Overmars verheugd met nieuwe deal: 'Zodat het de clubs wat afschrikt'
Maandag, 22 oktober 2018 om 19:15

Ajax maakte maandagmiddag wereldkundig dat het contract van Kasper Dolberg met een jaar is verlengd tot medio 2022. Marc Overmars, directeur spelersbeleid van de Amsterdamse club, is blij dat de Deense aanvaller een seizoen langer is vastgelegd. "Voor Kasper was dit eigenlijk een volgende stap", zegt de sportbestuurder tegenover Ajax TV.

"Gelukkig is hij weer een beetje terug. Hij speelt weer en is fit. Wij willen natuurlijk graag de Kasper zien die we kennen. Dit is denk ik voor hem en voor ons op het juiste moment", aldus Overmars, die weet Dolberg goed in de markt ligt. De krabbel van de spits is dan ook een goed teken. "Zodat het de clubs wat afschrikt. Op deze manier moeten wij onze talenten gewoon beschermen."

Ook Dolberg is content met de contractverlenging. De 21-jarige international geeft aan dat de nieuwe verbintenis er al een tijdje aan zat te komen. "Fijn dat het nu gedaan is. Nu kan ik me weer concentreren op het voetbal, want dat is wat ik wil. Ik moet de lijn van de laatste weken doortrekken, dus wat dat betreft verandert er niets. Maar het voelt goed nu."

Onder meer AS Monaco was in het verleden geïnteresseerd in Dolberg. De Ligue 1-club zou zelfs bereid zijn geweest om vijftig miljoen euro op tafel te leggen. Volgens Dolberg is er nooit sprake geweest van een transfer. "Ik wilde sowieso hier blijven. Er speelde ook nog niets van een nieuw contract, maar ik ben er heel blij mee. Zoals ik al zei, ik wil nu niet weg en ben heel erg blij hiermee."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
3
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
De Toekomst
 
32
22 oktober 2018 om 19:22
Goede zaak van Overmars. Volgens mij scoorde Dolberg toch weer 3x in zijn laatste 3 Eredivisiewedstrijden? Ook zie ik dat hij fysiek weer sterk is geworden en ballen goed kan afschermen. Voor mijn gevoel komt hij langzaam weer terug op niveau en als dat echt gebeurd, gaat hij goud waard zijn voor Ajax.
 
Kowalski
 
21
22 oktober 2018 om 19:24
Heeft letterlijk alles wat een moderne spits moet hebben. Als hij fit blijft, is hij de volgende in het rijtje miljoenenklappers die Ajax gaat maken.
 
De Toekomst
 
2
22 oktober 2018 om 19:36
Daarom, Dolberg terug op zijn oude niveau is gewoon super. Zelfs als hij dan zijn potentie (wereldtop) niet meer waar zou kunnen maken, is hij voor Ajax een geweldige spits en gaat hij ons miljoenen opleveren. Maar eerst maar eens zien in hoeverre hij zijn niveau weer kan halen.
 
Janta
 
6
22 oktober 2018 om 21:09
Soms komen "talenten" na een lange blessureleed sterker terug en hopenlijk is dat bij Dolberg ook zo.
 
Rochester
 
13
22 oktober 2018 om 19:25
Erg blij dat Dolberg zijn contract heeft verlengd, ook al is het maar met 1-jaar. Vind sowieso al dat Dolberg naar mijn mening weer terug gaat naar z`n vorm die hij in het seizoen 16-17 had onder Bosz. De laatste wedstrijden speelde hij uitstekend en in de laatste 3 Eredivisie-duels scoorde hij 3x en ik heb het al vaker aangegeven, maar vorig seizoen presteerde Dolberg naar mijn mening niet goed doordat Keizer continu van opstelling, formaties en spelers wisselde (wat niet helpt voor de vorm van een speler), dat Dolberg door Keizer zelfs op het middenveld (tegen PEC Zwolle) en linksbuiten (tegen Willem ll) werd gezet en ik had ook het idee dat Keizer Dolberg totaal niet kon motiveren. Ten Hag lijkt hem nu wel aan de praat te krijgen en toen ten Hag begon bij Ajax, was Dolberg al geblesseerd geraakt en volgens mij heeft Dolberg enkel de laatste 1 of 2 wedstrijden van het afgelopen seizoen onder ten Hag gespeeld, plus dus de laatste weken sinds Dolberg weer terug is van zijn blessure en ik vind Dolberg sinds de terugkeer van zijn blessure ook best wel een gedreven indruk maken. Zoals ik dus al schreef: ik denk dat Dolberg weer richting de vorm zal gaan die hij in het seizoen 16-17 had en hopelijk weet hij dat dan ook vast te houden en stappen vooruit te zetten.
 
TILBURG013
 
2
22 oktober 2018 om 19:33
Denk nog steeds wel een spits met heel veel potentie. Maar beschermen tegen wie dan Marc? Het is echt niet zo dat deze jongen op de radar staat van de echte topclubs en volgens veel Ajacieden is Ajax gewoon een Europese subtopper. Zie dus niet snel een club die echt veel beter is dan Ajax waartegen die beschermd moet worden.
 
WillGrigg
 
19
22 oktober 2018 om 19:39
Het gaat ook niet perse om clubs op dit moment, maar in de toekomst, vrij kortzichtig van je
 
TILBURG013
 
1
22 oktober 2018 om 20:04
Ja dat ene jaartje schrikt de grote clubs dan echt af wil je zeggen? Die betalen dat beetje extra echt wel dus is niks kortzichtig aan, snap best dat Ajax hem wil behouden maar ik bedoel alleen te zeggen dat als echte topclubs komen dat jaartje verschil niet uitmaakt..
 
huntie020
 
4
22 oktober 2018 om 21:34
Dat jaar versterkt je onderhandelingspositie enorm, dolberg zal namelijk dit seizoen moeten bewijzen dat die terug is van z'n blessure en volgend jaar een dragende constant presterende kracht is. Wanneer hij na eind volgend seizoen nog maar 1 jaar op z'n contract had staan verdien je zo 30% minder.
 
JDG84
 
0
23 oktober 2018 om 07:42
het is toch allemaal marketing. clubs "afschrikken" betekent gewoon als je hem wil moet je dik betalen. Overmars kan je hier rustig op los laten hoor, die heeft heel goed door hoe het spelletje werkt. Als de echte topclubs komen en hem per se willen hebben, dan zal hij sowieso onhoudbaar zijn. 1 jaar erbij of 5. Maar er zijn een hele grote groep clubs die wel genoeg geld hebben, maar niet de absolute top zijn en die geef je hiermee gewoon een klein signaal af met "opzouten, hij is niet te koop".
 
SocioFan1
 
1
22 oktober 2018 om 19:33
Haha ja joh, of gewoon omdat je dan straks aardig wat miljoenen kan vragen en ontvangen. Iets wat bij Kluivert fout ging is het Ajax en dhr Overmars gelukt om zoiets te voorkomen. Maar hey dat is de voetbalwereld natuurlijk. Straks kunnen ze goed cashen met Frenkie, de Ligt, Dolberg en Ziyech.
 
rubje
 
2
22 oktober 2018 om 19:49
Het zou me niet verbazen als Ziyech niet super veel opbrengt omdat er misschien wat afspraken gemaakt over bescheiden transfersom als hij nog wat langer blijft. Dat is ook helemaal niet erg. Ajax hoeft niet op elke speler veel te verdienen. Ajax gaat in iedergeval komende jaren nog genoeg binnenkrijgen met de jong en de ligt.
 
patrickstern
 
3
22 oktober 2018 om 20:17
En Onana, tagliafico, mazzroui, neres, dolberg.
 
Janta
 
3
22 oktober 2018 om 20:43
Dit soort contracten worden niet meer gegeven. Transfers is de levensader voor Ajax.
 
rubje
 
2
22 oktober 2018 om 20:48
Genoeg dus :-)
 
falcao
 
3
22 oktober 2018 om 19:47
Dolberg lijkt me een heel verstandige jongen, net als De Ligt, Frenkie de Jong, Wöber en nog een paar. Het buitenland is niet heilig, zeker niet wanneer Ajax beter gaat betalen.