Pierre van Hooijdonk voorziet 'gezeik' over Sébastien Haller bij Ajax
Donderdag, 7 januari 2021 om 22:18

Ronald de Boer vraagt zich af of Ajax er goed aan grof geld te betalen voor de komst van Sébastien Haller. De club uit Amsterdam zal spoedig het aantrekken van de aanvaller voor een bedrag van naar verluidt twintig miljoen euro wereldkundig maken. Dat is érg veel geld voor een voetballer die niet garant staat voor twintig goals of meer per seizoen, zo luidt het oordeel van de oud-speler van Ajax.

"Ik heb mijn twijfels", vertelt De Boer bij ESPN. "Ik zie het niet voor me dat hij Ajax zomaar naar een ongelooflijk hoog niveau brengt. Is het een Champions League-waardige topspits? Ik vind het een goede spits. Maar een topspits, Champions League-waardig, dat betwijfel ik. Is het een spits die meer dan twintig goals maakt? Nee. Je bent toch eigenlijk op zoek naar een topspits die garant staat voor twintig goals."

Pierre van Hooijdonk hoeft op zijn beurt niet na te denken of de transfer van Haller een goede zet is. "Die jongen heeft eenvoudig standgehouden in de Bundesliga en de Premier League. Dan moeten we niet gaan denken dat het iemand is die het in de top van de Eredivisie niet kan laten zien", laat de oud-aanvaller aan het Algemeen Dagblad weten. Van Hooijdonk wijst erop dat bij een Ajax-spits automatisch de vraag wordt gesteld of hij wel verfijnd genoeg is. "Dat gezeik hoor je elke keer."

"Je moet een spits beoordelen op zijn goals en die gaat hij zeker weten maken. Haller is gewoon een heel goede spits voor Eredivisie-niveau." Aan de andere kant vindt hij het geen logische zet van Ajax. Hij wijst op de spitsenrol van Dusan Tadic in de Champions League. "En in een bomvol programma kun je echt wel eens een eredivisiewedstrijd met Lassina Traoré spelen, dat maakt in Nederland niet zo veel verschil. Ajax was voor mij al favoriet, daar heeft de spitspositie niet veel mee te maken."

"Maar ja, natuurlijk zijn ze nu nóg breder. Daardoor lopen ze wel weer een stukje weg bij de concurrenten." Bruggink omschrijft Haller bij ESPN als 'een supercomplete spits'. "Hij is snel, hij is sterk. Hij beheerst eigenlijk alles van een spits in de categorie die een club als Ajax kan halen en betalen. Ik denk dat het een waanzinnige transfer is."

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
12
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
16
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
yajax
 
31
7 januari 2021 om 22:43
Snap al die twijfel niet zo eigenlijk... kan koppen, kan meevoetballen, kan duels winnen, heeft ervaring op t hoogste niveau, kent de competitie en trainer al en past denk ik perfect in het spel van Ajax. Hoop wel dat Brobbey wil verlengen als 2e spits, mag van mij wel ten koste gaan dan van Traore, al heeft die ook zeker potentie maar wel minder denk ik. Haller 1e spits, Brobbey 2e spits, rechts Neres/Antony, links Tadic/Promes... niet verkeerd hoor
 
Janta
 
22
7 januari 2021 om 22:48
Allemaal waar maar betekend nog niet dat hij een p topper is. Veel rek zit er bij Haller niet meer in. Ben bang dat hij een enorme miskoop gaat worden en zeker op europees niveau.
 
KokkieAFCA0341
 
38
7 januari 2021 om 22:54
Welke aankoop moeten ze dan halen waarvan je zeker weet dat het Europees een topper is? Dan ga je denk ik al snel richting spelers van 40+ miljoen.. Even voor de duidelijkheid, we zijn Ajax uit de Eredivisie, een Europese subtopper, geen top 16 club van Europa die alles kan halen wat ze willen
 
Craig Tucker
 
14
8 januari 2021 om 00:06
Helemaal met je eens kokkie. Ik denk dat het grootste probleem zit in het feit dat hij geen talent meer is. Dat zijn we bij ajax niet gewend. We kopen liever een tiener van 12 miljoen die misschien de potentie heeft om een topper te worden, dan dat we 20 betalen voor een spits die zich al heeft bewezen in de ED, de bundesliga en de Europa league. Ik ben blij met deze aankoop, ajax toont ook gewoon ballen nu. Vind de opmerking van janta typerend voor zogenaamde 'supporters' die als het even niet loopt meteen de spelers gaan afkraken.
 
PaulR_1982
 
5
8 januari 2021 om 09:15
Tadic deed ook aardig mee in de PL, en die transfer heeft Ajax zeker geen windeieren gelegd. Ik ben heel blij met Haller en denk dat hij ook naadloos in het elftal valt in te passen.
 
Mijatovic1969
 
18
7 januari 2021 om 23:01
Nu zie je maar weer eens hoe weinig verstand de boer heeft en ook geen inzicht? Dit is een topspits voor Ajax en een betere onder de 20 miljoen die liggen niet voor het oprapen en de meeste zijn daarom veel en veel duurder dus de boer Word wakker
 
KokkieAFCA0341
 
20
7 januari 2021 om 23:16
De Boer vind ik sowieso maar een irritant mannetje, als analist is het ook niks bijzonders, Haller is een goede spits en haalbaar, de categorie waar De Boer het over heeft die komen niet naar Ajax, misschien denk hij wel dat we types als Kane of Aguero kunnen halen
 
 
5
7 januari 2021 om 23:58
Laatste duels die ik van hem zag in de Premier League baren mij wel zorgen hoor, is niet de snelste, is ook niet heel wendbaar en het neusje voor het goal wordt ook minder. Ik denk dat Traore niet eens onder doet. Als Ajax echt denkt dat Traore niet voldoende is voor nu. Zou ik het proberen op Eggstein, heeft een gigantische potentiele restwaarde en zal in de eredivisie denk ik zeker trefzeker zijn. Bundesliga is nu nog iets te snel voor hem, maar hier zou die los gaan.
 
shenkie
 
39
7 januari 2021 om 22:44
Wat een slechte titel... van Hooijdonk zegt niets negatiefs juist... en ik vind hem juist wel verfijnd en snel voor zijn lengte. Kijk de goals van 3 weken terug en utrecht-ADO van 2016 maar even terug
 
Buitenspelgoal
 
14
7 januari 2021 om 22:44
Geen enkele spits staat garant voor 20 goals. De echte topspitsen kan Ajax niet betalen. Als hij goed in de speelstijl/opstelling van Ajax past zal hij er wel veel inschieten. Ajax is tegen bijna elke tegenstander op Europese (sub)toppers na dominant en aanvallend. Een beetje spits die sterk is in duels, niet heel traag en goed positioneert knalt er zo wel een aantal in.
 
zwollywood038
 
7
7 januari 2021 om 23:58
Zet Huntelaar (zelfs op deze leeftijd)een seizoen in de spits, zeg Tadic en Neres dat ze best ook af en toe een bal snel voor mogen slingeren en Hunter maakt er 20. Daar ben ik van overtuigd.
 
origineel
 
5
8 januari 2021 om 00:55
Wellicht. Maar met Huntelaar in de spits word het spel altijd stroperiger. Hopelijk kan Haller ala Pantelic als een kapstok fungeren zodat iedereen om hem heen beter en constanter kan presteren. Als hij er dan ook nog 20 inschiet mogen we niet klagen lijkt me.
 
KevvaVanVeen
 
0
8 januari 2021 om 09:31
Als iemand aan mij dwingt een beker gif te drinken die pas in werking gaat wanneer ik het verkeerd het besluit heb genomen over een spits die meer dan 20 goals maakt is de keuze vrij eenvoudig. De afgelopen 10 jaar had je rustig keizer Ronaldo en koning Messi kunnen zeggen. Nu kan je met een gerust hart Lewandowski of Mbappe zeggen. Dus het sentiment géén enkele spits staat garant voor 20 goals is onzinnig.
 
Steve Stingray
 
24
7 januari 2021 om 22:45
Ik vraag me echt af wat Ronald de Boer dan wel een haalbare CL- waardige topspits vindt... Beter dan dit gaat 't echt niet worden hoor. Een bewezen topspits op CL-niveau ga je sowieso niet voor 20 miljoen krijgen, maar bovendien komen die al helemaal niet naar de eredivisie.
 
Linkerbaan
 
8
7 januari 2021 om 23:34
Hij praat ook gewoon onzin, want Haller schiet er bij Ajax in een heel Eredivisie seizoen er echt wel 20 in.
 
RGB7
 
3
8 januari 2021 om 00:02
@linkerbaan Dat zou mogelijk kunnen zijn, tot heden heeft Haller dit aantal nog niet gehaald. 17 goals destijds bij Utrecht was zijn beste jaar, misschien met een beter elftal wel meer
 
Craig Tucker
 
56
7 januari 2021 om 22:45
Er is inmiddels al veel over geschreven . 11 posts vandaag van Voetbalzone vind ik echt enorm overdreven. Ik snap dat het een toptransfer is voor Nederlandse begrippen en dat de naam `ajax` sws al voor een groter aan clicks zorgt, maar dit was in mijn ogen echt te. Over haller ben ik erg te spreken, en met 20 miljoen kan ik best leven. Ben wel benieuwd hoeveel die gaat verdienen. Het is ook wel lekker dat je een speler van 26 contracteert die er meteen kan staan. Als mensen verwachtten dat Prato van Feyenoord het in de ED wel kan, dan moet Haller het zeker kunnen. Ook gezien alle blessures voorin is het een logische transfer. Zijn statistieken in Engeland zeggen echt niets, aangezien West Ham alleen maar verdedigd. In Duitsland was hij top, en bij utrecht ook. En nu is die nog verder in zijn ontwikkeling ook. Ik ben voorzichtig enthausisat, in ieder geval welkom Sebasitiaan!
 
007
 
31
7 januari 2021 om 22:47
De Boer wil een spits die CL waardig is, meer scoort dan Haller en voor een bedrag te halen is die minder is dan twintig miljoen euro? Waar leeft die gast? Haller moet hoe dan ook beter zijn dan Traore, Huntelaar en Brobbey. Ik ga er van uit dat hij dat is. Aangezien we hoe dan ook dit seizoen niet actief meer zijn in de CL vind ik die opmerking totaal niet relevant.
 
SocioFan1
 
10
7 januari 2021 om 23:11
Goed, dit is wel wat makkelijk. Wat verwacht hij? Dat Ajax even Haaland gaat ophalen ofso? Man, Haller zal vele de mond snoeren. Is echt een goede spits en zal prima passen bij Ajax.
 
Cas1
 
0
7 januari 2021 om 23:16
Of Haller geschikt is voor de Cl is voorbarig is nu immers niet aan de orde. Met hem kan je misschien Clhalen Zonder hem zal het zeer lastig zijn dat is de afgelopen maanden wel gebleken
 
ninjakai
 
1
7 januari 2021 om 23:20
Hoop toch dat Overmars een huzarenstukje uithaalt en die prijs gewoon onder de 20 miljoen weet te krijgen met bonussen en eventueel doorverkooppeercentage. De speler is echt niet verkeerd, prijs is wel erg flink. Al is dat logisch bij een wintertransfer.
 
Bossie
 
4
7 januari 2021 om 23:29
Een CL waardige top spits moeten ze dus volgens de Boer kopen. En welke spits moet dat dan zijn ? Die naar Ajax zou willen komen en zijn wedstrijden doen in de eredivisie? Met Haller erbij heb je goede opties voor de spits positie.
 
pinko
 
6
7 januari 2021 om 23:32
Volgens mij is Haller niet snel, aldus door Bruggink beweert. Althans, dat beeld is wat ik nog van Haller heb. Hopelijk vergis ik mij. Ook in het feit dat er niet een ijzersterke CV wordt gehaald...
 
AirBorn
 
4
7 januari 2021 om 23:38
Een champions league waardige spits kost ook wel iets meer dan 20 mil, dat is nou eenmaal de markt in de huidige tijd.
 
Lenny1988
 
0
8 januari 2021 om 00:55
Eens en zo zonde van je talenten Brobby of Danilo en Traore. Terwijl ook een Tadic een prima spits is. Had deze knakker gehuurd met optie tot koop.. Daar was West Ham ook mee akkoord gegaan als je goed had onderhandeld. Hele rare move. Je had beter dit geld in een goede verdediger kunnen steken.
 
jbdeiman
 
0
8 januari 2021 om 07:20
Dat vind ik dus ook, Ajax was en is in mijn ogen het meest gebaat bij een goede mix van jonge talent en (dure) ervaren aankopen. De laatste tijd lijkt het weer heel snel door te slaan naar het doen van aankopen met ervaring, waardoor de jeugd (nog) verder achterop raakt en minder kansen krijgt. In mijn ogen was de strategie van Ajax tot ong afgelopen seizoen prima, en werd die ook prima ten uitvoering gebracht. Bobby, Danilo en traore vervangen door hakker (die Zou gezien het bedrag niet voor de bank zijn gehaald) betekent voor hen dat ze een stap terug moeten in de pikorde en wellicht in jong moeten gaan spelen. Gezien hun huidige situatie kan ik mij zo indenken dat zij daar niet blij mee zijn en weg willen. Juist de strategie met jonge spelers die ook veel kansen krijgen bij Ajax 1 heeft de club zoveel gebracht, maar nu worden voor alle posities ervaren en dure spelers gehaald.
 
Yoda
 
1
8 januari 2021 om 08:22
Het is een voorspelling die ik twee jaar geleden hier ook al deed. Ajax is financieel zo gegroeid, dat het gewoon mogelijk is om zulke aankopen te doen. En als er dan een beetje druk op de ketel komt, worden tegenwoordig aankopen gedaan. Daarmee nemen ze een voorsprong in Nederland, dat is duidelijk. Maar tot enkele jaren geleden kregen de talenten gewoon langduriger kansen bij Ajax. Ik ben gewoon benieuwd wat dit gaat betekenen voor spelers van jong Ajax op termijn, want ieder jaar zal er de keuze zijn om jonge spelers de kans te geven, of die aankoop te doen.
 
jbdeiman
 
0
8 januari 2021 om 11:46
Dat is precies waar ik nu bang voor ben, en het gaan mij sneller dan (denk ik) goed is voor de club. De ambitie is uitgesproken om meer richting Europese top te bewegen, maar nu ze een paar klappers hebben gemaakt willen ze in mijn optiek 'te snel', waardoor ze het gestarte beleid eigen jeugd aangevuld met een aantal ervaren spelers (of andersom), maar nu staat er bijna een elftal met aankopen, aangevuld met (jawel) Gravenberch en Mazraoui als eigen jeugd. (perr komt van Fortuna, Klaassen is weer terug gekocht, Traoré is opgeleid bij Ajax Cape Town, Blind is teruggekocht, dus zijn aankopen geweest) De aankopen die nu zijn/ worden gedaan worden komen daarmee in de weg te zitten van de eigen jeugd (traoré dan wel eigenlijk niet, maar is wel heel jong naar Ajax gekomen) Brobbey is natuurlijk wel eigen jeugd, maar moet naast Huntelaar en Traoré nu ook Haller voor zich dulden, dus is 4e spits ipv 3e (en met een Huntelaar die straks stopt met voetballen blijft hij 3e in de pikorde). Natuurlijk is het nu nog niet goed genoeg allemaal en ik snap dat de club wat wil, maar willen ze niet te veel en te snel, waardoor er ook enorme risico's worden genomen op langer termijn?
 
KevvaVanVeen
 
1
8 januari 2021 om 09:32
Ronald denkt dat Ajax Haalland ofzo kan kopen als die dat soort dingen eist voor een spits. Totaal de realiteit verloren die vent.