Overlijden Gesser raakt Ajax hard: 'Je kunt je dat belletje niet voorstellen'
Woensdag, 4 augustus 2021 om 14:25

Het overlijden van Noah Gesser heeft Ajax hard geraakt. Maandag zijn leidinggevenden uit de jeugdopleiding bij elkaar gekomen om het verlies met elkaar te verwerken, vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar woensdag aan Ziggo Sport. Gesser, een zestienjarig talent uit de opleiding, overleed vrijdagavond bij een ernstig verkeersongeluk in IJsselstein. Ook de achttienjarige broer van de voetballer overleefde het ongeluk niet.

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tussen Ajax en Leeds United van woensdagmiddag wordt Van der Sar gevraagd wat hij als directeur kan doen bij een dergelijke gebeurtenis. "Ja, het is natuurlijk een enorme klap geweest voor met name de jeugdopleiding, de trainers, zijn teamgenootjes… Ik heb de vader kunnen spreken en condoleances namens de hele club overgebracht", vertelt Van der Sar. "De trainers en staf van de bovenbouw van de jeugd, de Onder-17 en de Onder-18, zijn maandag bij elkaar geweest. Het is heel goed geweest om het met elkaar te kunnen doen."

"We hebben de familie alle steun aangeboden om te dealen met het verlies", zegt Van der Sar, die zich vervolgens tot de aanwezige analist Rafael van der Vaart wendt. "We hebben allebei kinderen en je kunt je niet voorstellen dat je zo'n belletje krijgt, of dat er iemand voor je deur komt die zoiets meldt. Uiteraard zijn we er voor de familie, voor onze trainers en voor zijn teamgenootjes." Gesser stond te boek als een snelle en veelscorende spits. De aanvaller maakte in het afgelopen, onafgemaakte seizoen elf doelpunten in slechts zes competitiewedstrijden in de Onder-16 van Ajax. Komend seizoen zou hij beginnen bij Ajax Onder-17.

Nederland rouwt mee met gezin Gesser: 'De nieuwe Patrick Kluivert'

Het overlijden van Noah Gesser bracht een schokgolf teweeg in de jeugdopleiding van Ajax.Lees artikel

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Westend
 
2
4 augustus 2021 om 14:37
Zo dat zijn wel veel klappen zo allemaal achter elkaar. En het bijzondere is dat het ook nog eens vrijwel allemaal externe oorzaken zijn geweest. Wat gebeurd er allemaal yo...
 
bonk
 
7
4 augustus 2021 om 14:46
Je geeft het zelf eigenlijk al aan, het zijn allemaal externe oorzaken, als club kan je daar niks aan doen! Het enige wat je wel als club kan doen, en vd Sar al aangeeft, is de familie/ploeggenoten alle steun aanbieden en er voor ze zijn!
 
deGOAT
 
0
4 augustus 2021 om 16:08
Als club kun je er inderdaad helemaal niks aan doen. Heel treurig verhaal dit ook. Vraag me wel af hoe ze op de andere rijstrook zijn beland, en of er eventueel alcohol of drugs in het spel was. Is daar al meer over bekend?
 
KamielZeegers
 
0
4 augustus 2021 om 20:09
Hoewel het onderzoek nog loopt heeft politie aangegeven vooralsnog uit te gaan van pure pech waarbij de auto van de broertjes in een slip raakte. Ik denk dat wij als publiek na alle steunbetuigingen nu t beste gewoon een stap achteruit kunnen doen & de nabestaanden de ruimte geven.
 
Oelie Wapper
 
1
4 augustus 2021 om 16:14
Spijker op zijn kop, van van der Sar, als vader krijg ik bij dit soort berichten altijd een bijzonder droevig gevoel. Hoe je leven in een keer omdraait. Waarin nooit meer iets hetzelfde zal zijn, door één moment. Twee kinderen verliezen, op zo'n manier. Dan prijs ik mezelf gelukkig dat ik weet dat mijn kind veilig is (op dit moment) en hoop ik nooit een dergelijke gebeurtenis mee te hoeven maken.