Paal en Alessandro Damen frustreren FC Utrecht tegen Excelsior
Zaterdag, 23 februari 2019 om 20:21

De ontmoeting tussen FC Utrecht en Excelsior heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De teams van Dick Advocaat en Adrie Poldervaart kwamen in De Galgenwaard niet tot scoren, al had een overwinning voor de Utrechtse thuisploeg absoluut niet misstaan: 0-0. FC Utrecht blijft de nummer zeven van de Eredivisie, terwijl Excelsior, dat de laatste vier uitduels in de Eredivisie had verloren, nu op een dertiende plaats staat.

FC Utrecht startte goed aan de ontmoeting en was vooral via Jean-Christophe Bahebeck gevaarlijk. Alessandro Damen zag de eerste poging naast gaan, keerde vrij eenvoudig een lage inzet van de Fransman en had ook een antwoord op een kopbal van Sander van der Streek. Ook Othman Boussaid had de 1-0 op de schoen, na voorbereidend werk van Sean Klaiber op rechts, maar hij trapte naast het leer.

Op een vrije trap van Ali Messaoud na, wist Excelsior in het eerste bedrijf geen gevaar te stichten. Het was niet eens veel minder dan FC Utrecht, maar het creëren van kansen bleek een probleem voor de bezoekers. Advocaat zag hoe zijn team naarmate de eerste helft vorderde, ook niet voor meer gevaar kon zorgen, tot ontevredenheid van de fans. Pas in de laatste minuten voor rust beten de Domstedelingen van zich af. Na een hoekschop kopte de vrijstaande Willem Janssen ruim over en Lorenzo Burnet voorkwam daarna dat Gyrano Kerk kon afronden op aangeven van Nicolas Gavory.

Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor de thuisploeg. Damen had een antwoord op een stuiterend schot van Bahebeck en in de 56e minuut mikte Van der Streek het leer met een laag en hard schot op de binnenkant van de paal. Ofschoon FC Utrecht een zege verdiende, waren vrijwel alle doelpogingen tamelijk eenvoudig voor Damen, die inzetten van Van der Streek en invaller Michiel Kramer recht op zich af zag komen. De thuisploeg kreeg ook geen strafschop toen de sterk spelende Jerdy Schouten met zijn arm of schouder al glijdend een voorzet van Simon Gustafson blokte, ondanks inmenging van de VAR.

Damen stond er echter ook vlak voor tijd toen Van der Streek een bal met het hoofd naar de verre hoek mikte, na voorbereidend werk van Kramer. Op katachtige wijze ranselde de doelman de bal voor de lijn uit het doel. Excelsior, dat alleen via een schot van Ryan Koolwijk enigszins in de buurt van een treffer kwam, stapte zodoende als morele winnaar van het veld.

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
10
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
24
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
ben030
 
5
23 februari 2019 om 20:27
Jammer dat je hier 2 punten laat liggen en dat puur omdat er eigenlijk geen 1 echte uitgespeelde kans kwam. Daarbij gelijk de complimenten voor Excelsior en vooral de keeper die hebben het uitstekend gedaan. Hopen dat de doelpunten snel weer gaan vallen want het gat met het rechter rijtje blijft klein zo. Iedergeval wel weer een keer een wedstrijd dat Utrecht het vol op de aanval gooide dat was ook wel weer eens fijn + de clean sheet want die hebben we ook te weinig. Op naar volgende week en hopen dat de concurrentie punten laat liggen
 
Utreg4life
 
1
23 februari 2019 om 20:37
Fijn om te zien dat de verdediging eindelijk weer eens goed stond en we de 0 gehouden hebben. Vond bergstrom heel sterk invallen. Aanvallend helaas geen 100% kansen gehad en de keeper van Excelsior solliciteerde opnieuw bij Utrecht ;-) Keepte echt heel sterk. Helaas 2 punten verloren maar als we dit doorzetten komt het wel goed.
 
houten030
 
3
23 februari 2019 om 21:12
Slecht Utrecht gezien vandaag, met name Klaiber en Gustafson waren dramatisch. Veel veilige balletjes terug en weinig durf in de ploeg. De invallers brachten leven in de ploeg en we hadden wat pech met de paal.
 
STORING
 
2
23 februari 2019 om 21:27
Dit was geen voetbal maar een andere sport. Wat een armoede. Die Dick Advocaat loopt graag een mannetje uit de hangen tegenover de pers en langs de lijn maar ondertussen presteert hij he-le-maal niks. Wat een zooitje zeg. Het ziet er gewoon niet uit. Utrecht moet hier met 3 goals verschil Excelsior oprollen ipv zich weer eens zo blameren. Op deze manier wordt play-offs voor Europees voetbal een zeer lastig verhaal. En mocht Dick Advocaat alsnog coach van Feyenoord worden dan stuur ik zelf ook even een solicitatie die kant op. En als ik niet word aangenomen maak ik er een rechtszaak van want ik zou het echt niet slechter doen.
 
Kralinger
 
2
23 februari 2019 om 22:41
Wat een verschil tussen 2 gelijke spelen. Na de heenwedstrijd tegen Utrecht was ik nogal kwaad. Vooral op onze eigen spelers voor het zo slordig uit de hand geven van een 3-0 voorsprong en ook op de VAR vanwege werkelijk de meest belachelijke strafschop via VAR die ik ooit gezien heb, waardoor we 2 punten verspeelden. Nu werd er juist dapper geknokt voor dat ene punt. Vooral verdedigend stond het goed en Damen speelde een dijk van een wedstrijd. Heel mooi was het misschien niet, maar we kunnen ieder punt goed gebruiken en hier is hard voor geknokt. Ik ben nu zeer tevreden.
 
MMDV
 
2
23 februari 2019 om 22:42
Het was vandaag niet om aan te gluren. Veel angst in de ploeg, want in plaats de bal voor de goal te slingeren bleven ze maar breien voor het doel. Moet ook zeggen dat Excelsior goed gegroepeerd stond te verdedigen, maar dan probeer je wat anders. Nu kwam er pas in de 80e minuut wat strijd. Bergstrom mag er van mij wel vaker in, goede verdediger. Het wordt tijd dat Klaiber eens vervangen wordt. Vind zichzelf heel wat, maar is al een aantal weken de mindere. Boussaid, oogt allemaal leuk, maar heeft weinig rendement. Bahebeck is heel ongelukkig in zijn acties, steeds de bal te ver vooruit.