Overmars lyrisch: 'Wat Louis van Gaal deed, dat kan Erik ook'
Vrijdag, 17 mei 2019 om 08:34

Clubs die op zoek zijn naar een nieuwe technisch directeur of trainer hoeven niet aan te kloppen bij Ajax. Marc Overmars heeft onlangs meerdere aanbiedingen geweigerd van clubs uit het buitenland, terwijl hij ervan uitgaat dat Erik ten Hag ook komend seizoen trainer is in Amsterdam. "Ja, we gaan niet weer van trainer wisselen. Erik wil zelf ook blijven, hij zit hier net anderhalf jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij blijft", aldus Overmars.

Door het succes in de Eredivisie en Champions League zijn de ogen van vrijwel alle Europese topclubs gericht op Ajax. Behalve de spelers zou ook Ten Hag in de belangstelling staan van clubs uit het buitenland. Hij werd onlangs in verband gebracht met clubs als Barcelona, Bayern München en Chelsea, maar van een zomers vertrek zal het volgens Overmars niet komen. De directeur voetbalzaken is zeer te spreken over het werk van Ten Hag, die sinds januari 2018 aan het roer staat bij de kersverse landskampioen.

Waar Ajax Peter Bosz in 2017 naar Borussia Dortmund liet gaan, hoeft Ten Hag niet op een overstap te rekenen. "Dat had met het werkklimaat te maken. En we gaan niet weer een trainer verkopen. Dat hebben we met Bosz en Schreuder gedaan. Volgens mij zijn we de enige club die dat in twee jaar tijd voor elkaar krijgt", aldus Overmars, die ziet dat Ten Hag het maximale uit zijn spelers kan halen. "Wat Louis van Gaal deed, die perste je als sinaasappeltje helemaal uit, dat kan Erik ook."

Overmars werd het afgelopen seizoen in verband gebracht met een vertrek naar Arsenal. "Er zijn meerdere dingen voorbij gekomen, maar ik heb het hier ontzettend naar mijn zin", vertelt de oud-international, die bij Ajax naar eigen zeggen de juiste mensen om zich heen heeft. "we elkaar versterken. Ieder mens moet weten wat hij wel en niet goed kan. Wat hij niet goed kan, moeten anderen oppakken. Dat zei Cruijff ook altijd. Op dat vlak heb ik het hier goed voor elkaar. Bij een andere club zou ik dat helemaal opnieuw moeten opbouwen. Bovendien voel ik me verbonden aan Ajax na alles wat er is gebeurd."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
isco1
 
33
17 mei 2019 om 08:44
Overmars is een held! Erg goed werk verricht en daar ben ik erg blij mee. Tuurlijk zitten er een paar mindere aankopen tussen, maar die vallen in het niets bij de toppers die er wel gekomen zijn. Ga zo door!
 
Birambi
 
8
17 mei 2019 om 08:45
Het is voor ons als Ajax fans te hopen dat Bayern dit weekend kampioen wordt. Ondanks dat ik het Dortmund gun zou dit betekenen dat in ieder geval de trainer niet wordt ontslagen. Want als Bayern zich serieus meldt, is Erik gewoon weg.
 
SjonnyvdBeek
 
26
17 mei 2019 om 08:51
Want als Bayern zich meldt, moet het eerst nog langs Overmars.
 
Sulejmanii
 
10
17 mei 2019 om 09:03
Welke trainer die jij kent zegt "nee" tegen Bayern, die moet nog geboren worden vrees ik. Overmars bedankt voor dit seizoen, als je Tadic en Van de Beek behoudt (Mighty Ziyech acht ik onmogelijk) krijg je een standbeeld bij de Arena. ??
 
Scepticus38
 
9
17 mei 2019 om 09:47
@sulejmanii Quote: "welke trainer die jij kent zegt "nee" tegen Bayern, die moet nog geboren worden vrees ik". Het is gewoon een kwestie van je gezonde verstand gebruiken. Bayern is niet tevreden over de resultaten van dit seizoen en zal daarom de lat volgend jaar stukken hoger leggen. Ten Hag is geen resultaattrainer, maar een opbouwtrainer net als Frank de Boer en Peter Bosz. Ten Hag heeft het naar eigen zeggen heel erg naar zijn zin bij Ajax en waarom zou hij die positie in de waagschaal zetten voor een overstap naar Bayern, terwijl hij de wetenschap heeft dat hij daar niet de kans zal krijgen om een team op te bouwen, maar dat er instant succes van hem wordt geeist. En de kans derhalve zeer reeel is dat hij net als Bosz en De Boer na een paar maanden weer zijn conge krijgt als hij een paar wedstrijden verliest. Als je de voors en tegens tegen elkaar afweegt, is de overstap van Ajax naar een club als Bayern helemaal niet zo lucratief omdat aan die overstap een enorm afbreukrisico zit.
 
Magistra
 
6
17 mei 2019 om 09:49
Ik vind Ten Hag wel iemand die het belangrijk vind dat hij in een goede en vertrouwde omgeving kan werken. Bij Ajax wordt hij nu helemaal gerespecteerd en heeft hij echt iets neergezet waar hij verder kan bouwen. Als hij nog 1/2 of jaar goed presteert krijgt hij een nog betere naam dan hij nu heeft. Zie hem wel blijven eerlijk gezegd, zelfs als Bayern komt.
 
SjonnyvdBeek
 
0
17 mei 2019 om 15:15
@sulejmanii Nou, ik denk dat Ten Hag dat misschien wel doet. Hij is extreem selectief en perfectionistisch en als hij maar iets het idee heeft dat alle mooie plannen die Bayern tzt hem voor zal leggen niet grotendeels haalbaar zijn of op waarheid berusten (bijvoorbeeld de tijd krijgen iets op te bouwen, eigen mensen te selecteren om hem heen, bepaalde technologieã«n in te passen, etc), zie ik hem gewoon bij Ajax blijven.
 
iwanvangils
 
2
17 mei 2019 om 08:59
Dat nam ten hag gister heel letterlijk op et podium
 
AjaxxxLove
 
30
17 mei 2019 om 09:07
Hahaha, was geweldig om hem in zo’n staat te zien. Mooi ook dat hij geen enkele wrok lijkt te koesteren naar de achterban die hem eerst toch niet echt kon verdragen. Geheel ten onrechte als je het mij vraagt trouwens. Een bijzonder sympathieke en gepassioneerde man die van mij nog jaren mag blijven zitten.
 
Piranha
 
5
17 mei 2019 om 09:54
Maar wel in de goede volgorde, eerste bek houden en presteren, dan de babbels. Mooi om te zien dat hij zich zo presenteerde!
 
Leeuw087
 
4
17 mei 2019 om 10:58
Wil ten Hag nog wel eens zien aan de zijlijn met de karatetrap van Louis, zal waarschijnlijk gelijk een liesbreuk oplopen. De vreugde was gisteren van het gezicht van ten Hag af te lezen, zal gewoon bij Ajax blijven en krijgt een mooi nieuw contract voor een paar jaren met financieel een heel duidelijke verbeterring.
 
KusH
 
18
17 mei 2019 om 09:01
Nou dat schreeuwen in de mic kan hij zeker ook als vGaal ??Heeft een geweldig seizoen gecoached. En nee, dat deed hij niet alleen. Maar is altijd positief overgekomen ondanks de bakken zooi die hij kreeg. Heeft doorgezet en heeft zn vruchten afgeworpen. Ik heb vertrouwen in hem, altijd gehad ! Gelukkig is t goedgekomen!
 
bochherief
 
3
17 mei 2019 om 10:01
ik vind erik heel bescheiden, daarom heeft hij meer de gunfactor dan louis. beide vakmannen, en ik hoop dat erik successen zal behalen in het buitenland, dat hebben we weer nodig.
 
Kyle66
 
4
17 mei 2019 om 10:40
Ik vind Van Gaal ook heel sympathiek. Heb hem een keer privé ontmoet en hij is dan echt een heel sympathieke man.
 
Pablonino
 
1
17 mei 2019 om 09:35
Als er een mooie club komt voor Ten Hag moet die gelijk weggaan. Ondanks wat er gepresteerd is lijkt het alsof hij bij een club zit waar hij totaal niet mee matched. Voor een team wat zo uitzonderlijk gepresteerd heeft kreeg hij nog de nodige kritiek. Nu leuk dat hij even de man is op het feestje maar als er volgend jaar de 1e wedstrijd niet gewonnen word is hij gelijk weer de lul.
 
Kyle66
 
5
17 mei 2019 om 10:37
Hoe kom je erbij dat hij niet matcht met Ajax? Heb je gezien hoeveel plezier het team met hem heeft? Dat is het belangrijkste punt om te zien of een trainer met een club matcht.
 
Pablonino
 
1
17 mei 2019 om 11:02
Met het team zal het vast zo zijn, al kan je het met iedereen goed vinden als je zulke prestaties levert. Maar bij elke mindere prestatie heeft Ten Hag het gedaan. Als Peter Bosz dit seizoen trainer was geweest dan was hij echt de held geweest die een topteam had gemaakt. Maar bij Ten Hag word er gedaan alsof het een beroerde trainer is die het soms nog voor mekaar krijgt om met dit wereldteam een wedstrijd niet weet te winnen.
 
Kyle66
 
1
17 mei 2019 om 12:45
Door wie wordt dat gedaan? Niet door de supporters, niet door het team en niet door het management. Dus door wie?