Opvolger van Sol bij Willem II: 'Ik zie mezelf niet als de nieuwe Zlatan'
Vrijdag, 1 februari 2019 om 11:14

Willem II moest afgelopen maand afscheid nemen van Fran Sol, die werd weggekaapt door Dynamo Kiev. De clubleiding van de Tilburgers schakelde razendsnel en toverde met Alexander Isak een vervanger uit de hoge hoed. De negentienjarige spits wordt gehuurd van Borussia Dortmund en werd in Zweden de 'Nieuwe Zlatan' genoemd, een bijnaam die bij hem voor gemengde gevoelens zorgt.

"Ik zal niet zeggen dat ervan houd om zo genoemd te worden, maar ik haat het ook niet. Het is gewoon een gegeven. Ik ben er niet echt mee bezig. Ik zie mezelf niet als de nieuwe Zlatan. Het is voor mij niet zo belangrijk", zegt Isak in gesprek met de NOS. De aanvaller debuteerde al op zeventienjarige leeftijd in de nationale ploeg van Zweden en in de met 6-0 gewonnen oefeninterland tegen Slowakije kwam hij tot scoren.

Borussia Dortmund telde in januari 2017 een kleine negen miljoen euro neer om Isak los te weken bij AIK Solna. Hoe is hij dan nu bij Willem II terechtgekomen? "In januari speelden we met Borussia Dortmund tegen Willem II in Spanje. Toen toonden ze interesse en ik was ook geïnteresseerd. Ingewikkeld was het dus niet", legt de spits uit. Hij moet in Tilburg Sol opvolgen, die een zware erfenis heeft achtergelaten. "Ik had niets gezien, maar ik hoorde dat hij een goede speler was die veel scoorde."

"De verwachtingen horen hoog te zijn, dat is geen probleem. Die druk hoort er te zijn", gaat Isak verder. Afgelopen zondag maakte hij in het met 0-1 gewonnen uitduel met FC Utrecht zijn debuut in de Eredivisie, door dertig minuten voor tijd in het veld te komen bij Willem II. "Met talent alleen bereik je de top niet. Talent hebben is één, maar om verder te komen, moet je hard werken."

Meer nieuws
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
13
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Pantelic91
 
1
1 februari 2019 om 11:15
Ben benieuwd hoe hij het gaat doen.
 
Vak104
 
9
1 februari 2019 om 11:23
Dit is er wel eentje hoor! Ziet aan alles dat die jongen geweldig kan voetballen en puur aanvallend denkt, helemaal top. Door een trainerswissel ernaast komen te staan bij BvB maar deze jongen gaat het bij W2 echt goed doen en wordt ook echt weer teruggehaald bij Bvb.
 
JimmyPSV
 
8
1 februari 2019 om 11:32
En hij klinkt ook nog eens verstandig, goed nuchter interview. Ben benieuwd wat hij kan laten zien in de Eredivisie!
 
AFC Ajaxfan
 
18
1 februari 2019 om 11:24
Vind het echt een waanzinnige stunt dat ze deze jongen hebben kunnen halen. Is op FM een groot talent , en hoewel dat natuurlijk niet alles zegt hebben ze het meestal wel bij het rechte eind. Ik ben heel benieuwd wat hij kan laten zien bij Willem II, is in ieder geval iemand waar je voor gaat kijken
 
soccersupp
 
1
1 februari 2019 om 12:38
Is inderdaad een slimme zet. Willem2 kan rustig kijken om in de zomer een goede en doordachte aankoop te doen ipv een winterpaniek geval. En deze jongen zal zich willen laten zien om bij Dortmund een kans te krijgen. Win-win Ben wel benieuwd wat hij van het veld nepgras vind in Nederland.
 
STORING
 
5
1 februari 2019 om 11:49
Ik heb hem niet heel vaak aan het werk gezien maar van wat ik heb gezien is dit zó een goede speler. Bij sommige spelers zie je meteen dat ze iets bijzonders hebben en dat is met deze speler ook zo. Ik verwacht dat hij uit zal groeien tot een succes bij Willem II.
 
ajaxrkc33
 
3
1 februari 2019 om 11:56
Ik heb hem.nog maar even gezien. Maar in die tijd dat hij speelden vig8j goed in. Willem II gaat hier nog veel plezier aan beleven. Jammer dat hij waarschijnlijk maar een half jaar in Tilburg te bewonderen is.
 
JoshuaK_
 
1
1 februari 2019 om 11:58
Vind het nog steeds jammer dat hij 2 jaar geleden Dortmund over Real heeft verkozen. Isak had een goede lange termijn opvolger van Benzema kunnen zijn en dit seizoen voldoende kansen kunnen krijgen als tweede spits.
 
Martijn23
 
2
1 februari 2019 om 12:11
Iemand enige zinnige informatie of deze man gaat starten tegen Groningen? Bij het interview FOX leek hij er zelf wel vertrouwen in te hebben
 
Robby
 
0
2 februari 2019 om 06:12
Ja dat lijkt me wel. Tot op heden hebben alle aanwinsten, muv Tapia. De eerste wedstrijd vanaf de bank gestart en daarna in de basis. Isak is als eerste spits gehaald dus verwacht dat hij start vanavond.
 
linksbuiteadem
 
4
1 februari 2019 om 12:18
Talent spat van deze jongen af. Is nog jong en onervaren dus zal ook vast waardeloze wedstrijden gaan spelen, maar ik verwacht wel echt wat moois van Isak bij Willem II. Hij heeft met Özbiliz en straks weer Avdijaj ook wel voetballers om zich heen waarmee het leuk voetballen wordt.
 
wyzijnkampioen
 
3
1 februari 2019 om 12:56
Deze speler stond ook in de belangstelling van Real en Ajax en is uiteindelijk naar Dortmund gegaan. Dus hij kan echt wel wat. Zag je ook gelijk bij zijn invalbeurt dat hij wat speciaals heeft.