'Zomeraankoop van Overmars kan jaar later voor veelvoud naar Internazionale'
Zaterdag, 4 mei 2024 om 18:47

Het heeft er alle schijn van dat George Ilenikhena een jaar na zijn komst alweer gaat vertrekken bij Royal Antwerp FC. De pas zeventienjarige aanvaller, die vorig jaar zomer door Marc Overmars naar De Bosuil werd gehaald, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Inter, meldt La Gazzetta dello Sport.

Inter verzekerde zich onlangs van de Italiaanse landstitel en om volgend seizoen nog beter voor de dag te komen, is de club aan het kijken naar serieuze versterkingen. Het oog zou daarbij zijn gevallen op Ilenikhena.

De aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen bij Royal Antwerp, maar heeft daarin dusdanig veel indruk gemaakt dat i Nerazzurri hem op de radar hebben geplaatst.

Volgens L'Équipe betaalde Overmars vorig jaar zomer zo'n zes miljoen euro voor Ilenikhena. De aanvaller werd overgenomen van de Franse tweedeklasser Amiens SC, waar hij in het seizoen 2022/23 twee keer tot scoren kwam in zeventien officiële wedstrijden.

In dienst van Antwerp kwam hij dit seizoen tot 45 wedstrijden in alle competities, waarin hij 14 keer scoorde en 1 keer aangever was. In Italië wordt hij vanwege zijn Nigeriaanse komaf betiteld als 'de nieuwe Victor Osimhen'.

Osimhen is een van de beste spitsen die ze de laatste jaren aan het werk hebben gezien in de Serie A, met als ultiem hoogtepunt de gewonnen landstitel met Napoli. De Nigeriaan had met 26 goals een belangrijk aandeel in de Scudetto.

La Gazzetta dello Sport schrijft dat Inter vorig jaar al eens interesse toonde in Ilenikhena, maar toen bleken de onderhandelingskunsten van Overmars doorslaggevend. Nu moet de aanvaller alsnog de gang naar Italië maken.

Hoewel er geen exacte bedragen worden genoemd, wordt er vanuit gegaan dat Antwerp een veelvoud tegemoet kan zien dan de vorig jaar betaalde zes miljoen euro. Ilenikhena heeft nog een langdurig contract tot medio 2027 en een minimale geschatte waarde van tien miljoen euro.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
0
   
14:33
14:33
Klopp meldt zich op Instagram met prachtige afscheidsvideo voor Liverpool-fans
2
   
14:25
14:25
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
14:00
14:00
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
2
   
13:35
13:35
'Real Madrid gaat contracten van 2 absolute grootheden verlengen'
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
khalid3073wx
 
5
4 mei 2024 om 19:01
Ik sta in de Overmars volledig tegen hem. Ben echt tegen Overmars zijm gedrag, MAAR, ik kan daden van iemand los zien van zijn of haar vakmanschap. Overmars is denk ik wereldwijd de beste TD als hij zijn hart goed was dan had de beste man gewoon bij een Bayrn gezeten.
 
AjaxNL!
 
9
4 mei 2024 om 19:23
Overdrijven is ook een vak, allerbeste weet ik niet. Zijn ook zat andere clubs met uitstekend beleid. Hij heeft er in ieder geval wel gevoel voor. Ook genoeg miskopen gehad met Orejuela, Cassierra etc. Als Ajacied ben je tegenwoordig al snel blij.
 
Grasnaaier
 
0
5 mei 2024 om 11:19
Je vind uit dit bericht de "allerbeste" hetgeen wat overdreven is? Ik zou toch zeggen dat wat overdreven is, de stelling dat hij een slecht hart heeft. Maar goed.
 
arepa
 
4
4 mei 2024 om 20:20
Wat een overdreven gedoe weer richting Overmars. Je doet net alsof het een crimineel is. Het is geen Taghi. Verder is het een TD van wereldniveau.
 
Rochester
 
3
4 mei 2024 om 19:47
Zie je toch weer de hand van Overmars. En ik weet dat hij nu wat kwakkelt met zijn gezondheid en misschien wel zal vertrekken, maar sinds hij bij Royal Antwerp is begonnen heeft hij toch meerdere goede spelers aan- en verkocht. Tot Overmars begon hadden ze eigenlijk nooit hele goede uitgaande transfers, dat is wel veranderd met o.a. Vermeeren, Avila (ook al deed hij de onderhandelingen met Ajax niet), Pacho en dan waarschijnlijk deze Ilenikhena. Komen waarschijnlijk spelers als Coulibaly, Van den Bosch, Keita, Yusuf, Balikwisha en Ondrejka bij. Zijn op Pacho na, allemaal onder Overmars gekocht of doorgestroomd vanuit de jeugd.
 
JePa
 
1
4 mei 2024 om 20:54
Geboren in 2006...oef