Patrick Kluivert zet een 'máár' bij aanstelling van Ronald Koeman
Woensdag, 19 augustus 2020 om 07:53

Patrick Kluivert is zeer te spreken over de aanstelling van Ronald Koeman bij Barcelona. De officieel nog bondscoach van het Nederlands elftal zet woensdag om 10.30 uur zijn handtekening onder een contract voor een of meer seizoenen en zal vanaf 12.30 uur aan de Spaanse media worden gepresenteerd. "Ik ben heel blij voor Ronald. Het is een droom van hem die uitkomt", vertelt het hoofd jeugdopleidingen van Barcelona woensdag in gesprek met De Telegraaf.

"Ik vind het fantastisch voor hem én voor Barça", stelt Kluivert, die echter wel een 'máár' heeft. "Bij Oranje laat Koeman natuurlijk een enorm gat achter. Al ga ik ervan uit dat dit door de KNVB goed zal worden opgevuld." Koeman en Kluivert waren in het verleden al samen bij Barcelona actief. Na het WK van 1998 ging de oud-verdediger als assistent-trainer van Louis van Gaal bij Barcelona aan de slag. Van Gaal pikte Kluivert op bij AC Milan en de oud-aanvaller kwam tussen 1998 en 2004 voor de Catalanen uit.

Koeman ging in januari 2000 bij Vitesse voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag. Ruim twintig jaar later keert de voormalig topverdediger terug bij toch wel zijn grote liefde. Een goede match, zo voorziet Kluivert. "Met zijn kwaliteiten denk ik dat Ronald bij Barcelona goed op zijn plaats zal zijn. Hij kent de club, de filosofie en weet wat er speelt. Ik vind zijn komst heel positief."

Kluivert stipt ook aan dat Koeman waarschijnlijk wat meer krediet heeft dan zijn voorgangers. "Ronald is hier een legende. Iedereen kan zich de vrije trap tegen Sampdoria nog herinneren, waarmee hij het Barcelona van Johan Cruijff in 1992 op Wembley de Europa Cup I bezorgde." Leo Beenhakker, die in de jaren tachtig en negentig trainer van Real Madrid was, is eveneens blij voor Koeman. "Dit is toch prachtig. Zowel voor het Nederlandse voetbal als voor Ronald zelf."

"Ik was van de concurrent en ik blijf van de concurrent, maar ik weet hoe sterk de band van Ronald met Barcelona is. En hoe graag hij altijd trainer heeft willen worden daar. Ik ben blij voor hem en ik hoop dat het een groot succes gaat worden." Beenhakker was in 2001 technisch directeur van Ajax toen men voor Koeman als opvolger van Co Adriaanse koos. "Dat heeft heel goed uitgepakt. Hij heeft een pracht van een carrière opgebouwd. Je wist dat de kans bij Barcelona ooit zou komen, omdat hij zo'n icoon is bij die club en nu is het dan zover. Een goede keuze van Barça en een fantastische stap voor Ronald."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
TheJIgsaw
 
3
19 augustus 2020 om 08:00
Ik gun het Ronald van harte maar voor het EK van volgend jaar is dit natuurlijk niet best. Ik denk dat er maar 2 coaches zijn die zonder al te veel aanpassing in kunnen stappen en op ze voet van Koeman verder kunnen gaan. Advocaat en van Gaal. Advocaat gaat het niet doen en van Gaal zal zijn vrouw moeten overhalen. Ik ben benieuwd.
 
Moraat
 
3
19 augustus 2020 om 08:05
Die twee lijken mij inderdaad niet reƫel. Voor mij blijft dan alleen Bosz over. Heeft weliswaar niks gewonnen, maar ik denk dat zijn aanvallende speelwijze wel kan werken omdat we achterin van wereldniveau zijn. Ben erg bang dat het FdB gaat worden.
 
MarksmanFR
 
5
19 augustus 2020 om 09:29
Ik vrees ook dat het De Boer, Van Bommel of Cocu gaat worden. En dan vind ik Cocu nog het minst erg van deze drie. Ik hoop op Van Gaal, Bosz, Rijkaard, Wenger of Conte ,maar ik zie geen van deze namen het worden eerlijk gezegd.
 
Sanderr
 
6
19 augustus 2020 om 09:59
Ten Cate met Gullit als assistent wordt ook genoemd toch? Dat lijkt me dan veruit de beste van de realistische opties (Bosz is veel te duur, Van Gaal begint er denk ik niet weer aan, Wenger betwijfel ik ook of die haalbaar is en Conte is sowieso niet haalbaar). Die eerste drie die jij opnoemt zou echt pure armoe zijn, ook `de minst slechte` Cocu.
 
TheJIgsaw
 
1
19 augustus 2020 om 08:20
Fijn dat jij al weet dat alle anderen volstrekt kansloos zijn, ik wacht zelf liever af tot er iemand benoemd wordt. Moraat, ik zou Peter Bosz een goede kandidaat vinden maar met het oog op WK kwalificatie en het EK denk ik dat hij te weinig tijd heeft om zijn spel erin te krijgen. Dan heb ik liever iemand die er meteen staat. Daarnaast vraag ik me af of NL de juiste spelers heeft voor zijn spel op dit moment.
 
Almogaver
 
4
19 augustus 2020 om 08:52
Advocaat, grappenmaker die je bent. Die hebben we herhaaldelijk aan de slag gezien bij Oranje. Dat ie lekker het mannetje blijft op nationaal clubniveau. Hij lijkt me een mooi mens hoor, maar totaal ongeschikt, zeker op dit punt, voor Oranje.
 
Sirius
 
4
19 augustus 2020 om 10:15
Advocaat is gewoon een stoicijnse coach die maximaliseert. Hij haalt alles uit een spelersgroep en zorgt voor een professioneel en topsport-waardig klimaat. Ik ben sowieso overigens geen voorstander van een oude coach gezien de hectische periode de komende jaren, maar om 'm nou totaal ongeschikt te noemen gaat wat ver. Ik denk overigens wel dat de Knvb nu eens moet kijken naar de jongere coaches, want je kunt niet blijven terugvallen op Van Gaal, Advocaat en Hiddink. Die hebben inmiddels een pensioensgerechtigde leeftijd. Het wordt ook tijd dat de Knvb zeer kritisch naar z'n opleiding gaat kijken, want die Coach Betaald Voetbal is echt een enorm uitgebreide en zeer gedateerde cursus waarbij de coaches vol worden gestampt met onnodige theorie. Ze verheffen het daar tot een wetenschap.
 
Japie_Krekel
 
3
19 augustus 2020 om 10:29
van de twee keer dat Van Gaal bij Oranje heeft gewerkt was het een keer met een geweldige selectie ook een totaal fiasco. zijn prestaties in Oranje zijn dus fifty fifty en je hebt dus ook geen enkele garantie dat hij goed gaat presteren. bovendien is hij weliswaar een goede coach maar je haalt wel een volslagen malloot binnen als uithangbord van je nationale elftal want zijn gedrag is schrijnend om te zien altijd
 
janter
 
0
19 augustus 2020 om 10:16
Maar ik hoef Advocaat niet. Dat is niks voor Oranje. Dat moet je gewoon niet meer willen. Louis zou top zijn, alleen al voor de interviews .
 
SpeedyAFC
 
0
19 augustus 2020 om 17:14
Voor van Gaal geldt dat het eigenlijk maar een paar weekjes zijn. Oranje is al geplaatst. Denkd at zijn vrouw daar wel mee kan leven maar dat Van Gaal eerder zich zorgen maakt over het afbreuk risico immers in Brazilie heeft hij een geweldige prestatie geleverd.
 
DieGelbeReds
 
9
19 augustus 2020 om 08:04
Ik hoop toch zo dat de droom van Koeman niet eindigt in een desillusie, een nachtmerrie. De verwachtingen zullen torenhoog zijn, terwijl de selectie zoals bekend herzien moet worden. Drie a vier versterkingen en er staat natuurlijk weer een heel ander, frisser team. Die versterkingen moeten dan alleen wel allemaal voltreffers zijn en juist op transfergebied laat Barca zich de afgelopen jaren niet van hun beste kant zien.
 
THenry_228
 
4
19 augustus 2020 om 08:17
En ik verwacht ook dat, als Koeman inspraak heeft, hij zich gaat richten op oude bekenden van hem. En dus komt aanzetten met een Depay of Wijnaldum. Op zich geen slechte spelers maar geen spelers die dit Barca beter gaan maken...
 
Boca2005
 
17
19 augustus 2020 om 08:24
Wijnaldum is wel degelijk een speler die Barcelona beter zou maken. Een speler met loopvermogen, diepgang en scorend vermogen. Dat is juist wat Barcelona nodig heeft. Nu komt er helemaal niets van het middenveld.
 
THenry_228
 
5
19 augustus 2020 om 08:38
Wijnaldum is een goeie speler voor het high intensity voetbal van Klopp. In een meer voetballend middenveld, op korte ruimte, zie ik hem tekort komen. Vandaar dat enkel Wijnaldum toevoegen aan het middenveld geen oplossing zal blijken.
 
Boca2005
 
0
19 augustus 2020 om 10:33
Wijnaldum speelt anders ook goed in een totaal andere rol in Oranje. Hij is ook technisch vaardig. Ideaal zou wel zijn als er nog een creatieve voetballer bij zou zijn die over een actie en steekpass beschikt. Ik zeg ook niet dat Barcelona Wijnaldum aan moet trekken maar ze hebben wel een soortgelijke speler nodig. Nu beschikt het middenveld over 0 creativiteit, diepgang en scorend vermogen. Er zijn nu ook weer niet zo heel veel middenvelders die dat kunnen brengen.
 
Sirius
 
0
19 augustus 2020 om 10:07
Ik ben er eerlijk gezegd bang voor. Nu weet ik niet wat er bij Barcelona financieel mogelijk is deze zomer, maar er moet veel veranderen en daar heeft hij maar anderhalve maand de tijd voor. De tijd om langzaam te bouwen krijgt hij ook niet, want we kunnen er wel gerust vanuit gaan dat Bartomeu niet herkozen zal worden. Het nieuwe bestuur zal waarschijnlijk een andere droomkandidaat hebben, dus die gaan dan redenen zoeken op Koeman ergens op af te rekenen. Alles zal dus moeten gaan passen voor Koeman, wil hij er niet volgend jaar alweer weg zijn.
 
MrKrillin
 
0
19 augustus 2020 om 10:24
@sirius wat ik begrijp van interview gisteren, is dat er wel geld is voor aankopen, maar probleem ligt bij het salarishuis. Dat is te hoog. Ik verwacht dat Barca aantal dure oudere spelers heel goedkoop of gratis de deur uit laat lopen, om ruimte te creeeren voor aankopen.
 
SpeedyAFC
 
0
19 augustus 2020 om 17:15
Koeman heeft de hete adem van Xavi in zijn nek. Het was echt nu of nooit. Dus gaat hij ervoor. Lukt het niet, dan is Koeman klaar en gaat hij lekker rentenieren. Lukt het wel, dan is zijn droom uitgekomen.
 
RosselliniRa
 
8
19 augustus 2020 om 08:09
Ook ik zet een 'maar' bij aanstelling Koeman. Die ie het niet in zijn hoofd haalt om er een Nederlands clubje van te maken. Barca wilt weer terug naar de top en daar moeten de beste van het beste komen te spelen. En dan moet ie strax niet met Donny en Matthijs aan komen kakken. De enige Nederlanders die van toegevoegde waarde zouden zijn, zijn van Dijk en de Vrij. Omdat zij bewezen hebben de beste te zijn en omdat barca in de verdediging problemen hebben. En nee, dus ook Depay niet. Te vaak afwezig.
 
Boca2005
 
5
19 augustus 2020 om 08:28
Het zou stom zijn om er een Nederlands clubje van te maken. Van Gaal maakte die fout eerder. Het is niet iets wat alleen aan Nederlanders is voorbehouden. Wenger haalde veel Fransen naar Arsenal, Guardiola haalt overal Spanjaarden naartoe en Zidane wordt altijd gelinkt aan Franse spelers. De Ligt en Wijnaldum zijn goed genoeg voor Barcelona, maar het zou nog beter zijn om een zelfde type speler te zoeken maar dan niet Nederlands.
 
Sirius
 
3
19 augustus 2020 om 10:09
Ook De Ligt zal wel een aanwinst zijn. De verdediging van Barcelona is echt heel matig buiten de ervaring van Pique. Lenglet zie je eerder bij een Europese subtopper dan bij de Europese elite. Verder lijkt het me ook sterk dat er veel Nederlandse zullen komen. Hooguit 1 en zelfs dat betwijfel ik. Financieel zal er ook niet veel mogelijk zijn. Lautaro Martinez was al niet haalbaar en zo makkelijk is het momenteel niet om (te) dure spelers te slijten.