'Over honderd jaar zal men zich herinneren dat wij alle records verbraken'
Dinsdag, 1 mei 2018 om 15:19

Manchester City is al enkele weken kampioen van Engeland, maar de ploeg van Josep Guardiola is niet van plan om de teugels in de laatste wedstrijden van het seizoen te laten vieren. The Citizens kunnen aankomend weekend namelijk op een recordaantal van 96 punten in de Premier League komen, terwijl het dan ook 31 wedstrijden heeft gewonnen, één duel meer dan het huidige record dat op naam staat van Chelsea.

Twee doelpunten zijn daarnaast genoeg om het record van 103 goals, eveneens in handen van Chelsea, te verbeteren en Fernandinho zou graag zien dat zijn ploeg al deze records in handen krijgt: "Het is een feit dat wij een goede kans maken om die records te verbreken, daar moeten we ook voor gaan. Anders zou het geen zin meer hebben om de wedstrijden te spelen", vertelde hij aan verslaggevers.

"We hebben nog drie wedstrijden te gaan en we maken kans om het grootste deel van de records te verbreken, dat gaan we ook doen. Het helpt ons om te blijven presteren en op dezelfde manier te blijven spelen als we al het hele seizoen doen. Over honderd jaar zullen mensen zich nog steeds herinneren dat Manchester City in het seizoen 2017/18 al die records verbrak en fantastisch voetbal speelde."

City neemt het aankomend weekend in eigen huis op tegen Huddersfield Town en zal dan ook de kampioensbeker officieel in ontvangst nemen: "Het zal een goed moment worden om toe te slaan, we spelen thuis voor onze eigen fans. Zij verdienen het, ze hebben ons dit seizoen tijdens de moeilijke momenten gesteund en verdienen het om de titel te vieren en ons de records te zien verbreken. Er zal zondag een goede sfeer heersen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Japie_Krekel
 
38
1 mei 2018 om 15:21
dat weet ik niet. ik zou echt niet meer van elke kampioen uit Engeland weten op hoeveel punten ze eindigden en wat het doelsaldo was. het enige kampioensrecord dat ik me dan kan herinneren was dat Arsenal onder Wenger dat geen enkel keer verloor dat seizoen
 
M_SSC
 
50
1 mei 2018 om 15:27
Ik denk dat ook eerder het kampioenschap van Leicester wordt onthouden bijvoorbeeld
 
Japie_Krekel
 
7
1 mei 2018 om 15:30
dat zeker. dat was echt een ongekende prestatie gezien de financiele middelen van Leicester. Ranieri en zijn team hebben toen geschiedenis geschreven
 
GraziaYes
 
2
1 mei 2018 om 18:04
Denk ook dat the invincibes reader Worden herinnert
 
Silvacity
 
1
1 mei 2018 om 19:30
- Arsenal ongeslagen kampioen - Het sprookje van Leicester - De opkomst van chelsea onder Mourinho - De trebles onder Furgy - Het kampioenschap van City in 2012 - Het 100 points record breaking seizoen van City? Uiteraard bepaald ook de media hoeveel impact de prestaties zullen hebben. Maar het is niet nomaal welke records City heeft en gaat verbreken. Natuurlijk gaat dat de boeken in. Tenzij straks ieder jaar 100 punten behaald zullen worden.
 
GenGhibli
 
0
1 mei 2018 om 21:28
Voila, een record breken is altijd uniek. Het is namelijk nog geen enkele ploeg in de geschiedenis gelukt. Moet je toch niet zo licht overgaan als hierboven. En dit team is nog jong en hongerig. Ik verwacht in de toekomst nog veel van dit City. Het is ook niet 1 record, het zijn er meerdere. Doelpunten gescoord, punten. En nogmaals, dit team gaat nog beter worden.
 
RyanBabel8
 
13
1 mei 2018 om 15:34
Denk eerder dat een tijdperk wordt onthouden of iets dat niet te voorspellen was. Zoals het tijdperk Fergusson bij United. Of het kampioenschap van Leicester. Puur cijfermatig wordt er niets onthouden. Ik herinner me namelijk de CL finale van Liverpool - Milan, Bayern - United(1999) en die van Ajax in 95 en 96, maar de rest zal het me wel. City zal nog wat jaren moeten domineren en de CL winnen om echt in het geheugen te blijven hangen denk ik.
 
Master D
 
9
1 mei 2018 om 15:38
Valt nu nog geen zinnig woord over te zeggen. Ze worden kampioen en winnen de League cup. Wel een hoop records gebroken, maar eigenlijk niet iets heel bijzonders. Het record dat ze nu van Chelsea overnemen zou men zich over 90 jaar ook niet meer kunnen herrinneren, behalve dat het de eerste titel van Chelsea in 50 jaar was. Arsenal dat ongeslagen kampioen werd of die titel van Leicester lijken mij meer garantie hebben hebben dat die over 100 jaar nog op het netvlies staan. Of dit moet een begin zijn van jarenlange dominantie van City, dan zal deze titel natuurlijk wat makkelijk blijiven hangen.
 
Silvacity
 
3
1 mei 2018 om 19:33
De bijzonderheid van the invincibles is natuurlijk ook opgehemeld door legacy. Als je straks 102 punten (13 meer dan invincibles) pakt en 110+ goals maakt, en dat wordt de komende 25 jaar niet geevenaard. Dan heb je het echt over een geweldige prestaties. Nu nog een leuke bijnaam.
 
TheOracle
 
9
1 mei 2018 om 15:41
Over 100 jaar zal niemand dit zich herinneren, wellicht zal een enkele statistiekenfanaat het opzoeken.
 
Silvacity
 
2
1 mei 2018 om 19:36
Wat City dit jaar laat zien in de Premier League is te bizar om niet onthouden te worden. Als je de records verbreekt en mogelijk met zo'n groot verschil. Zeker de grens van 100 punten verbreken, wat mogelijk heel lamg niet meer zal gebeuren. Dat is echt legacy waardig.
 
TheRoscoe
 
4
1 mei 2018 om 15:45
Tsja, tenzij een ander team binnen de komende 100 jaar die records weer van je afpakt. Dat lijkt nooit waarschijnlijk, maar het gebeurt toch altijd wel.
 
stravven
 
5
1 mei 2018 om 16:07
Ongeslagen kampioen worden helpt ook. Arsenal in 2004 en Preston North End`s kampioenschap in 1880 worden wel herinnerd, omdat ongeslagen kampioen worden gewoon bizar zeldzaam is in de meeste competities. Milan in 92, Juve in 2012, Barcelona in 2018, en dat is het dan in de 5 grote competities. Als City dat kan dan worden ze wel degelijk herinnerd over 100 jaar. Preston wordt immers ook nog steeds herinnerd, en dat is 138 jaar geleden.
 
Edwin Vork
 
6
1 mei 2018 om 16:30
Wat een domme gozer. Over 100 jaar is iedereen dood die nu leeft dus niemand herinnert zich dit. Bovendien ga ik nu ook niet kijken wat er in 1918 allemaal gebeurde. Ohja, einde van WO I, dat weet ik nog.
 
Steeph77
 
7
1 mei 2018 om 17:09
Nee jij bent lekker slim wil je zeggen? Wat maakt het uit dat iedereen dan dood is??! Een herinnering blijft ondanks dat iedereen uit die periode dan dood is. Wat ik wel met je eens ben is dat dit allemaal niet bijzonder genoeg is om te herinneren. Veder vind ik het maar een domme reactie van je, en Kun je beter niks zeggen.
 
Edwin Vork
 
0
2 mei 2018 om 02:59
Je kunt je alleen iets herinneren als je het meegemaakt hebt. Over 100 jaar heeft niemand dit meegemaakt, zo simpel is het. Het boeit dus werkelijk niemand.
 
Superlamps
 
2
1 mei 2018 om 17:00
Denk ook niet dat mensen dit zullen onthouden. Want elke keer wanneer ik mijn pleidooi moest houden waarom Chelsea de beste was haalde ik deze statistieken erbij, waarop iedereen zei: oh. dat wist ik niet. xD Terwijl dat nieteens zo lang geleden was. Overigens wel jammer dat ze die records verbreken haha. Ze waren echt oppermachtig.
 
LampardCFC
 
4
1 mei 2018 om 17:08
Ben het niet eens met de meesten hier. In Engeland zijn supporters over het algemeen erg bekend met alle statistieken. Velen weten nog de scores van FA cup finales van vele jaren geleden zo uit hun hoofd op te dreunen, inclusief doelpuntenmakers. Heb meermaals meegemaakt dat zij het raar vinden dat ik juist dit soort (simpele) feitjes niet (eens) ken. Het verpletteren van zoveel records als dit City hoogstwaarschijnlijk zal gaan doen, zal in Engeland zeker nog lang onthouden worden! Uiteraard wel eens met jullie dat wij het in NL binnen enkele jaren vergeten zullen zijn.
 
Silvacity
 
2
1 mei 2018 om 19:41
Natuurlijk gaat dit City team de boeken in als one of the very best of England ever. Het is niet normaal hoe zij hebben gepresteerd dit seizoen. En de manier waarop er wordt gespeeld maakt de prestaties sympathieker. De kans is zo groot dat City de 100 punten grens zal doorbreken. Er werd halverwege al vergeleken met de andere grote teams uit het verleden. Nu nog een leuke bijnaam en een paar extra kampioenschappen en je zal zeker niet snel vergeten worden. We praten echter wel over 100 jaar.. Niemand weet tegen die tijd hoe de teams van nu bekeken zullen worden.