Oranje verlaat Frankrijk na opleving toch zonder resultaat
Zondag, 9 september 2018 om 22:34

Het Nederlands elftal is de Nations League begonnen met een nederlaag. In de uitwedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk kwam het team van bondscoach Ronald Koeman in de tweede helft terug van een achterstand, maar een kwartier voor tijd ging het toch nog mis voor Oranje: 2-1. Nederland had in het Parc des Princes een uur lang niets in de melk te brokkelen, maar kwam uiteindelijk dus toch nog dicht bij een resultaat.

Koeman voerde drie wijzigingen door ten opzichte van de oefenwedstrijd van afgelopen donderdag tegen Peru (2-1 zege): Kevin Strootman, Ruud Vormer en de inmiddels afgezwaaide Wesley Sneijder verdwenen uit de basiself, waardoor Frenkie de Jong, Davy Pröpper en Quincy Promes startten. Oranje werd al vroeg in de wedstrijd wakker geschud door de wereldkampioen: Kylian Mbappé stormde na slordig balverlies van Daley Blind af op het doel van Jasper Cillessen, maar de keeper wist de Franse tienersensatie met een redding in de korte hoek uiteindelijk te stuiten. Met De Jong als spelmaker leek Nederland daarna iets meer grip te krijgen op het Franse aanvalsspel, maar na veertien minuten voetballen viel toch de 1-0.

Blind kreeg de bal niet goed weg, waarna nota bene Promes met een foutieve kopbal Blaise Matuidi lanceerde. De middenvelder legde het leder vervolgens razendsnel neer bij de tweede paal, waar Mbappé eenvoudig kon binnen tikken. Frankrijk liet de teugels na een furieus begin ogenschijnlijk vieren, maar Oranje slaagde er in aanvallend opzicht eigenlijk niet in iets uit te richten. Een afstandsschot van Georginio Wijnaldum was in de openingsfase voorbij het doel van Alphonse Aréola geschoten, maar verder werd de vervanger van Hugo Lloris nauwelijks in de problemen gebracht in de eerste helft. Namens de thuisploeg ondernamen onder anderen Paul Pogba en Olivier Giroud nog tevergeefs doelpogingen voor rust.

Na de onderbreking kwam de wedstrijd moeilijk op gang. Oranje genoot in vergelijking met de eerste helft iets meer balbezit, maar ontbeerde simpelweg stootkracht om in de buurt van het Franse doel te komen. Aan Franse zijde was een afstandsschot van Antoine Griezmann het grootste wapenfeit in het eerste kwartier van de tweede helft. Het elftal van Didier Deschamps leek het wel te geloven, maar werd halverwege de tweede helft plots opgeschrikt door een enorme kans voor Wijnaldum. De middenvelder werd weggestoken achter de laatste linie van de Fransen, maar schoot alleen voor Aréola vervolgens voorlangs.

Die mogelijkheid voor Wijnaldum bleek echter een voorbode voor wat ging komen, want kort daarna zorgde Ryan Babel alsnog voor de gelijkmaker. De aanvaller van Besiktas kroop in het Franse strafschopgebied voor directe tegenstander Benjamin Pavard en was er vervolgens als de kippen bij om een voorzet van Kenny Tete binnen te lopen: 1-1. Het doelpunt gaf Oranje moraal, maar acht minuten na de gelijkmaker van Babel bezorgde Giroud Frankrijk alweer een nieuwe voorsprong. Op aangeven van invaller Benjamin Mendy volleerde de spits fraai raak. Daarna ontsnapte Pavard nog aan een rode kaart na natrappen jegens Babel en schoot Blind uit een moeilijke hoek op voor Aréola.

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
2
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
60
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (344)

 
lekkerbek
 
92
9 september 2018 om 22:36
Goed herstel de 2e helft van Nederland, maar wat een angsthazen voetbal de eerste ca 55 minuten. Compleet onder de indruk van de tegenstander en dan dat halfbakken ingrijpen. Een beetje flair tonen (zoals De Jong) en je doet best aardig mee. Tuurlijk zijn die Fransen een klasse apart, maar zo erg als in sommige fases was ook niet nodig. De Ligt viel mij opbouwend erg tegen. Stond alleen maar gesloten, waardoor hij eigenlijk alleen maar terug of een tikkie breed kon geven. Ben ik niet van hem gewend. En dan die rechtsback van Frankrijk. Als dat geen donker, donker rood is, dan weet ik het ook niet meer.
 
FrankRami
 
44
9 september 2018 om 22:37
Niet om aan te zien, los van dat we de hele wedstrijd kansloos waren, is dit veruit het maximale met deze matige spelers! Spelers als Vormer, Luuk, Propper en Janmaat zijn gewoon absolute verliezers. Middenmoot van de wereld hebben wij ook nog, en daar ga je geen wedstrijden mee winnen. Promes, Babel, Tete, Cillesen en Blind. Dus 2 toptalentjes Van Dijk en Memphis. Thats it. De komende jaren verwacht ik helemaal niets van dit Oranje.
 
Luzacovic
 
82
9 september 2018 om 22:44
Hopen dat Karsdorp aan het spelen raakt in Roma.
 
Zermatt_Person
 
61
9 september 2018 om 22:45
Nederland vond ik niet kansloos hoor. Nederland heeft het geluk dat ze kansen kregen, doordat Deschamps een laffe drama coach is. Dit Frankrijk kan zoveel beter dan dat ze vandaag en op het wK lieten zien. Giroud in plaats van Benzema, Matuidi in plaats van Lemar/Payet/Dembele, Hernandez ipv Mendy en Pavard ipv Sidibe is buiten gewoon lachwekkend en laf. Frankrijk had het Barcelona voetbal van Guardiola in 2010 kunnen evenaren.
 
DominicVedder
 
41
9 september 2018 om 22:46
Lekker negatief. Vandaag vooral De backs en een Promes fout(die je mijn inziens ook nooit op het middenveld moet opstellen). Rest speelde redelijk. Vond juist vooral propper/de jong erg sterk deze wedstrijd.
 
Nick66
 
67
9 september 2018 om 22:46
Jij snapt er echt niets van! Beste man was de jong en 2de helft prima gespeeld . Op jouw onnozele commentaar zit niemand te wachten. Zelf niet op niveau gespeeld jij ?
 
FrankRami
 
14
9 september 2018 om 22:51
Zoals ik al zei hebbrn wij 2 toptalenten, Frenkie en Matthijs! Die kunnen het niveau duidelijk aan.
 
pinko
 
23
9 september 2018 om 22:52
Meen je dat van Van Dijk (blunder bij de tweede Franse goal) en Memphis (die weer een solo avond met zichzelf had afgesproken)? F. de Jong met kop en schouders er bovenuit. De Ligt redelijk, maar veel minder overtuigend dan bij Ajax. Blind, net als bij Ajax, ver onder de (standaard)maat. Redelijke keeper en de rest is pure middelmaat.
 
FrankRami
 
28
9 september 2018 om 22:57
Memphis en Van Dijk waren niet top vandaag, maar duidelijk de spelers met het hoogste huidige niveau.
 
Voetbel
 
33
9 september 2018 om 23:04
@pinko, ophouden! Van Dijk maakt geen blunder bij de goal van Giroud. Dat is gewoon een erg mooi doelpunt. Natuurlijk had hij beter voor zijn man kunnen komen, maar bij zulke doelpunten mogen de credits naar de aanvallers gaan. Ik ben het wel met je eens dat De Jong echt met kop en schouders er bovenuit stak. In live meepraten schreef iemand al: het lijkt wel of hij tegen VVV speelt. Als De Jong even wil, dan wandelt hij iedereen voorbij. Dat is echt heel erg knap en er zijn zéér weinig spelers die dat kunnen.
 
Rudeboy65
 
15
9 september 2018 om 23:06
Tja. Luuk heeft 43 seconden gespeeld, Propper speelde ietwat ondersteunend aan de Jong. Janmaat is een goede verdediger met een aardige voorzet. Vormer is idd van geen niveau. Ben nooit een fan geweest van Babel, maar de afgelopen interrlands heb ik met plezier naar hem gekeken. Memphis viel mij ietwat tegen, maar als ie ietwat geluk had gehad had ie ook Motm kunnen zijn. Ik zit tocg een beetje met een kater. Oranje onderliggende partij, maar niet kansloos.
 
mv010
 
20
9 september 2018 om 23:10
Mocht je opblijven vanavond? De 4 waarmee je daarvan vallen 3 in. Waarbij je Luuk al helemaal niets kan verwijten. Tete en Blind waren een drama. En een topkeeper pakt de 2-1 ook gewoon
 
FrankRami
 
6
9 september 2018 om 23:13
@ Rudeboy65 Frankrijk gaf op 2 momentjes gas in de wedstrijd, meer hadden ze niet nodig en dat weten die spelers. 1-0 vinden ze prima. Ik kijk gewoon naar de kwaliteit van onze spelers, en dat maakt me gewoon verdrietig. Wordt eens wakker man! Kijk waar onze jongens spelen, beste cluppies zijn Lyon, Sevilla, Inter en Liverpool. Pijnlijk
 
Vijfje
 
9
9 september 2018 om 23:18
Dit had je ook voor de wedstrijd kunnen posten. Je verhaal slaat nergens op. Luuk kun je niet op 5 minuten spelen beoordelen, Propper speelde echt niet slecht, Frenkie noem je niet. En ze hebben afgelopen week een wedstrijd gewonnen. Je mag nog een keer proberen:"wat heb je gezien?"
 
WalterJanssens
 
9
9 september 2018 om 23:42
Voor alle doemdenkers die steeds hebben gezegd dat Nederland kansloos was. Gelijk spel zat er dik in en overwinning had ook gekund. Tuurlijk hoort blind er niet in en ha Koeman kluivert nog moeten laten spelen. Zit veel toekomst in veel spelers.
 
FrankRami
 
2
10 september 2018 om 01:00
@Vijfje, waar heb je het allemaal over. Luuk zien we week in week uit, zeer beperkte voetballer. Als je dat niet ziet ben ik er heel snel klaar mee. "Frenkie noem je niet" Gewoon goed lezen dan zie je hem vanzelf. Ik weet niet wat je verder allemaal probeert uit te lokken maar ik moet helemaal niets nog een keer proberen.
 
Tornado72
 
0
10 september 2018 om 08:09
Je vergeet nog een paar "absolute verliezers", Blind en Tete hebben in deze vorm ook niets bij Oranje te zoeken...
 
feye88
 
161
9 september 2018 om 22:38
Ik ben eigenlijk heel tevreden. Nederland voetbalt al jaren zoals in de eerste helft. Eindelijk weer eens lef gezien tegen een grote tegenstander. Natuurlijk in de tweede helft pas. Maar onder Advocaat en Blind lieten we zulke wedstrijden gewoon gebeuren. Wilskracht gezien, vooruit gevoetbald en Frenkie de Jong. Die jongen gaat ons heel veel plezier brengen. Heeft totaal schijt aan tegenstanders en voetbalt altijd onder de druk vandaan en zoekt de weg naar voren. Dat soort branie hebben we nodig.
 
Formus
 
98
9 september 2018 om 22:41
Feye88: die Frenkie met die heerlijke smile op zijn gezicht voor de wedstrijd en tijdens. Die leeft voor dit soort wedstrijden. Die komt er wel.
 
Lee112
 
63
9 september 2018 om 22:44
Grootste talent op de Nederlandse velden en dat gaan velen merken. Sommigen zien niks bijzonders. Denk dat zij nu anders piepen
 
feye88
 
62
9 september 2018 om 22:45
Hij tovert ook een glimlach op mijn gezicht. Wat een verademing. Hopelijk blijft hij altijd zo voetballen. Dan mag hij best weleens balverlies lijden of iets knulligs doen. Die jongen ademt voetbal. Is sinds lange tijd weer een speler die snel de verbinding voorwaarts zoekt.
 
 
16
9 september 2018 om 22:48
Dat is het vooral,hij wil gewoon de bal hebben. Is niet bang om hem ff wat langer vast te houden en ruimte te creeren. We gaan vast geen wk winnen met deze lichting, maar kwalificeren moet gewoon.
 
feye88
 
35
9 september 2018 om 22:56
Ach, ik zie het positief in. Met Depay, De Jong en Van Dijk/de Ligt heb je in elke linie een wereldspeler over 2 jaar. Daarnaast zijn er nog wat talenten die aanstormend zijn. Zo zie ik Stengs nog wel ver komen (als hij goed herstelt), wordt Bijlow een uitstekende opvolger van Cillessen, en loopt er nog een hoop talent rond dat wél lijkt door te kunnen breken (bergwijn, kluivert en nog een heleboel jeugd)
 
K. Van Linnen
 
14
9 september 2018 om 23:00
Er zijn maar weinig mensen die zijn talent ontkennen Lee, wel wat die waken voor teveel opportunisme. Dat heeft het verleden ons helaas geleerd met toptalenten.
 
toss
 
1
9 september 2018 om 23:06
Grotendeels eens met feye88. Natuurlijk zijn er wat verbeterpunten en de eerste helft kwamen we er nauwelijks aan te pas....maar goed de wedstrijd heeft 2 helften en eigenlijk vind ik dat Nederland het prima heeft gedaan, helaas geen resultaat. Ik heb de wedstrijd toch met plezier gekeken. Nu doorgaan op deze weg, goede aanpassingen van Koeman. Wellicht Blind toch vervangen voor een echte Lb en bergwijn erbij, die moet mee in dit proces.
 
romarky
 
9
9 september 2018 om 23:20
Ik ben het helemaal net je eens. Ik had de Jong nog niet veel zien spelen, maar dat wordt een geweldenaar op het middenveld van Barcelona later. Ik denk wel dat ze bij Ajax nog even achter de oren moeten krabben wat betreft de 16.5 miljoen voor Blind. Poeh, dat is al een tijdje niet best. Verder heb je achterin top staan, de Vrij en van Dijk en dan nog zo'n toptalent van Ajax, de Ligt. Daar zijn we in Eindhoven wel jaloers op, ook al had Bergwijn (buiten de blessure om) hier natuurlijk ook moeten staan. Die Babel en Promes zijn toch echt middelmaat.
 
Lee112
 
8
9 september 2018 om 23:34
Jij was 1 vd mensen die zijn talent niet zag @ K. Van Linnen.
 
ModricMagic
 
11
9 september 2018 om 23:34
Bijlow vind ik niet heel overtuigend hoop dat er een betere keeper in de toekomst komt dan bijlow.
 
K. Van Linnen
 
10
10 september 2018 om 00:15
Beetje jammer Lee112. ik weet dat ik bovengemiddeld kritisch ben op deze site, zowel naar mijn eigen club als naar andere clubs. Wanneer een nieuw talent zich aandient dan ben ik voorzichtiger dan de rest, want ik heb het al zo enorm vaak anders zien lopen dan verwacht. Misschien ben ik ook wel wat ouder dan het gemiddeld forumlid, dat zou kunnen. Over het algemeen vind ik jou behoorlijk redelijk reageren. Maar zoals wel meer Ajacieden kan je wel in de stress schieten wanneer iemand niet meegaat in een nieuwe ajaxhype. Zou je me een linkje kunnen geven waar ik het talent van De Jong ontken? Of zou ik daar wederom gezegd hebben dat we rustig aan moeten doen met het ophypen van talenten? En heb je daarvan gemaakt dat ik Frenkie een verschrikkelijke voetballer vind.
 
Lee112
 
2
10 september 2018 om 07:05
Jij weet dondersgoed wat ik bedoel @ K. Van Linnen. Hoe zo link? Je weet toch heus wel wat je vond van frenkie? Nergens typ ik dat je hem verschrikkelijk vond, echter vond je hem niets bijzonders en een normaal talent die best wel oud is (21) en zogenaamd geen basisplaats had en qua talent daarom meeviel. Jok ik? Nu dat hij zich staande houdt vs de Fransen wil je 180 graden draaien.
 
K. Van Linnen
 
3
10 september 2018 om 08:54
Ik heb altijd gezegd dat we moeten afwachten met talenten. Dat vind ik nu nog steeds met Frenkie, ondanks zijn goede wedstrijd tegen Frankrijk. Loop jij maar voorop in de polonaise, zo naïef ga ik niet zijn.
 
Lee112
 
0
10 september 2018 om 10:45
Nee mijn mening omtrent zijn spel is onveranderd gebleven. Ik was al overtuigd sinds jong Ajax. Voor mij doet hij niks nieuws. Maar we zullen indd wel zien.
 
K. Van Linnen
 
3
10 september 2018 om 11:23
Mocht hij over 10 jaar 8 jaar lang het middenveld van Barça gedomineerd hebben, dan is mijn behoudenheid onterecht gebleken. En dan heb jij helemaal gelijk. Daar tegenover staan dan genoeg voorbeelden van talenten die snel omhoog geschreven zijn om vervolgens hard neergesabeld te worden. Maar hey, als Frenkie echt een topper wordt, dan zijn we allemaal winnaars. Want daar hebben we in NL wel behoefte aan.
 
AsRoma8
 
86
9 september 2018 om 22:38
Geloof mij maar als Oranje direct hoog druk had gezet dan had Mbappe er 3 gemaakt. Door het voorzichtige spel hielden we ons in de wedstrijd, waardoor we later het de fransen erg moeilijk maakten en we zomaar 2 goals hadden kunnen scoren. Uiteindelijk heeft Frankrijk veel de bal gehad maar weinig kansen gecreëerd.
 
baloog
 
14
9 september 2018 om 22:58
Dit dus, begrijp niet waarom er zoveel blijven hameren met angsthazenvoetbal. Je speelt tegen Frankrijk, waarschijnlijk kwalitatief gezien het beste Nationale elftal wat er rond loopt. Jezelf in de wedstrijd houden als die zo sterk beginnen is het enige wat je kan doen. Buiten een paar grote persoonlijke fouten, waarvan eentje al na 30 seconden, vind ik dat Nederland prima stand heeft gehouden.
 
Pieterpost
 
13
9 september 2018 om 22:58
En als Blind en Promes niet zo gruwelijk de fout in gaan bij de 1-0 ga je gewoon rusten met 0-0. Zo groot waren die kansen van de Fransen niet!
 
ninjakai
 
11
9 september 2018 om 23:13
Wat me vooral verbaasd is dat we een zuiger missen. Echt zo'n kwal. Type veltman maar dan beter. Lopen echt wat strandjes rond bij Frankrijk die je makkelijk rood kan aansmeren. Zo'n Babel zit er een paar keer goed tussen en hoppa smerig overtreding. M'bappe heeft hetzelfde probleem als je daar kort op zit. Zag je gelijk bij het duel dat hij met tete uitvocht. Ging niet helemaal soepel, gelijk geïrriteerd. Het is niet verboden om daar gebruik van te maken. Dan mag je toch gewoon wat fysieker zulke duels aangaan. Giroud net zo een huile balk. Een hard duel met de Ligt en hij ligt al te huilen. Doe daar gewoon iets mee. 2e helft ging trouwens beter omdat er gewoon 532 gespeelt werd met een vrije rol voor Frenkie. Dan mag blind zich vooral bezig houden met opkomen en voorzetten geven. Juist dat kan hij goed. Kort verdedigen en goed verdedigen is gewoon niet zijn ding. Babel was ook 10 keer gevaarlijker als spits dan als verkapte middenvelder en ook Wijnaldum was veel meer aanwezig en gewoon beter. Propper viel mij een beetje tegen vooral in fysieke duels. Zou toch verwachten dat hem dat wat makkelijker afging. Tete en Blind waren verdedigend drama. Depay was weer echt bezig met profileren en de Depay show. Wilde te graag zichzelf laten zien en dan zien we te veel verkeerde dingen. Maar Nederland liet eens wat zien waarop voortgeborduurd kan worden. Dat is al heel wat. Dat voorzichtige spel was trouwens gewoon rotzooi want elke 2e bal werd ingeleverd waardoor we juist constant onder druk stonden.
 
jlenders
 
4
9 september 2018 om 23:18
Met je eens. Mijn vader werd helemaal gek van de Franse druk. Maar dit was net de tactiek denk ik. Laten komen, compact staan en wanneer de momenten komen, de wedstrijd overnemen. Prima uitgevoerd! Jammer genoeg is Frankrijk het sterkste team ter wereld in een thuiswedstrijd.
 
lekkerbek
 
5
9 september 2018 om 23:26
Ik zeg niet dat je hoog druk moet zetten en/of het spel moet maken. Ik weet ook wel dat die Fransen beter zijn. Nu is het onnodige foute inspeelpasses, slap verdedigen, bal van voeten springen en alleen maar omdat je onder de indruk bent van de tegenstander. Vergelijking hoe het niet moet: de wedstrijden van Ajax tegen Real Madrid Vergelijking hoe het wel moet: Ajax tegen Barcelona (thuis dan) Zo was deze wedstrijd ook een beetje. Eerste helft a la tegen Madrid (angst). Tweede helft a la tegen Barcelona een beetje (flair).
 
carlo35
 
0
10 september 2018 om 12:58
Was geen fout van Blind. Fout van Babel, die laat de bal er verkeerd tussen vallen en schermt dan niet goed af waardoor er niet fatsoenlijk uitverdedigt kon worden. Daarna la de grootste fout/ blunder natuurlijk bij Promes.
 
AadHandgranaat
 
84
9 september 2018 om 22:38
Ongelooflijk hoe je uberhaupt geel kunt geven voor zo'n overtreding. Niks geven kan nog, dan heb je het gewoon niet gezien, maar als je het ziet is het meteen rood (ook omdat de bal niet in de buurt was). Dit type angsthazen-arbitrage ergert me nog het meest, van die halfbakken oplossingen om iedereen de zin te geven.
 
Formus
 
11
9 september 2018 om 22:43
Klopt helemaal. Vond de scheida heel snel fluiten voor niks. Vooral voor de Fransen. En Frankrijk heeft wel vaak de scheids mee. Echte karakters missen we op dit moment in het internationale scheidsrechteracorps.
 
Airbags
 
9
9 september 2018 om 22:51
Heeft niks met angsthazen-arbitrage te maken. Alberto Undiano Mallenco is gewoon een dramatisch slechte scheids. Dit soort fratsen zien je in de Spaanse competitie structureel
 
BJP79
 
7
9 september 2018 om 22:38
Eens goede tweede helft zonde vam de tweede goal van Frankrijk. Was een goede goal waar niemand echt iets aan kom doen. Goed en verrassend ingeschoten door Giroud. Eerste helft zeer matig maar ging lekker de tweede helft.
 
consy
 
21
9 september 2018 om 22:40
Pavard is een schande indd. Ik ben een keer positief over Oranje, de tweede helft was echt goed tegen de wereldkampioen. Zoals zovaak eigenlijk onder Koeman dat de tweede helft veel en veel beter is, aandachtspuntje voor de komende interlands. Ik ben weer eens trots op onze jongens, eindelijk weer eens goed voetbal gezien van Oranje.
 
marocberkane
 
27
9 september 2018 om 22:40
Ik werd net voor gek verklaard in toen ik zei dat de Ligt deze wedstrijd vooral breed of terug speelde. Blijk dus niet de enige te zijn die dat merkte.
 
LucasAndersen
 
15
9 september 2018 om 22:47
Gaf wijnaldum well de beste kans van de wedstrijd met een bal naar voren.
 
marocberkane
 
10
9 september 2018 om 22:52
Die bal naar Wijnaldum was echt geen bewuste pass. Trapte hem in een soort panieksituatie blind naar voren en kwam toevallig bij Wijnaldum terecht.
 
Zytto34
 
13
9 september 2018 om 22:54
Maar van dijk speelde ook amper voor uit. Alles vooruit moest via Frenkie.
 
jlenders
 
11
9 september 2018 om 23:27
Maar wie kon het dan beter doen? Ik neem aan dat je de vrij zou voorstellen. Nou, ik kan je zeggen dat je van een koude kermis zal thuiskomen dan. De ligt is de best opbouwende verdediger in Nederland. Jammer genoeg stonden er vandaag 3 spelers op hem daarvan te weerhouden. Namelijk: Pogba, kanten en matuidi. Gek he? Ga slapen man
 
marocberkane
 
10
9 september 2018 om 23:36
haha de best opbouwende verdediger in Nederland? Door jou uitgeroepen zeker. Is ook niet zo lastig als je je wedstrijden afwerkt tegen VVV en Heracles. De Vrij laat het al veel langer zien én op een veel hoger niveau.
 
jlenders
 
8
9 september 2018 om 23:45
Door mij ja Het zegt genoeg dat iedere bc gaat voor Mathijs. Koeman speelt zelfs liever met 4 achterop dan een plekje vrij te maken voor de vrij..
 
marocberkane
 
11
9 september 2018 om 23:49
Koeman kiest ook voor Tete en Blind en tot vorige wedstrijd iedere keer weer voor Strootman. Dus dat is ook geen argument.
 
Fortress
 
4
10 september 2018 om 00:31
Koeman moet vooral boos zijn op zichzelf. Tete stond opgesteld terwijl je weet dat hij opbouwend weinig toevoegd. Als Mbappe daar stond kon ik het wel begrijpen, dat je een verdediger daar neerzet die alleen kan verdedigen, maar Tete ging steeds naar voren om zo vaak niets bijzonders bij te dragen en verzaakte dan zijn verdedigende taken terwijl de beste speler aan de andere kant stond. Blind stond eigenlijk alleen maar in de weg. Paar ballen uit de 16 gekopt dat wel , maar ook steepaasjes gegeven aan de tegenstander. Graag Janmaat , van Aanholt volgende wedstrijd erin als backs die opbouwend ook iets toevoegen en die ballen de 16 in pompen. Koeman wacht ook veels te lang met zijn wissels. Had de Jong en bv Kluivert ( Of als ze geselecteerd waren Berghuis of Bergwijn) al rond de 60e minuut erin gebracht voor Promes en Babel en dan brengt ie Vormer erin die werkelijk niks toevoegt en de Jong in blessuretijd. Nutteloos gewoon. Tactisch erg zwak ... Gewoon dankzij een sterk spelend middenveld dat Oranje niet met 4 of 5 nul heeft verloren. Tete , Blind en Promes , zwakke schakels
 
XAJAcfa
 
62
9 september 2018 om 22:40
Bondscoach.... er is net 2-1 gescoord en je brengt Vormer? ik dacht dat ik het niet goed zag. Vormer voor Promes... dat kan echt niet. Niet dat Promes goed was maar Vormer tja je moet scoren. Dan kom je toch met Kluivert of Luc de Jong gelijk of een andere ingeving, maar niet met vormer. Of je brengt hem voor een verdediger. Vervolgens breng je Janmaat... sorry hoor maar Tete had al laten zien dat hij een voorzet kan geven, had al een assist, wat brengt dan Jan Maat extra? Heeft de bal 6 keer voor gegeven en er kwam er geen 1 aan. Het stond best redelijk maar Koeman, Koeman..... wat een slechte wissels.
 
jlenders
 
7
9 september 2018 om 23:28
Vormer is een scorende middenvelder met veel strijd. goede wissel imo
 
Dorgie
 
4
10 september 2018 om 00:43
Ik hoop toch maar dat dit sarcasme is, dit was echt een belachelijke wissel!!! Breng dan kluivert, die evt met wat branie en bravour wat zou kunnen creeeren, maar Vormer, its a freakin joke!!!
 
SneekPSV
 
14
9 september 2018 om 22:44
Er zullen nog enkele spelets weggesaneerd moeten worden. Dan denk ik aan Tete, Promes, Blind en Babel. Eigenlijk al beschamend dat ze bij de selectie zitten. Toch denk ik dat het wel weer beter wordt. Het komende EK komt wellicht nog te vroeg. Daarna. Misschien dat Bergwijn en Dumfries dan verder zijn en een degelijke linksback zou ook wel fijn zijn.
 
erodinho
 
15
9 september 2018 om 22:52
Promes een matige speler man. Leuk voor middenmoter, maar voor zulke toernooien heb ik toch liever een Justin Kluivert die meer schijt heeft aan zijn tegenstander. Verder vind ik Tete, Frenkie, De Ligt, Depay, Van Dijk, Wijnaldum, Cillessen, Babel erg goed spelen. Propper en Vormer zijn echt geen Oranje waardige spelers man. Zet gewoon volgende keer Van de Beek neer man, die gast kan tenminste nog scoren en assisten geven. Echt vreemd dat Vormer zoveel vertrouwen blijft krijgen van Koeman. Kwaliteit van de selectie moet echt omhoog man. Hopelijk ontwikkelt Donyell Malen, Bergwijn en Kluivert goed. Die moet je naast Depay gaan zetten man. Promes nooit meer in de basis laten starten, die gast was veel aan het wijzen en op een assist van Wijnaldum na, was het een erg storende speler met zijn coachende vingertje hele tijd. Volgende keer Donny en Justin Kluivert in de basis, dan gaan wij eindelijk een elftal krijgen die over twee jaar hopelijk kan meestrijden om de titel. Wat ik anders ook zou aandurven is Blind op het middenveld. Frenkie op 10, De Ligt linksachter en De Vrij CV. Dan heb je een echt zieke verdediging en middenveld. Compleet in balans. Wij missen een nummer 10 die dodelijke passes kan geven of schoten kan lossen. Nu hopen op stormachtige ontwikkeling van Unuvar. Als die zo blijft ontwikkelen, hebben wij een doelpuntenmachine.
 
Pieterpost
 
20
9 september 2018 om 23:06
Vd beek en Kluivert in de basis?! Dat lijkt me nou geen goed idee. Middenveld lekker zo laten staan en volgende keer Bergwijn er bij halen!
 
ninjakai
 
3
9 september 2018 om 23:24
Juist niet. Gewoon weer 532 met Depay en Babel erin. Middenveld zoals het nu was minus promes en de vrij, de ligt en van Dijk achterin. Dan mag Blind best als back blijven staan want de zijkant bestrijken en voorzetten geven kan die wel. Heb je verdedigend meer pit nodig dan Vilenha voor blind of Kongolo. Rechts is lood om oud ijzer totdat Karsdorp terug is. Als breekijzer gewoon de Jong of Weghorst nemen. De Jong is een beter aanspeelpunt, Weghorst legt ze er net wat makkelijker in. Komen we echt een heel eind mee.
 
Leiders
 
9
9 september 2018 om 22:52
Wat ik niet begrijp wat zie Koeman in Blind??? De blind is kapot slecht in elke positie
 
PauloDybala
 
12
9 september 2018 om 22:56
Nee niet waar. Blind is op linksback niet goed, maar op 6 kan hij voor Oranje nog zeer handig blijken.
 
Zytto34
 
8
9 september 2018 om 23:15
Begreep trouwens niks van die wissel vormer-promes toen het 2-1 werd. Toen had je Kluivert (enige buitenspeler op de bank volgens mij) er in moeten gooien voor een extra aanvallende impuls of luuk in de spits moeten zetten en depay naar de flank.
 
PSV1994T
 
40
9 september 2018 om 22:36
Een wedstrijd met twee kanten. Eerste helft word je volledig weggespeeld en dan heb je geluk dat Frankrijk niet doordrukt, de tweede helft een ander oranje, Het middenveld ging echt goed lopen en kwam Wijnaldum eindelijk tot zijn recht. Proppertje en Frenkie ook gewoon goed gespeelt, dat middenveld moeten we niet onderschatten want daar zit echt wel toekomst in.Ik vond het centrum van Nederland echt fenomenaal met de Ligt en van Dijk, die kan je zo naast elkaar zetten bij een Europese topclub.Je weet dat je het lastig gaat krijgen in de Nations League maar het is een goede test om beter te worden en spelers te testen. Ik vond Promes wel echt heel slecht en Tete hersteld zich dan nog met een mooie assist maar die komt ook zwaar te kort.Al met al ben ik best tevreden. Ontevreden met het resultaat maar tevreden over Oranje in de tweede helft. Dat geeft mij toch wel enig zins een positief toekomstbeeld.
 
AsRoma8
 
11
9 september 2018 om 22:40
Eerste helft speelde Nederland gewoon teruggezakt omdat je anders compleet overlopen was geweest. Frankrijk kreeg weinig kansen. In de 2de helft zijn de fransen wat moeier en kun je er wel doorheen spelen en druk proberen te zetten.
 
Rolo1984
 
5
9 september 2018 om 23:06
@asroma: helemaal eens. Mensen willen niet begrijpen dat het een bewiste tactiek was in de 1e helft. Genante is dat overal waar je nu leest dat nl "overlopen" werd maar ze hebben 0 uitgespeelde kansen gehad aangezien het doelpunt een assist van nl was. Maar als Fra balbezit op 30m van het doel heeft zonder gevaarlijm te worden dan word je dus "overloprn"
 
Lee112
 
11
9 september 2018 om 22:41
Dit biedt perspectief. Gewoon prima tweede helft vs de wereldkampioen. Resultaat is indd minder, maar sommigen hadden het vooraf over een gala voorstelling. Viel reuze mee. Middenveld stond prima evenals het centrale duo. Backs slecht en de wingers eigenlijk ook
 
ThugVz
 
50
9 september 2018 om 22:41
Ben het helemaal met je eens. Ik denk ook dat dit de opstelling moet blijven, waar je alleen Blind inderdaad moet wisselen voor een, tsjah andere willekeurige linksback. Het centrum kan mij heel erg bekoren. Van Dijk en De Ligt vullen elkaar perfect aan. Tete zou je eventueel nog kunnen wisselen voor Janmaat, al vond ik Tete niet heel erg slecht. Wijnaldum is ook veel en veel beter zonder Strootman, maar met 2 voetballers zoals Frenkie en Prã¶pper. Overigens nog wel een sidenote: Het live meepraten topic is echt een broeinest van haat reacties. Je zou het topic maar doorscrollen als je Daley Blind of Ryan Babel bent zeg, mijn god. Echt wat een afgunst en haat zeg... Kritisch zijn okã©, dat moet je altijd op je land/club, maar echt zoveel ongefundeerd afzeiken, reacties als: Blind.... of Babel heeft in ieder geval zijn afschuwelijke kapsel nog. Ik kreeg echt plaatsvervangende schaamte bij het topic. Ga toch achter je land staan, focus OOK op wat goed gaat, en Niet op alleen maar wat fout gaat.
 
PSV1994T
 
9
9 september 2018 om 22:44
Ben het helemaal met je eens over het live meepraten. Jezus zeg wat een frustratie word daar gebotviert zeg, er waren zat goede dingen en heel veel bleven maar azijnzeiken. Komop een beetje positief blijven zeg, hou het netjes.
 
Formus
 
8
9 september 2018 om 22:46
ThugVZ: je hebt helemaal gelijk. Je hebt zoveel persoonlijke en/of clubgerelateerde voorkeuren. Gênant als je land speelt
 
mikelewis
 
16
9 september 2018 om 22:46
Ik vind bet überhaupt dieptriest dat mensen opmerkingen blijven maken op randzaken zoals kapsels (hoe gek ook) of lifestyle. Hou het gewoon bij de voetballende aspecten!
 
eddiedinho
 
11
9 september 2018 om 23:00
Misschien gewoon de wedstrijd live volgen ipv naar een telefoonscherm staren.....
 
Cocqie
 
0
10 september 2018 om 07:21
Dat is volgens mij altijd zo geweest met het live meepraten. Mensen die hier heel normaal reageren, lopen daar mensen af te zeiken en te provoceren omdat ze daar geen minpunten kunnen krijgen
 
Musi26
 
3
9 september 2018 om 22:46
Alleen jammer dat onze aanvoerder wederom in de fout gaat. Zoals ook de voorgaande wedstrijden. Bij de 1-0 was hij griezman ook helemaal kwijt, ondanks dat Griezman niet de goal maakte.
 
PSV1994T
 
14
9 september 2018 om 22:50
Bij de 2-1? Dat vond ik eerder een wereldgoal van Giroud dan een fout van v Dijk.
 
Rolo1984
 
1
9 september 2018 om 23:07
Gewoon een geluksgoal. D3ze voorzetten gaan er zelden/nooit in en al helemaaal niet bij giroudd
 
Les Gones
 
4
9 september 2018 om 23:24
Dit is niet de eerste keer dat Giroud zo'n goal maakt hoor. Heeft al behoorlijk wat prachtige goals gemaakt in zijn carriere. Gewoon slim voor de man gekomen en prachtig ingeschoten. Dus de goal van Nederland was ook een geluksgoal want ja Areola zat daar helemaal fout?
 
Dorgie
 
2
10 september 2018 om 00:48
Nee Parvart zat daar fout, die mag Babel natuurlijk nooit voor hem langs laten komen. Eenz dat de goal van Giroud een goede spitsengoal was, meer dan dat het een fout van Virgil was.
 
Sulejmanii
 
2
10 september 2018 om 00:54
Het gaat mij wat tever dat Tete niet oranje hoort, hij mist duidelijk wedstrijd ritme.
 
PSV1994T
 
2
10 september 2018 om 01:13
Op basis van wat is Tete een oranje back dan? Deze jongen maakt ontzettend veel knullige fouten. Hij moet het eerst maar is laten zien bij zijn club.
 
Sulejmanii
 
67
9 september 2018 om 22:36
Compliment voor Wijnaldum, het lijkt erop alsof hij zonder Strootman beter in zijn hum was! Ik zag een klein beetje de Wijnaldum van Liverpool terug, en in Oranje vond ik hem altijd voornamelijk matig spelen.Met pijn in mijn hart moet ik constateren, dat mijn eigen Ajacieden erg teleurstellend presteerden. En dan heb ik het over Tete wellicht kan Janmaat beter beginnen de volgende wedstrijd die het prima doet in de Pl. Maar voornamelijk Blind doelde ik dan op, Tete vond ik in de vorige wedstrijd wel beter spelen. Maar Blind doet al de gehele kwalificatie alles fout, en heeft zijn medespelers en zichzelf al meermaals in problemen gebracht. Tete kan ik nog een beetje bij inkomen, aangezien hij geen basisspeler is dus geen ritme heeft.Ik snap heus wel dat we vandaag tegen de wereldkampioen stonden en de absolute wereldtop, maar de fouten die werden gemaakt waren onnodig in mijn ogen. En speelden we naarmate de tweede helft, geleidelijk aan ietsjes beter met vlagen. Voorin konden we ook geen vuist maken met Depay, en had Babel los van zijn knappe goal en Promes het erg moeilijk! De Ligt vond ik wel prima spelen ik was weer erg trots op die jongen, en de rest speelde naar hun kunnen tegen Frankrijk. Maar Van Dijk had ik desondanks meer verwacht als captain, en bij die tegengoal had hij misschien wel beter kunnen anticiperen. Misschien verwachtte ik stiekem te veel en moet ik niet zo klagen, overigens hadden we te maken met een uitstekende scheidsrechter hij liet lekker veel toe en strooide niet onnodig met kaarten. Behalve het rode kaart moment, dat was wel jammer dat de scheids die niet gaf. Ik ben blij dat volgende week de reguliere competitie weer begint. Ik kan nu al niet meer wachten............?????????
 
100% Meijer
 
22
9 september 2018 om 22:41
Ik vond de scheids waardeloos. Eerste helft vond ik juist dat hij alles tegen floot voor de kleinste dingen. Probleem op het veld vond ik de hele buitenlanden. Maar ben bang dat er weinig beters is.
 
Justinors
 
7
9 september 2018 om 22:41
Wijnaldum speelde wel echt te traag in balbezit. Maar dat deed heel nederland dus ja..
 
masterapie
 
32
9 september 2018 om 22:42
Wijnaldum moet gewoon een dienende rol hebben en niet het spel hoeven maken. Lekker diepgaan, daar is hij meester in. Depay lijkt eindelijk volwassen in de spits. Blind zijn voorzetten waren vandaag prima maar tegen Mbappé is gewoon garantie voor gezeik over Daley. Ideale twaalfde man voor Oranje maar basis hoeft niet van mij.
 
Sulejmanii
 
3
9 september 2018 om 23:07
Masterapie, jup en bij Liverpool heeft hij ook die rol. Depay zijn ontwikkeling vind ik ook prima, tuurlijk gaat alles niet goed maar hij maakt duidelijk stappen! Ik wil niet per se dat Daley naar de bank gaat, maar wat hij de afgelopen wedstrijden heeft laten zien is onacceptabel.
 
Feelingood
 
5
9 september 2018 om 22:45
Kwalificatie is nog niet begonnen.. knap dat iemand dan alles al fout kan doen.. dan begin je met dat de Ajacieden niet goed waren, maar van de 3 vond je er 2 goed?
 
Sulejmanii
 
2
9 september 2018 om 23:01
Feelinggood, de grootste dissonanten haal ik eruit ja. Het maakt mij niets uit, of het Ajacieden zijn of niet. De enige Ajacieden die aardig vond spelen, was lefgoster Frenkie en De Ligt vond ik redelijk. Maar de rest onder de maat, waaronder de twee die ik aanhaalde.
 
Feelingood
 
0
10 september 2018 om 19:22
Maakt mij ook niet uit waar ze spelen.. jij begon zelf over Ajacieden en ook nog wel in de kwalificatie.. er speelden 3 Ajacieden.. waarvan je er 2 redelijk tot goed vond.. ik vind een speler als Tete geen Ajacied meer, aangezien hij er niet meer zit.. zeggen dat je de Ajacieden slecht vond terwijl het eigenlijk maar om 1 persoon gaat vind ik een zwaktebod.. daarbij opgeteld, dat je beweerd dat Blind al heel de kwalificatie slecht is, maakt je bericht nog zwakker, aangezien de kwalificatie nog niet eens begonnen is..
 
Johannes79
 
8
9 september 2018 om 22:46
Wijnaldum? Vertraagde het spel alleen maar!
 
Sulejmanii
 
11
9 september 2018 om 23:04
Johannes, ik zeg niet dat Wijnaldum fantastisch speelde. Maar ik vond hem vandaag wel een van zijn betere wedstrijden spelen, tot vorige week vond ik hem echt niks toevoegen. Maar ik vermoed dat Wijnaldum, zich beter voelde zonder Strootman.
 
Pieterpost
 
12
9 september 2018 om 23:09
Maar had wel zieke diepgang en won veel duels de tweede helft. Wat mij betreft daarom ook gewoon 1 van de uitblinkers!
 
Sulejmanii
 
3
9 september 2018 om 23:38
Pieterpost precies, een van de weinige met diepgang.
 
Dorgie
 
2
10 september 2018 om 00:50
Maar Janmaat vond ik juist weer om te janken, alleen maar naar binnen draaien naar zijn 'ow zo sterke linkerbeen'.... en dat terwijl je wordt gebracht om aanvallrnde impulsen te geven.... Lekker naar binnen draaien en weer een breedte pass.... Tete was misschien niet goed, maar Janmaat was evht he-lemaal niks!!!
 
sander1410
 
7
9 september 2018 om 22:49
Ik vind mooi dat je kritisch bent op je eigen spelers. Blind was echt heel erg triest, waarom heeft Ajax daar zoveel geld voor betaald? Heeft totaal geen idee waar hij de bal naar toe speelt. Snap Koeman niet waarom je hem niet wisselt? Van Aanholt speelt elke week in de PL, laat hem gewoon spelen. Zelfs Kongolo zie ik liever op LB dan Blind..
 
Sulejmanii
 
4
9 september 2018 om 23:02
Sander, ik heb er geen moeite mee om kritisch te zijn op eigen spelers. Bij Ajax ben ik wel blij met Blind, maar de laatste wedstrijden vond om hem ongeïnteresseerd en erg matig acteren.
 
Rolo1984
 
4
9 september 2018 om 23:10
Blimd staat daar omdat de andere spelers daar geen bal naar voren durven te geven. Bij ajax 8s dat juist de kracht maar daar staan schone, zyech, de jong
 
balverlies
 
6
9 september 2018 om 23:05
Wijnaldum mag dan wel aan zijn aanname werken. Je hele leven lang voetballen en dan zo een aanname. Mijn God.
 
El Fenomeno
 
4
9 september 2018 om 23:11
Dit komt omdat Wijnaldum een spelverdeler achter hem nodig heeft. Tegrn Portugal speelde die zonder Strootman ook goed.
 
Sulejmanii
 
1
10 september 2018 om 00:57
El Fenomeno, dat zou zomaar kunnen. Wijnaldum voelde zich duidelijk lekker tegen Frankrijk.
 
Zermatt_Person
 
34
9 september 2018 om 22:36
De Ligt de beste!
 
BoscoJean
 
54
9 september 2018 om 22:38
Vond frenkie de jong beter dan De ligt. Gewoon de vrij-de ligt en van dijk ijzersterk vind ik dat.
 
XAJAcfa
 
21
9 september 2018 om 22:42
Van Dijk laat Giroud scoren. kijk eens in de herhaling erg slecht gedekt. IN plaats van voorwaarts naar de bal steek hij alleen een been uit.
 
Formus
 
8
9 september 2018 om 22:48
Van Dijk moet veel meer tegen Giroud aanlopen/hangen. Maakt ie t hem veel moeilijker
 
Cabosilly
 
9
9 september 2018 om 22:49
Hij ging als een wrijf dat duel aan joh. Kan gewoon niet. Zo mag je niet verdedigen. Was totaal niet fel
 
PerPSV
 
9
9 september 2018 om 22:50
Anderzijds verdedigt hij erg sterk bij die actie van Mbappe. Als ik één ding wel weet is dat ik die drie mans defensie niet hoef te zien. We speelden het beste spel toen we ballen toonde en wat gas gaven, niet toen we op de verdediging leunden...
 
AsRoma8
 
1
9 september 2018 om 22:59
Er was helemaal geen driemans defensie, hoe kan je dat nou nog zeggen na 2 wedstrijden. Babel zakte verdedigend inderdaad wat meer in dan Promes, maar dat maakt het nog geen 3-mans defensie.
 
BoscoJean
 
18
9 september 2018 om 22:38
Vond frenkie de jong beter dan De ligt. Gewoon de vrij-de ligt en van dijk ijzersterk vind ik dat.
 
blackpool
 
8
9 september 2018 om 22:40
Uh nee.. Depay speelde wel aardig.. Pröper..
 
MartinaRody
 
27
9 september 2018 om 22:43
Niet mee eens. Beste verdediger was van dijk en zo'n moment 1 tegen 1 met embappe onderstreept dit. Het was frenkie die iets extra inbracht. Na het duel tegen peru dacht ik dat hij te vel ruimte kreeg waardoor ie aan het voetballen kwam, maar vandaag liet hij echt zien. Wat een rust herbergt die man...
 
Cabosilly
 
12
9 september 2018 om 22:50
Goal van giroud is wel door zijn zwakke verdedigen
 
LucasAndersen
 
12
9 september 2018 om 22:50
Van dijk laat giroud scoren, dat was wel echt een fout.
 
Djabber
 
8
9 september 2018 om 22:50
En dan vergeet je voor het gemak even dat Giroud scoort vanuit de rug van van Dijk?
 
MartinaRody
 
9
9 september 2018 om 22:55
of ja je kan ook zeggen dat cellissen verkeerd reageerde. Want de bal komt zowat recht op het af, maar hij lijkt te schrikken.
 
Wilkovanderels
 
7
9 september 2018 om 23:57
Vindt het indd eerder een fout van Cillessen dan van Van Dijk
 
Patroo
 
14
9 september 2018 om 22:36
Net als Peru een wedstrijd met twee gezichten. Eerste helft was, ook al speel je tegen de wereldkampioen, een gedrocht. Het tegendoelpunt was werkelijk waar te komisch voor woorden, want hoeveel kan je fout doen? Tete, Blind en Promes waren echt genant in de eerste helft. Tweede helft toen Frankrijk wat gas terugdeed, zag ik zowaar weer het Oranje waar voetbal in zit. De gelijkmaker was een mooie aanval, dat ie erin ging was wel een gelukje dankzij de keeper. Heb vooral genoten van het middenveld. Frenkie was zowat de enige die ballen nog goed vooruit speelde, Propper bewaarde altijd de rust en zelfs Wijnaldum deed goeie dingen. De reden dat Wijnaldum en Strootman samen niet werken is omdat het spelers zijn die beiden zo min mogelijk de bal moet hebben, met name Strootman. Wijnaldum is eigenlijk een nummer 10 die diepgang heeft, en je merkt dat hij daardoor ook beter rendeerde met Frenkie en Propper achter zich, die comfortabel zijn met de bal en daardoor ruimte creeeren voor Wijnaldum om tussen de linies te komen. Zou me niks verbazen als dit het vaste middenveld wordt de komende tijd. Van te voren was deze nederlaag wel ingecalculeerd, maar toch baal je bij bepaalde keuzes van Koeman. Tete mag voorlopig wel thuis blijven, als je beseft dat je met Janmaat, Karsdorp en Fosu-Mensah meer dan prima spelers voor de RB positie hebt. Frenkie gaat gewoon misschien wel de beste speler worden van zijn generatie in Oranje en De Ligt was misschien nog zelfs beter dan Van Dijk. Cillessen kon weinig doen aan de 2e goal, aangezien Van Dijk teveel ruimte weggaf en Giroud hem ook wel erg lekker inknalde.
 
Rolo1984
 
1
9 september 2018 om 23:12
Oh ja fra nam gas terug. Weer zon onzin. Zij worden ook vermoeider en sschakelen gewoon niet meer zo snel om. Dan komen er ruimtes. Daar is niets geen vrije wil aan
 
Blieke
 
0
10 september 2018 om 11:24
Frankrijk nam wel degelijk gas terug. Nederland mocht (en blijkbaar terecht) voetballen van hen na de 1-0. Ze speelden weer hun vertrouwde afwachtend spel zoals op het WK. Heb je trouwens gelet op hoe laag het tempo in die wedstrijd was? Bij momenten dacht ik dat ik naar een oefenwedstrijd aan het kijken was. Nederland straft de lichte arrogantie uiteindelijk af via Babel waarna Frankrijk weer eventjes het gas indrukt en het staat 2-1.
 
Sammerens
 
0
10 september 2018 om 09:38
Zowel van Dijk en Cillessen waren erg matig bij die goal. Van Dijk deed niets om Giroud het lastig te maken en Cillessen reageerde enorm zwak op het schot dat nagenoeg recht op hem af kwam. Een beetje keeper hoort zo'n bal te hebben.
 
Fabian1986
 
63
9 september 2018 om 22:36
Jammer voor Oranje. Had het ze zo gegund. Ik vind niet dat je Oranje in deze kunt afbranden, ze hebben naar vermogen gespeeld en het Frankrijk lastig gemaakt. Het was prachtig geweest als ze hier een punt aan over hielden of zelfs zouden winnen. Ik hoop van harte dat we Nederland op het EK gaan zien. Potentie is er zeker met de Ligt, de Jong, Kluivert (ondanks alle kritiek is dit wel potentieel top voor Oranje), bergwijn etc. Als Belg zijnde weten we het hoe het was om jaren niet op een toernooi aanwezig te zijn, maar als ik iets zie in jullie elftal is het potentie. Niet de hoop laten varen, Oranje komt er weer aan daar ben ik heilig van overtuigd. hier nog een klein stukje over Frankrijk, het was wederom armzalig en Pavart had rood moeten krijgen.
 
consy
 
2
9 september 2018 om 23:16
Ongelofelijk toch hoe je als Pavard zijnde iemand zo'n doodschop kunt geven? Wat een misselijke aanslag, heel jammer dat we geen VAR hebben in de Nations League. Verder mooi om te lezen dat je het ons gunt als Belg, we komen er wel weer. Vandaag was een mooie aanzet tot aan het EK van 2020.
 
jlenders
 
2
9 september 2018 om 23:50
Mooie reactie! Alle geluk toegewenst voor België
 
RuudGeels
 
24
9 september 2018 om 22:36
Het viel me niet eens tegen. Een goal maken in Frankrijk was al meer dan ik vooraf verwachtte. Met veel mazzel geeft de scheidsrechter een penalty (en rood had hij sowieso moeten geven) maar het geluk is wat dat betreft niet bepaald met ons de laatste jaren. Ik vind Frankrijk ook wel echt een vreemde ploeg. Het lijkt net alsof ze er geen zin in hebben en pas na een tegenslag weer wat gas geven. Als we de resterende potjes thuis tegen Duitsland en Frankrijk nog een beetje goed partij bieden (en waarschijnlijk toch wel laatste eindigen) dan kunnen we de volgende Nations League lekker in Poule B spelen en weer wat potjes winnen.
 
balverlies
 
19
9 september 2018 om 22:36
Pijnlijk, laf en kinderachtig hoe Oranje 90 minuten lang niets heeft laten zien op die ene goal na. Tete die maar wat doet, Babel met zijn roze haar en vooral supertrage Blind tegenover Mbappe is echt lachwekkend. Dan heb je ook nog Vormer, Kluivert, Vilhena, Janmaat en Cillessen in je circus-selectie. Gelukkig was Frenkie het enige positieve en die jongen is gewoon wél klaar voor Barcelona. Iedereen wilde Koeman als bondscoach maar hij heeft in al die jaren nog nooit wat gepresteerd. We staan weer voor schut en het houdt maar niet op. Koeman, take the L en neem afscheid als een volwassen man!
 
lujnelmessie
 
83
9 september 2018 om 22:39
Haha zeikerd. We verliezen met een goal verschil van de wereldkampioen. Wat had je verwacht?
 
geertje1981
 
10
9 september 2018 om 22:42
Iedereen ziet toch dat dit elftal middelmaat is. Er zit geen fatsoenlijke uitgespeelde aanval bij. We zijn tegenwoordig al blij als we een beetje meevoetballen!
 
lujnelmessie
 
8
9 september 2018 om 22:47
Ja maar wat wil je eraan doen. Na vier jaar is het toch al wel duidelijk dat we niet meer zo goed zijn. Het team kan er ook niks aan doen dat zij het beste van nederland zijn.
 
Timba69
 
6
9 september 2018 om 22:47
De goal was een uitgespeelde aanval. Hoeveel uitgespeelde kansen had Frankrijk...2?
 
mikelewis
 
4
9 september 2018 om 22:49
Er zijn anders toch een paar uitstekende uitgespeelde aanvallen geweest hoor. Bij de laatste man ging het echter mis. Maar als je kijkt naar de goal, kan ik zeer trots zijn hoe die tot stand kwam!
 
balverlies
 
2
9 september 2018 om 22:51
@Luknelmessie wie stelt die spelers dan op? Wakker worden!
 
lujnelmessie
 
5
9 september 2018 om 22:55
Je kan wel constant coaches ontslaan, maar op een gegeven moment lijkt het me dan toch wel duidelijk dat het niet aan de coaches ligt.
 
feye88
 
16
9 september 2018 om 22:42
Op die ene goal na? Tweede helft gewoon meegevoetbald met de wereldkampioen in hun stadion. Die gelijkmaker kwam niet uit het niets. Daarna nog een paar keer aangedrongen en een penalty + rode kaart onthouden. Waar heb je het over?
 
vitesse61
 
19
9 september 2018 om 22:43
Wat een belachelijke reactie. Dit was een van de weinige keren de laatste jaren dat ik echt positief ben ondanks het verlies. Natuurlijk is Frankrijk een maat te groot voor Nederland maar als je het de wereldkampioen dusdanig moeilijk maakt is dat een groot compliment waard. Het middenveld stond vandaag echt heel goed. Echt een verademing t.o.v. een middenveld met Strootman. Depay speelde ook prima. Persoonlijk vond ik Tete het minst sterk vandaag. Al met al, als Oranje zo doorgaat komt het echt goed en gaan we ons zeker kwalificeren!
 
Formus
 
2
9 september 2018 om 22:52
Ik heb Promes echt niet gezien vandaag
 
KingB
 
1
9 september 2018 om 22:44
Man, wat had je verwacht vanavond dan? Ik had Frankrijk op einst met een handicap3. Dit zijn gewoon de beste spelers die we hebben. Het is hopen dat Bergwijn, Kluivert en Dumfries zich goed ontwikkelen... en nog ergens een goede LB vandaan toveren, en dan staat er best weer een leuk elftal. Niet wat we gewend zijn, maar goed, we hebben jaren dikke luxe gehad.
 
Musi26
 
0
9 september 2018 om 22:50
Jaren luxe gehad. Dat klopt, maar dat is al weer meer dan 10 jaar geleden. Ja ik tel de jaren van beton voetbal niet mee.
 
balverlies
 
3
9 september 2018 om 23:01
Ik zie niet in wat je gokverslaving te maken heeft met het feit dat er veel betere spelers zijn dan Vormer of Blind om er maar een paar te noemen.
 
jobforgrunn
 
1
9 september 2018 om 23:20
Ik ben wel benieuwd welke toppers je op had willen stellen in plaats van degenen die er stonden. Dit hebben we. Zou hooguit Ake willen zien op linksback... Verder weet ik het echt niet... Zoveel hebben we niet. Vind Babel ook niet top, maar wat is het alternatief...? Zeg het maar...
 
jlenders
 
3
9 september 2018 om 23:43
Balverlies. Liever een gokverslaving dan een een een leven vol met negativiteit . Met gokken valt nu en dan wat de winnen
 
Voetbel
 
3
9 september 2018 om 22:46
Je verliest een wedstrijd met 2-1 tegen de wereldkampioen. Het is ook nog eens een uitwedstrijd,. Je staat dan niet voor schut.
 
consy
 
1
9 september 2018 om 23:21
Puur zeiken om het zeiken, lekker populair of toch niet dit keer? Kom op zeg, eerste helft was niet goed maar ook niet zo dramatisch als dat sommige mensen beweren. Tweede helft was gewoon heel goed met indd een geweldige Frenkie als uithangbord. Een wereld van verschil met een jaar geleden en gewoon een wedstrijd die hoop geeft voor de toekomst richting het EK van 2020.
 
jlenders
 
2
9 september 2018 om 23:40
Ga aub niet juichen bij de eerstvolgende successen. Ze kunnen wel eens sneller komen dan een rationeel denkwonder als jij zou verwachten
 
ProTukker
 
0
10 september 2018 om 02:37
@balverlies Wat zou jij doen met een wereldkampioen als tegenstander? Wie had jij wel opgeroepen? Wie had jij thuisgelaten? Wie wordt onze bondscoach dan? En waarom? Ik ben echt ontzettend benieuwd.
 
balverlies
 
1
10 september 2018 om 07:25
@ProTukker in ieder geval geen Blind opstellen tegen Mbappe en dan ben ik al een betere bondscoach.
 
ProTukker
 
0
10 september 2018 om 10:49
Daar ben ik t met je eens, maar voor de rest zeik je Koeman nog meer af. Vertel wat je anders had gedaan dan?
 
Strandjutter
 
42
9 september 2018 om 22:36
Blind kan echt niet meer jongens, wat een modderfiguur slaat hij toch in Oranje. Een dissonant in een bij vlagen aardig spelend Oranje.
 
CoJW
 
12
9 september 2018 om 22:45
Een redelijke tweede helft.
 
Zytto34
 
10
9 september 2018 om 23:07
Blind speelde niet goed, maar die hetze op Blind is ook wel overdreven aan het worden. Spelers als Tete en promes waren misschien nog wel slechter. En vormer heeft helemaal niks goed gedaan in zijn invalbeurt. Wat te denken van onze captain die zich als een oud wijf laat aftroeven bij de 2-1 door een spits die geen knikker raakt de afgelopen tijd?
 
ProfessorFim
 
6
9 september 2018 om 22:36
Aardig Nederlands elftal gezien! Genoeg aanknopingspunten en hiermee verder bouwen!
 
VoetbalVreugd
 
22
9 september 2018 om 22:36
Leuke momenten gezien in de tweede helft en fijn dat de uitslag niet hoog is uitgevallen. Genoten van De Ligt en De Jong. Paar schoonheidsfoutjes, maar dat mag op die leeftijd. Wijnaldum presteert duidelijk beter zonder Strootman naast hem. Promes viel me tegen (bedankt ook voor die kopbal waaruit Frankrijk de 1-0 maakte). Zwakste schakel vond ik wederom Blind, het is mij een raadsel waarom hij zoveel krediet krijgt.De grootste eikel in het Stade de France is Pavard, wat een smerig ventje en wat is geel een laffe sanctie.
 
Musi26
 
8
9 september 2018 om 22:51
2e helft speelde blind gewoon een goede pot.
 
VoetbalVreugd
 
6
9 september 2018 om 22:59
Ben ik niet met je eens. Verdedigend deed hij minder fout, maar dat is logisch als Frankrijk minder aanzet. In balbezit was hij de volle negentig minuten heel, heel zwak.
 
BurdyM
 
1
9 september 2018 om 23:08
Ook 2e helft niet, van Dijk moest nog een keer corrigeren op Mbappe en was Blind nergens te bekennen. Daarnaast hield die slome duikelaar steeds het tempo uit omschakelmomenten en kwam geen een van zijn voorzetten aan.
 
Kyle66
 
3
9 september 2018 om 23:51
Je hebt toch gezien dat de 2-1 een fout van Van Dijk was? En de voorzetten van Blind waren prima.
 
wazza
 
8
9 september 2018 om 22:36
Jammer maar helaas. Eerste helft aardig zwak, maar in de tweede helft hebben ze zich aardig hersteld. Hopelijk is de discussie Tete/Janmaat verleden tijd net als de keepers discussie. Tete, Promes en Blind tonen aan dat ze het niet aankunnen, dat in tegenstelling tot Cillisen en een hele verrassende Frenkie de Jong. Had aardig wat kritiek op hem, maar hij speelde voortreffelijk!
 
masterapie
 
3
9 september 2018 om 22:48
Hopelijk komt Karsdorp snel terug, Promes maakt ‘t gewoon nooit waar, Cillesen is gewoon een hele goede keeper. Geen schande deze pot tegen de wereldkampioen.
 
Pieterpost
 
6
9 september 2018 om 22:50
Ik baalde er stiekem een beetje van dat Tete die assist gaf op Babel. Zul je zien dat Koeman daarom tevreden over hem is en hem dan de volgende interland weer opstelt. Verder wel echt genoten de tweede helft dat ze er echt een wedstrijd van hebben gemaakt met uitblinkers de Jong, De Ligt (wat een intercepties!) en Wijnaldum. De aanval was wel echt zeer pover. Promes natuurlijk verschrikkelijk, Babel niet gezien (Beter ook gewoon als spits beschouwen dan doet hij het beter in Oranje) en Memphis hield zich fysiek goed staande, maar grossierde in foute keuzes! Hopen dat Bergwijn er volgende keer bij zit die had vandaag wel raad geweten met de ruimte op de flanken in de tweede helft!!
 
wazza
 
1
10 september 2018 om 01:03
@masterapie en @pieterpost; beide absoluut met jullie eens! Karsdorp speelde vorige week z'n eerste duel weer voor Roma, dus die is op de weg terug. En idd, bijna jammer dat Tete die bal geeft. Ben er echt van overtuigd dat Janmaat vandaag de betere keuze was. Die jongen heeft zoveel longinhoud en staat zowel verdedigend als aanvallend z'n mannetje. Tete was zogenaamd de verdedigende back, maar als ie zo staat te verdedigen dan heeft ie helemaal geen pluspunt meer. Janmaat heeft ook nog eens een uitstekende voorzet. Hopelijk kan Karsdorp met hem concurreren. En wbt Bergwijn, die jongen moet je idd erbij hebben en als het aan mij ligt ipv Promes
 
De Baron
 
25
9 september 2018 om 22:36
Trots op dit Nederland!! Er komen betere tijden aan
 
kleinegeneraa7
 
7
9 september 2018 om 22:36
Over dit nederlands elftal heeft andre hazes nog een nummer gemaakt. "zeg maar niet meer". We kraken ze af, en in sommige gevallen terecht, maar ik heb genoeg goede dingen gezien. Het elftal is geen wereldtop maar leuk presteren op toernooien gaat wel lukken.
 
Guaporta
 
21
9 september 2018 om 22:36
Het voorzichtige spel (of moet ik het ‘laf en doelloos rondspelen van de bal’ noemen?) bij het terugwinnen van balbezit lijkt me een bewuste tactische keuze. Ronald Koeman heeft op het wereldkampioenschap waarschijnlijk ook gezien dat de Fransen in de omschakeling dodelijk zijn, zeker wanneer de tegenstander bij een counter de bal verspeeld. Logisch dat de bondscoach dan hamert op zijn ‘restverdediging’ en het liefst spelers als Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Daley Blind, Davy Pröpper en Frenkie de Jong achter de bal houdt. Noem het ‘preventief verdedigen’. Met welk offensief plan Ronald Koeman zijn spelers het veld heeft ingestuurd is me echter een raadsel. Volgens mij weigeren Kenny Tete, Gini Wijnaldum, Ryan Babel, Quincy Promes en (in mindere mate) Memphis Depay meters te maken zonder dat ze de bal aan de voeten hebben. Hoe kan je in vredesnaam het de tegenstander lastig maken als iedere afzonderlijke aanvaller met de bal aan de voeten tegenover minimaal twee verdedigers van wereldklasse staat? We hebben al geen aanvallers van wereldklasse á la Arjen Robben, laat staan als ze keer op keer tegenover twee verdedigers staan. Kan nu wel op basis van hun individuele prestaties spelers als Kenny Tete, Daley Blind, Gini Wijnaldum, Quincy Promes en Ryan Babel met de grond gelijk maken, maar dat heeft volgens mij weinig zin. Voetballers van hun kaliber zijn immers vervangbaar en zullen ook in de toekomst in dienst moeten gaan spelen van anderen die over meer talent dan zij beschikken. Het lijkt me dus interessanter om te kijken naar de sleutelspelers en in welke formatie zij het best tot hun recht komen. Een drie- of vijfmansverdediging lijkt me het uitgangspunt met Jasper Cillessen tussen de palen en een centraal trio met Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Stefan de Vrij. Ook Frenkie de Jong en Memphis Depay lijken me spelers waar je een systeem omheen kan bouwen. Wat heb je dan nog nodig? Twee vleugelverdedigers met een inhumaan loopvermogen, een middenvelder met loopvermogen en twee aanvallers of middenvelders met scorend vermogen. Het spijt me zeer, maar met alle beste wil kom ik dan niet op namen als Kenny Tete en Daley Blind (althans niet als verdediger). Posteer dan jongens met loopvermogen Als Daryl Janmaat en Patrick van Aanholt op de vleugels en probeer op die manier verder te bouwen aan een elftal. Davy Pröpper is een aardig middenvelder die je probleemloos op kan stellen, dus dat lijkt me een aardige kompaan voor Frenkie de Jong. Of Koeman dan met een extra middenvelder wil gaan spelen of met een spits die voor meer ruimte voor jongens als Memphis, Promes of Bergwijn kan zorgen, dat is nog even puzzelen. Dan komt je op formaties als een 3-4-3 of een 3-1-4-2 bijvoorbeeld. Maar dat lijkt me een veel logischere basis van het Nederlands elftal dan wat ik vandaag heb gezien. Hoewel de tweede helft al iets beter was, denk ik dat het aan de lengte van mijn tekst te zien is hoe traantrekkend slecht het spel van Oranje was…
 
Timba69
 
20
9 september 2018 om 22:43
Waarom zou je Wijnaldum af willen maken. Was 1 van de betere en als hij 1 van de 2 kansen wel had benut zelfs de beste. Maar zeik hem maar weer af. De 2e helft uit bij de wereldkampioen is gewoon goed. De 1e helft minder. So what!
 
baloog
 
6
9 september 2018 om 23:02
Inderdaad, Wijnaldum speelde eindelijk in de rol zoals ie bij Psv en Liverpool speelt en het was direct stukken beter. Speelde een prima wedstrijd.
 
Buitenspelgoal
 
7
9 september 2018 om 22:50
Rush van Wijnaldum niet gezien? Was een aardig aantal meters die hij al aan het maken was in anticipatie op die steekbal (eerste helft, vlak na de 1-0).
 
Chefvoetbal
 
3
9 september 2018 om 22:59
Helemaal mee eens. Ik vind dat Oranje in de eerste helft alsnog wat meer lef had moeten tonen. Te veel ontzag getoond voor een Frankrijk dat naar mijn mening echt geen wonderelftal is door een zwakke en laffe coach (deschamps).
 
Nairuj
 
0
9 september 2018 om 23:13
Ik zou inderdaad ook graag zien dat er met een echte spits wordt gespeeld die ruimte maakt voor bijvoorbeeld depay en promes erachter. Helaas zou dit dan de jong moeten worden en dat is geen topper (nog zacht uitgedrukt)! Verder lijken Frenkie, propper, de ligt en van dijk mij inderdaad zekerheidjes. Ik vind Tete niet onaardig persoonlijk, denk alleen dat een karsdorp (mits fit) aanvallend veel meer kan brengen. Blind hoeft van mij inderdaad ook niet meer. Hij is echt de zwakke schakel van NL. Gini is denk ik wel nuttig voor het elftal maar moet wel echt een dienende rol hebben! Daarnaast vond ik het niet traantrekkend slecht. Je speelt tegen Frankrijk die op elke positie een betere speler hebben. Dan is 2-1, daar waar je in de tweede helft nog redelijk meevoetbalt echt niet zo slecht met dit elftal.
 
Arsenallz
 
13
9 september 2018 om 22:36
Ik mag toch hopen dat de actie van Pavard gevolgen gaat hebben. Dat de Spaanse scheidsrechter het hier beoordeeld met geel is absurd te noemen, want de beste man heeft het zelf niet eens gezien. Met de noppen vooruit op iemands kuit natrappen is naar.
 
BJP79
 
9
9 september 2018 om 22:41
Hij was al de hele wedstrijd op de hand van de Fransen
 
Arsenallz
 
9
9 september 2018 om 22:43
Typische Spaanse scheidsrechter. Fluiten vaker in het voordeel van het grote land en zijn uitermate zwakzinnig en incapabel.
 
Matjeq
 
29
9 september 2018 om 22:37
Frenkie Motm. Wat een klasse
 
Voetbel
 
1
9 september 2018 om 23:09
Helemaal mee eens. Het is zo ontzettend mooi om hem aan de bal te zien. Deze man kan zo geweldig voetballen en laat dat nu ook wekelijks zien.
 
TrebleX
 
8
9 september 2018 om 22:37
Zelfs met Guarduola als bondscoach van het Nederlandse elftal, win je niet van dit Frankrijk.
 
Kay-leevan Alphen
 
12
9 september 2018 om 22:37
Slechtste man van het veld veruit depay
 
TrebleX
 
4
9 september 2018 om 22:39
En tegen Peru was hij nog een held. Bij Psv speelde hij ook wekelijks niet constant. Leverde goede wedstrijden af met slechte.
 
Arsenallz
 
25
9 september 2018 om 22:40
Nee, ook gewoon niet. Is echt gegroeid als spits en is fysiek beresterk en kan bijna elke speler van zich afhouden. Heeft niet zijn beste pot gespeeld maar komt zeker niet in aanmerken voor slechtste man van het veld. Blind, Tete, Jasper, Babel waren zonder twijfel slechter.
 
wazza
 
5
9 september 2018 om 22:48
@Arsenallz met Blind, Tete en Babel ben ik het met je eens, maar Cilissen? Cilissen speelde goed. Hopelijk zijn we nu een keer van de keepers discussie af. Promes nomineer ik wel ipv Cillisen Die gozer was echt onzichtbaar en hoogstpersoonlijk levert ie de 1-0 af voor de Fransen
 
Arsenallz
 
7
9 september 2018 om 22:52
Ik vond dat Jasper het goed deed toen Mbappé een op een kwam hoor. Maar die bal van Giroud is houdbaar. Zolang dat blijft gebeuren ben ik niet overtuigd.ben zelf tijden keeper geweest, maar die bal kwam bijna recht op hem af. Echter was de positionering van Jasper te slecht waardoor hij zich blijkbaar niet goed achter de bal kon krijgen. Al met al zijn dat gewoon fouten. Promes hoort uiteraard in dat lijstje te staan. Speelt alsof hij bij VVV op de bank zou zitten. Dat Sevilla daar voor heeft willen betalen hè.
 
y0y0y
 
8
9 september 2018 om 22:56
Punt is dat als Zoet deze tegengoal om de oren kreeg van Giroud hij wél daar de schuld van krijgt. Daarnaast vind ik dat je ten alle tijden de discussie wel open kan en moet houden zolang Jasper gewoon niet speelt en Zoet uitstekend keept voor Psv. De goal van Giroud was overigens van niemand echt een fout. Gewoon een vlijmscherpe voorzet van Mendy waar Giroud zich letterlijk met zijn momentum nog net om Virgil heen krult waardoor Cilessen verrast wordt en hij slecht uitziet omdat ie met zijn stappen net niet fijn uitkomt om tijdig te reageren.
 
Formus
 
0
9 september 2018 om 23:06
Maar moet je die voorzet van Mendy er niet gewoon uithalen? Dichter op de man/bal verdedigen?!
 
jlenders
 
1
10 september 2018 om 00:03
We kunnen de discussie wel openhouden ja. Maar Jasper zal altijd gaan Keepen. Dat is toch wel duidelijk lijkt me?
 
Discpriest
 
12
9 september 2018 om 22:41
Depay was juist een goed aanspeelpunt en kon de bal goed bij zich houden. De slechtste man op het veld op basis van alle helfden is Kenny Tete die in de eerste helft haast alles fout deed. Janmaat vind ik een veel beter alternatief, ondanks zijn verleden waar hij fouten maakte.
 
y0y0y
 
5
9 september 2018 om 22:52
Dus de man die de hele wedstrijd bij elke creatieve aanvallende impuls betrokken was en het lukte om een centraal duo van Varane en Umtiti bezig te houden veruit de slechtste, terwijl de rechtsback werkelijk één aanvallende beweging heeft gemaakt en op tien meter stond te dekken, en de linksback stopte met bewegen zodra hijzelf (!) een fout maakt? Vervolg even de tv aanzetten joh.
 
Heista
 
8
9 september 2018 om 22:37
Zwaar benadeeld door de scheids. Had misschien geen verschil gemaakt, maar had ons meer kans gegeven.
 
 
1
9 september 2018 om 22:37
Prima 2e helft als je het verschil in spelersmateriaal ziet. We zijn duidelijk geen wereldtop, dus dat we eraf gaan tegen op papier de beste ploeg ter wereld, prima. Met dit team moeten we ons gewoon plaatsen.
 
ArthurMasuaku
 
12
9 september 2018 om 22:37
Zonde maar ik vind het positief! Frenkie en Propper zijn echt toppers!
 
banaan69
 
3
9 september 2018 om 22:59
Met De Jong en Propper hebben we eindelijk weer wat dynamiek en voetballend vermogen in de ploeg. Zij zijn beiden twee intelligentie spelers die het koppelen aan een goede passing en inzicht.
 
Formus
 
0
9 september 2018 om 23:07
Vind dat Propper iets valer mag open draaien. Had een aantal keer niemand in de rug en kaatste toch de bal weer naar achteren.
 
banaan69
 
0
10 september 2018 om 11:43
Dat komt wel goed denk ik. Bij PSV blonk Pröpper altijd uit in de topwedstrijden. Bleef voetballend altijd rustig en zocht altijd de oplossing naar voren. Ik vond hem voetballend bijvoorbeeld vele malen beter dan Van Ginkel.
 
r0naldinho10
 
10
9 september 2018 om 22:37
Nederland heeft een fris team op komst. Frenkie de beste man. Frankrijk is een laf team
 
Les Gones
 
10
9 september 2018 om 22:45
De coach is laf, dat is het grootste probleem. Ongeacht de tegenstander blijft Deschamps maar op de counter spelen terwijl je bijna de gehele wereld eenvoudig over de knie krijgt als je aanvallend gaat spelen want Frankrijk heeft werkelijk waar alles.
 
jlenders
 
1
10 september 2018 om 00:06
Klopt maar de degelijkheid die Dechamps brengt zorgt voor stabiele resulaten. Tegenwoordig is het moeilijk om goed aanvallend spel met stabiele resultaten neer te zetten.
 
DIRTY01
 
28
9 september 2018 om 22:37
Wat kan ik toch genieten van Davy Propper, wat een rasvoetballer is dat zeg; alles is verfijnd en met gevoel. Die jongen moet naar een betere club.
 
Chefvoetbal
 
2
9 september 2018 om 23:01
Mooie speler inderdaad. Soms nog wel wat te lief in zijn duels. Moet ook beter worden in de omschakeling.
 
Lierse1997
 
7
9 september 2018 om 22:37
Typische wedstrijd van de Fransen, de tegenstander heeft altijd het gevoel dat er meer in zat... wat een verspilling van mooie voetballers is deze speelwijze toch
 
Raubaht
 
10
9 september 2018 om 22:37
Dat je Vormer laat invallen in zo`n wedstrijd maakt je voor mij meteen belachelijk en ongeloofwaardig. En daar ik onder Koeman geen stijgende lijn zie bij het Nederlands Elftal ben ik al weer klaar met deze trainer. Misschien Bosz proberen...
 
balverlies
 
7
9 september 2018 om 22:39
Helemaal met je eens, om te huilen
 
Arsenallz
 
5
9 september 2018 om 22:42
Het was een ideale wedstrijd geweest voor Bergwijn. Die heeft namelijk het in zich om te counteren, maar kan ook prima zijn weg vinden in de kleine ruimte. Dat Vormer überhaupt mee is, is al schandalig.
 
Nairuj
 
0
9 september 2018 om 23:16
De beste man gaat weinig bijdragen aan het Nederlands elftal. Dan heb ik liever dat hij bergwijn of een andere talent meeneemt!
 
Medalofhonor
 
19
9 september 2018 om 22:38
Ja Frankrijk is de wereldkampioen en ja Nederland zit in een fase met minder voetballers dan dat ze gewend zijn, maar om ze nou te gaan uitlachen? Kom op man, ja Blind is geen Marcelo, ja Promes is geen Neymar maar dit is het Nederlandse elftal en je moet het accepteren of niet meer kijken! Scheld of lach niet je eigen landgenoten uit man! Ik zal nooit maar nooit Armenië uitlachen of uitschelden omdat het niet lukt, wij winnen moeizaam van Lichtenstein, verliezen vandaag van Macedonië maar het is niet anders, accepteren en doorleven. Het is tenslotte je eigen land man.
 
ThugVz
 
7
9 september 2018 om 22:50
Ik was het al met je eens in het live meepraten topic, maar bevestig het nog maar eens. Misschien is dat het verschil tussen veel van me mede Nederlanders en bijvoorbeeld Armenen. Echt enorm pessimistisch. kunnen we met z'n allen zijn zeg, verschrikkelijk om te zien.
 
deuslovult
 
4
9 september 2018 om 22:55
Tsja, drie keer verliezende finalist op een wk, in Brazilië 3e, ooit een ek gewonnen. Dan verwacht men op basis van uit 't verleden behaalde resultaten toch een team waar op z'n minst een boel potentie in zit. Dat is, met alle respect voor Armenië, toch anders kan ik me voorstellen. Of 't nu realistisch is of niet, van het Nederlands elftal wordt altijd verwacht dat het op z'n minst redelijk mee kan komen met elke tegenstander.
 
Timba69
 
5
9 september 2018 om 23:04
Het is gewoon een Ajax/Feyenoord/PSV het is niet onze (ex) speler dus dan is hij slecht discussie geworden. Gaat nergens meer over. Mensen die de Vrij als opkomende linkerverdediger willen zien. Waarom? Omdat hij van hun clubje was.. zelfde met de van Beek ipv Wijnaldum. Realistisch is het niet.
 
Medalofhonor
 
1
9 september 2018 om 23:07
@deus Ik snap dat Nederlanders wat anders gewend zijn maar Nederland zit nou in een periode waar ze simpelweg een mindere generatie hebben, dit ziet iedereen en dat weet je voor de wedstrijd ook al maar nog steeds kijkt men en verwachten ze van spelers als Blind een solo ala Marcelo, die jongen kan het niet en staat in de basis puur omdat er niks beter is, kan hij er wat aan doen?
 
r0naldinho10
 
0
10 september 2018 om 10:23
Het is helaas elke keer weer balen met de resultaten van Armenië, maar dit is gewoon het maximale voor hen. Gezien de groep in de Nations en de 1e wedstrijd heb ik toch is hoop gekregen dat ze nu eens wat klaar zouden spelen, maar vanouds en de hoop was weer is vals haha
 
Giademeo
 
3
9 september 2018 om 22:38
Ik ben niet ontevreden. Los van wat slippertjes van Blind en Tete zag ik een gemotiveerd Nederlands Elftal met een goed spelend centraal duo, een excellerende Frenkie de Jong en een sterke Memphis. Babel is niet echt mijn nummer één, maar pakt toch een goede spitsengoal mee en laten we eerlijk zijn.... Met een Deze Jong, een Janssen of een Dost gaat het niet veel beter. Met opgeheven hoofd verlaten we het Stade de France!
 
PauloDybala
 
3
9 september 2018 om 22:55
Ik zou oprecht Weghorst niet afschrijven. Als die het een beetje fatsoenlijk doet bij Wolfsburg staat hij bij mij al hoger in het rijtje dan Janssen en de Jong. Gewoon een spits die constant beweegt en probeert z'n tegenstanders te naaien. Lekker man, kunnen we best gebruiken, desnoods als breekijzer.
 
Janta
 
1
9 september 2018 om 22:38
Met 2-1 verliezen van de wereldkampioen is niet eens zo'n slechte uitslag en helemaal als je bedenkt waar ze vandaan zijn gekomen.
 
Seykhgoogle
 
10
9 september 2018 om 22:38
Absoluut geen slechte wedstrijd van Oranje in de tweede helft. Weliswaar nadat de Fransen in slaap zijn gesust, maar het verschil met een kleine 6 maanden geleden was wel (vooral na het doelpunt) enorm. Overigens ben ik heel erg blij voor Babel, die sinds zijn tijd bij Deportivo het gewoon goed doet. Hij heeft zelfs een geruime tijd bij een hele aardige ploeg een onbesproken basisplek.
 
Formus
 
1
9 september 2018 om 22:39
Wat een kwaliteit heeft Frankrijk toch, maar wat leggen ze dat toch maar weinig echt op de mat. Dit NL hadden ze volledig kapot moeten spelen als je kijkt naar bij welke clubs ze spelen. Vond NL na 55 minuten best goed meedoen en met een beetje geluk krijg je nog een penalty mee (btw geen garantie op een goal)
 
Sander79
 
6
9 september 2018 om 22:39
Grootste fout van de wedstrijd de scheids. Dat was gewoon dik rood de charge op Babel.
 
MaestroLexx
 
7
9 september 2018 om 22:39
Ik zie toch liever De vrij dan De ligt op dit moment. Ik begrijp die keuze van Koeman niet echt
 
Buitenspelgoal
 
28
9 september 2018 om 22:40
Wat deed De Ligt fout dan? Ik vond hem erg sterk vandaag.
 
BoscoJean
 
3
9 september 2018 om 22:42
Ik zie liever de ligt naast de vrij dan van dijk
 
Sander79
 
2
9 september 2018 om 22:57
Zie ze liever alle drie in het centrum met twee aanvallende backs. Kan de Jong ook meer naar voren. Want verdedigen is niet zijn sterkste kant.
 
y0y0y
 
5
9 september 2018 om 23:02
Virgil organiseert de gehele verdediging. Zijn invloed reikt veel verder dan puur het individueel kunnen verdedigen. Daarnaast is Virgil een van de beste verdedigers ter wereld, en dat kun je alleen zien door te kijken naar de verdediging van Liverpool pre-Virgil en post-Virgil.
 
Janta
 
11
9 september 2018 om 22:42
Die jongen heeft een foutloze wedstrijd gespeeld dus wat lul je nou.
 
MaestroLexx
 
1
9 september 2018 om 23:02
haha tikkie breed is niet voldoende vriend.
 
Buitenspelgoal
 
4
9 september 2018 om 23:12
Tikkie breed? Wedstrijd niet gekeken? Hij speelde regelmatig de bal vooruit en kwam ook nog ver op als Oranje de kans had aan een aanval te bouwen.
 
marocberkane
 
4
9 september 2018 om 23:25
Ik heb dat tikkie breed en terug ook opgemerkt en heb toch echt de wedstrijd bekeken. Misschien dat jouw beeld dan wat vertroebeld was. Verdedigend deed hij prima, maar in de opbouw zeer matig.
 
Kyle66
 
2
9 september 2018 om 23:54
Of misschien is jouw beeld vertroebeld?
 
Janta
 
0
10 september 2018 om 11:27
Als het middenveld zich niet aanbied ja dan ben je gedwongen om tikkies breed te gaan spelen. Het was vooral in de 1e helft dra-ma-tich hoe het middenveld (pröper/wijnaldum) zich compleet lieten overlopen door de Fransen. Het was ook dr-ma-tisch hoe onzichtbaar de voorhoede was in de 1e helft.
 
marocberkane
 
6
9 september 2018 om 22:44
Ben ik helemaal met je eens. Vraag me af hoe de Vrij zich moet voelen. Dan ben je al 4 seizoenen een van de beste verdedigers van de Serie A en verkozen tot beste verdediger van een WK en dan krijgt een eredivisiespeler de voorkeur.
 
Arsenallz
 
17
9 september 2018 om 22:48
Het is nou ook weer niet zo dat De Vrij bij Oranje een machtige indruk heeft gemaakt. De Ligt is voetballend sterker en heeft deze wedstrijd niks verkeerd gedaan.
 
Djabber
 
2
9 september 2018 om 22:52
Had bijna een assist op z'n naam zelfs.
 
Buitenspelgoal
 
7
9 september 2018 om 23:00
Dat is gewoon het lastige als je drie top CVs hebt, maar met een 2 CV-formatie speelt. De Ligt heeft zijn kans gegrepen en doet het uitstekend. Verder ben ik het met Arsenallz eens dat De Ligt voetballend beter is en in de opbouw dus ook meer toevoegt. Dat De Vrij momenteel bij een grotere club speelt hoeft niet altijd wat te zeggen. We moeten wat mij betreft ook van die ''grote club'' mentaliteit af, dat heet krampachtig de spelers die bij de grootste clubs spelen opstellen onder het mom van ''die zullen dan ook wel het beste zijn'', daarmee voorbij gaande aan of die spelers wel in je formatie passen en bij de medespelers etc. Propper, bijvoorbeeld, speelt 'slechts'' bij Brighton, maar heeft elke keer laten zien veel beter in dit Oranje te passen dan Strootman. Wijnaldum voetbalt ook veel beter met Propper ernaast dan met Strootman. Terugkomend op het punt: De Vrij heeft in mijn ogen ook nog niet aangetoond echt een significante verbetering te zijn tov. De Ligt. De Vrij is heel goed, maar dat is De Ligt ook. Tja, iemand moet dan op de bank zitten.
 
marocberkane
 
5
9 september 2018 om 23:27
Ik vind de club waar je speelt dan ook zeker geen graadmeter, maar wel de competitie waarin je actief bent. Het is wel even een verschil om tegen internationale topclubs wekelijks te spelen of je wedstrijden tegen PEC en Emmen af te werken.
 
Kralingen!
 
4
9 september 2018 om 23:45
Haha ok man, met die redenatie kan Koeman Strootman er weer inzetten ipv De Jong.
 
lausho
 
2
10 september 2018 om 01:48
Oplossing, de Ligt op VM! De vrij en van Dijk centraal, ijzersterk blok heb je dan en duelkracht op het middenveld erbij
 
Discpriest
 
4
9 september 2018 om 22:39
Zwakke eerste helft, goede tweede. Er valt genoeg positiefs uit het resultaat en een aantal spelers te halen. Daartegenover vielen enkele spelers weer door de mand. Tete heeft niks te zoeken in dit oranje, die niet eens basisspeler is voor zijn club. Ik zie veel liever Janmaat die het ook gewoon heel goed doet voor Watford. Blind is defensief gewoon een zwakke schakel, daar ontkom je niet aan. Zijn kracht ligt in zijn voetballend vermogen, maar als je met vier verdedigers speelt is dat tegen goede tegenstanders een handicap om te hebben. Verder zie ik spelers die hard willen werken en nog belangrijker: hun taken goed uitvoeren zodat oranje met discipline kan (uit)verdedigen.
 
Buitenspelgoal
 
8
9 september 2018 om 22:39
De duivel schijt altijd op dezelfde hoop. Giroud die geen bal tussen de palen kreeg op het WK scoort natuurlijk nu wel weer deze goal. Zwaar klote, maar het is niet anders. Eigenlijk al het positieve moet uit de tweede helft gehaald worden. Dit middenveld staat wat mij betreft, alledrie vond ik ze goed spelen. Ook Wijnaldum speelt zoveel beter met een echte centrale middenvelder (propper) en een voetballende middenvelder (frenkie) naast hem. Hij was zowaar nog een paar keer gevaarlijk ook. Frenkie heeft zich overigens prima staande gehouden in deze test. Centrale verdedigers deden het prima, backs waren dramatisch. Tete krijgt een compliment voor die voorzet, maar dat verandert niets aan hoe zwaar bedroevend hij speelde en hoeveel fouten hij heeft gemaakt. Cillessen bewijst dat hij terecht de eerste keeper is. Als laatste: smerige Fransen. Schwalbes, natrappen en nog met 11 man op het veld mogen blijven staan. Ach ja.
 
Sammerens
 
2
10 september 2018 om 09:36
'cillessen bewijst dat hij terecht de eerste keeper is.' Hij wordt bij de 2-1 gewoon dwars door het midden geklopt. Die bal komt bijna recht op hem af en hij zit daar gewoon mis. Te traag en te zwak gereageerd. Je mag van een goede keeper verwachten dat zo'n bal gekeerd wordt en dat is Cillessen niet gelukt. Apart dat er hier weinig over gezegd wordt. Het was gewoon matig gekeept. Als ik een rondje maak langs wat internationale media dan komt hij er daar met een zesje van af. Niets bijzonders gedaan en matig opgetreden bij een tegengoal. Zou ik niet echt bewijs noemen dat hij terecht eerste keeper is.
 
masterapie
 
6
9 september 2018 om 22:40
We spelen als broos NL elftal tegen misschien wel het beste team ter wereld. Ze spelen misschien niet mooi maar als ze even het gaspedaal indrukken dan zie je hoeveel kwaliteit Frankrijk heeft. Ik heb vanavond wel het geraamte gezien voor het NL elftal voor de komende tijd. Babel/Tete/Blind vond ik matig dus die kunnen wat mij betreft nog vervangen worden, Promes twijfelgeval. Wijnaldum speelt veel beter als hij in dienst van het team mag spelen, laat pröpper en De Jong de lakens maar uitdelen. Goal was keurig, tegendoelpunten hadden beide voorkomen kunnen worden. Beter van overtuigd dat als NL dit niveau standaard kan halen dat EK kwalificatie gewoon moet lukken. Al met al kan ik lekker mijn bedje in ondanks het verlies.
 
Buitenspelgoal
 
4
9 september 2018 om 22:42
Babel is ook al op leeftijd. Die gaat hooguit nog deze kwalificatiereeks + eventuele eindronde mee. Met Bergwijn hebben we daar hopelijk een vervanger voor.
 
ferdy85
 
2
9 september 2018 om 22:40
2e helft hebben ze zeker goed gespeeld. Gelijkspel was zeker op zn plaats. Pavard had rood moeten krijgen en nederland had toch wel een penalty verdiend. Ergste blijft gewoon dat knullige verdedigen. In dit geval van van dijk. Wat een l*l dat je giroud er zo voor laat komen.
 
Sander79
 
5
9 september 2018 om 22:40
Propper beste van Nederlandse kant.
 
Lucaij
 
8
9 september 2018 om 22:40
Nederland speelde niet slecht. Is dit de langzame wederopstanding? O.a. Frenkie en De Ligt geven hoop voor de toekomst. Frenkie is wel echt een unieke speler qua speelstijl. Waarom speelt die altijd zo ver naar achteren? Is die zo goed verdedigend of slecht aanvallend? Of is het omdat die dan meer ruimte heeft voor zijn dribbels. Jammer dat Koeman laf wisselde. Na de 2-1 achterstand haalt hij 2 aanvallers eruit en zet er 1 in. Dood of de gladiolen!
 
DylanVan Herpen
 
11
9 september 2018 om 22:41
Ik ben voor het eerst in tijden weer een beetje optimistisch. De eerste helft was voetballend gewoon slecht. Cillessen is eem stabiele keeper. Het centrale duo staat sterk, ik vond propper en frenkie beide heel veel goed doen en Wijnaldum kwam daar in de tweede helf ook bij. Depay bezit zoveel kracht en maakt alle franse spelers lastig. De zwakke plekken zijn de zijkanten. De buitenspelers hebben amper dreiging ik zou spelers als bergwijn en Kluivert graag langzaam inpassen. Tete extreem slordig, ik zeg janmaat een kans geven om te bewijzen dat hij beter is. Blind is tactisch sterk maar mist echt snelheid waardoor hij verdedigend zwak staat daarbij was hij aanvallend ook slecht vandaag. Zie daar toch liever een echte back die zich mag bewijzen
 
Henker10
 
13
9 september 2018 om 22:41
Frenkie speelt z'n tweede interland en is meteen de beste van het veld. Wijnaldum zonder Strootman is echt een wereld van verschil. Blind en Tete staan wel erg vaak verkeerd. Promes speelde gigantisch ongelukkig. Wat je vooral mist is de brutaliteit de enige die het wel snapte was Frenkie, die tot de 93e minuut de Fransen onder druk wilde zetten. Die mentaliteit zouden ze allemaal moeten hebben. Volgens mij had Oranje wel twee penalty's kunnen krijgen en wordt Pavard ongelofelijk gespaard met geel en tegen tien man had ik het nog wel willen zien.
 
PietFriet01
 
11
9 september 2018 om 22:41
Het was redelijk schrikbarend om te zien dat Blind voor Mbappé niet meer dan een pylon was.
 
DylanVan Herpen
 
6
9 september 2018 om 22:41
Ik ben voor het eerst in tijden weer een beetje optimistisch. De eerste helft was voetballend gewoon slecht. Cillessen is eem stabiele keeper. Het centrale duo staat sterk, ik vond propper en frenkie beide heel veel goed doen en Wijnaldum kwam daar in de tweede helf ook bij. Depay bezit zoveel kracht en maakt alle franse spelers lastig. De zwakke plekken zijn de zijkanten. De buitenspelers hebben amper dreiging ik zou spelers als bergwijn en Kluivert graag langzaam inpassen. Tete extreem slordig, ik zeg janmaat een kans geven om te bewijzen dat hij beter is. Blind is tactisch sterk maar mist echt snelheid waardoor hij verdedigend zwak staat daarbij was hij aanvallend ook slecht vandaag. Zie daar toch liever een echte back die zich mag bewijzen
 
lausho
 
5
10 september 2018 om 01:52
Dit was nog niet de helft van de normale Frenkie, ze gebruikte hem nog niet goed genoeg, begrepen hem nog niet. Kan zo genieten van hem, ook zonder bal steeds in beweging en zoekende naar ruimtes. Lijkt gewoon met biljartachtige precisie een dans met de bal te maken, heel apart.
 
Denn01
 
4
9 september 2018 om 22:42
Ik zou graag Bergwijn in de plaats van Promes willen zien. En al helemaal in de plaats van Vurmer. Als we dan toch met de toekomstige talenten als De Ligt en Frenkie spelen die het vandaag in mijn ogen prima deden. Pak dan dat talent ook mee.
 
JoeyyPSV
 
4
9 september 2018 om 22:42
Frankrijk over 90 minuten verdiend gewonnen. Vind niet dat je daar om heen kan. Frankrijk had na 30 minuten de wedstrijd al uitgespeeld kunnen hebben. Nederland kwam goed teruh en dan kan je zeggen als je door een NL bril kijkt dat je een punt verdiend. Ik vind van niet.
 
Japie_Krekel
 
2
9 september 2018 om 22:43
hopelijk is het nu eindelijk exit Blind, Strootman, Babel en Vormer want wat een drama is dat zeg. die hebben allemaal echt niks te zoeken in Oranje schrijnend ook om te zien dat er nog steeds geen enkele speler in de Oranje selectie loopt die de oplossing naar voren ziet en een goede steekpass in huis heeft. dat heeft ons al 2 eindrondes gekost en na 4 jaar is dat nu nog steeds het grote probleem. ik voorspel weer een hele moeizame kwalificatie
 
Arsenallz
 
5
9 september 2018 om 22:45
Exit Blind gaat het nooit worden. Die krijgt altijd het vertrouwen en wordt op domme posities neergezet. Was als CV te slecht en is als LB ook niet geschikt. Goede speler voor Ajax en de Eredivisie maar komt international te kort vanwege zijn snelheid. Babel is verdienstelijk voor dit team en heeft toch een paar keer goede goals gemaakt. Vormer wil ik nooit weer zien.
 
ajax01-95
 
3
9 september 2018 om 22:54
En voor wie ga je Babel Blind en Strootmam vervangen? Alsof we een vijver vol met topspelers hebben. Nederland speelde een goede wedstrijd tegen de wereldkampioen. Zeiken om het zeiken.
 
Soccerfan_1
 
1
9 september 2018 om 22:59
Strootman is vandaag al prima vervangen. Strootman in oranje is altijd drama geweest. Die missen we totaal niet. Kan Wijnaldum ook eindelijk eens zn Liverpool spel terugkrijgen
 
Japie_Krekel
 
2
9 september 2018 om 23:06
zet ze maar op de bank neer dan maar niet meer in de basis. ik vond Vilhena bv tegen Portugal echt veel beter als Blind als linksback. Kluivert of Bergwijn erin voor Babel jij vond het goed, ik heb voetballend echt helemaal naar niks zitten kijken imo aan Oranje kant. geen vloeiende aanvallen, amper individuele acties, geen goede steekpasses, niks. betere spelers hebben we niet dus misschien ben ik inderdaad aan het zeiken maar ik vond het weer alles behalve indrukwekkend vandaag
 
ThugVz
 
1
9 september 2018 om 23:01
Ik weet dat het een enorme hype is, misschien soms wel iets teveel. Maar Frenkie de Jong steekt toch altijd de bal naar voren en zoekt Altijd de oplossing naar voren. Hoe kan je nou zeggen dat wie die missen? Overigens kan Pröpper dit ook uitstekend.
 
Japie_Krekel
 
1
9 september 2018 om 23:18
@thugvz ik heb het meer over de eindpass en steekpasses waarmee je een speler vrij zet voor de goal of weg steekt in de diepte. ik zeg niet dat ze dat niet kunnen en het zijn met afstand onze beste middenvelders maar vandaag heb ik dat nog te weinig gezien. tegen Peru had Frenkie idd wel die goede steekpass op Depay dus dat is hoopvol beiden zijn wel echt een verademing t.o.v. eenheidsworsten als Blind en Strootman die helemaal niks aan Oranje toevoegen, dus ik hoop dat Propper en De Jong gewoon elke wedstrijd gaan spelen
 
pizzaadealerr
 
2
9 september 2018 om 22:43
Oranje speelde redelijk goed na de 1e 20//30 minuten. Van mij mogen promes, blind en tete er de volgende wedstrijd uit. Of je kan tete linksback zetten. Frankie de jong is de speler die dit oranje nodig heeft en ik hoop dat Luuk de jong de volgende wedstrijd wat eerder erin kan komen die kopt zomaar elke bal door. Ben tevreden over vandaag ! En ohja oh mijn God: Ruud vormer, nooit meer selecteren, ikzelf zou het nog beter doen !
 
jusvos0306
 
4
9 september 2018 om 22:43
Ik had gehoopt dat koeman blind niet meer zal opstellen. Dat zijn vader hem opstelt en aanvoerder maakt is gewoon zwak. Maar koeman heeft gezien dat strootman zwak is maar dan moet hij toch ook zien dat blind erg matig is. Bij de 1e goal gewoon ff 2x in de fout gegaan. Deze man kan het gewoon niet. En tja luuk de jong....als we hem moeten inbrengen js het wel slecht gesteld met onze spitsen.
 
Musi26
 
5
9 september 2018 om 22:59
Blind 2x in de fout bij de eerste goal?? Totaal niet. Griezman had hem trouwens als kunnen intikken, want v dijk was hem volledig kwijt. Net zoals hij zijn man met de 2e goal volledig kwijt was. Ook bij de vorige wedstrijden scoorde de tegenstander steeds door een fout van v dijk. Maar uiteraard is het allemaal de schuld van blind. En nee hij speelde geen goede 1e helft, maar de 2e helft speelde hij gewoon een goede pot.
 
Drenniz
 
1
9 september 2018 om 22:43
Prima wedstrijd, eerste helft matig maar het is wel Frankrijk. We waren goed en nu doorbouwen hierop. Alleen geen blind meer aub.
 
tubes
 
10
9 september 2018 om 22:43
De Jong zou helemaal ondersteboven gespeeld worden volgens de kenners. Nou, vond het wel meevallen. Hield zich prima staande en dat kan ik helaas niet van iedereen zeggen. Tete is er alleen maar slechter op geworden sinds hij bij Ajax weg is.
 
Buitenspelgoal
 
1
9 september 2018 om 22:47
Die is ook al meer dan een half jaar aan het banken.
 
SocioFan1
 
2
9 september 2018 om 22:44
Verder borduren op de 2e helft. Vond Oranje echt prima spelen. Frankrijk liet het wellicht ook toe, maar het was aangenaam. Enige vreemde was Vormer, wat moet hij daar zeg. Gooi dan beter Kluivertje erin. Insteek was voor de rest goed. Meer teamplay erin krijgen, compacter en vechten voor elke meter dan moet het wel goed komen. Vond Frenkie ook prima spelen en Wijnaldum. De omschakeling moet sneller gebeuren zodat je kan toeslaan maar met Vormer kom je er gewoon niet. Het was ondanks het verlies oke, verder gaan hiermee. Meer een selectie vasthouden en vertrouwen geven aan de groep. Niet veel wisselingen aanbrengen.
 
boskangaroe
 
0
9 september 2018 om 22:44
Ik zag in deze wedstrijd vlagen van een goede ploeg. Nu fijnslijpen, foutjes er uit halen en hopen dat er nog 1/2 talentjes doorbreken. Ik zie het rooskleurig in.
 
Timba69
 
6
9 september 2018 om 22:45
1 conclusie kunnen we wel trekken. Zonder Strootman gaat het beter. Jammer dat ze dat 2 jaar te laat pas zien.
 
Sander79
 
3
9 september 2018 om 22:48
Nu Blind nog eruit.
 
Japie_Krekel
 
4
9 september 2018 om 22:55
Blind vind ik idd nog erger als Strootman. wat een drama is dat zeg
 
stengun
 
3
9 september 2018 om 23:00
Blind heeft de laatste 4 jaar bijna elke positie in het NL elftal wel eens bespeeld en niet 1x is hij er als Beste optie uitgekomen (Ja op het WK destijds was hij goed met z'n Passes, maar dat is nu dik 4 jaar geleden)
 
Japie_Krekel
 
1
9 september 2018 om 23:05
@stengun mee eens. Blind is voor mij de definitie van een overschatte voetballer
 
stengun
 
4
9 september 2018 om 22:45
wat ik nou niet snap he, en misschien kijk ik wel teveel door een Feyenoord-Bril hoor. maar Waarom Vormer laten invallen en niet Vilhena ? ze ontlopen elkaar niet veel dat snap ik maar Vilhena is 23, Vormer 30. (vilhena kan nog Groeien, Dit is de Top van Vormer) En Vilhena heeft aangetoond verdedigend af en toe een hele vervelende tegenstander te kunnen zijn. maar daarnaast ook aanvallend nog wel eens een goal te kunnen maken
 
Arsenallz
 
3
9 september 2018 om 22:49
Het is beide te triest voor woorden om ze in te laten vallen. Je staat echter en haalt Promes eruit voor Vormer. Had dan Kluivert ingebracht.
 
Soccerfan_1
 
1
9 september 2018 om 22:56
Echt triest he. Je kon de snelheid van kluivert prima gebruiken en dan toch gewoon een vormer brengen. Die heeft het niveau totaal niet. Kluivert ook nog niet maar die kan met zn snelheid nog voor gevaar zorgen. Koeman echt de weg kwijt
 
Soccerfan_1
 
1
9 september 2018 om 22:56
Echt triest he. Je kon de snelheid van kluivert prima gebruiken en dan toch gewoon een vormer brengen. Die heeft het niveau totaal niet. Kluivert ook nog niet maar die kan met zn snelheid nog voor gevaar zorgen. Koeman echt de weg kwijt
 
Timba69
 
2
9 september 2018 om 22:50
Vilhena zat op de tribune...
 
stengun
 
1
9 september 2018 om 22:54
dat weet ik, maar dat versterkt mijn punt alleen maar Waarom zou je Vormer de voorkeur geven boven Vilhena. Uberhaupt.. Vormer doet het geweldig bij Brugge. complimenten daarvoor. maar dit is niet Club Brugge, en Niet de Jupiler Pro League. dit is het Nederlands elftal waar je altijd moet kijken naar de beste spelers, en de toekomst. zeker nu we een kwalificatie-cyclus ingaan over 2 jaar gaat Vormer echt de kar niet trekken hoor op het EK.
 
Timba69
 
7
9 september 2018 om 23:07
Nee en Vilhena ook niet.
 
Ruudos
 
2
9 september 2018 om 23:56
Vilhena en Vormer zijn geen concurrenten van elkaar in Oranje. Club Brugge is trouwens van een hoger niveau dan Feyenoord waar Vilhena speelt. Dat is spijtig om te constateren maar het is wel zo.
 
Sander79
 
3
9 september 2018 om 22:47
Volgende keer met drie centrale verdedigers spelen en 2 aanvellande backs aub.
 
PerPSV
 
1
9 september 2018 om 22:48
Middenveld zag er goed uit vandaag, denk dat er in principe met deze drie aan de toekomst gebouwd moet worden. Centraal achterin zal het met name vorm de dag zijn of de Ligt, van Dijk of de Vrij zullen spelen. Zo lang Cilissen niet speelt zal de discussie blijven, maar ook daar lijkt me in principe duidelijk dat hij op goal blijft staan. Voorin nog zoeken hoe en wat, maar qua type spelers staan we goed. Met Memphis en Bergwijn op links, Promes en Kluivert op rechts en een beweegelijke spits centraal (Babel, Memphis evt Loca als die wekelijks zou spelen in de Prem) heb je een aanval die constant van positie kan wisselen en die ook allemaal wat met de bal aan de voet kunnen. Hoewel het er vandaag niet allemaal uitkwam, zie ik ook daar de potentie om op door te bouwen. Alleen de back posities vind ik lastig. Op rechts komen we met Tete en Janmaat simpelweg te kort en op links gaat het zelfs zo ver dat we een speler die simpelweg geen linksachter is daar neerzetten. Wat vandaag met name duidelijk was, was dat we niet constant moeten inzakken. Natuurlijk moet je realistisch spelen, maar bij realistisch spelen hoort ook het niet overschatten van de tegenstander. We zijn er nog lang niet, maar de stijgende lijn is er. Nu de ballen tonen en doorvoetballen
 
Chefvoetbal
 
0
9 september 2018 om 23:06
Ik denk dat je met van aanholt een prima speler hebt voor op de linksback positie. Heeft een enorm loopvermogen en is ook aanvallend sterk.
 
PerPSV
 
0
10 september 2018 om 23:46
Had ik idd niet aan gedacht. Zie hem te weinig spelen om echt te kunnen beoordelen, maar puur op de verhalen lijkt het me idd een prima keuze
 
vireshh
 
5
9 september 2018 om 22:48
Strootman is wel gezien nu, Frenkie wat een baas. Iedereen was top op Blind en Tere na
 
RensVermeulen
 
1
9 september 2018 om 22:48
Gelukkig geen afstraffing gehad en met het voetbal in de tweede helft kan je thuis nog wat klaar spelen, ben alleen wel benieuwd of de bal van giroud gehouden had kunnen worden als er een keeper met wat meer ritme had gestaan.
 
Sven87
 
8
9 september 2018 om 22:49
Promes is voor mij het toonbeeld van dit huidige oranje. Die komt echt veel te kort. Zijn cijfers spreken voor zich. Ik zie daar liever een Bergwijn of Kluivert.
 
Soccerfan_1
 
1
9 september 2018 om 22:55
Begrijp ook totaal niet waarom hij een basisspeler is. Die laat echt nooit wat zien in oranje
 
Greenboy
 
2
9 september 2018 om 22:49
Eerste helft was niets op een kans na .... Tweede helft was voor oranje en hebben de Fransen geluk gehad .... Maar ik heb toch vertrouwen in oranje . En die Fransoos had rood moeten hebben natuurlijk ...
 
Snieske
 
1
9 september 2018 om 22:50
Ondanks het verlies toch na lange tijd 4 blijvende positieve punten gezien! De Ligt met deze leeftijd al zo solide...Frenkie alsof hij er al jaren staat...Depay die Kante en Pogba bezig houd...en Blin haha grapje! Natuurlijk nog van Dijk die ieder land er bij wil en kan hebben! Eindelijk is er naar mijn mening weer licht aan het einde van de tunnel!
 
Buitenspelgoal
 
3
9 september 2018 om 22:55
Precies, en dan moet je Propper eigenlijk ook nog noemen. Echt een prima middenvelder die in clubverband nog wel een stapje hoger aan kan. Dat we waarschijnlijk uit deze poule gaan degraderen is dan maar zo, geen schande ook. Dit zijn mooie potjes om als groep scherp te raken, zodat we voor de verandering eens een keer de kwalificatie niet ver(je weet welk woord hier hoort te staan)en.
 
bale99
 
3
9 september 2018 om 22:52
Heb een goede tweede helft gezien met iets meer lef aan de kant van Nederland. De eerste helft sloeg helemaal nergens op. De Fransen leken wel op pleintje te spelen tegen een paar jongens van de buurt. Frenkie liet weer zien dat je helemaal niet onder de indruk moet zijn van de tegenstander en gewoon je eigen spelletje moet blijven spelen. De ligt speelde vandaag ook een lekker pot. Verder had Van dijk ook een hele mooie blok op het schot van Mbappe. Toch zie ik De Vrij graag een keer starten. Die man is al jaren een betrouwbare verdediger bij Lazio en speelt nu bij Inter. Ben ook benieuwd naar Van Aanholt. Wil hel wel een keer ik actie zien. Die heeft heel veel snelheid en dat is nou net waar Mbappe vandaag Blind een paar keer op aftroefde. De aanval viel wel tegen vond ik. Memphis was slordig. Promes kwam amper in het spel voor op die ene fout na. Babel scoorde wel, maar ook hij speelde niet goed. Over het middenveld ben ik wel meer te spreken. Vond Frenkie en Pröpper prima spelen en Wijnaldum was ook een hele andere Wijnaldum. Dan maar Strootman banken voortaan. Volgende keer Bergwijn gewoon een keer oproepen en de kans geven. Het is nou niet dat die Promes en Babel aan het schitteren zijn, dus het kan geen kwaad om iemand anders de kans te geven.
 
Soccerfan_1
 
2
9 september 2018 om 22:54
Mijn hemel zeg weer zo typisch dat zo’n bal van Giroud er net nu tegen Nederland wel invliegt. Blind was echt dramatisch! Dat kan echt niet hoor, hem tegen een mbappe opstellen. En Memphis...ja hele leuke voetballer maar hoe haalt ie het in zn hoofd om maar te blijven dribbelen en pielen met de bal in de blessuretijd!! Trek dan een Frans shirt aan als je ze zo nodig wil helpen door het spel te vertragen. Ga lekker ergens anders je trucjes opvoeren. Frenkie was een verademing. Alsof ie al jaren in oranje speelt. Wijnaldum prima 2e helft. Snap de wissels van Koeman ook totaal niet. Breng dan een kluivert voor wat snelheid voorin. Een Janmaat en een vormer brengen begrijp ik dan echt totaal niet.
 
Janta
 
6
9 september 2018 om 23:06
Jou commentaar is er ook 1 die dramatisch is. Niet 1 doelpunt is vanaf zijn kant tot stand gekomen en toch stond hij tegenover 1 van de beste aanvallers ter wereld. Weet je wat mij zorgen baart, het middenveld die soms volledig zoek gespeeld werden.
 
Formus
 
4
9 september 2018 om 22:54
Die reactie van Frenkie: het is zeker een goed team, maar ik denk dat het wel beter kan dan dit. Zowel landen als clubteams. Speelde net tegen de Wereldkampioen zijn eerste basis interland
 
curly.winston
 
8
9 september 2018 om 22:54
Het is dat Frankrijk gas terug nam in de tweede helft, anders was de nederlaag allang met een groot verschil geeindigd. Wat was Blind slecht zeg! Zo traag als een schildpad en je zou zeggen dat hij inmiddels een ervaren speler is. Maar hij speelt nog steeds als een rookie, maakt te veel beginnersfouten. Tete was ook erg slecht! Die twee doelpunten van Frankrijk had Zoet echt wel tegen gehouden. Wat was Cillissen slecht bij die twee tegendoelpunten. En elke keer weer een uittrap naar voren waar niemand staat. Ik dacht dat ze zeiden dat trainen met de beste van de wereld je jezelf ook kan verbeteren. Daar heb ik helemaal niks van gezien. Pluspunt is wel imo dat Luukinho in kwam voor Babel. Daar zag je wel gelijk dreiging in de voorhoede en dat de Fransen gelijk bang waren. Kortom, Koeman doet voorlopig niet goed met zijn spelersselectie en tactisch/spel was matig vandaag.
 
pinko
 
3
9 september 2018 om 22:55
Koeman kiest nog steeds verkeerde spelers in de beginopstelling en zijn wissels waren onbegrijpelijk. Het lijkt er op dat onze coaches bij Oranje direct de weg kwijt raken...
 
stengun
 
0
9 september 2018 om 22:58
We kunnen beter een aanvallende 5-3-2 gaan hanteren dan kun je de 3 wereld-verdedigers die je hebt alle 3 gebruiken, en alsnog heel veel dreiging creeren vanaf de vleugels Bijvoorbeeld Janmaat - De Vrij - Van Dijk - De Ligt - Van Aanholt dan kunnen de links en rechtsbacks bijna ongeremd naar voren rennen en aangezien we toch geen fatsoenlijke nr.9 hebben hoef je geen 3 aanvallers op te stellen
 
Janta
 
0
9 september 2018 om 23:02
Hoeveel verdedigers wil jij neerzetten, ik kom er nog 5 tekort.
 
Strandjutter
 
3
9 september 2018 om 23:01
Kan iemand ervoor zorgen dat we Rafael van der Vaart nooit, maar dan ook nooit meer zien als "analist" bij de Nos? Wat een farce. Beetje lullen over dat je zo'n mooi stoeltje had in het stadium, veel verder komt het niet. Voetbalverstand nul komma nul, en intellect van een bloemkool. Niet te doen, zo pijnlijk.
 
sunmaster
 
4
9 september 2018 om 23:02
Schattig dat "we" denken dat we kans hadden de tweede helft. Frankrijk speelde twee tempootjes lager liet NL komen om ruimte te krijgen voor de geliefde counter. Na de 1-1 even aanzetten 2-1 scoren en de wedstrijd uitspelen.
 
MarlonFraser
 
1
9 september 2018 om 23:05
Nu pas zie ik pas hoe goed Frenkie de jong is en kan worden hij was helemaal niet onder de indruk van het Franse middenveld legt soms wel risico in zijn spel maar hij heeft lef voetbalt altijd vooruit Strootman hebben we eigenlijk niet meer nodig
 
TimHulsman
 
3
9 september 2018 om 23:06
Ben ik nou de enige die vind dat Frankrijk gewoon gas terug nam? Het was zo weer 1-1 na de 1-0 en dat was puur omdat Frankrijk weer ff aanzette, teveel respect voor de wereldkampioen . Ik heb me kapot geergerd
 
El Barto
 
2
9 september 2018 om 23:09
Prima analyse van Koeman, Oranje is op de goede weg, maar er moet nog het één en ander gesleuteld worden. Grootste probleem zijn toch die vermaledijde foutjes in voornamelijk de eerste helft. Vorige week de goal van Peru door de fout van Blind, nu was het onnodig door Promes. Blind speelde in de eerste helft ook niet goed, al was het in de 2e helft al een stuk beter. Tegen dit Frankrijk ben ik dan met deze 2-1 nog wel tevreden. Pluspuntjes: - een De Jong die met een zelfvertrouwen speelt alsof hij al 30 interlands heeft gespeeld ipv 1. - Pröpper en Wijnaldum deden het prima op het middenveld. - dito voor De Ligt en Van Dijk. - sterke, balvaste Depay Babel (ondanks zijn goal en prima inzet) en Promes vind ik in dit soort wedstrijden helaas wat te licht. Ik hoop wat dat betreft dat Bergwijn en Kluivert zich verder blijven ontwikkelen, dan is de voorhoede ook een stuk sterker.
 
DeHoek
 
0
9 september 2018 om 23:09
Ondanks dat ik op voorhand niet heel erg gerust was vind ik toch dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben, zeker gezien Frankrijk op elke positie een betere speler heeft staan....... alleen ben ik wel van mening dat cillissen die bal had moeten hebben (alhoewel van dijk die giroud nooit zo mag laten schieten)
 
MPMfc
 
0
9 september 2018 om 23:09
Depay en Van Dijk moeten veel beter kunnen. De Jong is nu al onmisbaar in dit nl elftal, net als De Ligt. Tete mist wat ritme, maar herstelde zich goed. Jammer dat we geen top spits hebben. Dat ontbreekt echt
 
Jim420316
 
1
9 september 2018 om 23:38
Met de Ligt, van Dijk, de Jong en Depay staat er best een behoorlijke as op het veld. Helaas valt de rest flink tegen en moeten we het doen met spelers die niet echt opvallen bij hun club, terwijl die club in de meeste gevallen al geen topclub is. Het is echt te hopen dat spelers als Bergwijn en Kluivert zich gaan ontwikkelen en dat er een paar creatieve aanvallende middenvelders door gaan breken binnenkort. Middenvelders van het type Vormer, Strootman, Wijnaldum, Propper etc. zijn exemplarisch voor het Nederlandse voetbal de laatste jaren. All-round, veel loopvermogen, nergens echt goed in en doen zelden iets onverwachts. Pfoeh wat is Frenkie de Jong een frisse wind en wat mis ik talenten als Sneijder en van der Vaart in deze groep. Ik vrees dat we pas in 2024 weer een ouderwets Nederlands elftal krijgen, als we deze as aan kunnen vullen met een volwassen Kluivert en Bergwijn en de instroom van bijvoorbeeld Gravenberg, Unuvar, Boadu, Chong, Redan etc. All blijft het uiteraard maar afwachten hoe zij zich ontwikkelen. Voor de mensen die het Engels voetbal volgen, hoe zou Fosu-Mensah in deze ploeg passen?
 
Dorgie
 
0
10 september 2018 om 01:04
Er zit echt wel potentie in dit elftal, maar een echte '9' missen we toch wel denk ik... Depay is geen spits, dat heeft hij vandaag wel weer bewezen. Geen kritiek op hem, gewoon een constatering. Was te vaak weg uit de punt, als hij er wel stond, kreeg hij onmogelijke ballen aangespeeld, maat gokt te veel op de doorschietende lange bal. Is niet echt een goede ingeving tegen centrale verdedigers die bij Barca en Real spelen!
 
 
0
9 september 2018 om 23:40
Hoe langer ik er over nadenk is het echt niet slecht geweest. In een thuiswedstrijd van de wereldkampioen hebben wij toch goed partij gegeven met zelfs even kans op een overwinning. Ik zie progressie.
 
Rowdinho
 
2
9 september 2018 om 23:43
Ik snap sommige kritiek hier boven echt niet. Nederland was echt niet kansloos, ik vind de fransen juist erg zwak in de tweede helft en dat kwam echt niet omdat ze het wel best vonden, maar was vooral te wijten aan de pressie van Oranje. Jammer van de fouten van Blind en Promes en verkeerd ingrijpen van Virgil bij de goal van Giroud, maar dat is voetbal. Nog een jaartje zo doorgroeien en het ziet er heel anders uit tegen met name Frankrijk. Absolute man of the match: Wijnaldum en ruim voldoende voor (opnieuw) De Ligt, Memphis en De Jong
 
Rowdinho
 
1
9 september 2018 om 23:46
@jim420361: Fosu-Mensah zou best op de plek van Tete of Janmaat kunnen spelen. Verdedigend sowieso veel sterker en heeft meer snelheid.
 
FcGrunn10
 
2
10 september 2018 om 00:02
Conclusie, we zijn na 1 wedstrijd uitgeschakeld.. dat dan weer wel
 
Dorgie
 
0
10 september 2018 om 00:58
Frenkie....man wat ben jij een heerlijke voetballer... Gewoon met lef, Griezmann of een Pogba uitdagen en uiteindelijk 'gewoon' op z'n Frenkie's die gasten voorbij dribbelen.... alleen fysiek legde hij het soms af en dat is een verbeterpunt, maar voetballend? Als je daar niet verliefd op word, weet ik het niet meer!!!
 
RedondoNo5
 
2
10 september 2018 om 07:11
Oranje had zeker op basis van de tweede helft een punt verdiend. Het zat er ook echt in. Er zijn wel een aantal spelers waar we echt vanaf moeten. Tete: paar goede dingen, maar 90 procent van de wedstrijd laat hij niks zien. Hij doet en kan werkelijk niks met de geboden ruimte. Zeer beperkt aan de bal. Blind: wat een drama weer. Opnieuw meerdere fouten. Zijn gebrek aan snelheid is beschamend. Hier kunnen we echt niet verder mee. Vormer: de man doet misschien zijn best, maar kom op. Hij heeft totaal het niveau niet. Onbegrijpelijk dat Koeman hem erin gooide. Luuk de Jong: Prima spits in de eredivisie, maar echt te beperkt voor Oranje. Je kan nog beter een lange verdediger voorin posteren wanneer je op het eind wat wil forceren. Propper: Ik noem hem omdat je merkte dat hij moeite had wanneer Oranje meer tempo ging spelen. Dit is echter wel de enige speler van het bovenstaande rijtje wat bij de selectie hoort, maar tegen toplanden liever niet in de basis. Verder zou ik volgende keer beginnen met De Vrij, ondanks dat de Ligt het aardig deed. Kluivert of Bergwijn mag ook namens Babel starten. Vind Babel de laatste paar wedstrijden te weinig dreigend.
 
Madriid
 
0
10 september 2018 om 11:58
Ben blij dat het geen vriendschappelijke wedstrijden meer zijn in ieder geval