Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
Maandag, 6 mei 2024 om 01:00

Kenneth Perez is behoorlijk geschrokken van het niveau van de wedstrijd AZ - FC Twente (2-1). De analist van ESPN had hoge verwachtingen van het duel tussen de nummers drie en vier van de Eredivisie, maar kwam bedrogen uit.

AZ greep zondagmiddag in eigen huis de laatste strohalm voor plek drie. Twente begon uitstekend met een doelpunt van Sem Steijn, maar zag de wedstrijd na rust gekanteld worden door de Alkmaarders. Ruben van Bommel en Vangelis Pavlidis maakten de doelpunten voor AZ.

"De intensiteit en felheid waarmee gespeeld werd vond ik goed", zegt Perez in Dit was het Weekend. "Maar ik zat ook te denken: dit is de nummer drie tegen de nummer vier... Wie van deze spelers zou de nummer één of twee van de competitie kunnen versterken?" PSV en Feyenoord staan dit seizoen een straatlengte voor op de concurrentie.

Perez beantwoordt zijn eigen vraag. "Niet één speler", aldus de Deen. "Ook niet Pavlidis?", vraagt presentator Milan van Dongen. "Nee."

Pavlidis is met 28 goals de topscorer van de Eredivisie. De Griek heeft één goal meer dan Luuk de Jong en vijf meer dan Santiago Gimenez. "Pavlidis werkt hard en maakt veel goals, maar hij is niet beter dan De Jong, en waarschijnlijk ook niet beter dan Gimenez", vindt Perez.

"Sven Mijnans vind ik toch echt een lekkere speler, maar het is ook allemaal een beetje vrijblijvend. Ik zag niet iemand waarvan ik denk: die kan zomaar PSV of Feyenoord beter maken. Dat is toch wel jammer. Het was veel rennen als een kip zonder kop."

Indien AZ zijn laatste twee duels wint, mag Twente geen punt meer verspelen om de derde plek te behouden. "Gelukkig is het nog spannend geworden, zoveel spanning hebben we niet meer de komende weken in de Eredivisie", zegt Perez.

Meer nieuws
   
21:30
21:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
3
   
21:04
21:04
Bayern-directeur verwijst hardnekkig trainersgerucht resoluut naar de kliko
9
   
20:20
20:20
Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
5
   
20:07
20:07
Besiktas kent ondanks late goal slechte generale voor finale tegen Trabzonspor
7
   
19:48
19:48
Atalanta heeft Champions League-ticket 4 dagen voor Europa League-finale binnen
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
JK-Ajax
 
21
6 mei 2024 om 03:03
Pavlidis bij Feyenoord zou er 100% in staan met al de kansen die hij daar krijgt. Sugawara ook wel met het idee dat Geertruida vertrekt. Bij psv niemand denk ik.
 
Azb100
 
6
6 mei 2024 om 05:52
Ligt er puur aan wat je wilt brengen in je ploeg. Vind De Jong en Pavlidis toch echt totaal andere spitsen en afhankelijk van de situatie op het veld hebben beide specifieke kwaliteiten. Verder is PSV natuurlijk in alles veel sterker en verder en zou ik op bovenstaand twijfelgeval na als AZ supporter ook niemand kunnen bedenken.
 
RamboKolombo
 
6
6 mei 2024 om 03:07
Sem Steijn zou de top wel aankunnen zijn positionering, afwerking en doorzettingsvermogen is gewoon van grote klasse. Ik zie dat, Steijn altijd de kar trekt bij Twente. Pavlidis zou op “10” zelfs elke Europese topclub sterker maken. Bazoer op 6 ook. Brenet speelt daar niet meer maar die speelt Teze of Rensch ook wel uit de basis.
 
Keva007
 
50
6 mei 2024 om 03:53
Bazoer beter dan wiefer, Veerman of Schouten? Vind ik van niet. Dus nee geen versterking voor Feyenoord of PSV
 
STORING
 
74
6 mei 2024 om 04:58
“Pavlidis zou op “10” elke Europese topclub sterker maken.” Dat ik dit nog mag lezen in mijn leven. Is dit niet serieus een subtiele manier van expres met gekke uitspraken komen?
 
RamboKolombo
 
0
6 mei 2024 om 17:07
Ach, alsof die 74 likes maar ook enig verstand van voetbal hebben. 5 procent van de wereld is maar slim daarom vind ik het ook niet erg dat 95 procent van VZ altijd tegen mij is.
 
ohwohwohw
 
13
6 mei 2024 om 06:02
Hoezo Rensch? Het gaat over PSV en Feyenoord. Ajax staat niet voor niets onder Az en twente. En Brenet is voetballend wel sterk, maar het gaat ook over de discipline die je moet opbrengen in het veld, met het aanvallen en terug verdedigen. En daar heeft Teze enorm veel in geleerd
 
FapTheRooster
 
21
6 mei 2024 om 06:18
In welke wereld speelt Brenet nog Teze uit de basis? Die speelt geweldig dit seizoen
 
RyanGarcia
 
11
6 mei 2024 om 07:16
Lol Sem.Steijn? De speler die met blokken om zijn schoenen speelt? Is een 2e Lex Immers en een mindere versie van Toornstra. Is idd doelgericht maar voetballen kan die niet. Technisch ook dramatisch. Hoe die aan het eind een bal met buitenkant rechts erin wilde draaien. Volgens mij werd het een ingooi.En Bazoer maakt enorm veel fouten. Is totaal niet beter geworden sinds zijn vertrek bij Vitesse.Pavlidis uiteraard wel een geweldige spits. Iets completer dan Gimenez wmb.
 
Redisthecolour
 
7
6 mei 2024 om 08:37
Steijn speelt op zn 22e al bij Twente, toen speelde Toornstra nog bij ADO. Die jongen heeft echt wel potentie en heeft nu ook al het hoogste aantal doelpunten per seizoen geëvenaard van Toornstra (beide 14 keer). Voetballend is het niet altijd even goed, maar hij is echt nu al beter dan wat Immers ooit heeft laten zien in de Eredivisie.
 
spursfan96
 
2
6 mei 2024 om 10:46
Tja, het Feyenoord dat Toornstra en Immers aantrok is ook een heel ander Feyenoord dan dit Feyenoord. Steijn is leuk om af en toe een doelpuntje mee te pikken, maar die lijkt qua speeltijd meer op Guus Til. Dan vind ik Stengs beter, die dit jaar ook allesbehalve onaardige cijfers heeft.
 
Linksbank
 
5
6 mei 2024 om 07:23
Het is zoals Matthew Perry ooit zei: ‘Je moet het wattenstaafje stoppen zodra je weerstand voelt.’
 
Yoda
 
10
6 mei 2024 om 07:49
Of pavlidis er nou wel of niet in zou staan is niet zo relevant, hij kan echt wel mee bij psv en Feijenoord, daar twijfel ik niet over.
 
marocberkane
 
11
6 mei 2024 om 08:04
Met Zerrouki haal je misschien wel de beste speler van Twente en ook die blijkt niet goed genoeg voor Feyenoord. Dus ik ben het wel eens met Perez.
 
Redisthecolour
 
14
6 mei 2024 om 08:30
Ik vind het allemaal ook niet zo heel gek dat er nagenoeg geen spelers van deze twee clubs mee zouden kunnen met PSV en Feyenoord. Vooral Twente staat zo hoog door het sterke collectief, ze hebben weinig uitzonderlijke individuele klasse. Het is een team, die organisatorisch zeer sterk staat. Unnerstal kan natuurlijk gewoon mee bij PSV en Feyenoord, verder is een Propper ook niet minder dan Ramalho. Aan de kant van AZ denk ik dat Pavlidis bij beide teams eenvoudig mee kan, daar worden ze zeker niet minder van.
 
joekaa
 
1
6 mei 2024 om 12:20
Vooral bij fc twente vind ik dat ook. Er lopen wel paar aardige spelers zoals Vlap, Stijn, Hilgers. Maar zijn op dit moment echt op hun plek bij fc twente, zou ook jammer vinden als zulke spelers zometeen verkocht worden. Hopelijk halen we CL voorronde, extra zak geld om in verdediging te investeren.
 
Sirius
 
0
6 mei 2024 om 13:36
@joekaa - Het grote voordeel van het feit dat FC Twente het vooral van het collectief moet hebben is dat nagenoeg iedere speler vervangbaar is. Ik zie ook geen enkele speler aan de kant van FC Twente die niet gewoon te vervangen is. Ja, Unnerstall en wellicht de ervaring van Propper, maar dat was het dan ook wel.
 
joekaa
 
0
9 mei 2024 om 16:50
Ja dat klopt zeker, ook wel mooi. Maar denk ook dat je dat terug ziet in teamsfeer. Maar... vind weldegelijk dat als Propper wegvalt de verdediging echt minder zeker oogt en ook als Unnerstal niet meedoet je toch met meer angst kijkt naar hoge ballen. Dat wordt nog tricky om hun op den duur te vervangen, zal wat gaan kosten. Ben echt benieuwd hoe we ervoor staan eind augustus.
 
Sirius
 
0
6 mei 2024 om 13:35
Precies dit. FC Twente heeft vooral veel jongens die het subtop-niveau aankunnen, maar behalve Unnerstall is er geen 1 die er bovenuit steekt. Het helpt ook niet mee dat de aankopen van afgelopen zomer kennelijk toch wel tekortkomen, behalve Eiting. De laatstgenoemde is ook een beetje het slachtoffer van toch wel een gelimiteerd tactisch inzicht van de coach.
 
Migi
 
2
6 mei 2024 om 12:18
Mooi man, Gimenez, maakt er eindelijk weer 2 en hij is alweer beter dan Pavlidis. Het gaat zo snel in het voetbal.
 
KiRoNi
 
0
6 mei 2024 om 13:06
Tsja, een speler is nu eenmaal zo goed als zijn laatste wedstrijd, zeker bij veel voetbalsupporters.
 
KiRoNi
 
0
6 mei 2024 om 13:15
Als ik de discussie even beperk tot PSV denk ik dat Sugawara een aanwinst zou kunnen zijn voor PSV gezien zijn leeftijd, zeker als Teze mocht vertrekken. Pavlidis vind ik een goede spits en Luuk de Jong wordt wel een dagje ouder maar toch denk ik dat Pepi in potentie kan uitgroeien tot de betere spits, Ricardo heeft ook eigenlijk heel bijzondere statistieken als je kijkt naar bijvoorbeeld het aantal minuten dat hij gemiddeld nodig heeft voor een goal. Mogelijk kan ook Ruben van Bommel zich nog verder ontwikkelen tot het niveau wat PSV nastreeft maar dan is er wel nog een weg te gaan.