Paulo Dybala zwaar getroffen door corona: 'Ik kon amper ademhalen'
Vrijdag, 27 maart 2020 om 18:21

Paulo Dybala heeft vrijdag voor het eerst gesproken over zijn coronabesmetting. De aanvaller van Juventus vertelt op het Youtube-kanaal van zijn club dat hij alweer aan de beterende hand is. Dybala, die elf dagen geleden positief testte, werd zwaar getroffen door het coronavirus. "Ik ontwikkelde sterke symptomen", zo vertelt de 26-jarige Argentijn.

Italië geldt als zwaarst door corona getroffen Europese land en ook de meeste profvoetballers die het virus op hebben gelopen, zijn woonachtig in Italië. "Ik had het zwaar, maar ik voel me nu alweer beter", zegt Dybala, die vooral last kreeg van zijn longen. "Ik kon amper ademhalen en als ik iets deed, kon ik dat geen vijf minuten volhouden. Ik kreeg ook overal spierpijn."

Inmiddels zijn Dybala en zijn vriendin Oriana Sabatini, die eveneens corona opliep, alweer bijna hersteld. "Ik kan me weer beter bewegen, lopen en ik probeer alweer een beetje te trainen. Gelukkig gaat het met mij en Oriana een stuk beter." Sabatani liet enkele dagen geleden ook al weten dat zij en Dybala aan de beterende hand zijn. "Het gaat goed, maar we hebben ons echt beroerd gevoeld", aldus de Argentijnse zangeres.

Sabatani had vergelijkbare klachten als haar vriend. "Het is het gevoel dat je krijgt als je de griep krijgt. Je hele lichaam doet pijn, je bent vermoeid. Ik heb geen koorts gehad; ik heb de hele tijd mijn temperatuur bijgehouden en ik heb geen verhoging gehad. Maar mijn longen begonnen een vreemd geluid te maken, en toen begon Paulo zich ook slecht te voelen. De symptomen zijn vergelijkbaar met de griep, voor ons tenminste."

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
1
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
7
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
48
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
21
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belangstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
wve
 
7
27 maart 2020 om 18:31
Hij beweerde op zijn instagram wat anders. En dat is nog geen week geleden dacht ik.
 
maurootje
 
63
27 maart 2020 om 18:36
Op dat moment waren de symtomen er dus nog niet. Mits dit artikel naar waarheid is. Corona incubatietijd en ontwikkelingen van de symtomen is echt een geval apart; sommige hebben er nauwelijks last van, sommige moeten aan de beademing; sommige krijgen de symtomen na 4 dagen, sommige pas na 14 dagen. Echt een "ingewikkelde" virus in dat opzichte.
 
Thamike
 
10
27 maart 2020 om 20:11
Ja en vreemde is dat men vooral roept dat als je ouder en kwetsbaarder bent je veel last kan krijgen maar zie ook topsporters kunnen zwaardere symptomen krijgen alleen overleven ze het vaker. Raar virus.
 
Soccerfan_1
 
5
27 maart 2020 om 21:01
En nog steeds zijn er veel jongeren die denken dat ze onschendbaar zijn. Echt te triest voor woorden.
 
Soccer1000
 
3
28 maart 2020 om 00:30
Niemand denkt dat die onschendbaar is. Sommigen denken dat er geen vluchten is voor corona en dat het een reset is van moeder natuur dat elk 100 jaar gebeurd. Om zo de populatie weer op een draagbaar niveau te krijgen en de aarde is er alleen maar schoner op geworden. Als we het nu winnen van de Corona komt er morgen een sterkere vijand terug totdat alles gereset is.
 
Samcro
 
8
28 maart 2020 om 08:55
De mensen die denken dat dit om de 100 jaar gebeurt moeten wat minder van die zweverige sites lezen en zich realiseren dat de pest, cholera en Spaanse griep niet de enige ziektes waren in de laatste eeuwen.
 
Busby
 
1
28 maart 2020 om 15:04
@Thamike : het klopt ook gewoon dat het vooral ouderen en mensen met verminderde weerstand raakt maar het woord 'vooral' betekent dat het niet 100% en exclusief die mensen raakt. Tegenover elke jonge geval zoals Dybala staan er tientallen van oudere mensen die ook nog is grotere kans op sterven hebben.
 
AjaxLife96
 
14
27 maart 2020 om 18:33
Griep symptomen, maar wel moeilijk kunnen ademhalen? Dat zijn 2 totaal verschillende dingen.. Dus of de media trekt dingen uit hun context om nog meer paniek te zaaien, of Dybale heeft een sterke drang na aandacht.. Als is je longen vreemde geluiden gaan maken ben je het stukje griep allang voorbij, en hebben we het al over een zware luchtweginfectie of zelfs ligte longontsteking.. In het laatste geval voel je je 11 dagen na dien echt niet goed genoeg om te starten met sporten.
 
Lierse1997
 
13
27 maart 2020 om 18:41
Vind het ook wel opvallende uitspraken van Dybala en zijn vriendin. Enerzijds beschrijven ze best ernstige symptomen als zeer hevige spierpijn, extreme vermoeidheid en ademhalingsproblemen en dan zeggen dat het de gebruikelijke griepsymptomen waren voor hen. Zo een griep heb ik dan toch nooit gehad.
 
papabeer
 
0
28 maart 2020 om 00:01
Corona is dan ook griep, maar dan kan het je longen binnendringen en dan krijg je dus de symptomen dat je niet kunt ademhalen etc.
 
Busby
 
2
28 maart 2020 om 15:12
Veel mensen denken aan de griep alsof het een verkoudheid is maar griep kan redelijk zwaar zijn en kan ook gewoon tot longontsteking lijden.Er sterven veel mensen aan. Daarnaast is het elk jaar altijd gokken hoe zwaar griep kan zijn omdat het virus zich muteert en het vaccin dat elk jaar gemaakt wordt het zo best mogelijk probeert te benaderen maar meestal maar een effectiviteit van 40% heeft. Sommige jaren zit het vaccin helemaal naast en zie je dat er nog veel mensen als normaal sterven.
 
Primetime
 
4
27 maart 2020 om 19:07
Niet eens 11 dagen. 6 dagen geleden had hij nog helemaal nergens last van zei hij op Insta. Dus dit is binnen een tijdsbestek van maximaal 5! dagen
 
WhoopWhoop7
 
9
27 maart 2020 om 20:13
Ik heb zelf Corona en ik herken de symptomen. Ik merk het vooral aan mijn longen. Veel hoesten en benauwdheid. Verder voelt het aan als een griep.
 
GenErik
 
21
27 maart 2020 om 20:43
Zelf sterke vermoeden dat ik het heb, hetgeen tweemaal bevestigs is door de huisarts. Maar, je mag niet testen - tenzij je richting ziekenhuisopname gaat. Ik herken de symptomen. Eerst had ik ca. 4 dagen buikgriep verschijnselen, daarna lichte verhoging, koppijn, spierpijn. Toen kwam pas de hoest en begonnen de luchtweg klachten. Brandend gevoel op de borst en in de longen, heel beangstigend soms, moeite met ademhalen, vermoeid, na lichte inspanning helemaal gesloopt. En dan ben ik 37, eet ik voornamelijk veganistisch, drink nauwelijks alcohol en relatief sportief. Moet er niet aan denken als ik onderliggende klachten had, dan was ik op zeker opgenomen in ziekenhuis. Daarnaast heb ik nu al twee weken mijn twee kids en vrouw niet geknuffeld. Dat is pas afzien
 
jurre21
 
11
27 maart 2020 om 20:44
Sterkte en succes!
 
WhoopWhoop7
 
7
27 maart 2020 om 22:25
Lastig man! Ja ik ben nog relatief jong (20j), bij mijn zijn de verschijnselen wat minder heftig. Maar deze benauwdheid heb ik nooit eerder gehad, mijn ouders zijn ook besmet en hebben er ook duidelijk meer last van...
 
CMG-
 
7
27 maart 2020 om 19:11
Klinkt allemaal raar. Paar dagen geleden postte hij op instagram dat het prima was met hem, en nu zegt hij dat moeilijkheden had met ademen, maar dat wanneer hij inspanning deed van 5 minute.. logisch? Maar het is volgens mij niet zo zeer dat hij aan een beademingstoestel moest omdat hij de hele dag kortademigheid problemen had, dat is wat anders.
 
bf1994
 
3
27 maart 2020 om 19:15
Als dit allemaal klopt dan betekent het dat die symptomen in een keer heel hard kunnen gaan. Wat ook wel zorgelijk is. Mijn zusje werkt bij de huisarts, die vertelde dat een man eergister belde met lichte ademhalingsklachten, toen was er besloten om niks te doen aangezien zijn symptomen zwak waren. Paar uur later moest de ambulance naar die meneer toe en zijn ze uiteindelijk te laat aangekomen, want die meneer had het niet overleeft. Hij had hoogst waarschijnlijk corona. Alle symptomen waren aanwezig, De symptomen waren op het moment van de eerste keer bellen echter niet sterk genoeg om iemand mee op te nemen.
 
Primetime
 
1
27 maart 2020 om 19:34
@bf1994, ik denk dat er ook weinig twijfelen aan dat het in een keer hard kan gaan maar er zit wel heel weinig tijd tussen zich nog helemaal prima voelen, naar amper kunnen ademhalen, naar proberen te trainen. Dit is een timeline van 6 dagen.
 
bf1994
 
4
27 maart 2020 om 19:35
Misschien even de rest van mijn verhaal lezen. Het kan ook in een paar uur helemaal mis gaan. Zoals bij die meneer waar ik het verhaal van mijn zusje heb die bij de huisarts werkt. Die had lichte ademhaling klachten en is een paar uur later eraan overleden. In vergelijking is dan een paar dagen niet zo gek meer. Niet om paniek te zaaien he, maar ik probeer het verhaal te relativeren.
 
Primetime
 
0
27 maart 2020 om 19:47
Ja het kan ook in een paar uur helemaal misgaan. Die man van jou verhaal ging er dood aan. Maar als het zo ernstig is dan lig je een paar dagen later toch voornamelijk in je bed te herstellen ipv alweer te trainen?
 
bf1994
 
1
27 maart 2020 om 19:52
Er gebeuren gekkere dingen op het medishe gebied. Ik zeg niet dat dit verhaal klopt. Waarom zou dybala hierover liegen als hij dit zelf echt heeft gezegd. Maar zelfs als het niet waar is voor dybala is het ook niet ver van realiteit verwijderd en zou het zeker mogelijk kunnen zijn.
 
Primetime
 
2
27 maart 2020 om 20:37
Liegen vind ik niet zozeer het correcte woord. Ik denk eerder aan overdrijven. We kennen toch allemaal wel iemand die alles wat meer dramatiseert? Of een slechte vertaling, dat zou niet de eerste keer zijn
 
 
7
27 maart 2020 om 19:25
De kop klinkt wat zwaarder dan het artikel. Als ik met griep 5 minuten iets ga doen donder ik ook van ellende in elkaar. Ernstig lijkt me als je op je buik in het ziekenhuis ligt met zon plastic zak op je kop.