten spelen gaan de bus parkeren en de boel frustreren moet t strijdplan zijn geweest ipv jongens geniet en probeer met fris voetbal een resultaat te halen , nu zaten ze zelf 2u gefrustreerd terug in diezelfde geparkeerde bus naar Groningen , misschien Iéts met karma te maken ???
 
fanclubbarca
 
0
29 september 2019 om 12:00
Volledig terechte gele kaart. Dus hij mag hem wel krijgen als hij nog geen geel had? Dan had niemand er wat van gezegd en had zelfs de trainer van groningen het terecht gevonden. Maar die speler denkt ook dat ie hiervoor geen 2e gele krijgt en gaat lekker door met tijd rekken. Probleem is dat scheidsrechters veel te vaak waarschuwen. Zo krijgen keepers vlak voor tijd geel voor tijdrekken terwijl ze dat al heel lang aan het doen zijn. Altijd maar waarschuwen helpt dus niet. Het wordt dus de hoogste tijd om de tijd stil te zetten wanneer de bal niet in het spel is en de verplichting de bal binnen 5 sec in het spel te moeten brengen om het tempo van de wedstrijd niet te kunnen vertragen.