Phillip Cocu voelt steun van dolend Fenerbahçe: 'Het is een delicate situatie'
Woensdag, 3 oktober 2018 om 18:33

Phillip Cocu verkeert momenteel in zwaar weer bij Fenerbahçe. De topclub uit Istanbul staat op een teleurstellende veertiende plaats in de Süper Lig. Ook de eerste wedstrijd in de Europa League verliep slecht: de Turken gingen met 4-1 onderuit bij Dinamo Zagreb. Donderdag wacht het tweede groepsduel in de Europa League; het Slowaakse Spartak Trnava.

"Het is een delicate situatie", erkent Cocu in gesprek met FOX Sports. "Het gaat voetballend moeizaam. De spelers moeten vechten in plaats van voetballen. Er worden nu andere dingen gevraagd dan ze gewend zijn." De regelgeving van de Financial Fairplay heeft ervoor gezorgd dat de club niet veel mag uitgeven en enkele spelers verkocht werden.

"Er zijn veel mogelijkheden die we niet kunnen gebruiken. We hebben aan het begin van het seizoen twee belangrijke spelers verkocht en vier nieuwe gekocht. Maar het kost tijd om die te laten wennen aan onze visie en aan de Turkse competitie." Cocu ontkent dat hij door voorzitter Ali Koc is gevraagd om uit eigen beweging op te stappen. "Ik voel zeker nog steun. Maar het is logisch dat zoiets gebeurt bij een grote club als deze."

"Ze zijn hier niet gewend om het seizoen zo te starten. De fans willen succes en als dat uitblijft krijg je weerstand, ook vanuit de media. Dat is helemaal niet raar. Maar ik ben zeker niet gevraagd om op te stappen." Cocu heeft de beschikking over een selectie van dertig man, waar spelers als Mathieu Valbuena en Roberto Soldado regelmatig buiten de boot vallen. "Je moet keuzes maken en dat zijn moeilijke keuzes. Je probeert iedereen aan boord te houden, maar dat is niet eenvoudig. Het is zaak om keihard te blijven werken, dat gaat met horten en stoten."

"Het is nu een delicate situatie waar we met z'n allen inzitten, maar we doen er alles aan om eruit te komen", benadrukte Cocu. "Het drieluik met de president van de club en de technisch directeur werkt heel goed. Ik voel de steun hier. De emoties lopen hier altijd net iets hoger op dan in andere landen. En de kranten moeten vol, er wordt altijd wel wat geschreven. Dan moet je je kop erbij houden, want de emoties lopen hier nog weleens wat hoger op. Daar moet je op een goede manier mee omgaan."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
0
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
50
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
JFT1987
 
4
3 oktober 2018 om 18:49
Eergister las ik nog Cocu ontslagen...wat is het nou?
 
Futures
 
18
3 oktober 2018 om 18:56
Nou niet ontslagen dus...
 
UltimateFreak83
 
5
3 oktober 2018 om 19:05
Het wordt tijd dat hij ontslagen wordt. Je kunt slecht starten maar 4-1 tegen Zagreb is wel erg slecht
 
Fenerfan37
 
1
4 oktober 2018 om 00:11
Dat is de media die dat elke week in de kranten zet. Want ze denken dat het uiteindelijk toch wel gebeurd. Maar de voorzitter heeft al vaak genoeg aangegeven dat cocu de tijd en kans krijgt om iets op te bouwen. De supporters blijven nog rustig omdat de voorzitter zelf veel krediet heeft bij de fans. Maar het zal nie lang meer duren nog een paar keer verliezen en het is over. De klagende supporters worden steeds meer. Dan heeft de voorzitter geen keuze meer ookal gelooft hij zelf nog wel in cocu.
 
Arnout108
 
2
3 oktober 2018 om 20:39
Was hij niet ontslagen dan? Weet niet meer helemaal waarom maar daar was ik heilig van overtuigd.