Pak slaag voor Weghorst in München; Dortmund loopt op tandvlees
Zaterdag, 9 maart 2019 om 17:24

Borussia Dortmund is zijn koppositie in de Bundesliga zaterdagmiddag op doelsaldo kwijtgeraakt. Het team van trainer Lucien Favre leek voor eigen publiek tegen VfB Stuttgart op weg naar nieuw puntverlies, maar in de absolute slotfase werd de overwinning toch nog veilliggesteld (3-1). Doordat Bayern München tegelijkertijd echter gehakt maakte van het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst (6-0), zijn de twee titelconcurrenten op de ranglijst van positie gewisseld.

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 3-1
Dortmund had in de stromende regen moeite om zijn ritme te vinden en kwam na een halfuur zeer goed weg. Nicolás González dook na een steekpass van Steven Zuber alleen op voor Roman Bürki, waarna de Argentijnse spits de bal voorbij de doelman wist te werken. De poging van González ging echter rakelings naast, waardoor Dortmund met de schrik vrijkwam. Raphaël Guerreiro dwong Ron-Robert Zieler kort erna aan de overzijde tot een redding met een knal van afstand, maar verder werd Stuttgart in de eerste helt nauwelijks aan het wankelen gebracht.

In het tweede bedrijf werd het spel Dortmund er niet veel beter op, maar de ploeg werd na precies een uur voetballen op sleeptouw genomen door Jadon Sancho. De jonge Engelsman verdiende een strafschop na een duel met Gonzalo Castro, waarna Marco Reus vanaf elf meter voor opluchting zorgde in het Signal Iduna Park: 1-0. De vreugde bij het thuispubliek was echter slechts van korte duur, want Stuttgart kwam amper tien minuten na de openingstreffer van Reus alweer op gelijke hoogte. Castro bracht de bal uit een vrije trap voor het doel, waarna verdediger Marc-Oliver Kemp met het hoofd toesloeg.

Dortmund leek zo voor de vijfde keer in de laatste zes competitiewedstrijden punten te gaan morsen, maar die Borussen toonden karakter en wisten zes minuten voor tijd toch nog de 2-1 te forceren. Alcácer schoot van dichtbij raak, nadat hij de bal via invaller Christian Pulisic voor de voeten had gekregen. Diezelfde Pulisic zorgde in de blessuretijd na voorbereidend werk van Axel Witsel en Mario Götze voor de beslissing in de wedstrijd.

Bayern München - VfL Wolfsburg 6-0
Wolfsburg verweerde zich met Weghorst in de basis een halfuur lang kranig in de Allianz Arena, maar na 34 minuten wist Bayern toch op voorsprong te komen. Thomas Müller bracht de bal vanaf de rechterflank laag voor het doel, waarna Serge Gnabry van dichtbij voor de 1-0 tekende. Bayern pakte vervolgens vrijwel onmiddellijk door: James Rodríguez zette Gnabry met een steekpass alleen voor het doel, waarna laatstgenoemde onzelfzuchtig was en Robert Lewandowski in staat stelde de 2-0 op het scorebord te brengen.

Het betekende voor Lewandowski zijn 196ste doelpunt in 281 competitiewedstrijden in Duitsland, waardoor de Poolse spits Claudio Pizarro voorbij is als meest scorende buitenlander in de Bundesliga. Bayern ging zo met een riante voorsprong aan de thee en wist kort na de onderbreking zelfs verder afstand te nemen van Wolfsburg. Rodríguez werd op de rand van het strafschopgebied bereikt door Thiago Alcántara, waarna de Colombiaanse middenvelder de bal buiten het bereik van doelman Koen Casteels in de verre hoek plaatste. Via Müller, Joshua Kimmich en opnieuw Lewandowski wist Bayern de score in het laatste kwartier nog verder te verfraaien.

SC Freiburg - Hertha Berlin 2-1
De ruststand van 1-0 in het Schwarzwald Stadion was verdiend. De ploeg van Pal Dardai zocht meer de aanval op en nam na nog geen half uur spelen de leiding. Na voorbereidend werk van Vincenzo Grifo kopte Nils Petersen raak. In het tweede helft hielden de teams elkaar lang in evenwicht, maar Hertha, met Karim Rekik in de basis, slaagde er toch in om te scoren. Een kwartier voor tijd rondde de vrijstaande Vedad Ibisevic een voorzet van Jordan Torunarigha af: 1-1. De drie punten bleven echter in Freiburg, daar Ibisevic luttele minuten later het leer met het hoofd achter zijn eigen doelman Rune Jarstein werkte: 2-1. Door de zege op de Berlijners neemt Freiburg ietwat meer afstand van de rode streep.

RB Leipzig - Augsburg 0-0
De eerste helft in de Red Bull Arena was bijzonder eenzijdig: het team van Ralf Rangnick domineerde in de eerste 45 minuten en creëerde enkele goede kansen, maar desondanks gingen beide teams met een doelpuntloze tussenstand de rust in. Ook in de tweede helft kwam het scorebord niet in beweging. Het duel kon echter alle kanten op, daar FC Augsburg, dat zonder de geblesseerde Jeffrey Gouweleeuw aantrad, enkele malen doelman Peter Gulascsi aan het werk zette. Ook de entree van Bruma en Jean-Kévin Augustin kon Leipzig niet aan drie punten helpen. Door de puntendeling kan nummer vier Borussia Mönchengladbach, 43 punten, later vandaag de achterstand op Leipzig, 46 punten verkleinen.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
0
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
3
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
1
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
SilentStrike
 
15
9 maart 2019 om 18:27
Bayern is toch wel echt minder dan voorheen. Maar de drama zo rond oktober november was inderdaad zwaar overdreven.
 
040vaart
 
3
9 maart 2019 om 18:58
Nou ik vond ze echt dramatisch. Ook ik dacht dat ze ovrr datum waren maar blijkbaar was het een ernstige vormdip waar ajax flink van geprofiteerd heeft.
 
maurootje
 
22
9 maart 2019 om 17:28
Die Gnarby is lekker bezig. Had niet eens verwacht dat hij basisplaatsen zou krijgen
 
SuperBuLi
 
20
9 maart 2019 om 17:34
Robben en Ribery zijn klaar onder Kovac. Daarom is het nu een perfect moment om als vleugelspeler naar Bayern te gaan er zijn zat kansen.
 
STORING
 
8
9 maart 2019 om 17:45
Welke vleugelspelers houden ze over als Robben en Ribery blijven sukkelen met blessures? Coman en Gnabry zijn dan de meest logische opties.
 
Marshmallow
 
3
9 maart 2019 om 18:41
Davies, Mueller en James op RAM. Volgend seizoen zijn ze bezig met Pepe, Zaha, Werner.
 
Beerus
 
6
9 maart 2019 om 17:49
Ik was altijd al gek op zijn snelheid en manier van spelen. Vind het dus ook mooi dat hij er eindelijk staat. Arsenal staat te huilen.
 
Marshmallow
 
0
9 maart 2019 om 18:40
Was hij bij Arsenal geen cm? Idem als zelalem? Iemand ueberhaupt nog ooit eens van zelakem gehoord?
 
Gooner4
 
1
9 maart 2019 om 19:21
Nee, was altijd een vleugelspeler maar kreeg te weinig kans. Zelalem geen flauw idee eigenlijk.. had ik wel iets van verwacht.
 
Glossiandzozo
 
0
9 maart 2019 om 18:44
Als Bayern fan moet ik je eerlijk zeggen dat ik knap verrast ben. Ik zag het niet echt in hem zitten, maar door dee afgelopen wedstrijden heb ik mijn mening bijgesteld. Het is idd een heerlijke speler met een super fijne techniek.
 
Creative midfi
 
14
9 maart 2019 om 17:30
Bayern wordt weer kampioen vrees ik. Ze ontvangen BVB nog thuis en spelen op dit moment gewoon veel beter.
 
carlosjr11
 
18
9 maart 2019 om 17:36
Ik denk dat iedereen gewoon wel wist dat Dortmund het op een gegeven moment zou verpesten. Gebeurt al jaren dat ze sterk beginnen en ze daarna verzadigd raken.
 
BBayern1990
 
0
9 maart 2019 om 18:37
Beter is een overdreven zwaar woord. Feit is wel dat het vormpeil van Dortmund gewoon minder is. De vermoeidheid begint toe te slaan, terwijl Bayern begint te stijgen naar de belangrijkste afspraken toe tot aan het seizoenseinde.
 
BaronVonBorsig
 
13
9 maart 2019 om 17:32
Het was billenknijpen vandaag zeg, eerst al een (terechte VAR-beslissing) penalty mee. Daarna een oerdomme overtreding tegen (3 tegen 1 situatie in de hoek) en uit de vrije trap een vrij ingekopte goal tegen. Daarna weer wat geluk met de goal van Paco Alcacer hoor, bal viel toevallig goed. Knap vrijgemaakt door Pulisic daarna en een halve punter in de kruising van Paco. Götze en Witsel waren de enigen die niet deelden in de malaise mijn inziens. Zeik en zeiknat geregend op de tribune, tijd om een biertje te doen in het oude centrum.
 
Marshmallow
 
3
9 maart 2019 om 18:44
Woon je daar? Heeft Dortmund een Altstadt? De Altstadt van Duesseldorf is mooi aan het water
 
Willempie050
 
0
9 maart 2019 om 23:44
Dortmund is naar mijn mening een spuuglelijke stad, maar dat neemt niet weg dat het een fantastische club is. Echt Alles draait in de stad om de BVB. Düsseldorf is inderdaad een mooie stad op een 3 kwartier van Dortmund. Veel spelers van Dortmund wonen daarom ook in Düsseldorf.
 
BaronVonBorsig
 
0
10 maart 2019 om 01:27
Hou op, Dortmund zelf is niet om aan te zien. Alleen bij die Alte Markt kan je gezellig zitten, en in de Bierkönig zuipen!
 
123 bea 123
 
1
10 maart 2019 om 10:54
Ik woon in de Kreuzviertel op loopafstand van het stadion. Ik heb eerder jaren in München geleefd maar geef de voorkeur toch echt aan Dortmund, ook als veel mensen dat raar mogen vinden.
 
BBayern1990
 
7
9 maart 2019 om 17:32
Het doet enorm deugd dat Bayern tijdelijk terug aan de leiding staat. Er is wel nog een lange weg te gaan om definitief het kampioenschap op te eisen. Het ziet er alleszins veelbelovend uit. Wat ik zeker goed vind is de verlegging van het zwaartepunt naar het seizoenseinde toe. Onder Guardiola was Bayern telkens te vroeg in vorm geweest. Dit leidde tot nalatigheid naar het seizoenseinde toe.
 
oker
 
2
9 maart 2019 om 17:41
Bayern is een machine die altijd blijft draaien. Dortmund is een machine met een klein defectje.
 
Zermatt_Person
 
0
9 maart 2019 om 18:21
Dat verlegging van zwaartepunt naar het seizoenseinde idd zeer slim van Bayern Munchen. Real Madrid deed dit ook iedere keer onder Zidane, waardoor ze uiteindelijk ook de CL wonnen. Misschien dat Bayern Munchen een gelijk iets kan overkomen onder Kovac, maar dat zie ik niet heel snel gebeuren.
 
BBayern1990
 
3
9 maart 2019 om 18:34
Eerst telt de focus naar de Champions League komende woensdag tegen Liverpool. Daarna zien we verder. Kovac bewees bij Frankfurt sowieso specialist te zijn van knockoutfases met 2 finales in de Duitse beker. Hopelijk lukt hem dat evenzeer in CL met Bayern.
 
Alcantara91
 
2
9 maart 2019 om 18:28
Een hele mooie & verdiende overwinng! Nu hopen dat Coman op tijd fit geraakt tegen Liverpool, dat we Kimmich missen is al erg genoeg... Dortmund heeft nog een paar moeilijke wedstrijden & Bayern ook maar minder... wordt nog heel spannend!
 
BBayern1990
 
0
9 maart 2019 om 18:38
Coman geraakt niet meer fit om tegen Liverpool te spelen.
 
Alcantara91
 
4
9 maart 2019 om 18:41
Kovac zei zojuist dat hij fit kan geraken.. heeft goede hoop Kovac on Coman: "We are very optimistic and think he will make it (for Wednesday)" Coman heeft de afgelopen week al goed kunnen lopen
 
Wagwan
 
1
9 maart 2019 om 18:29
Velen verklaarden me voor gek dat ik Bayern tot de topfavoriet bestempelde voor de CL. Die zijn echt in topvorm en gaan komende woensdag niets heel laten van Liverpool. Kovac heeft het op de rit gekregen.
 
Zermatt_Person
 
5
9 maart 2019 om 18:35
Liverpool is ijzersterk in counteren en heeft een zeer sterke defensie met Van Dijk. Daar gaat Bayern niet zomaar doorheen komen. Ik zie eerder dat Bayern Munchen wordt weg gecounterd door Liverpool met hun sterke omschakelingstactiek.
 
Alcantara91
 
0
9 maart 2019 om 18:39
Onder Kovac zullen we ook niet volop op de aanval gaan.. eerder gebalanceerd want hij is in zulke wedstrijden wel tacktisch sterk. Zal wel moeilijker worden zonder Kimmich, heeft al redelijk wat assists en is een topper.. 50/50 als je het mij vraagt
 
BBayern1990
 
2
9 maart 2019 om 18:47
Mijn hoop is dat Liverpool de slechte trend van de uitwedstrijden gewoon voortzet. In voetbal kan uiteraard alles gebeuren en is Liverpool niet kansloos in de Allianz Arena. Scoren uit eigen sterkte wordt moeilijk voor Liverpool tegen Bayern denk ik. Het zal eerder van de vorm afhangen en van de eventuele foutenlast bij Bayern. Alleen dan maakt Liverpool kans om door te stoten.
 
Alcantara91
 
0
9 maart 2019 om 18:56
Ik hoop het ook! Zou jij niet boateng rechts achter zetten vs mané ipv rafinha? Rafinha was goed vandaag maar weet het zo niet...
 
BBayern1990
 
1
9 maart 2019 om 19:11
We zullen zien wat het wordt. Boateng als rechtsachter zou geen slechte optie zijn.
 
Marshmallow
 
1
9 maart 2019 om 19:41
Ik denk dat ze 5-3-2 spelen, achterin het dichtmetselen met Boateng Hummels Suele CB en met Rafinha en Alaba als running backs. Centraal Martinez James en Thiago. Voorin Gnabry die om Lewandowski cirkelt.
 
123 bea 123
 
0
9 maart 2019 om 19:00
Het bekende probleem. Borussia heeft het moeilijk tegen ploegen die met 10 man rond de eigen 16 staan. Zo ook vandaag. Het grote overwicht kon niet in doelpunten omgezet worden. Deels pech, deels missende nauwkeurigheid met de laatste pass, maar ook onvermogen. Dat moet beter om echt mee te doen voor de prijzen. Ok, ter gelijkertijd kan er geen twijfel over betstaan dat deze overwinning dik verdient was, Borussia gaat hoogstwaarschijnlijk weer kwalificeren voor de CL volgend jaar. Dat is prima en van groot belang voor de centen. Van de labdstitel zijn we nog ver vandaan. Witsel speelde weer eens een formidable wedstrijd vandaag, voor mij motm.