Overmars ruikt kans en komt twee weken voor deadline met nieuwe aanbieding
Dinsdag, 22 september 2020 om 22:49

Nicolás Tagliafico leek deze transferperiode hard op weg naar de uitgang bij Ajax. De Amsterdammers zijn bereid om 'slechts' 25 miljoen euro te accepteren voor de linksback, die onder meer is genoemd bij Atlético Madrid, Chelsea en Manchester United. Iets minder dan twee weken voor de transferdeadline is Tagliafico echter nog altijd speler van Ajax en directeur voetbalzaken Marc Overmars ruikt volgens De Telegraaf en Voetbal International nu zijn kans.

Bovengenoemde media melden dinsdagavond dat zaakwaarnemer Ricardo Schlieper een aanbieding van Overmars heeft ontvangen voor een nieuw, verbeterd contract voor zijn cliënt. Tagliafico kan zijn nog tot medio 2022 doorlopende verbintenis hiermee openbreken, opwaarderen en verlengen. Als hij akkoord gaat met deze aanbieding, wordt er volgens de berichtgeving opnieuw een vast bedrag afgesproken waarvoor hij na dit seizoen mag vertrekken.

Het is Overmars en trainer Erik ten Hag er veel aan gelegen om snel duidelijkheid te krijgen wat betreft de samenstelling van de selectie voor het net begonnen seizoen. De directeur en de oefenmeester hanteren intern al een deadline waarna spelers niet meer mogen vertrekken, zonder overigens een indicatie te geven of die deadline al is gepasseerd. Als Ajax vlak voor de officiële deadline van 5 oktober nog een belangrijke speler kwijtraakt zal het lastig worden om op het laatste moment een geschikte vervanger aan te trekken.

In het geval van Tagliafico lijkt de coronacrisis het voornaamste obstakel te vormen voor zijn vertrek. Vooralsnog heeft er zich geen club gemeld die bereid is om de afgesproken 25 miljoen op tafel te leggen, al werd Manchester United dinsdagavond in Engeland nog genoemd als mogelijke gegadigde voor de vleugelverdediger. Tagliafico's eigen wensen hebben overigens ook al een vertrek in de weg gestaan: de linksback wees het Bayer Leverkusen van voormalig Ajax-trainer Peter Bosz in een eerder stadium namelijk al af.

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
12
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
soccerskins
 
17
22 september 2020 om 22:59
Zou zeker mooi zijn voor Ajax! Tagliafico wordt er ook niet jonger op dus wie weet sluit hij wel af in Amsterdam.
 
CarloKoene
 
77
22 september 2020 om 22:59
Dit zou top zijn.. Deze Argentijnse krijger is goud waard
 
tyuin
 
0
24 september 2020 om 22:19
En Onana lijkt ook helemaal nergens heen te gaan nu Mendy naar Chelsea is. Ajax heeft dan weer gewoon een team dat ver kan komen in Europa. Ziyech en vd Beek zullen zeker gemist worden, maar met Kudus en Antony hebben ze goede aankopen gedaan lijkt het. Tel daarbij op dat Neres weer fit is en Traore/Lang/Gravenberch/Schuurs etc een jaar verder zijn en Ajax heeft een prima team met sterkhouders als Blind, tadic, promes en onana. Martinez kan dan ook weer op het middenveld afwisselen met alvarez, Kudus/Gravenberch op 8 en op 10 promes/tadic en de ander in de spits. Antony neres op de flanken
 
origineel
 
60
22 september 2020 om 23:03
Als hij Leverkusen echt heeft afgewezen is dat toch een mooi signaal dat de waardering voor Nico wederzijds is. Dat Telles deze transferperiode voor hetzelfde geld is op te halen zou wel eens onze redding kunnen zijn. Kom op Mark, lever nog eens een topprestatie en breek dat contract open!
 
MaartenUK
 
22
22 september 2020 om 23:23
Nu zou ik Leverkusen eerlijk gezegd ook niet als een verbetering zien tegenover Ajax. Een stap opzij wellicht maar niet meer dan dat. Ja, betere competitie dat zeker maar qua ambience en club echt minder. Dan kun je beter bij een topclub in een mindere competitie blijven naar mijn idee. Dit zou ook met mijn club voorkeur te maken hebben maar dat daargelaten
 
origineel
 
23
22 september 2020 om 23:35
Natuurlijk is dat zo voor ons met onze Ajax pyjama's. Maar dat deze Argentijnse brood voetballer er na een paar seizoenen Ajax ook zo over denkt zegt me toch wel iets. Zoals je zegt is de bundes een stuk sterkere competitie en wellicht kan hij daar ook meer verdienen. Dan heeft hij het toch meer dan prima naar zijn zin bij ons en springt hij niet op de eerste beste trein.
 
Primetime
 
7
23 september 2020 om 00:09
@origineel, ik heb ff gekeken wat het hoogste salaris is en ik snap het wel. De middenmoot PL heeft nog betere salarissen. Leverkusen is qua salarissen blijkbaar gelijkwaardig aan Ajax. Er worden wel meer hoge salarissen gegeven maar de hoogste salarissen komt ongeveer overeen met Ajax.
 
origineel
 
7
23 september 2020 om 00:18
@Primetime, dat valt dan vies tegen voor een Duitse subtopper met een aardige begroting. Al zegt het misschien juist meer over de recente groei van Ajax.
 
Primetime
 
4
23 september 2020 om 00:26
Ajax, maar ook Feyenoord en psv halen meer uit tickets/seizoenskaarten denk ik. Seizoenskaarten zijn best wel wat duurder dan in Duitsland. Zag ooit een keer hoe cheap ze waren. Geloof dat je bij FC emmen nog duurdere seizoenskaarten hebt
 
FeanTime
 
8
23 september 2020 om 00:32
Ik snap het wel hoor. Ajax staat er goed voor tege woorden mede door dat top jaar. Ook is leverkusen voor de rest redelijk grijs hoor. Vorig jaar leverkusen/ leipzig bezocht. Fantastische wedstrijd. Top branche, maar alleen het stadion is amper groter dan die van ons (heerenveen). Ajax staat in mij ogen echt wel een flinke stop boven leverkuse hoor.
 
FeanTime
 
10
23 september 2020 om 00:35
Eenmalige kaarten waren spotgoedkoop voor mij en mijn 4 andere maatjes. En dan kon je de auto gewoon parkeren bij een enorm parkeerplaats. En rustig met een pendelbus naar het stadion. Voetbalwedstrijden in Duitsland bezoeken als.liefhebber is echt een genot. Raad het zeer aan.
 
origineel
 
5
23 september 2020 om 00:50
Zou zelf graag eens een wedstrijd van Dortmund bezoeken. Die sfeer ziet er waanzinnig uit. Bovendien spelen ze leuk voetbal.
 
janter
 
9
22 september 2020 om 23:23
Zou waanzinnig zijn! Nico is krankzinnig belangrijk voor Ajax. Voor de gretigheid, voor zijn verdedigende en opkomende kwaliteiten maar ook de balans. Topper gewoon, hopelijk hetzelfde met Onana!
 
IwanStruyk
 
1
22 september 2020 om 23:29
Mooie transfer.Op de positie van Taiglafico kan doorgeselecteerd worden. Martinez kan op zijn plek. Ook een echte strijder!! Er zijn nog wel andere kandidaten.
 
ajax1812
 
12
22 september 2020 om 23:33
Er is nog geen transfer..
 
Sanderr
 
40
22 september 2020 om 23:44
Het artikel gaat over het feit dat Overmars Tagliafico met een nieuw verbeterd contract aan boord wil houden en jij zegt 'mooie transfer'. Hahah, whut?
 
jibriilCFC
 
2
23 september 2020 om 00:06
Zou zeker mooi zijn voor Ajax, haal je een topper binnenboord voor eredivisie begrippen, begrijp me niet verkeerd het is een goede verdediger maar vaak wild en pakt maar al te graag een kaartje. Zou hem wel een transfer gunnen want ik denk dat hij bij veel clubs die net onder de wereldtop zitten zou kunnen meedraaien
 
FCB_Catalunya
 
6
23 september 2020 om 08:01
Gewoon nu zijn contract openbreken en zorgen dat hij nooit meer weggaat, tenzij een club van het kaliber Atletico Madrid aan komt kloppen. Wij houden van Nico en hij houdt van Amsterdam, zonder hem zijn we stukken minder. Als hij blijft, speelt hij sowieso nog een paar seizoenen Champions League en pakt hij echt nog wel wat prijzen. Afsluiten als Ajax-legende is ook hartstikke mooi!