Pierre van Hooijdonk en Wim Kieft bekritiseren niet alleen Trauner fel
Woensdag, 25 mei 2022 om 22:04

Feyenoord kijkt halverwege de finale van de Conference League aan tegen een 1-0 achterstand. Even leek de kansen op succes toe te nemen voor de ploeg van trainer Arne Slot toen Henrikh Mkhitaryan in de vijftiende minuut naar de kant ging, maar Roma vond in de 32ste minuut de voorsprong dankzij Nicolò Zaniolo.

In de studio van ESPN is met name Pierre van Hooijdonk kritisch op Gernot Trauner. De centrumverdediger timede verkeerd na een lange bal van Gianluca Mancini, waardoor Zaniolo oog in oog met doelman Justin Bijlow kwam te staan. De aanvaller was koelbloedig in de afronding en bezorgde Roma de 1-0 voorsprong. Hoewel Feyenoord in de slotfase van de eerste helft nog aanzette, werd de gelijkmaker niet gevonden.

Van Hooijdonk zag weinig lichtpunten bij Feyenoord. "Je hebt ze (AS Roma, red.) toch te groot gemaakt. Dat is waar we het over gehad hebben. Dessers staat op een eiland tussen drie centrale verdedigers. Nelson komt alleen maar in de bal. Til heeft geen diepgaande actie gehad over Dessers heen. Dan kom je nooit in je kracht. Trauner laat het een paar momenten afweten, dat is cruciaal voor deze tussenstand. Bij die gele kaart vergeet hij door te dekken, dat kan. Maar die tegengoal. Dat kennen we niet van Trauner. Als je meest stabiele factor in de fout gaat, is dat klote."

Ook Wim Kieft is in de studio van Veronica kritisch op het spel van de centrumverdediger. "Dit is een fout van Trauner, die schat dat verkeerd in. De keeper moet wel komen, maar die jongen (Zaniolo, red.) is een goede voetballer en weet hem nog net in de stuit te raken. Trauner staat op een lijn en schat hem net even verkeerd in... Voetballend komt Feyenoord er eigenlijk niet aan te pas. Ze willen steeds de combinatie aangaan met Guus Til en Cyriel Dessers, maar als iets de kwaliteit níét is van Dessers, dan is dat het. En dan aan de rechterkant Reiss Nelson... áls er dan een keer ruimte is voor de één tegen één, dan móét je gaan."

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
5
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
12
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (48)

 
Tijger-wit
 
44
25 mei 2022 om 22:13
Nog 45 min tijdrekken en vervelend doen en dan was het weer een classic mourinho finale.
 
Bobo25
 
23
25 mei 2022 om 22:58
Tsja... is ook een kwaliteit...
 
TonKuys397
 
4
26 mei 2022 om 08:56
Maar hij wint ( helaas ) wel.
 
Douvikas90+4
 
12
25 mei 2022 om 22:13
Tja daar schiet Zaniolo de droom van Rotterdam en omstreken in duigen.....
 
Douvikas90+4
 
4
25 mei 2022 om 22:58
Ik zei het toch
 
Bobo25
 
10
25 mei 2022 om 23:00
Net te kort gekomen...jammer dat Dessers niet zijn avond had. Ook Til kwam niet uit de verf vandaag. Heeft niets te zoeken op hoger niveau.
 
Verheijen
 
16
25 mei 2022 om 23:05
Jammer, Met de backs sinnistera, kokcu, bijlow en senesi heb je in ieder geval wel echt goed materiaal. Met Aursnes en Traauner als aanvulling daarop heb je echt de basis van een Europees waardig elftal. Manko blijft je rechtsbuiten, creatieve tien en een spits.
 
DdD4
 
2
26 mei 2022 om 08:28
Confetti League ja, Europa League is afwachten..
 
RUTGERRR
 
10
25 mei 2022 om 23:42
Ibanez bekritiseren en uitlachen. Ibanez lacht het laatst, geen topverdediger, maar keiharde karma.De commentator zei ook dat Patricio de ballen matig verwerkte en er niet goed uit zag. Echt. Wat een gigantische onzin.
 
misseva88
 
12
25 mei 2022 om 23:52
Niemand die Geertruida bekritiseert omdat hij stond te slapen en totaal niet goed geknepen stond? Oké.
 
AK1905
 
11
25 mei 2022 om 23:55
Feyenoord liet bij vlagen lekkere combinaties zien richting het doel van Roma. Echter, zodra ze bij de 16 kwamen wisten ze zich geen raad met de situatie.. Het leek wel alsof het gameplan volledig was afgesteld op Dessers, die maar geen voet aan de grond kreeg met die Smalling achter hem. Dijk van een wedstrijd speelde die gozer, liet Dessers werkelijk geen meter lopen. En Dessers is jammer genoeg niet zo goed in de combinatie. Wanneer het hem wel lukte om een bal vast te houden, stond er alweer een Romeinse muur te wachten die alle potentiele dreiging onschadelijk wist te maken. Verder brachten Kokcu, Sinisterra, Nelsson en met name Til echt veel te weinig. Til leek wel op Bambi op glad ijs, Jezus wat was die slecht. Had er al echt veel eerder afgehaald moeten worden. Roma heeft ook niets bijzonders verricht maar is wel een aantal keren gevaarlijk voor de goal gekomen. Zie ook dat ene moment van Veretout die zijn medespeler zo voor de keeper zet. Zij wisten precies hoeveel inspanning ze moesten leveren om de wedstrijd over de streep te trekken. Jammer voor Feyenoord maar ze mogen trots op zichzelf zijn door deze bijzondere campagne die ze hebben gevoerd.
 
Dennis_Wise
 
6
26 mei 2022 om 00:03
Trauntje..heeft een geweldig seizoen gespeeld. Dit ligt niet aan hem.. Dit is de schuld van Arne Slot. Hij heeft gefaald als trainer. Til die hopeloos uit vorm is, moest je voor Toornstra inzetten evenals Linssen voor Nelson (Slory 2.0). Feyenoord moest veel energieker en breder spelen. Dat is en was hun kracht van dit seizoen. Nu slaat dit seizoen achteraf...nergens op..Bovendien heeft Slot niets geleerd van de tactiek van de grootmeester, die WEER een beker op z'n naam heeft.
 
AK1905
 
18
26 mei 2022 om 03:46
Vind het toch bewonderenswaardig dat Slot hier een verwijt naar zijn hoofd gegooid krijgt. De beste man heeft letterlijk met 10 procent van de middelen die bijvoorbeeld een Ajax tot zijn beschikking heeft, een paar sterkhouders en wat huurlingen, een elftal gecreã£â«erd die het heeft weten te schoppen tot een Europese finale. Deze finale had ook niet misstaan als finale van de Europa League. Ben het wel met je eens dat Til er eerder uit had gemoeten of misschien helemaal niet had moeten beginnen. Maar om nou te zeggen dat het er anders uit had gezien met Toornstra of Linssen in de basis, is iets te ver gezocht lijkt me. Het is niet dat die opeens een Sinisterra effect teweeg brengen. Waarom slaat het seizoen nergens op terwijl deze kan gezien worden als een wederopstanding voor Feyenoord? Feyenoord heeft dit seizoen laten zien dat je geen groot budget nodig hebt om attractief en verzorgd voetbal te spelen. Een hele hoop Rotterdammers zitten al jaren te wachten op een trainer als Slot die het tij kan doen keren. Bovendien mogen ze het volgend jaar laten zien op een mooier toernooi. Ik zie alleen maar pluspunten uit de campagne die ze gevoerd hebben. Roma was gewoon een maatje te groot (vooral mentaal) en Feyenoord mag het volgend jaar laten zien in de Europa League met een nog beter elftal hopelijk. Houd de hoop erin zou ik zeggen.
 
DdD4
 
4
26 mei 2022 om 08:31
Finale had niet misstaan als de finale van de EL? Vroeger niet nee, tegenwoordig... Feyenoord zal nooit de finale halen in de EL.. Maar overdrijven is ook een vak hé.
 
AK1905
 
3
26 mei 2022 om 09:19
Want? Union Berlin wint ook gewoon met 2-0 van Frankfurt. Dus waarom zou dat niet kunnen?
 
Ronald Joosten
 
13
26 mei 2022 om 00:27
Feyenoord was niks. Geen durf, geen voetbal en geen lef. Te veel mensen achter de bal. Een foutje is dan genoeg, Het was de vraag; Of gewoon erop of afwachten. Na 12 min zag je dat Feyenoord geen oplossing had. Roma kreeg het overzicht en scoort. Italië en verdedigen.,, Dat heeft niks met M te maken.