Perez: 'Als ik Bergwijn was zou ik dat EK minder belangrijk vinden'
Maandag, 27 januari 2020 om 11:24

Kenneth Perez heeft begrip voor Steven Bergwijn, die op weg is naar Tottenham Hotspur. De Deense analist laat bij FOX Sports weten dat hij zich goed voor kan stellen dat de Oranje-international kiest voor een winterse transfer naar de Engelse topclub. Perez weet niet of Bergwijn veel gaat spelen onder manager José Mourinho, maar hij vindt de transfer het risico wel waard.

Perez denkt niet dat een transfer naar Tottenham Hotspur goed is voor Bergwijn met oog op het EK. "Weet je hoe de concurrentie daar is?", aldus Perez, die moet lachen als door presentator Milan van Dongen de suggestie wordt gedaan dat Bergwijn op een hoger niveau gaat trainen bij Tottenham en dat goed voor hem is. "Denk je dat echt? Stel je voor dat je heel weinig aan spelen toekomt. Dat is een risico, dat heb je altijd. Een transfer in de winter is een risico. Zeker naar een club als Tottenham, die tig spelers hebben. Lamela is een fantastische speler, maar zit op de bank. Dat is een beetje de concurrentie daar. Het lijkt mij niet dat Ronald Koeman als bondscoach zegt: als hij maar op hoog niveau traint. Het lijkt me niet dat dat genoeg is."

Hoewel de clubs nog niet tot een akkoord zijn gekomen, is Bergwijn al naar Londen afgereisd in de hoop dat de overstap op korte termijn wordt afgerond. "Het is fantastisch voor hem", aldus Perez. "Alleen moet je jezelf ook afvragen hoeveel je gaat spelen. Is dit misschien te hoog? Ik weet het niet. Eén ding wat hij voor heeft op de meeste spelers in de Eredivisie is zijn fysiek. Dat is natuurlijk wel een vereiste in de Engelse Premier League, als je ziet wat voor beulen dat zijn. Dat heeft hij in ieder geval mee."

Kees Kwakman denkt niet dat het EK in gevaar gaat komen voor Bergwijn met een transfer naar the Spurs. "Ik denk dat hij het risico wel kan nemen omdat je met blessures te maken hebt bij het Nederlands elftal, met Donyell Malen en Memphis Depay", aldus de oud-voetballer van onder meer NAC Breda en FC Groningen. "Dus ik denk dat hij wel redelijk zeker is van zijn plek. Ze spelen ook zoveel wedstrijden daar dat hij wel aan spelen toe gaat komen."

"Het is wel kortdag voor het EK natuurlijk. Maar als je zo door blijft ploeteren bij PSV, dan is dat natuurlijk ook een gevaar", vult Perez aan. Hij heeft alle begrip voor de keuze van Bergwijn om naar Tottenham te gaan. "Als ik Bergwijn was zou ik dat EK minder belangrijk vinden dan wanneer je nu zo'n transfer kan maken. Dan zou ik het risico ook wel nemen als ik hem was. Zo'n mooie transfer naar Tottenham is het risico wel waard."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
RBLeipzigg
 
11
27 januari 2020 om 11:33
Het is niet zo dat de keuze voorin op het aankomende EK gigantisch is voor Koeman. Wanneer Depay en Malen er beide niet zijn had ik altijd Bergwijn meegenomen. Daarnaast verlaat Eriksen Tottenham waardoor er misschien wel plek is voor Bergwijn bij Tottenham? Misschien kan hij een soort Eriksen-rol gaan vervullen bij Tottenham, en op de plek van Babel/Promes spelen bij Oranje.
 
WouterSL
 
21
27 januari 2020 om 11:40
Op de plek van Promes? Grapje zeker. Promes draait een sterk seizoen dit in tegenstelling tot Bergwijn. Eerst maar zien of deze transfer doorgaat. Met JDJ weet je het nooit en Levy is ook niet te vertrouwen.
 
TVL11
 
10
27 januari 2020 om 11:43
Promes speelt de laatste tijd als wingback bij Oranje. Ben bang dat Babel spits is.
 
InkeMontana
 
63
27 januari 2020 om 11:46
Laatste tijd? Promes heeft letterlijk 1 wedstrijd als rechtsback gespeeld haha.
 
RBLeipzigg
 
18
27 januari 2020 om 11:47
Snap dat Promes een sterker seizoen draait maar dat komt mede door Ziyech en consorten. Bergwijn heeft individueel meer voetballende kwaliteiten maar dat is lastig om te etaleren in dit PSV. Soms, zoals bij Feyenoord-uit, zie je in sommige acties dat hij wel degelijk kan voetballen. Mocht hij 1/2de van de PL wedstrijden spelen bij de Spurs dan mag hij wat mij betreft mee.
 
TVL11
 
6
27 januari 2020 om 11:50
Oh, huh, ik dacht meerdere keren. Het pakte in ieder geval goed uit dus ik zou er niet van opkijken als Koeman dat tegen de zwakkere tegenstanders weer doet. Tegen de sterkere landen zou ik met Promes voorin spelen. Overigens denk ik dat wat Rbleipzig hierboven zegt ook wel klopt, Had Bergwijn bij Ajax gespeeld en Promes bij PSV waren de rollen omgedraaid. Bergwijn zijn statistieken zijn nog niet eens zo heel slecht voor een PSV wat totaal uit vorm is.
 
PsvTomas
 
0
27 januari 2020 om 14:36
Statistieken zijn redelijk gelijk dit seizoen van Bergwijn en Promes in de eredivisie. Promes 10 goals en 4 assists. Bergwijn 5 goals en 10 assists. dat sterke en zwakke van beide valt dus wel mee.als ze zo doorgaan zal ik ze dus beide opstellen boven Babel/berghuis. Dan zet Boadu er maar tussen.
 
HarisVuckic
 
1
27 januari 2020 om 11:48
"wanneer Depay en Malen er beide niet zijn had ik altijd Bergwijn meegenomen". Andersom bedoel je denk ik? Denk dat Koeman Bergwijn eerder meeneemt dan Malen.
 
roedii
 
0
27 januari 2020 om 12:17
Hij bedoelt omdat Depay en malen beiden het ek niet gaan halen; bergwijn zeker is van zijn plek bij de selectie. Zoveel alternatieven zijn er ook weer niet.. bergwijn, babel, berghuis en promes en wellicht stengs zullen wel de wingers zijn die meegaan.
 
Clarkkent2
 
0
27 januari 2020 om 13:55
Niemand die zich afvraagt of wat Perez zegt wel waar is... als een club je voor 38 miljoen wil halen, dan zul je toch wel de nodige kansen krijgenn of niet? Zeker als er met Erkisne wat creativiteit uit je elftal vertrekt... En Kenneth, wie zijn die ontiegelijk goeie concurrenten dan?erik Lamela? Is dat zon geweldig samba voetballende buitenspeler dan? En verder? Wie is die diepgaand, assist gevende aanvaller dan bij Spurs waar hij voor moet banken?
 
El_Guaje7
 
16
27 januari 2020 om 11:39
Hoe Bergwijn het doet bij Tottenham hij gaat toch wel mee naar het EK, Bergwijn gaat Koeman echt niet meer van afstappen zo kort voor het EK. Helemaal met de blessures van Memphis en Donyell. Als ik zo’n Babel zie spelen word ik er ook totaal niet vrolijk van als hij in de spits moet gaan spelen. Dan liever Bergwijn.
 
WouterSL
 
14
27 januari 2020 om 11:41
Bergwijn speelt lekker het laatste half jaar? Babel heeft in oranje altijd goed gepresteerd. Bergwijn af en toe.
 
El_Guaje7
 
23
27 januari 2020 om 11:43
16 wedstrijden 5 goals en 10 assists is nou niet heel slecht Woutertje. Wat presteert die Babel nou?
 
InkeMontana
 
14
27 januari 2020 om 11:51
Ik heb liever ook geen Babel. Hij zal vast en zeker nog in moeten komen bij Ajax, maar tot dusver is het echt abominabel (abomibabel ) wat hij laat zien. Lekker met Boadu gaan beginnen op het EK
 
Shorty1991
 
6
27 januari 2020 om 12:40
Woutertje? Pff lekker volwassen hoor.. Bergwijns laatste goede wedstrijd is ongeveer ook van Bommels laatstw goede wedstrijd, oftewel een jaar geleden. Ik vind Bergwijn een fijne speler, maar het valt me toch tegen dat ie zn kop zo laat hangen.
 
Sirius
 
0
27 januari 2020 om 13:18
El_guaje7 - We hebben het wel over de Eredivisie. Verder heeft hij weinig laten zien. Zelfs spelers als Kerk komen al bij dat rendement in de buurt. Zo bijzonder is dat niet. Bovendien heeft Babel veel meer in Oranje laten zien dan de onzichtbare Bergwijn.
 
mayarood
 
0
27 januari 2020 om 12:09
Ik denk als het zo slecht door zou gaan voor hem bij PSV hij ook niet naar het EK zou gaan...
 
El_Guaje7
 
6
27 januari 2020 om 12:14
Klinklare onzin wat je nu uitkraamt natuurlijk. Bergwijn is al lang al zeker van zijn plekje bij Koeman. Deed het ook niet super slecht met 10 assists met nog 14 wedstrijden te gaan.
 
Rick1o1
 
6
27 januari 2020 om 11:41
Ook als Bergwijn daar het komende half jaar weinig speelt gaat hij mee naar het EK denk ik. Het blijft nog altijd een van de betere opties. Het kan misschien wel het verschil zijn tussen bank en basis maar hij gaat wel mee.
 
WouterSL
 
1
27 januari 2020 om 11:42
Mee gaat hij daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Maar basis betwijfel ik.
 
Rick1o1
 
0
27 januari 2020 om 12:49
Op links lijkt Promes mij een zekerheidje dus hij zou misschien rechts kunnen spelen. Anders bank inderdaad
 
martijnovic
 
0
27 januari 2020 om 13:55
Ik denk dat bergwijn de eerste spits word als depay niet fit is. Hij lijkt namelijk het meest op depay qua voetballer en zo hoef je het systeem niet om te gooien. Hij is in ieder geval fysiek sterk genoeg om in de spits te spelen. Ik hoop en verwacht dat hij bij tottenham in de spits gaat spelen.
 
afcastijnn
 
8
27 januari 2020 om 11:42
Ik denk niet dat Bergwijn bang moet zijn voor zijn plekje bij de selectie, Die heeft al wel genoeg laten zien om er bij te horen, zeker nu er zoveel blessures zijn voorin. Lamela een fantastische speler noemen vind ik een beetje overdreven van Perez, denk (en hoop) dat ze Bergwijn toch wel hoger hebben zitten dan Erik Lamela.
 
Jonas15
 
1
27 januari 2020 om 11:56
Onderschat Lamella niet.. Dat zou Mou ook niet moeten doen maar ik snap niet war er aan de hand is in noordoost Londen. Erikssen is echt een van de beste middenvelders op het continent en die laat je gewoon wandelen. Goed. Bergwijn is een goeie stap voor m als ie het waar kan maken. Bij psv blijven is geen optie nadat ze de weg naar beneden hebben ingezet. Jonas
 
roedii
 
1
27 januari 2020 om 12:21
Als eriksen niet wilt verlengen, dan kan je er beter nog wat geld voor vangen toch? Snap niet wat je dan van Tottenham verwacht dat ze doen? Lamela moet idd niet onderschat worden maar denk dat lamela vooral voor rechts is bedoeld en dat bergwijn voor de linkerkant wordt gehaald.
 
Sirius
 
0
27 januari 2020 om 13:16
Lamela is ontzettend wisselvallig. Als hij 1 wedstrijd goed speelt, kun je er vanuit gaan dat hij de 4 wedstrijden erna geen knikker meer raakt. Dat neemt niet weg dat het gissen wordt hoe het Bergwijn eventueel vergaat bij Tottenham.
 
Japie_Krekel
 
1
27 januari 2020 om 11:49
Bergwijn is bij Oranje ook geen onbetwist basisspeler dus waarom zou je zo een prachtige kans om naar de Spurs te gaan laten lopen voor een EK waar je misschien geen minuut speelt of er na de poulefase al uit kan liggen?
 
Sirius
 
0
27 januari 2020 om 13:14
Omdat hij gezien de blessures een goede kans op een basisplaats heeft. Gaat hij weinig spelen bij Tottenham, komt het EK in gevaar en is hij z'n plek in Oranje wellicht ook kwijt.
 
 
3
27 januari 2020 om 12:06
Ik zou altijd redeneren vanuit je eigen kracht. Stel hij doet het wel goed bij Tottenham, krijgt kansen en laat het zien. Dan kom je als grote meneer in Huis ter Duin aan. Als je de top wil bereiken, moet je risico nemen. Ik vind het eerlijk gezegd lastig in te schatte hoe goed hij nou werkelijk is, maar wil het wel graag zien.
 
roedii
 
2
27 januari 2020 om 12:25
lastig in te schatten idd. Hij heeft zich de laatste 2 jaar wel goed ontwikkeld maar ik blijf toch niet helemaal overtuigd
 
pprins
 
1
27 januari 2020 om 12:14
Bij een kwakkelend team niet.in vorm raken is ook niet.bevordelijk. ik ben heel benieuwd of hij het PL niveau aan kan. Ik heb eerlijk gezegd het gevoel.van niet . Maar hij kan ook zo een speler zijn die groeit als.de.spelers.om.hem heen better zijn
 
Rudeboy65
 
4
27 januari 2020 om 12:30
Het lijkt mij niet dat Ronald Koeman als bondscoach zegt: als hij maar op hoog niveau traint. Het lijkt me niet dat dat genoeg is.”nou ja, dat was ooit voor Gilissen ook goed genoeg, maar ik snap wat Perez bedoelt.
 
KokkieAFCA0341
 
0
27 januari 2020 om 12:46
Bij Cillesen is het gebrek aan beter, als Zoet, Vermeer en Bizot je concurrentie is dan heb je geen zorgen over een evt basisplek, dan nog te bedenken dat veel mensen liever Zoet hadden als 1ste keeper, die nu weer bij Utrecht staat te grabbelen als vanouds
 
Sirius
 
1
27 januari 2020 om 13:13
Cillessen is een doelman. Bij een voetballer lijkt ritme me toch essentieel. Bovendien heeft Bergwijn nog niets laten zien in Oranje, dus z'n status is ook nog niet onaantastbaar. Hij is natuurlijk nog jong dus is dat geen schande, maar Bergwijn kan echt niet zomaar zeggen: "sorry jongens, dan maar geen Ek". Als hij zich namelijk niet in de ploeg speelt bij Tottenham, kan het namelijk nog weleens lang gaan duren voor hij weer een oproep krijgt, laat staan een eindronde meemaakt.
 
SpeedyAFC
 
2
27 januari 2020 om 13:25
Cillessen speelt gewoon onder Koeman, dat is een zekerheidje. Op zich ook niet raar, je hebt voor een EK nog een lange voorbereiding en Cillessen is al derde op een WK geworden met de minste veld goals tegen. Alternatieven met ervaring op het hoogste niveau heb je bijna niet.
 
 
0
27 januari 2020 om 16:48
Had wel beetje hulp van Krul nodig om die derde plaats te halen. Wie weet waren we met Krul in de halve finale zelfs wel 2e geworden..
 
SpeedyAFC
 
0
27 januari 2020 om 20:08
Was wel een van de mooiste WK momenten, de penalty keeper wissel. Ik wist niet wat ik zag, kon het nauwelijks gevloven. Jammer dat van Gaal het tegen Argentinie niet nogeens probeerde.
 
bvbrunschot
 
3
27 januari 2020 om 12:31
Ik snap echt weinig van deze stap en het komt op mij heel erg over als een keuze op basis van emoties, niet echt een rationale beslissing. Tottenham zit zelf in sportief zwaar weer, Bergwijn zal daar zeer waarschijnlijk weinig aan spelen toe komen en dus ook voor het NL elftal minder interessant zijn ook al is er wat concurrentie weggevallen. Vind het echt een onlogische stap en hoop dan ook, voor zowel Bergwijn en PSV, dat het niet doorgaat. Dat Bergwijn gewoon het seizoen afmaakt, ze de weg omhoog weer inzetten en Bergwijn na het EK met opgeheven hoofd PSV verlaat...
 
SpeedyAFC
 
0
27 januari 2020 om 20:09
Dat valt wel mee, Eriksen vertrekt, Bergwijn komt erbij. Verder is Kane gebleseerd dus hebben ze ook even geen spits anders dan die Mauro maar ja, die hoef je niet te dekken, die scoort nooit.
 
bvbrunschot
 
0
28 januari 2020 om 08:28
Maar Eriksen is een middenvelder en Kane is een spits. Bergwijn is geen van beide, want je zag bij PSV dat hij zowel in de spits als op de 10 positie niet rendeerde. Zijn enige goede plek is op de flank. Als je dan Bergwijn haalt om Eriksen of Kane te vervangen, dan heb je nooit een wedstrijd van PSV gezien lijkt me
 
SpeedyAFC
 
0
28 januari 2020 om 09:50
Ze kunnen dan schuiven met Son of Lamela of met de taktiek. Mourhino heeft vast wel een gedachte achter het aantrekken van Bergwijn. PSV moet je niet vergelijken met de Spurs, die kunnen veel beter en sneller opbouwen waardoor ze Bergwijn veel eerder in zijn kracht kunnen zetten.
 
gomes1psv
 
0
27 januari 2020 om 12:52
Zou er ook niet echt voor vrezen. Zonder Malen en Memphis zou Koeman dan pure kwaliteit overhouden met Boadu en Stengs, en drie gemankeerde aanvallers met Babel, De Jong en Weghorst. Kluivert, Groeneveld en Dilrosun steken Bergwijn echt niet naar de kroon en als die jongen bij Tottenham op de bank zit schakelt Koeman ook echt niet door naar Berghuis of Gakpo om Bergwijn thuis te laten.
 
Sirius
 
0
27 januari 2020 om 13:09
Waarom niet? Bergwijn heeft in Oranje nog werkelijk niets laten zien en grosseert in onzichtbaarheid. Waarom zou een bondscoach niet overschakelen op een andere speler als Bergwijn nauwelijks speelt bij Tottenham (mits dat het scenario gaat worden)? Bergwijn heeft nog nauwelijks naam in Oranje gemaakt. Hij is dan ook nog maar 22 jaar, maar z'n plaats in Oranje als hij niet speelt is absoluut niet zeker.
 
martijnovic
 
0
27 januari 2020 om 13:58
Bergwijn word waars de eerste spits bij tottenham totdat kane terug is. Super mooi want dan kan hij ook op die positie spelen in oranje.
 
Sirius
 
0
27 januari 2020 om 14:29
Dan moet hij daar wel presteren. Vooralsnog is hij in Oranje volledig onzichtbaar, dus op basis waarvan zou hij een goede spits zijn voor Oranje waar de ruimtes nog kleiner worden dan op de flanken?
 
Sirius
 
1
27 januari 2020 om 13:06
Ja, want die luxe heeft Bergwijn ook echt. Als die jongen niet speelt, kan hij z'n plek in Oranje wel vergeten. Dan maakt het niet meer uit bij welke club je onder contract staat. Z'n concurrenten zijn namelijk niet veel minde. Bergwijn is een goede speler, maar absoluut niet onvervangbaar.
 
MrKrillin
 
0
27 januari 2020 om 14:18
Simpel Koeman zou niet serieus zijn als hij Bergwijn meeneemt terwijl die amper zou spelen bij Spurs. Dan verdienen Dilorson, El Ghazi en Kluivert het meer als die gewoon spelen.