Perez ziet lichtpunt bij PSV: 'Als je het hebt over een kwaliteitsspeler...'
Donderdag, 23 december 2021 om 21:22

Het spel van PSV tegen Go Ahead Eagles (2-0) kon Kenneth Perez niet echt bekoren, maar Cody Gakpo vormde daar een uitzondering op. De aanvoerder van de Eindhovenaren toonde volgens de analist van ESPN hier en daar zijn uitzonderlijke klasse en besliste de wedstrijd bovendien door de tweede treffer te maken.

"Als je dan zo zit te kijken naar een wedstrijd, waarin het krachtsverschil te groot is, dan let ik toch wel op Gakpo", zei Perez al in de rust van de wedstrijd. "Als je het hebt over een kwaliteitsspeler... Hoe hij passeert, hoe hij op kracht iemand voorbijgaat! Het is niet zomaar voorzetten en kijken waar de bal terechtkomt, nee, het is echt..." Perez maakte die zin niet meer af, maar doelde hierbij op een lage pass van Gakpo richting Yorbe Vertessen, die daarmee op slag van rust een gigantische kans kreeg. De Belg maaide echter wild over.

Zelf vond Gakpo na afloop ook dat PSV niet geweldig speelde. "Voor ons was het belangrijk dat we deze gewoon wonnen en bovenaan zouden eindigen in de eerste seizoenshelft", aldus de linksbuiten. "Je wil het zeker ook spectaculair doen, maar dat zat er niet in vandaag. Dan is het belangrijk dat je hem gewoon pakt en dat hebben we gedaan. Zij gaven goed tegenstand. Gelukkig scoorden we snel, maar uiteindelijk hebben we hem zakelijk gewonnen. We speelden het niet zo goed uit, maar uiteindelijk is het wel 2-0. Dan kunnen we gaan genieten van de kerstdagen."

Gakpo werd gevraagd terug te blikken op de eerste seizoenshelft, waarin PSV zich tot winterkampioen kroonde. "Ik denk dat we bepaalde wedstrijden beter hadden kunnen en moeten spelen", reageerde de aanvaller. "Maar uiteindelijk moeten we aan het eind van de competitie ook bovenaan staan. Daar gaan we hard voor werken als we terugkomen." Tot slot had Gakpo een boodschap voor de fans van PSV: "Ik wil iedereen bedanken voor de steun, ook al zaten jullie thuis. In het begin van het seizoen was het natuurlijk wel volle bak, we hebben genoten van jullie zolang jullie er waren. Ik hoop jullie allemaal snel weer te zien. Geniet van de feestdagen gelukkig nieuwjaar alvast."

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
1
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
6
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
47
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
21
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
itsTom
 
14
23 december 2021 om 21:46
Daartegenover staat het dieptepunt Vini. Wat is dat een beperkte spits zeg. Wederom dramatisch gescout. Hoe kom je bij zo’n vent?
 
The-Jump
 
10
23 december 2021 om 21:55
Liep bij de spurs en Benfica rond. J. De Jong: die moet ik hebben!
 
Bongiorno
 
4
23 december 2021 om 22:04
Hij is juist het type spits dat het mooi doet in de Eredivisie. Bij Tottenham was ie toch verrassend effectief vorig seizoen. Ik vond het zo'n gekke deal nog niet, vooral omdat PSV verder natuurlijk alleen Zahavi had als echte spits. Dat ie dan zo matig uit de verf komt is ook wel behoorlijk pech hoor.
 
PParzyszek
 
6
23 december 2021 om 22:51
Prima, zo kan Romero rustig gebracht worden. En Vinicius heeft echt wel nut met z'n fysiek en inzet. Eerlijk gezegd zie ik hem liever in de spits dan Malen. Die loopt er vrijwel altijd bij of hij in een zware depressie zit.
 
gomes1psv
 
14
23 december 2021 om 23:13
Het is een exotisch aftreksel van Jan Vennegoor of Hesselink, maar dan nog twee niveautjes minder. Niettemin zijn zijn statistieken nog best aardig en heeft-ie als kapstokspits die oorlog maakt in de box af en toe toch echt zijn waarde. Dat hij het beter doet dan Zahavi laat zien dat Eenoog koning is op de spitspositie in Eindhoven en het geeft inderdaad de armoede van Psv`s scouting aan. Vanmiddag toevallig eens wat statistieken van de Braziliaanse en Argentijnse competities; er lopen daar jonge spelers - zoals bijvoorbeeld River Plate-spits Alvárez (21) - rond die met goals en assists dingen om de topscorers die over exact een jaar uit hun contract lopen; als je zulke kansen over het hoofd ziet en wel genoegen moet nemen met gemankeerde vierde spitsen van Benfica of een tweederangs topscorer in een vierderangs competitie als China weet je hoe je scouting ervoor staat. Over Argentijnen gesproken trouwens, vind ik Maxi Romero wel een lichtpuntje voor PSV. Als hij verder groeit in zijn fitheid zie ik hem nog wel eerste spits worden zelfs. Iemand die wel over motorische soeplesse beschikt, beweeglijk en doelgericht is en in potentie ook meer kan bieden in het samenspel dan zijn concurrenten. Bovendien is er geen speler in de selectie die zo gretig is als Romero. De bewijsdrang spat ervan af tijdens zijn invalsbeurten; die jongen verkoopt zijn moeder nog als dat hem een goal zou opleveren!
 
The-Jump
 
4
24 december 2021 om 00:16
Amen! Van mij mag je hoofdscout worden bij PSV. Je snapt tenminste hoe het werkt en dat is niet om 19u op zondag naar de samenvattingen kijken en met spelers als ramselaar, Maher, doan etc. Aankomend zetten. Zuid Amerikaans temperament mist dit elftal wel. En met pereiro en Mauro jr hebben we er 2 (gehad) die het totaal missen. Overigens ben ik ervan overtuigd dat Romero nog gaat slagen, mits zijn lichaam meewerkt. 2 seizoenen vol knallen en je verkoopt hem lachend met winst.
 
nattekano
 
2
24 december 2021 om 06:46
Ben het met je eens dat hij voetballend erg beperkt is / lijkt. Feit is wel dat het allemaal wat makkelijker lijkt te gaan voorin mét Vinicius.. Nu nog met z’n allen leren om te gaan winnen tegen Ajax en Feyenoord en er geen 9 tegen krijgen in die potjes ;-)
 
FlamengoBrasil
 
1
23 december 2021 om 21:48
Gakpo gaf vandaag ook niet echt thuis. Ging echt mee in de malaise van het team. Dan bedoel ik vooral het slome en bewegingloze voetbal dat er gespeeld is. Er kan geen speler zweet in het shirt hebben gehad vandaag. Al was het maar van een sprintje trekken.
 
Obstwasser312
 
8
23 december 2021 om 21:48
Ik weet niet wat ik mee maak. In 2021 mag ik toch nog getuigen zijn van een semi-positieve Kenneth Perez. Niet verwacht dat ik dit nog zou meemaken, maar persoonlijk heb ik hiermee 2021 goed afgesloten.
 
Salerno1919
 
4
23 december 2021 om 21:53
Kenneth is mijn buurman sinds 2 jaar ofzo. Vind hem echt een wereldvent, is ook gewoon echt slim. Maar ik ben een van de weinige die van hooydonk ook echt goed vind.
 
Obstwasser312
 
4
23 december 2021 om 22:21
Oh nee. Perez zal vast een goede gast zijn als buurman etc. Alleen op buis is die vaak onnodig negatief over eigenlijk alles wat met voetbal te maken heeft.
 
Shiraz
 
4
23 december 2021 om 21:56
320 euro misgelopen op een 3e psv goal. Zie me balen. Psv is aanvallend buiten Gakpo zo slecht. Dat is de enige klasbak daar aanvallend gezien. Madueke erbij maar die speelt al lang niet. Die Romero moet een kans in de basis krijgen. Daarnaast is Guti echt niet om aan te zien. Weet iemand waar Pröpper is? Heb die 10x liever dan Guti of Van Ginkel.
 
WidjaiSandjai
 
0
23 december 2021 om 22:02
Het kan maar je moet ook voldoende politie i.d.g me hebben dan heb je er voldoende toezicht op.
 
Sirius
 
1
23 december 2021 om 22:52
Ik blijf me eigenlijk wel verbazen over de hype rond Gakpo. Ja, hij is goed en 1 van de betere aanvallers van de Eredivisie, maar net als een Bergwijn, El Ghazi en noem ze maar op toen ze in vorm waren. Als ik zo'n Gakpo dan zie spelen, denk ik dat hij hetzelfde zou presteren als een Bergwijn bij een club als Tottenham. Dat geldt overigens niet alleen voor hem, maar ook voor andere aanvallers die het leuk doen in middelgrote competities. Memphis is niet eens goed genoeg om een ploeg in een top competitie te dragen en die loopt kwalitatief nog altijd lichtjaren voor op de andere Nederlandse aanvallers. Dan is Laliga tegenwoordig niet eens op z'n best.
 
PParzyszek
 
4
23 december 2021 om 23:01
Wie draagt Barca dan wel? Niemand lukt dat, misschien is de ploeg gewoon te matig. Een blinde kan zien dat Memphis exceptionele kwaliteiten heeft.
 
DeProfessor1
 
0
23 december 2021 om 23:42
Als hij dat echt had dan zou hij barca dragen. Vind die nieuwe jeugdspits het zelfs beter doen dan depay
 
PParzyszek
 
1
23 december 2021 om 23:54
Ferran Jutgla? Die spits van 22 die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Espanyol? Bij de interlands is Memphis in 2021 wereldwijd topscorer met 14 doelpunten. Tel je doelpunten en assist (8) bij elkaar op kom je op 22. Op plek 2 en 3 staan Messi (9 goals, 5 assists) en Ronaldo (13 goals, 1 assist). Natuurlijk is het een koekenbakker die Memphis...
 
Sirius
 
0
24 december 2021 om 00:41
Dit is niet bedoeld om een sneer naar Memphis uit te delen natuurlijk. Ik heb wel een zwak voor Memphis als voetballer. Ik wou vooral de verhoudingen bij Oranje en het niveau van de overige aanvallers aangeven. Als Memphis het al lastig heeft, gaan de overige aanvallers van Oranje gewoon keihard verzuipen. Dat kunnen we denk ik wel stellen.
 
PParzyszek
 
2
24 december 2021 om 01:14
Sirius, dat begrijp ik. We moeten ook niet vergeten dat hij in zijn eerste seizoen bij een beroerd spelend Barcelona in de competitie gewoon 1 uit 2 loopt. Dat zijn gewoon prima cijfers. Misschien zegt het ook veel dat men van hem verwacht dat hij daar de kar al kan gaan trekken. Dat zijn vrij grote verwachtingen. Ik vind dat hij het daar prima doet in een elftal wat niet in balans is. Verder ben ik ervan overtuigd dat wanneer Bergwijn assertiever was dat hij zou spelen. Die jongen heeft veel kwaliteit en kan fysiek prima mee in de PL. Gakpo is in potentie beter dan hem en heeft het in zijn hoofd ook wel aardig op een rijtje. Ik hoop vooral voor zijn ontwikkeling dat hij na dit seizoen nog een jaar in Nederland blijft. Hij kan nog genoeg leren en het brengt een tweede CL ticket ook dichterbij.
 
PParzyszek
 
0
23 december 2021 om 23:45
En daarbij, Memphis heeft gewoon 8 doelpunten uit 15 wedstrijden in de La Liga. Prima cijfers.
 
KokkieAFCA0341
 
3
24 december 2021 om 00:07
Waar is Memphis als het echt moet? Op het EK totaal niet gezien, in de beslissende kwalificatie wedstrijd niet gezien, in de CL bij Barca niet gezien, in topwedstrijden zie je hem ook amper.. Het is gewoon een subtop Europa speler, niks mis mee verder maar hij zal nooit de Europese top halen kwa prestaties
 
PParzyszek
 
1
24 december 2021 om 01:05
Op het EK trok hij veel verdedigers naar zich toe, waardoor er meer ruimte kwam voor andere spelers zoals Dumfries. Toch 2 doelpunten en 2 assists in 4 wedstrijden. In de beslissende kwalificatiewedstrijd trekt hij bij de 1-0 3 Noren naar zich toe waardoor Bergwijn helemaal vrij staat en de 1-0 kan maken. Vervolgens geeft hij bij de 2-0 de subassist en maakt hij de goal. Welke wedstrijd heb jij zitten kijken? Niet belangrijk als het erom gaat... wel de MVP van de WK kwalificatie. Volgens mij ben je niet zo objectief. In de CL heb ik niemand van Barca gezien. In vrijwel elke wedstrijd domineerde Barca het middenveld niet, dan is het wel heel makkelijk om Memphis daar de schuld van te geven.
 
ErnumsJung
 
1
24 december 2021 om 07:40
Gakpo kan echt goed voetballen, als hij zich niet gek laat maken door zijn zaakwaarnemer en de weg der geleidelijkheid kiest dan kan hij ver komen.
 
 
0
24 december 2021 om 10:09
Benieuwd waar het plafond ligt van Gakpo, na dit seizoen zou die wel willen vertrekken uiteindelijk. Alleen denk ik dat hij een mooie speler zou zijn voor een club als Sevilla, de echte top red ie denk ik niet