Oude bekende uit de Eredivisie pakt droomtransfer naar Premier League
Vrijdag, 24 juni 2022 om 13:26

Taiwo Awoniyi speelt aankomend seizoen voor Nottingham Forest. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano komt de aanvaller voor een bedrag van om en nabij de zestien miljoen euro naar de promovendus. Awoniyi is geen onbekende in Nederland. De Nigeriaan speelde namelijk in 2016 een seizoen op huurbasis bij NEC. Ook haalt de promovendus met Dean Henderson een doelman van formaat binnen.

Awoniyi kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor 1. FC Union Berlin. Afgelopen jaargang speelde hij 31 wedstrijden voor de club, waarin hij 15 keer wist te scoren. Bij zijn eerste seizoen in Duitse dienst speelde hij nog op huurbasis, maar in 2021 werd hij voor 6,5 miljoen euro definitief overgenomen van Liverpool. Awoniyi stond vanaf 2015 onder contract bij the Reds, maar speelde geen enkel duel in de hoofdmacht van de club. De 24-jarig spits werd talloze keren verhuurd door Liverpool, waaronder een seizoen aan NEC. In de Eredivisie maakte Awoniyi twee doelpunten in achttien wedstrijden.

Naast Awoniyi heeft Nottingham Forest ook de tweede versterking binnen. Volgens The Athletic maakt Henderson op huurbasis de overstap van Manchester United. De sluitpost speelde de afgelopen seizoenen tweede viool achter David de Gea, nadat hij in 2019 op huurbasis veel indruk maakte bij Sheffield United en bij zijn terugkeer serieus leek mee te gaan dingen om een plek onder de lat. Vorig jaar zomer werd de Engelsman nog gelinkt aan een overstap naar Ajax.

Afgelopen seizoen wist Nottingham Forest na 23 jaar afwezigheid weer terug te kere op het hoogste niveau. De tweevoudig winnaar van de Europa Cup I wist samen met Bournemouth en Fulham promotie naar de Premier League veilig te stellen. Nottingham Forest moest dit doen via de play-offs. Uiteindelijk werd Huddersfield Town op Wembley met 0-1 verslagen, waardoor de club aankomend seizoen actief is op het hoogste Engelse niveau.

Meer nieuws
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in gezicht van tegenstander
0
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
2
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
10
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Lierse1997
 
25
24 juni 2022 om 13:34
Ik zou het wel leuk vinden als Forest het goed doet in de PL. Toch een mooie traditieclub met een relatief grote aanhang. Wel grappig eigenlijk dat van die clubs die vroeger succesvol waren vaak de goodwill van mensen ontvangen en dat gewoon puur omwille van het feit dat ze ooit eens goed waren. Ook altijd leuke projecten op FM.
 
Sirius
 
4
24 juni 2022 om 13:41
Het probleem is vaak alleen het beleid. Die Engelse clubs geven altijd heel veel geld uit (soms ook de degradatiekandidaten). Echter legt het ze vaak geen windeieren. Het zijn allemaal korte termijn uitgaves en een fundament word niet gebouwd. Als zo'n club ook maar een beetje een goed beleid voert waar de lange termijn ook in is meegenomen, stoot je zo door naar de stabiele middenmoot. Echter zie je vaak dat ze hooguit 1 of 2 seizoenen verrassen en dan weer afglijden.
 
Lierse1997
 
20
24 juni 2022 om 13:48
Ik zou nu niet per se zeggen dat een team als Norwich rampzalig beleid gevoerd heeft de afgelopen jaren, maar toch komen ze altijd te kort. Het is ook gewoon een aartsmoeilijke competitie. Dat een team met de kwaliteit van Everton al bijna degradeert zegt genoeg.
 
London Calling
 
0
24 juni 2022 om 16:36
Ik weet niet of het zo makkelijk ligt in de PL. Maar 6 van de 20 clubs spelen vanaf de start van de PL tot nu (30 jaar) constant op het hoogste niveau, en veel andere clubs komen niet of net tot de helft en in die 30 jaar hebben er liefst 50 teams in de PL gespeeld. Er zitten in de Championship een hele rits teams die qua historie en achterban niet zouden misstaan op het hoogste niveau en zelfs in de leagues daar onder zitten een aantal aaridge clubs. Bij de degradanten hebben absoluut clubs gezeten waar slecht beleid een rol speelde. Bij Newcastle was het bijvoorbeeld al jaren een rotzooi en die hadden geluk dat ze dit jaar net op tijd ineens geld hadden om uit te geven. Maar bij veel clubs heeft het ook te maken met de financiele mogelijkheden en het feit dat het elkaar allemaal niet veel ontloopt in de middenmoot waardoor je er met een beetje pech zo uit kan vliegen.
 
Marc 433
 
6
24 juni 2022 om 13:55
Ja helemaal eens. Ik hoop ook dat zij het goed gaan doen en in de PL blijven.prachtige club. Ik denk dat die goodwill vooral komt van de wat `oudere` voetballiefhebbers die de club kennen, de successen hebben meegemaakt ( oa 2x winst EC1 en kampioen PL). En Nottingham is een van de oudste clubs ter wereld; 1865 oprichting. Dus een club met een ziel, geschiedenis, traditie en groot aanhang inderdaad. In ieder geval mooi dat ze weer terug zijn in de PL en zich nu versterken.
 
Brasileiro
 
2
24 juni 2022 om 14:35
Eens @lierse, herinner mij nog dat Pierre van Hooijdonk gespeeld heeft. Sunderland ook zo'n grote club net weer naar de Championship is gepromoveerd.
 
Lierse1997
 
2
24 juni 2022 om 15:05
Toont eigenlijk toch ook aan hoe subjectief we zijn. Een kleinere club die het met geweldig beleid doet die zal toch minder snel de gunfactor hebben (in den beginne dan toch) dan een club die 50 jaar geleden het eens goed gedaan heeft.
 
Brasileiro
 
1
24 juni 2022 om 18:00
Maar diezelfde grotere club/club met een historie zal denk ik ook meer tegenstanders/haters/you name its hebben. Dat hoort bij een grotere status. De gevallen reuzen zijn daarom altijd leuk in FM. Palermo in de Serie C, Parma in de Serie B en Deportivo in de Segunda... Zullen vast nog tig voorbeelden zijn.
 
Deenb
 
7
24 juni 2022 om 13:35
Dean Henderson is erg knap binnengehaald. Deze spits is voor een promovendus ook een prima aankoop, met behendigheid en snelheid een gevaar voor elke verdediging. Mooie club, hopen dat ze een paar seizoenen mogen handhaven. Off topic : Hoe zit het met Helmond Sport, kan er een update of artikel geschreven worden over hen 3-jaren Eredivisie plan, ben benieuwd.
 
tinus45
 
1
24 juni 2022 om 14:27
Misschien kan hij inderdaad ook als spits uit de voeten, maar deze Henderson is toch echt een keeper. Misschien eerst lezen en dan reageren.
 
Deenb
 
14
24 juni 2022 om 14:32
Nou Tinuske, je kan het ook anders interpreteren. Probeer het nog eens.
 
tinus45
 
1
24 juni 2022 om 16:46
Hebbes??, met bril lezen punten en hoofdletters toch beter.
 
ForestFC
 
5
24 juni 2022 om 13:36
Blij dat we eindelijk wat versterkingen presenteren. Heb een goed gevoel over Henderson al gaat hij een hoop geld kosten aan salaris. £20 als afkoopsom mochten we in de PL blijven lijkt me wat veel, maar tegenwoordig kijk je er ook niet meer van op. Hoop dat dit het eerste bericht is van vele over Forest want we hebben nog een hoop versterking nodig!
 
Matavz15
 
0
24 juni 2022 om 23:02
Er is uiteindelijk geen koopoptie in het contract opgenomen, helaas voor Forrest. Dat maakt de deal toch weer wat minder.
 
RealMadrid09
 
1
24 juni 2022 om 13:40
Ik kan het fout hebben hoor, maar werd Henderson niet alleen afgelopen winter gelinkt aan Ajax? Dacht dat het vorig jaar zomer nog niet aan de orde was omdat Ajax nog Onana probeerde te verlengen. On-topic: Dean Henderson is zeker een prima aanwinst voor Forrest! Vond hem in zijn Sheffield periode zeker niet onder doen van Pickford. Benieuwd of Henderson dan meegaat naar het WK. Hoe dan ook denk ik dat hij vroeg (WK) of laat (aankomende EK) eerste keeper is van Engeland. Met Nick Pope nog een prima concurrent voor hem en Pickford.
 
FcGrun050
 
4
24 juni 2022 om 13:44
Wel leuk om Nottingham weer terug te zien in de PL, maar ze hebben echt een hele zwakke selectie. Op Johnson (scoorde nog tegen Nederland met Wales) na is het niet veel soeps. Spence was gehuurd van Middlesbrough en wordt in verband gebracht met Spurs voor een eventuele vertrek van Emerson (mag weg bij een goed bod). Awoniyi en Henderson zijn redelijk goeie versterkingen, al kun je afvragen dat Awoniyi nu klaar is voor de PL, want vorig seizoen was het zijn eerste seizoen dat hij in de dubbele cijfers eindigde. Maar Brentford had bijvoorbeeld een betere selectie toen ze waren gepromoveerd. Er moet echt nog heel wat bijkomen voor alle linies als ze willen bijbenen in de PL. Anders wordt het net zo kansloos als Norwich.
 
ForestFC
 
5
24 juni 2022 om 13:55
Niet veel soeps zou ik niet willen zeggen, maar dat er meer spelers bij moeten is duidelijk. Beide posities defensief op de flanken moeten nog ingevuld worden (Williams van Liverpool is in beeld kennelijk). Centraal achterin staat het goed met Cook, Worrall en McKenna. Op het middenveld zullen er ook nog twee versterkingen bij komen als vervanging van Garner en Zinckernagel. Voorin verwacht ik misschien nog één versterking (Davies?).
 
FcGrun050
 
2
24 juni 2022 om 14:09
Dat zijn er nog wel wat posities dus, haha. Ja las dat Williams als vervanger gezien moet worden voor Spence. Betwijfel een beetje als Mckenna, en Worrall meekunnen in de PL, alleen Cook heeft het op dat niveau laten zien dat hij meekon toen met Bournemouth destijds. Ik denk dat je wel meer op het middenveld moet halen dan alleen 2 versterkingen, voornamelijk dat Garner (misschien weer huren van United) en Zinckernagel nog zijn vertrokken. Je speelt tevens 38 competitiewedstrijden, Carabao Cup wedstrijden en FA-cup wedstrijden. Mits Cooper gewoon aimed om vroeg uitgeschakeld te worden in de cup-wedstrijden. Dan heb je nog steeds de PL wedstrijden wat veel energie vereist.
 
ForestFC
 
3
24 juni 2022 om 14:55
Je hebt helemaal gelijk hoor, alleen het 'niet veel soeps' schoot me in het verkeerde keelgat. Al had ik je vorig jaar, toen we nog stijf onderaan stonden, helemaal gelijk gegeven. Ik verwacht nog best veel transfers deze zomer en heb vertrouwen in de directie en in Cooper.
 
Bundy_sr
 
0
24 juni 2022 om 13:46
Wijndal of Malacia zou ook een goede aanwinst voor ze zijn op de linksback aangezien ze die nog zoeken
 
Ronaldogoat7
 
1
24 juni 2022 om 14:05
prima aankopen en met Henderson op doel is de kans klein dat ze meteen degraderen
 
DeRooney
 
0
24 juni 2022 om 14:11
Henderson is toch ook nog even in beeld geweest bij Ajax?
 
Ronaldogoat7
 
1
24 juni 2022 om 14:34
klopt maar ajax wilde denk ik niet huren maar alleen kopen en de vraagprijs van United was 50 miljoen. dus ajax zal vast op zoek zijn gegaan naar een goedkoper alternatief
 
WesZol
 
0
24 juni 2022 om 15:24
Wat eenkoop van Forrest om Dean Henderson te huren met optie tot koop! Dit is nou echt een geweldig Engels keeperstalent die United na zijn periode bij Sheffield United heeft laten verpieteren op de bank. Had na zijn terugkomst gewoon David de Gea moeten verangen op goal die toendertijd gewoon erg matig was (en nog steeds redelijk wordt overhyped in mijn ogen) Laten we hopen dat Forrest met een redelijk beleid de zwakke plekken goed kan opvullen om zo een sterk mogeljk PL selectie op de been te zetten dat ze behouden kunnen worden voor degradatie. Niet dat ze zoals veel promevendi doen met het geld smijten en kopen om het kopen.
 
LierPosof
 
0
24 juni 2022 om 16:26
Henderson is echt een goede keeper en ik begrijp inderdaad ook niet waarom De Gea terug in de basis moest komen. Jammer dat een jeugdproduct die het verdienstelijk deed de club verlaat.