Piepjong FC Groningen komt zonder Sierhuis niet tot scoren
Zaterdag, 1 februari 2020 om 22:42

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een broodnodige overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer John Stegeman won uiterst moeizaam van FC Groningen dankzij een doelpunt van Yuta Nakayama (1-0) en is daardoor in ieder geval voor even weg uit de degradatiezone.

FC Groningen begon met de zeventienjarige Romano Postema in de spits als vervanger van de naar Stade Reims vertrokken Kaj Sierhuis. Groningen nam Daishawn Redan voor die positie op huurbasis over van Hertha BSC, maar de aanvaller zat tegen PEC nog niet bij de wedstrijdselectie. De eerste kans van de wedstrijd was voor Postema, die met een goede aanname wegsnelde bij de verdediging van de Zwollenaars. Het schot van de jongeling was echter te slap om Michael Zetterer te verrassen.

Er was in de eerste 45 minuten niet veel te beleven voor de aanwezige toeschouwers in het MAC³PARK Stadion. PEC werd eigenlijk alleen gevaarlijk via standaardsituaties, terwijl Groningen in de eerste helft niet verder kwam dan een aardige kopkans voor Joel Asoro. Vlak voor rust sloeg PEC Zwolle toe, toen Yuta Nakayama bij een hoekschop boven iedereen uittorende en raak kopte: 1-0.

Na rust werd Groningen sterker en hing de gelijkmaker lange tijd in de lucht, al bleef PEC speldenprikjes uitdelen op de counter. Namens de noorderlingen waren er kansen voor Asoro en Sam Schreck, maar de grootste kans was in de 79ste minuut voor PEC in de persoon van Gustavo Hamer. De rechtsback faalde echter oog in oog met doelman Sergio Padt en liet Groningen in leven. In de negentigste minuut was die laatstgenoemde ploeg heel dicht bij de gelijkmaker, maar debutant Kian Slor raakte de paal.

1 februari 2020 om 22:46
Het was een zaadpot. Maar de 1-0 had eigenlijk afgekeurd moeten worden, wegens klimmen op de tegenstander. Dit keer was het een dramatische wedstrijd en in mijn ogen de man van de wedstrijd bij Groningen vond ik toch weer zeefuik en Padt. Voor de rest prima wedstrijd van Zwolle en verdiend gewonnen. Vond de scheidsrechter overigens een drama. Lichtpuntje was toch de bal op de paal van Slor die wel goed inviel. Geen aanjager op het veld, maar goed geen excuses voor de rest gewoon beter opletten bij die standaard situaties.

lord

5
1 februari 2020 om 23:15
Die bal va slor, zo voor zn goede been moet eigenlijk gewoon hangen. Verder allemaal leuk hoor, eigen jeugd mee kate voetballen maar ik heb weinig gezien van postuma en slor (alles veilig breed). Van kaam was 1ste helft ok, 2de ook slecht. Dan speel je al met 3 jeugsspelertjes die het verschil niet gaan maken... Gaat hem niet worden voor de play-off plaatsen op deze manier.

GunnerFCG

14
2 februari 2020 om 00:06
Normaal spelen we met 11 aangekochte spelers die het verschil niet maken, ik geef dan liever wat krediet aan deze jonge gasten.

Sempros

9
2 februari 2020 om 03:06
Klimmen op de tegenstander? Nakayama springt en de verdediger van Groningen probeert niet eens om zich af te zetten van de grond. Zat geen enkele overtreding bij.

Dizzy050

8
Van uiterste euforie naar dit. Wat een schaamteloze pot was dit, Echt zo slecht als het maar kan. twee spelers die in de toekomst een stap, Van Kaam als hij zo door gaat en Zeefuik. derest speelt binnen een paar seizoenen in de Kkd. Gefeliciteerd Zwolle supporters.

Kerwinc1

0
1 februari 2020 om 22:52
Van kaam speelde een slechte 2de helft hoor. Veel balverlies en leek wel of die continu struikelde, vind het wel een goede speler maar vandaag ook niet best.

038azesletters

10
1 februari 2020 om 23:03
Zeefuik is die nr 42 toch? Die vond ik juist slecht vandaag, heel matige techniek en weinig inzicht. Verdedigend verder wel ok vandaag maar ook niet bijzonder.

roklo

43
1 februari 2020 om 22:48
Thuis alles geven om te winnen van Ajax om vervolgens een week later te verliezen van pec.... je moet de punten grotendeeld van de clubs onder je pakken!! triest dat je niet wekelijks hetzelfde kunt brengen...

DaniVan Der Linden

0
2 februari 2020 om 10:19
Als fan ook echt super frustrerend. Ene keer een top pot dan weer 5 saaie matige wedstrijden. Tis dat een seizoenskaart goedkoper wordt hahahahaha.

justmark

4
1 februari 2020 om 22:49
zeefuik weer top en padt deed ook weer zijn werk.. en de talenten lieten zich zien! Helaas deed de rest van de ploeg niet mee vandaag en leverde elke bal lekker in bij de tegenstander.. allemaal exit en verder met de jeugd want daar zat hoop in.

Kerwinc1

5
1 februari 2020 om 22:51
Het was echt een matige pot, maar wat moet ik zeggen we hebben de hele wedstrijd overwicht. Zwolle scoort uit een standaard situatie, want anders hadden ze denk ik nooit gescoord (miss op het eind toen de fc alles of niets speelde) wij hadden veel overwicht maar creƫerde ook te weinig kansen. Ik ben van mening dat we hier minstens een punt hadden moeten pakken tegen in mijn ogen een hele zwakke tegenstander.

lord

5
1 februari 2020 om 23:11
Overwicht, overwicht? We mochten de bal hebben van Zwolle, en we hebben geen idee wat we er mee moeten

10
1 februari 2020 om 23:13
Grunn had ook nooit gescoord al duurde de wedstrijd 180 minuten, geen enkele speler met een actie en allemaal maar een beetje achterin rondspelen.

Peperbus038

6
2 februari 2020 om 00:12
Toch waren de grootste kansen voor PEC zeker in de 2r helft . Het is dat PEC niemand had die kan scoren, maar in mijn ogen (Met gekleurde bril) verdiende PEC de punten.

mbt1

17
1 februari 2020 om 22:55
Waar was die vechtlust 1 wedstrijd per jaar kunnen ze het opbrengen tegen ajax stelletje....... Zakken zijn het waardeloze instelling

1 februari 2020 om 23:09
Wanprestatie van groningen tegen dit Zwolle. Stuk of 15 corners krijgen en z on 5 vrije trappen en het dan presteren, om ze allemaal te plaatsen op het hoofd va een verdediger van Zwolle. Het was weer ideeloos Danny Buijs

3
1 februari 2020 om 23:22
Gezapig potje waar we gelukkig op voorsprong kwamen en daardoor terug konden hangen. Grunn had geen antwoord op de 5mans verdediging en heeft maar 1 kans gehad, die bal op de paal? Groningen mistte ook iemand die een actie kan maken, was allemaal maar een beetje rondpassen. Wij hadden er wel eentje meer mogen maken en dan met name johnsen en (hamer had ook kunnen scoren) waar pad wel goed uit kwam. Thy had ook een paar keer beter uit mogen spelen. Verdedigend stonde we wel goed vond ik yuta, van wermerskerken(welk ik heel ondergewaarseerd vind) speelden sterk en bram van polen ook.

GunnerFCG

11
2 februari 2020 om 00:18
Hier word je toch leip van, tegen Ajax 3 punten pakken en tegen dit zwakke PEC verliezen. Daarmee komt gelijk de zwakte van Buijs weer bovendrijven: sterk in de discipline tegen voetballenden ploegen - maar als je zelf het spel moet maken geen idee hebben wat te doen. Matig wanneer het 2e scenario in 80% van je wedstrijden het geval is.

Bress188

0
2 februari 2020 om 11:16
Vorige week heb ik dit al aangegeven.. terecht gewonnen van Ajax met grote vechtlust. En nu... gek en schande dat deze ploegen dat alleen tegen Ajax doen. Volgens mij denken ze dan gelijk dat ze wereld voetballers zijn...

Redey32

0
2 februari 2020 om 11:32
Erg belangrijke overwinning voor ons, geeft toch weer wat lucht! Beide ploegen waren niet erg goed, maar had wel het idee dat Zwolle een tactisch beter plan had. Geef de bal maar aan Groningen, want die waren toch ideeloos en probeer zelf op de counter gevaarlijk te worden. Heeft redelijk goed gewerkt, al had een tweede doelpunt wel voor wat rust kunnen zorgen. Al met al denk ik wel een verdiende overwinning