Optimisme bij PSV: 'We hebben een van onze beste wedstrijden gespeeld'
Zondag, 15 december 2019 om 17:18

PSV incasseerde zondagmiddag op bezoek bij Feyenoord een nieuwe dreun. Het elftal van de geplaagde Mark van Bommel ging in De Kuip met 3-1 onderuit en liet zo voor de achtste keer in zeventien wedstrijden punten liggen in de Eredivisie. Van Bommel vindt ondanks het teleurstellende resultaat dat PSV een goede wedstrijd heeft gespeeld en merkt op dat het duel pas gespeeld was na een vermeende arbitrale dwaling.

PSV keek halverwege door twee doelpunten van Steven Berghuis reeds tegen een 2-0 achterstand aan. In de 64ste minuut volgde de 3-0: Berghuis benutte voor de tweede keer een strafschop, nadat Nick Viergever de bal in de eigen zestien op de hand had gekregen. In de absolute slotfase volgde nog wel de 3-1 van Gastón Pereiro, maar de verliespartij kon niet meer voorkomen worden door PSV. Van Bommel erkent dat het resultaat uiterst teleurstellend is, maar heeft na afloop oog voor meer.

"Als je naar het resultaat kijkt, dan moet de gifbeker volgens mij echt helemaal leeg. Als je naar de wedstrijd kijkt, denk ik dat wij het grootste gedeelte domineren", reageert de PSV-trainer voor de camera van FOX Sports. Volgens Bommel had zijn ploeg het beste van de spel, totdat Berghuis in de negentiende minuut de score opende. De 2-0 volgde na dik een halfuur spelen. "Tot de 1-0, moesten wij minimaal twee goals maken. Het veldspel was goed. De dingen werden uitgevoerd zoals voorbereid. En dan krijg je twee goals tegen, eigenlijk helemaal tegen de verhouding in."

"Maar we blijven daarna goed voetballen en kansen creëren", is Van Bommel complimenteus over de manier waarop zijn ploeg de 2-0 oppakte. "De derde goal is in mijn ogen een belachelijke penalty. De 3-0 kun je niet meer terugdraaien, maar de jongens blijven wel doorgaan, kansen creëren, vechten, domineren en combineren. Ik denk dat het er gewoon heel goed uitzag, alleen daar heb je op dit moment heel weinig aan. De 3-0 was een heel belangrijk moment."

Van Bommel was halverwege nog volledig overtuigd van een ommekeer. "Ik heb in de rust ook tegen de jongens gezegd: 'Als wij scoren, gaan we gewoon winnen.' Dat voelde je gewoon, op het veld en in het stadion", meent hij. "Normaal gesproken als je twee of drie kansen krijgt en daarna een goal incasseert, wordt het minder, maar wij blijven gewoon kansen creëren. Alleen dan moet je de kansen wel afmaken en dat hebben we nagelaten. Het resultaat is gewoon heel erg slecht, maar ik denk dat we een van onze beste wedstrijden dit seizoen hebben gespeeld. Ik geef niet op, al moet ik tegen de hele wereld vechten", besluit de oefenmeester.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
3
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
   
22:55
22:55
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
66
   
22:53
22:53
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (71)

 
Davilla7
 
152
15 december 2019 om 17:24
Dat zegt natuurlijk alles over hoe slecht onze andere wedstrijden wel niet waren. Eruit met deze gek
 
1fan
 
2
16 december 2019 om 08:16
Wat een onzin, ik support de ploeg uit Amsterdam maar (zeker de 1ste helft) zag ik heel goed veldspel van PSV en gaf het Feyenoord geen tijd of ruimte om op te bouwen. Daarnaast 3 a 4 hele grote kansen gecreëerd. Het was zwaar tegen de verhouding in dat Feyenoord op voorsprong kwam. Ik merk dat men tegenwoordig wel héél makkelijk zijn woorden in twijfel neemt (heeft ie misschien ook wel zelf afgedwongen).
 
Realee
 
63
15 december 2019 om 17:25
Van bommel die onzin verkoopt na een wedstrijd; water is nat en gras is groen. Deze man is niet meer serieus te nemen en pakt nooit de verantwoordelijkheid voor zijn falen. Ik verwacht dat dit zijn laatste wedstrijd is geweest als trainer van psv.
 
cuco10
 
22
15 december 2019 om 17:43
Gras is niet altijd groen.
 
Bobiku29
 
20
15 december 2019 om 18:00
Dit is inderdaad niet serieus te nemen. Ik heb zojuist een 'topper' gezien tussen twee ploegen die beide ontzettend slecht voetbal hebben laten zien, en waarbij Feyenoord op de juiste momenten toesloeg. Met stijgende verbazing zie ik als ik de tv thuis aanzet dat Van Bommel beweert dat zijn ploeg goed gevoetbald heeft. Het publiek is toch niet gek? Iedereen ziet dat het van twee kanten nergens op leek, ga dan niet vertellen dat je ploeg goed gespeeld heeft. Alles de schuld geven, behalve zichzelf. Wat een zwaktebod zeg
 
SneekPSV
 
16
15 december 2019 om 18:17
Heb er geen woorden meer voor. Deze man is alle realiteitszin verloren. D'r uit met hem! Wie hem vervangt maakt me niet uit, maar d'r uit!! Dan als de sodemieder Ted van Leeuwen aanstellen. Dat is tenminste iemand met ervaring en internationaal netwerk. Dan van Gaal benaderen. Al is het maar voor een jaar. Dit team moet volledig opnieuw worden opgebouwd. Deze twee lijken me daar het meest geschikt voor. Van Gaal zal het wel niet doen, maar een andere Nederlandse kandidaat zie ik niet. Slot misschien...... en anders eens over de grens kijken?
 
Dewa
 
9
15 december 2019 om 18:56
Gaat er gewoon uit morgenochtend en terecht. Wat een komediant die vent zeg.
 
fanaticus
 
2
15 december 2019 om 19:48
Je hebt ook kunstgras, en buiten Zwolle en venlo waar hoogpolig tapijt ligt, is kunstgras ook nat..zou zo een van Bommel quote kunnen zijn??
 
Monaldo
 
1
15 december 2019 om 20:51
Snap dat niemand het wil horen, ben inmiddels ook geen fan meer van van bommel, maar dit was wel gewoon een van de beste wedstrijden. Heb psv zelden zo vel en aanvallend zien spelen dit seizoen, wedstrijd verloopt helaas anders. Maar hier kun je moeilijk zeggen dat ze overklast zijn. Feyenoord heeft voor het eerste doelpunt niet 2x naar de juiste kleur kunnen spelen en ze scoren uit het niets. Daarna dom van Dumfries en de wedstrijd is gespeeld. Helemaal met die laatste penalty. Elftal komt gewoon kwaliteit tekort, dat mogen we ook wel inzien al heeft van bommel zelf ook genoeg verprutst de laatste wedstrijden.
 
Bobiku29
 
1
15 december 2019 om 22:13
PSV is niet overklast nee, maar dat doet er niets aan af dat ze heel slecht gespeeld hebben. Fel en aanvallend? Dat heb ik dan echt gemist. Ze hebben bij vlagen op de goede momenten druk gezet, waardoor ze kansen kregen. Maar als ik de wedstrijd niet gezien had en Van Bommel zou horen, zou ik denken dat PSV dicteerde. Daar was allerminst sprake van. Er was geen creativiteit, geen opbouw. Hoe kun je dan goed spelen? Het wedstrijdverloop was in het nadeel van PSV ja, want Feyenoord was even slecht
 
Monaldo
 
2
15 december 2019 om 22:42
Dan heb je een andere wedstrijd gezien ja. PSV begon sterk, heb ze dat al jaren niet zien doen in de kuip. Tot aan de 1-0 was het wachten op de 0-1 van psv dus dat zegt genoeg over hoe PSV aan de wedstrijd begon.
 
FR_JC
 
0
16 december 2019 om 08:04
Monaldo; De eerste 20 minuten waren zeker voor PSV en was het wachten op de 0-1. Echter valt de 1-0 en vanaf daar was PSV het gewoon kwijt. En ik heb de wedstrijd gezien vanaf het veld en op tv. PSV mist heel simpelweg gezegd van alles in het elftal, 2 complete linies die er niet zijn of mondjesmaat. Een Dumfries die op een vierkante meter gedold word en door een kortsluiting aan Sinisterra vergrijpt. Wel eens dat na de 2-0 de wedstrijd al klaar was en mensen die spreken over de mogelijkheden die PSV nog had vergeten de grote kansen van Feyenoord.
 
LionelGap
 
58
15 december 2019 om 17:25
Hahahaha Markie markie markie, aub stop ermee.
 
Kerzoep
 
25
15 december 2019 om 17:25
Het was gewoon slecht. Oprotten van bommel!!!!
 
FR_JC
 
15
15 december 2019 om 17:53
Mwahh, heb ook een goeie wedstrijd van PSV gezien in onze Kuip, 3 in t mandje, altijd goed, hoop dat hij volgend jaar nog coach is
 
Bobo101
 
25
15 december 2019 om 17:26
Heb het gevoel dat van Bommel nu gewoon aan het trillen is & kijkt hoelang hij het vol kan houden.
 
manodedios
 
11
15 december 2019 om 17:27
Vond psv ook beter, maar vind wel dat ze in een positie zijn waar het om de knikkers gaat en niet om het overwicht of de vooruitgang. Als je zoveel geïnvesteerd hebt en je als psv zijnde tegen de winterstop alleen nog om de knvb beker meedoet - dan mag er weleens een kop of twee rollen. Niet omdat je er dit seizoen nog iets mee oplost, maar omdat nu wel duidelijk is dat deze trainer niet in staat is om deze selectie aan de praat te krijgen. En in een weg gegooid seizoen kun je beter vast werken aan de toekomst, en proberen wat spelers naar een hoger niveau te tillen. Mark kan dat niet, zoveel is duidelijk. Ik vermoed ook dat de selectie opgelucht is als hij wordt geslachtofferd.
 
Ouwehoeri
 
3
15 december 2019 om 18:57
Inderdaad. Dit team gaat niet meer goed spelen totdat er een frisse wind waait onder een nieuwe trainer. Allemaal op 0 beginnen
 
La~Decima
 
13
15 december 2019 om 17:27
Vind dit toch wel weer typisch Mark. Altijd proberen te kritiek te parreren en vooral niet te kijken naar waarom je verliest. Ach hij was al koppig als speler. Als hij een goede trainer wil worden moet hij dat wel veranderen.
 
Kletskabem
 
25
15 december 2019 om 17:27
Het is toch niet te geloven deze man. Alsjeblieft zeg, ontsla deze vent. Je hebt nul komma nul recht om iets te zeggen over een goede wedstrijd waarin je alleen via individuele acties tot gevaarlijke momenten komt. Nul idee achter het positiespel en andere pogingen tot tactiek. Elke week hetzelfde gedoe “goed gespeeld, weer niks. Kan gebeuren.” Ik schaam me kapot als PSV-er.
 
carlito12
 
9
15 december 2019 om 17:28
Ik vond ze zeker niet slecht spelen Alleen nog een echte afmaker halen deze winter
 
superfarmers
 
0
15 december 2019 om 19:38
Ik weet niet of Lammers dan weer terug is ? En met Pereiro heb je al wel een afmaker.
 
foeballuh
 
3
15 december 2019 om 17:28
Leuk om het beste van het spel te hebben, maar in het voetbal is het ook vrij essentieel dat je zelf kansen maakt en dat je doelpunten van de tegenstander voorkomt. Als je dat allemaal nalaat dan ga je geen enkele wedstrijd winnen, kun je nog zo goed spelen. Slap gezever weer...
 
El_Guaje7
 
7
15 december 2019 om 17:29
Dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld ben ik het niet mee eens. Als je een goede wedstrijd had gespeeld had je wel gewonnen Markje. Wat ik mij wel afvraag, ook een vraag voor mijn mede PSVers. Wie is hier verantwoordelijk voor. Je kan zeggen dat John de Jong bijvoorbeeld heel matig heeft ingekocht. Of krijgt van Bommel het er gewoon niet uit? Als je ziet dat jongens als Rosario, Dumfries, Guti en Zoet na een goede periode hun niveau gewoon niet meer halen? Ik neig toch echt naar van Bommel waar de problemen aanliggen.
 
Bossie
 
5
15 december 2019 om 17:33
Heeft van Bommel inspraak in de aankopen , of beslist de Jong Alleen? De Jong is eindverantwoordelijke, maar ik denk ook dan van Bommel en Een paar andere met deze aankopen hebben ingestemd
 
El_Guaje7
 
10
15 december 2019 om 17:39
Hij zal vast wel mede zeggenschap hebben gehad over potentiele aankopen. Maar zo’n Bruma is bijvoorbeeld gewoon Portugees international, Guti is ook gewoon international en kunnen bij PSV de bal niet eens krijgen naar de juiste mede speler. Misschien zijn ze geen topspelers maar echt niet zo slecht als ze nu presteren. Dat kun je echt Markje aanrekenen.
 
SpeedyAFC
 
1
15 december 2019 om 17:41
Ze hebben het samen gedaan, in overleg met Toon. Dat is dus ook meteen het probleem, de hele directie is verantwoordelijk voor het drama. En dan is er niemand schuldig en kunnen ze allemaal lekker op het warme pluche blijven zitten.
 
MT87
 
3
15 december 2019 om 17:48
Voor mij ontbeert deze selectie echt kwaliteit. Spelers die zich normaal aan betere spelers optrekken moeten nu de kar trekken. Maar die sleuren elkaar dus juist naar beneden. Vorig seizoen was de verdediging ook degelijk, maar niet super op Angelino na. En vorig seizoen was het middenveld ook ruk, en daar gaven wij psvers ook heel veel kritiek op. Nu hebben we nog steeds geen middenveld. Eigenlijk was dit dus wel te voorzien en dus te voorkomen. Ik vind persoonlijk dat De Jong extreem gefaald heeft. En als je Van Bommel ontslaat, dan moet je van hem ook afscheid nemen. Zou het niet kunnen verkroppen als Van Bommel weg moet, maar het genie die hem zonder RCV en linksback aan de competitie liet beginnen, en dke Bruma kocht op een overbezette positie mag blijven.
 
MT87
 
3
15 december 2019 om 17:55
Daarbij is het leuk dat Guti international is, maar dat is daar toch ook geen basisspeler? Wat ik van hem in het veld zie, is vooral verdedigende laksheid. En onbegrijpelijke passes / balverlies op eigen helft. Die man is een gevaar voor je team. Nu die meer speelt zie ik alleen maar waarom hij vorig seizoen zoveel op de bank zat. Hij heeft een mooie dieptepass, maar voor de rest komt hij op alle vlakken tekort. Als De Jong en Van Bommel in samenspraak de transfers deden, maak je mij niet wijs dat Van Bommel het met dit middenveld wilde doen. En je maakt me ook niet wijs dat hij nóg een linksbuiten wilde, want Gakpo brak al door en Van Bommel heeft heel goed zicht op de jeugd.
 
falcao1984
 
8
15 december 2019 om 17:31
Deze man stond een paar jaar geleden als analist en toekomstig toptrainer op TV nog uitvoerig te oreren hoe het allemaal moest toen PSV 1-1 speelde tegen Milan in de CL-voorronde.
 
luctemmi
 
35
15 december 2019 om 17:31
Grappig dat van Bommel tijdens persconferenties zegt dat het hem niet uitmaakt hoe er gewonnen word, als er maar gewonnen word. Maar als meneer verliest is de manier waarop opeens wel belangrijk.
 
PSVChamps
 
13
15 december 2019 om 17:34
Nou, dat is toch wel de grootste onzin die je je achterban maar kunt verkopen..... Er zat helemaal niks in deze wedstrijd en dan durf je dit na afloop ook nog te verkondigen??? Hoeveel blindheid bestaat er binnen deze club??
 
MT87
 
6
15 december 2019 om 17:34
Tja, when it rains it pours, zeggen de Engelsen. Kleine lichtpuntjes die je ziet worden een volgende wedstrijd ook keihard teniet gedaan. Zo nu ook weer met de blessure van Malen. En die gare penalty. Het is gewoon een enorm kutseizoen tot nu toe. Maar goed het heeft ook geen zin om helemaal in negativiteit te verzanden. Het is wachten op de zonneschijn na de regen. Tot die tijd laat ik alles maar van me afglijden. Snap deze teksten van Van Bommel ook wel, don't kick a man when he's down. Nog zo'n mooi Engels gezegde. Denk dat deze spelersgroep hier sterker uit gaat komen, maar op dit moment is het vertrouwen natuurlijk nul. Dan heeft het geen zin om ze nog verder de grond in te stampen.
 
Xiejeso
 
8
15 december 2019 om 17:35
Maar is deze man nou echt serieus??? “We hebben een van onze beste wedstrijd gespeeld dit seizoen” ???? Kunnen v Bommel en die de Jong allebei opsjouten Aub.... wordt alleen maar erger
 
gomes1psv
 
10
15 december 2019 om 17:35
Wekenlang al zeggen en horen dat de excuses op zijn. En wat denk je? Van Bommel peurt er nog eentje los hoor! Ik gun die man onderhand wel een hele zorgeloze kerst...
 
Aguerooo
 
2
15 december 2019 om 17:36
Het voetbal kan me echt een worst wezen op dit moment, zie eerst maar eens wedstrijden te winnen, dan kijken we verder. Echt weer typisch vanbommel dit, zo diep mogelijk graven om toch dat positieve puntje te zoeken en te noemen. In de spiegel kijken ho maar.
 
Cocqie
 
7
15 december 2019 om 17:37
Sorry, maar ook al zou alles wat ie heeft gezegd waar zijn, dit soort teksten kun je niet verkopen na zo’n wedstrijd
 
NationsFC
 
10
15 december 2019 om 17:37
Mark begint zo langzamerhand steeds meer op een marktkoopman op de zwarte markt in Praag te lijken. De grootste troep verkopen alsof het goud is.
 
ghehehe
 
2
15 december 2019 om 17:39
Al die PSV ers moeten de jong juist aanvallen wat heeft hij gehaald dan? Alles is het net niet. Van Bommel met zoon middenveld kan je echt niks.
 
SpeedyAFC
 
2
15 december 2019 om 17:43
De Jong heeft alles samen met van Bommel gedaan, in overleg met Toon. Dit elftal is het werk van het driemanschap.
 
myajaxforever
 
0
15 december 2019 om 17:41
Ik hoop eerlijk gezegd dat Mark nog lang coach blijft bij Psv. Is erg eigenwijs en maakt veel vreemde beslissingen...en is vooral geen people manager...en dat moet je zijn om een team goed te leiden...als supporter van PSV kan je toch niets met dit soort uitspraken van hem...wat boeit het of ze beter gespeeld hebben...ze verliezen...en dat is het enige wat telt...zware tijden in Eindhoven zo.maar ach...komt vast weer goed hoor...vermoed niet dit seizoen...maar ze hebben geen slechte selectie...
 
SpeedyAFC
 
4
15 december 2019 om 17:43
Probleem is dat je ook geen tweede wordt, dus weer geen CL.
 
MartijnGerbrands
 
5
15 december 2019 om 17:42
Ik als onpartijdige leek ben werkelijk geen seconde bang geweest dat Feyenoord de wedstrijd zou gaan verliezen. Ik denk dat v Bommel Zat te dromen.
 
psvmax
 
1
15 december 2019 om 17:45
Tis gewoon bras Mark je hebt genoeg kans gekregen iets te veranderen maar t lukt je niet dus houdoe En zonder spits kun je nooit winnen!!!!
 
bvbrunschot
 
3
15 december 2019 om 17:45
Hij zegt dat elke wedstrijd... De uitslag is kut maar eigenlijk speelden we heel goed. Rot toch op! PSV moet echt schoon schip maken. Van Bommel er uit en eigenlijk is de directie ook verantwoordelijk, die hadden al eerder in moeten grijpen. Nu is het hele seizoen al verkloot.
 
Ampie
 
0
15 december 2019 om 17:45
Eerste helft had psv ook meer overwicht, tweede helft zag t er wat minder uit. Gewoon laten zitten deze trainer, in ieder geval dit seizoen. Eerste helft vorig seizoen was weergaloos volgens vele psv'ers, dus hij zal t echt niet helemaal kwijt zijn ??
 
RickArsenal
 
3
15 december 2019 om 17:52
Die moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen.
 
Kerzoep
 
2
15 december 2019 om 18:04
Waar is het topsportklimaat? Top32 als ik het moest geloven!??
 
ehvvoetbalstad
 
7
15 december 2019 om 18:10
Dit is echt de druppel. Gerbrands kan nu (na 50% verlies in dit seizoen) niet meer vol houden dat er enige realiteitszin bij zijn trainer zit. MvB is Los van de realiteit en boekt alleen slechte resultaten. Dit lijkt op een groenteman die rotte appels verkoopt en volhoudt dat ze zo moeten zijn. Als Gerbrands dit niet ziet moeten er mininaal twee ontslagen worden.
 
messirini
 
4
15 december 2019 om 18:25
Ik zal van bommel helpen. Je moet wedstrijden winnen goed spelen is op dit moment uit den boze. Moge het duidelijk zijn dat het kapot is binnen de groep het vertrouwen is volledig kwijt niemand die z'n taken uitvoert. Je kunt ook autoritair zijn door je spelers gelijkwaardig te behandelen en eerlijke kansen te geven. Zo een pablo denkt ah lekker man ik kan gewoon blijven aankloten. Perreiro heeft ie althans dat dnekt hij kapot gemaakt maar je ziet z'n klasse en flitsen vol ongeloof zie ik hoe hij dan voetbalt prachtig. Bommel pak je shit en vertrek je hebt alles kapot gemaakt waar psv voor staat. Bescheidenheid warmte maar vooral respect. Dese gast loopt hans kraaij beetje belachelijk te maken maar ik durf alles op alles te zetten dat hij psv meer kan geven dan wat deze nietnut doet. Vertrek ga weg!!
 
spekje
 
2
15 december 2019 om 18:43
Zwets bal flikker gewoon op man Keuken kampioen divisie kun je nog niet coachen
 
Rickardoko
 
1
15 december 2019 om 18:58
Optimistisch? Dus we moeten vertrouwen hebben dat het wel even goed gaat komen met Psv. Ik zie helemaal geen redenen om optimistisch te zijn. Het is op heel veel vlakken mis bij Psv. Hoe kan van Bommel dit nu zeggen?
 
Sander79
 
1
15 december 2019 om 19:11
Is dat we de eerste 2 maanden de punten binnen haalde. Gebaseerd op de laatste 2 maanden hadden we in het rechter rijtje gestaan.
 
luanda12
 
1
15 december 2019 om 19:27
Van Bommel is natuurlijk blij met de controversiële penalty. Kan die dat als excuus opgeven. Zonder dat stond je ook gewoon 2-0 achter en was nou niet overduidelijk dat er een comeback aan zat te komen.
 
fanaticus
 
2
15 december 2019 om 19:53
Ik vind het niet echt van belang of het wel of niet verdiend was, in de situatie waar zowel Feyenoord als PSV zit gaat het om de punten, ongeacht hoe. De enige manier om vertrouwen te tanken, wat geen overbodige luxe is voor beiden, is punten pakken! En slap gelul na een wedstrijd werkt alleen maar irritaties op, en is niks constructiefs naar het terugwinnen van het vertrouwen.
 
Marrekie
 
0
15 december 2019 om 21:58
Dit was echt heel slecht voetbal met Feyenoord als gelukkige winnaar. Ik snap ook echt niet dat die van Bommel denkt dat ie iedereen in de maling kan nemen..
 
gomes1psv
 
0
16 december 2019 om 01:10
Ik ben er wel een beetje klaar mee onderhand. Boekjes verkopen en dwepen met een topsportklimaat is een ding, maar als het om slechte resultaten en falend technisch beleid gaat is men bij PSV een zachte heelmeester. Totaal niet serieus te nemen en topclub-onwaardig. Het wachten is op de winterstop. Als Van Bommel tegen die tijd nog trainer mag blijven verwacht ik dat hij het in de tweede seizoenshelft wel verder verprutst; gozer is nu al bijna het hele kalenderjaar zonder effect aan het schuiven op het middenveld en de hele selectie loopt gefrustreerd en zonder vertrouwen over het veld. Intussen moet John de Jong welhaast twee winterse miskopen verwijderd zijn van een vroegtijdig ontslag. Ik verwacht niet dat hij erin slaagt een directe versterking voor linksback en centraal achterin te vinden. Dat lukt hem in de zomer niet eens, kun je nagaan hoe moeilijk dat in de winterstop is, wanneer er vooral obscure transfervrije spelers, dubieuze huurlingen die elders buiten de boot vallen en spelers met krasjes beschikbaar zijn. Ik calculeer alvast in dat het duo dat De Jong aan gaat trekken voor de lange termijn evenzeer een blok aan het been van PSV zal worden als Bruma, Boscagli en Baumgartl; onbegrijpelijk dat een td na de huidige tien miskopen sinds zijn aanstelling niet al op non-actief wordt gesteld.
 
AndreToth
 
0
16 december 2019 om 10:37
Soms kan het zijn dat je beter bent maar simpelweg niet wint, dat heet dan geluk of wel/niet scherp zijn etc. Maar als je van de afgelopen 10 duels er maar 2 wint dan kan je niet spreken van pechgevalletje. Feyenoord zit in de slechtste periode die ik als fan meegemaakt heb. Fortuna Sittard heeft gewonnen van Feyenoord en tegen een pec Zwolle gaat het hem ook niet worden. Dan is het toch raar dat het tegen psv wel kan. Dat zegt ook meer over psv dan over Feyenoord. Met andere woorden, er komt een moment dat je je hand in eigen boezem moet steken. En als je dan reageert zoals van Bommel dan weiger je te zien dat je verkeerde beslissingen gemaakt heb.