Payet sneert naar PSG: 'Ik speel bij de grootste club van Frankrijk'
Zondag, 25 februari 2018 om 11:25

Dimitri Payet keerde in januari 2017 terug bij Olympique Marseille, waar hij eerder tussen 2013 en 2015 speelde. L'OM bezet momenteel de derde plaats in de Ligue 1, met een achterstand van dertien punten op koploper Paris Saint-Germain. Ondanks dat les Parisiens oppermachtig zijn, is Payet ervan overtuigd dat hij voor de grootste club in Frankrijk speelt.

"Ik heb het weleens eerder gezegd, maar ik speel bij de grootste club van Frankrijk. En belangrijker: we zijn een team. In de afgelopen weken hebben we gezien dat het belangrijk is om als team te spelen in plaats van als een stel individuelen", zegt Payet tegenover verschillende Franse media. Olympique Marseille neemt het zondagavond in Parijs op tegen Paris Saint-Germain. Komende woensdag ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw in de Coupe de France.

Voor Paris Saint-Germain vallen de ontmoetingen met Olympique Marseille precies tussen de wedstrijden tegen Real Madrid in de Champions League. "We benaderen de wedstrijd op verschillende manieren. Ik zou het ze niet kwalijk nemen als ze liever van Real Madrid winnen dan van ons. Als ze ons willen laten winnen, is dat prima. Dan nemen wij de drie punten mee", aldus de Fransman, die het met Olympique Marseille in achtste finale van de Europa League opneemt tegen Athletic Club.

Meer nieuws
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
4
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Busi
 
7
25 februari 2018 om 11:35
Wat hij zegt snijdt hout, maar zie ze toch verliezen haha. Toch doet dat niks af aan de waarheid van zn uitspraken.
 
AjaxNL!
 
15
25 februari 2018 om 11:36
Tja dat kan je op 2 manieren bedoelen. Qua historie is het een groterr club ja. Maar als je de laatste 5 jaar vergelijkt is PSG natuurlijk een veel grotere club.
 
stengun
 
44
25 februari 2018 om 11:41
Marseille is op nagenoeg alle fronten groter dan Psg, daar doet een enorm geldbedrag en een paar dure spelers niets aan af Niemand vind Manchester City toch ook groter dan Uni8ted?
 
Silvacity
 
7
25 februari 2018 om 11:59
@stengunOp alle fronte ? PSG heeft een veel grotere begroting en wereldwijde fanbase. PSG is de laatste 5 jaar een veel groter merk dan Marseille wereldwijd. PSG is bezig om in recordtijd veel van de Franse ploegen uit de boeken te schieten qua aantal prijzen. Zo enorm is die voorsprong niet van Marseille en Saint-Etienne. Pak een CL title en nog 4 kampioenschappen en je staat gelijk qua grote prijzen.... Wie zal over 20 jaar wie de grootste club uit Frankrijk is? Dat blijft een enorm subjectieve discussie.De vergelijking tussen City en United is toch anders, aangezien United nog steeds een grotere begroting heeft en meedoet op de prijzen. Vergelijk Chelsea eens net Aston Villa en stel dan de vraag wie de grotere club is. Dan krijg je een mooie discussie
 
Bon Jovi
 
8
25 februari 2018 om 12:09
Wat een vergelijking. Man United is nog steeds 1 van de rijkste clubs ter wereld, enorme fanbasis, sterspelers als de Gea en Pogba...Marseille is vele malen kleiner.
 
RamonDiaz
 
17
25 februari 2018 om 13:22
@silvacity PSG heeft werelwijd helemaal niet een veel grotere fanbase dan Marseille, Olympique Marseille is in Frankrijk veruit de populairste voetbalclub in Frankrijk daar kan de opmars van PSG niets aan af doen. Verder is Marseille in Afrika zelfs 1 van de allerpopulairste topclubs waar zelfs de meeste engelse topclubs het tegen moeten afleggen. Verder is het zo dat na jaren van wanbeleid er nu ook gezond is geinvesteerd in Marseille en dat icm het prachtige stadion zullen ze echt wel weer een serieuze uitdaging gaan vormen voor Psg.
 
Vincfred
 
3
25 februari 2018 om 14:49
@silvacity. In aanvulling op wat ramondiaz zegt, hoe meet je een fanbase. Marseille heeft een hele grote stabiele fanbase. Die fanbase van PSG blijft weinig van over als die cheik opstapt en PSG keldert naar de Franse subtop of middenmoot. Hoeveel jochies zie je dan in Nederland nog lopen in hun PSG trainingspakkie.
 
Silvacity
 
0
25 februari 2018 om 20:35
@ramondiaz @vincfred In Frankrijk prima. In oude kolonies van Frankrijk zou het ook best kunnen. Ik heb het over wereldwijd. De miljoenen jongeren die met een Zlatan/neymar Junior shirt lopen van Zuid-Amerika tot Azie. Hoe meet je dat? Dit is natuurlijk een vage discussie, omdat je geen absolute meetmare eenheden hebt. Bedrijven proberen metingen te doen op basis van shirtverkoop en social media likes wereldwijd. Wat zeker niet alles zegt, maar waar je in gebrek aan ander materiaal toch een beetje naar moet gaan kijken. Dan is er de laatste paar jaar toch wel een gat geslagen. Of dat "echte" fans zijn etc is een andere discussie. Dat maakt het hele discussie nog veel discutabeler..
 
Medalofhonor
 
1
25 februari 2018 om 11:39
Historisch misschien wel en het is ook logisch dat Payet dit zegt, hij speelt voor Marseille is een fan van Marseille. "en belangrijker: we zijn een team. In de afgelopen weken hebben we gezien dat het belangrijk is om als team te spelen in plaats van als een stel individuelen" Ik weet niet wat hij hiermee doelt, doelt hij het feit dat Real Madrid als 'team' won van de individuelen van Psg? Of bedoelt hij helemaal iets anders.
 
APPELSAP12
 
12
25 februari 2018 om 12:18
Denk t wel idd. Volgens mij doelt hij ook op Neymar en zijn fratsen aan t begin van t seizoen.
 
Anasinho15
 
1
25 februari 2018 om 13:40
Nee, niet alles heeft te maken met Real Madrid
 
VCF-LosChe-VCF
 
21
25 februari 2018 om 12:30
75% van de PSG fans zijn pas fan geworden na die financiele overname. De traditionele fans zijn op 1 hand te tellen.
 
Koos Busters
 
4
25 februari 2018 om 13:57
Die fans wonen in de buitenwijken van iedere middelgrote Europese stad en kopen net zo snel en trainingspak van een volgende koopclub. Ik snap best dat je graag gaat kijken naar een verzameling wereld voetballers maar dat maakt je nog geen echte supporter.
 
TheRoscoe
 
1
25 februari 2018 om 12:05
Valt over te debatteren. Al moet men niet doen alsof PSG een clubje van niets was voordat QSI kwam, Paris Saint-Germain is historisch gezien gewoon een van de grote, bekende clubs van Frankrijk. Nu presteren ze eigenlijk zoals men in principe jaren verwachtte van de club. Ook Marseille kan nu weer meedoen om CL-plekken dankzij aanzienlijke investeringen. Of AS Monaco met hun beleid omtrent jonge spelers? Dat leek verloren te gaan toen ze degradeerden. Maar dankzij investeerders vorig seizoen kampioen geworden. En dat is alleen maar mooi. Frankrijk heeft een prachtige topklasse met vele, unieke, kleurrijke voetbalclubs. Van Marseille, Paris Saint-Germain, Monaco en Lyon tot Nantes, Saint-Etienne, Lille en Bordeaux. Als men meer wilt investeren in Ligue 1, kan de Ligue 1 een nog veel leukere competitie worden.
 
VCF-LosChe-VCF
 
6
25 februari 2018 om 12:28
De grootste club van Frankrijk zal toch nog even St. Etienne blijven en niet de nepclubs als PSG en Monaco waar nu tig aan successupporters achter staan.
 
Anasinho15
 
4
25 februari 2018 om 13:39
OM en OL?
 
GSaray1976
 
0
25 februari 2018 om 14:33
Nou nou sneer, tegenwoordig vindt een speler van Benevinto ook dat hij voor de beste team van de wereld speelt. Dat is het politiek correcte van het voetbal, moet je niet al te serieus nemen