OSC Lille ziet Ajax als voorbeeld: 'We willen Cavani niet kopen'
Woensdag, 17 mei 2017 om 15:55

Zoals de Nederlandse topclubs de afgelopen jaren de aansluiting met de Europese top heeft verloren, zo vreest OSC Lille de aansluiting met de Franse top te verliezen. Clubs als Paris Saint-Germain, AS Monaco en Olympique Marseille beschikken over een budget dat vele malen hoger is dan de club uit het noorden van Frankrijk. Luis Campos, sportief directeur van Lille, wil het daarom nog meer gaan zoeken in de eigen jeugdopleiding en neemt Ajax als voorbeeld.

PSG telde de laatste jaren vele miljoenen neer voor spelers als Thiago Silva, Javier Pastore, Marco Verratti en Edinson Cavani. "Als je mij vraagt of we Cavani willen kopen, dan is het antwoord nee. Dat zit namelijk niet in ons DNA", laat de technisch directeur weten op een persconferentie. "We willen Cavani niet kopen, wij willen de toekomstige Cavani opleiden. We houden ervan om jonge talenten te ontwikkelen. Dat wordt een van onze belangrijkste doelen de komende seizoenen."

Wat Campos betreft moet de eigen jeugd nog meer de kans geven bij Lille, een club die er in Frankrijk toch al om bekend staat een plek te zijn waar talent zich uitstekend weet te ontwikkelen. "Ik vind leeftijd niet belangrijk, het gaat erom hoe goed je bent. Ik ken genoeg spelers van tussen de 18 en 23 jaar oud die goed genoeg zijn. Kijk maar naar Ajax", aldus Campos, doelend op de vele talenten van Ajax waar de club de finale van de Europa League mee heeft bereikt.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
RyanBabel8
 
88
17 mei 2017 om 15:57
En dan koop je El Ghazi en Kishna? Dan heb je nog genoeg te leren zie ik al wel.
 
Rochester
 
14
17 mei 2017 om 16:53
Ajax haalde in het verleden ook Zimling, Duarte, etc. Dus ja, je moet ergens beginnen zeg ik maar als Ajacied haha.
 
Robsch@
 
3
17 mei 2017 om 17:24
Tja maar toen was de revolutie nog niet begonnen volgens mij Zimling was een aankoop van Jol.
 
Sirius
 
2
17 mei 2017 om 17:36
Die revolutie begon al ver daarvoor. Echter kan niet elke aankoop een voltreffer zijn. Duarte deed het leuk bij Heracles en kreeg van Ajax de kans op een groter podium. Zimling kwam van de Bundesliga en daar had niemand echt verwachtingen bij. Miskopen horen er nu eenmaal bij.
 
SalvatoreConte
 
3
17 mei 2017 om 17:38
Zimling werd twee jaar geleden gehuurd, welke revolutie is er in de tussentijd begonnen dan? De revolutie met het idee van Cruijff was Ajax al daarvoor mee bezig.
 
Flierefluiter
 
1
17 mei 2017 om 18:40
Frank De Boer zag het wel zitten in die spelers
 
Steef71
 
4
17 mei 2017 om 18:58
@Robsch, die aankopen waren juist het gevolg van de revolutie. Pas toen revolutionair Jonk met zijn vriendje minder invloed kregen werd de stap naar het huidige Ajax gezet. Van een elftal jeugdspelers aangevuld met goedkope aankopen naar een elftal goede en dure aankopen aangevuld met jeugdspelers. Is een wezenlijk verschil gebleken.
 
SpeedyAFC
 
2
17 mei 2017 om 19:38
@flierefluiter En waarom niet, Kishna was echt een groot talent maar ja, die knieen. El Ghazi vond ik ook erg goed bezig tot aan zijn blessure verleden jaar. Daarna had hij moeite aan te klampen maar als hij net zoveel kansen had gekregen als Traore, dan had El Ghazi het echt niet minder gedaan.
 
NeutralFussbal
 
9
17 mei 2017 om 17:10
Nouja, op zich heel letterlijk Ajax overnemen
 
dvs33fan
 
1
17 mei 2017 om 19:27
ik vind El Ghazi geen slechte aankoop van Lille. De tijd zal het leren.
 
La~Decima
 
0
17 mei 2017 om 16:01
eigen jeugdopleiding... of vroeg scouten? Geld voor spelers als Cavani is er niet, terwijl vroeg scouten ook steeds meer ontdekt wordt door topploegen. Open deur intrappen "we willen allemaal wel spelers opleiden zoals bij Ajax en zullen geen Cavani kopen." Hans Nijland Misschien moeten ze ook eens kijken naar de jeugd van PSG of Monaco, die doen het niet verkeerd.
 
vitesseboy12
 
26
17 mei 2017 om 16:07
Ze willen het tweede Lyon worden in Frankrijk. Prima idee, zelf opleiden is en blijft het beste
 
jorisdijk
 
10
17 mei 2017 om 16:16
Dat is natuurlijk wel afhankelijk van je verzorgingsgebied. Lille is geen gigantische stad. Maar voor Lille zou dat geen probleem moeten zijn. Belgie zit om de hoek.
 
wolterx
 
0
17 mei 2017 om 18:34
Als je Lille als Rijsel pakt (niet ondenkbaar) heb je toch een kleine miljoen aan inwoners ongeveer, is helemaal niet ondenkbaar dat het een goed verzorgingsgebied kan zijn, benieuwd naar hoe ze dit willen aanpakken.
 
corleonevito
 
2
17 mei 2017 om 17:18
Blijft het beste om nooit de top te halen?
 
BellaPartita
 
4
17 mei 2017 om 16:12
Wat een onzin zeg, als Cavani of een andere topspeler haalbaar is dan haal je hem gewoon. Dit geld ook bij Ajax.
 
Ajax/barca2014
 
5
17 mei 2017 om 16:24
Ik snap niet dat ze daar niet eerder aan begonnen zijn. Ik bedoel maar, die salarissen zullen daar wel iets hoger zijn, en Frankrijk is een groot land waar enorm veel talent rondloopt. Ik zou ook vooral in een goede trainer investeren, want dat lijkt mij het belangrijkst. De Boer had ook talentvolle spelers onder zijn beschikking maar Europees werd er niet echt veel gepresteerd.
 
A Iniesta8
 
10
17 mei 2017 om 16:38
Spelers uit de jeugd door laten breken moet een middel zijn, geen doel. Je doel moet zijn om succes te boeken als voetbalclub, niet spelers uit jeugd laten doorbreken omdat het zo goed is voor je imago. Bij Ajax heeft dit middel gewerkt en dat kan je controleren door een kijkje te nemen in de prijzenkast van Ajax. Maar, wanneer Ajax de kans heeft gehad om goede spelers aan te trekken voor een goede prijs dan deed Ajax dat. Zie Suarez, Huntelaar, Milik.
 
Ajax/barca2014
 
5
17 mei 2017 om 17:04
Je hebt daar helemaal gelijk in. En ik denk eerlijk gezegd niet dat dit bij Lille zal werken momenteel. Iedereen wil Ajax nadoen momenteel. Maar wat denken ploegen. Dat dit in een paar jaar makkelijk nagedaan kan worden? Ajax heeft dit altijd al gedaan. Het is gewoon de filosofie van de club. En zoals hierboven aangeeft er zijn ook veel prijzen gewonnen waardoor het een enorme naam heeft. Lille heeft voor zover ik weet niet echt een aangrijpende geschiedenis ( internationaal dan) En met de financiele verschillen zie ik ze ook niet kampioen worden. Correct me if I am wrong met betrekking tot de geschiedenis van Lille.
 
Westend
 
1
17 mei 2017 om 17:31
Ach dat is zo romantisch. Opleiden in plaats van kopen. Leidt lekker op wat je kan/ beschikbaar hebt, maar koop op plekken waar het kwalitatief nodig is. Ander zal je, net als Nederland Europees, de aansluiting gewoon verliezen. Het echte grote geld (mits ze spelers halen die in het systeem passen, ipv op basis van naam) zal al snel winnen. Kwestie van een goed inkoopbeleid
 
SpeedyAFC
 
0
17 mei 2017 om 19:42
Het is wellicht romantisch maar het is echt hartstikke moeilijk, je moet namelijk accepteren dat er jaren zijn waarin je zal moeten gaan opleiden en dan zal het minder gaan. Dat risico willen veel clubs zoals Barca, PSG etc. niet nemen wardoor de doorstroming uit de opleidingen helemaal opdroogt. In Nederland zagen we het afgelopen jaar bij Psv. Het is wat we ook bij Ajax zagen niet al te lang geleden, de ene na de andere trainer bleef maar kopen totdat we meer dan 44 contractspelers hadden en er bijna geen jeugdspelers meer speelden. Totdat het roer omging en nu doen we ineens weer mee in de subtop van Europa.
 
pinko
 
0
17 mei 2017 om 17:52
Ajax investeert juist wel in spelers, zie de aankopen vooraf en tijdens dit seizoen. Die hebben na het echec van Rostov uit geleerd dat de eigen selectie soms een flinke kwaliteitsimpuls nodig heeft. Wel waren het investeringen met een bepaald risico, maar gezien de ontwikkeling van bepaalde spelers, overtreft de plus ruimschoots de min. Van Cassierra en Neres moet nog worden afgewacht of deze beiden ook slagen, maar van Sanchez, Ziyech en Onana is de balans spectaculair positief. Geeft maar weer eens aan dat oude reservespelers uit de middenmoot van de zogeheten topcompetitie vaker niet dan wel toegevoegde waarde voor de selectie zijn. In de huidige selectie is Westermann nu niet direct de verwachte versterking, al schijnt niets aan te merken te zijn op zijn inzet en motivatie.
 
Ajax/barca2014
 
2
17 mei 2017 om 19:02
IK vind Westermann echt wel een goede aankoop. In de topwedstrijden kan je hem niet echt meer ggebruiken, maar ik vind dat hij te snel is afgeserveerd. Hij is nog bijzonder fit voor zijn leeftijd, heeft ervaring, en ja het is gewoon handig voor de breedte.
 
SpeedyAFC
 
0
17 mei 2017 om 19:45
Je moet onderscheid maken tussen dure aankopen die het elftal versterken zoals Ziyech en spotgoedkope breedte aankopen zoals Westerman. In het geval van Westerman was het een gratis speler die je wellicht kon gebruiken maar soms valt het tegen en heb je er weinig aan. Bij Ajax was de directe doorbraak van Sanchez, Onana en Dolberg niet verwacht. Dus werden er ook spelers aangetrokken / gehuurd zoals Westerman, Krul en Traore voor als het niet zo snel ging met die talenten. Dan kunnen de talenten in de luwte worden gebracht zonder direct al die druk die ontstaat als de prestaties tegenvallen.