Piet de Visser ontsteekt in woede: 'Het is een fucking schande!'
Woensdag, 10 juli 2019 om 12:44

Lionel Messi kon Argentinië in de afgelopen periode niet naar de eindzege van de Copa América gidsen. De aanvaller van Barcelona geldt al jarenlang als de sterspeler van la Albiceleste, maar heeft zijn land nog nooit een grote prijs kunnen schenken. Het Braziliaanse Globo Esporte plaatste Messi zelfs in het flopelftal van de Copa América, maar dat vindt Piet de Visser veel te ver gaan.

"Het is een fucking schande als je Messi in een shitelftal zet", begint de meesterscout bij FOX Sports. "Ik heb alle gegevens van Messi, hoe hij gespeeld heeft. Hij moest de ballen ophalen, passen en afmaken. Elke wedstrijd heb ik genoteerd dat vier man op zijn huid zaten. En maar schoppen tegen hem. En dan zeggen dat hij slecht speelt?! Flauwekul!"

"Hij staat in mijn sterrenelftal van de Copa América. Altijd als nummer tien, maar dan met betere spelers. Ja, hier word ik boos van", aldus De Visser, die het eigenlijk wel knap vond dat Argentinië ondanks het gebrek aan kwaliteit derde is geworden op het toernooi. Dat Messi tijdens de troostfinale tegen Chili rood kreeg na een opstootje met Gary Medel kan De Visser ook niet begrijpen.

"Als die Medel drie keer zo aanloopt tegen mij of jou, wat doe je dan? Dan krijgt-ie een knal. Messi doet hier niks", vervolgt De Visser. De scout weet dat heel Argentinië op Messi rekent. "Hij wil het al jaren een keer doen (een prijs winnen, red.). Hij is een van de weinige vedettes die alles gegeven heeft op deze Copa. Gewerkt, knallen gekregen, vier man op zijn nek en dan nog derde worden. Ik vind het een prestatie."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
1
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
21
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (79)

 
InsideRMadrid
 
22
10 juli 2019 om 13:08
Zeer vermoeiend... messi is geen Argentijn maar een catalaan. Heeft buiten barcelona gewoon te weinig laten zien! En dan vinden mensen het hier op VZ gek dat de Argentijnen veel meer van pluisje houden. Ik kan niet wachten tot deze messi met pensioen gaat (ja, dat zeg ik omdat ik biased ben)
 
bf1994
 
26
10 juli 2019 om 13:10
Je meet met dubele maten vriend. Messi heeft het in argentinië wel laten zien. Jullie doen alsof messi in 100 wedstrijden maar 5 goals voor argentinie heeft gemaakt. Hij heeft geen titel kunnen winnen voor argentinie tot nu toe. Maar dat is ook niet gek want je kan een titel niet alleen winnen. Je hebt een goed team nodig. en desondanks dat argentinie wel de spelers heeft om een goed team te maken, Hebben ze geen trainer die er raad mee weet. Ze doen altijd hetzelfde verhaaltje en dat is alle ballen naar messi. Zo ga je nooit wat winnen nee
 
Masterm1nd
 
22
10 juli 2019 om 13:27
Ja, dat is ook een manier om de beste speler die ik ooit heb gezien te omschrijven. Je vergeet wel te vermelden dat hij de all time topscorer van Argentinië is en dat hij in 2014 nog met ze in de finale van het WK stond. Maar dat is allemaal niet noemenswaardig natuurlijk.
 
bf1994
 
3
10 juli 2019 om 13:32
@romeo dat is ook niet goed. In geen een van de seizoenen dat barca de champions league won. Leverde ze alle ballen bij messi in. Messi sleept barca wel over de streep in la liga dit seizoen. Maar in de champions league kwamen ze weer net te kort omdat hij de enige was die kon scoren in de champions league
 
rubje
 
2
10 juli 2019 om 14:00
Argentinië heeft echt wel meer goed spelers. Zitten meerdere selectie spelers bij de top teams van europa en staan daar wekelijks basis. Beetje jammer dat je iedereen af moet kraken om een Messi op te hemelen. Probleem bij Argentinie is gewoon dat er geen team staat. Misschien wel te veel spelers met ego die niet voor elkaar door het vuur gaan of toch even willen laten zien dat ze er ook nog zijn en niet alleen Messi. Messi, Dybala, Aguero, Icardi, Di Marria allemaal top spelers, maar die lopen nou niet echt de gaten dicht in verdedigend opzicht voor Messi. Dan kun je wel roepen dat de verdedigers amateur zijn, maar ook een van Dijk/de Ligt/ramos zouden overlopen worden als er in het middenveld en aanval zoveel spelers zitten die bijna niks bijdragen met het verdedigen.
 
Rolo1984
 
3
10 juli 2019 om 14:19
@insidemadrid: je maakt je volslagen belachelijk. Maar Messi is goal technisch gezien op elk vlak beter dan Ronaldo behalve op nationaal team waar ze op gelijk niveau zitten. Europees, competitie, beker echt overal scoort Messi beter Op het ek in 2016 zag je maar weer wat de impact van één speler (ronaldo) was. Want Portugal werd kampioen zonder Ronaldo in de finale. Oftewel je bent gewoon erg afhankelijk van je team. Meer van Maradonna houden is voor mij insane want ik kan het niet los zien van de persoon. Alleen maar omdat hij een flinke dosis geluk heeft gehad, waardoor hij wereldkampioen is geworden. Ik herinner me Maradonna vooral van de handsbal. Zon goede voetballer, die opzettelijk vals speelt. Maar dat doet iedereen maar af met de mantel der liefde.
 
RomanEmpire010
 
20
10 juli 2019 om 13:17
Maar Piet de Visser is niet objectief, want als hij nog steeds met droge ogen beweerd dat Medel het uitlokte - terwijl duidelijk op de beelden te zien was in de slomo dat Messi zijn schouder tegen Medel aanzette en daarna Medel pas drie keer tegen hem opbotste, terwijl Messi ook nog het eerste onnodige tikkie gaf terwijl de bal al buiten bereik was - dan snap je er maar weinig van. Dat het geen rood was ben ik met iedereen eens, maar mensen moeten eens kappen met Messi als heilig boontje te zien, want dat is hij al jaren niet meer. Uit frustratie een bal naar het publiek trappen, constant janken om kaarten, dit opstootje wat zijn schuld was.. Kan nog meer punten opnoemen die die in de afgelopen jaren geflikt heeft. Dit maakt hem geen minder goede voetballer, maar dat ophemelen moet een keer klaar zijn.
 
bpreal
 
7
10 juli 2019 om 13:15
Ronaldo hierbij betrekken is bizar want je vergelijkt iets wat totaal anders is ( Messi is anders dan Ronaldo ) plus je vergelijkt iets wat niet kan aangezien beide andere nationaliteiten hebben. Je zal het vast kwalitatief bedoelen, ma Argentinië heeft genoeg kwaliteiten om gewoon te winnen, zeker aanvallend! Dat Messi alle ‘schuld’ krijg is normaal, grote spelers krijgen altijd de schuld. Dat was vroeger zo Rn dst zal zo blijven. Pogba bij united die altijd de schuld krijg op alles wat fout gaat bij united en nu Messi bij Argentinië, hoort erbij. Je zal ma zien dat Argentinië prijzen gaan beginnen winnen zonder Messi, zou heel bizar zijn..
 
RomanEmpire010
 
12
10 juli 2019 om 13:22
Hahah, denk je dat? Ik denk dat Ronaldo met dit team al lang een prijs te pakken had. Argentinie verwacht te veel van Messi, want met een ding heeft De Visser wel degelijk een punt: hij moet ballen ophalen, het spel verdelen en de kansen afmaken. Echter niets moet, maar dit is wel hoe Argentinie al jaren speelt. Bepalende spelers moeten de bal inleveren bij Messi. Met Ronaldo heb je een eindstation en komen alle andere goede voetballers van Argentinie veel beter tot hun recht. Kunnen vrijuit spelen, hun creativiteit tonen. Messi moet ook niet de nummer 10 zijn, maar de hangende rechtsbuiten die overal ineens op kan duiken; die rol past bij Argentinie nog beter bij hem dan bij Barcelona, want daar speelt ie in de as wel moeiteloos.
 
bf1994
 
35
10 juli 2019 om 13:28
@romanempire. dat is het nou juist. Ze spelen al 10 jaar lang met die tactiek van alle ballen inleveren bij messi maar het heeft nooit gewerkt. EN ik snap niet hoe er geen trainer is die dat inziet bij argentinië.
 
Rolo1984
 
1
10 juli 2019 om 14:23
oh ja want Ronaldo is de man, die het in zijn eentje doet. Die heeft ook alleen maar in troep teams gezeten. Waar was de geweldige Ronaldo dan in de wedstrijden tegen Ajax op zijn twee doelpunten na? Niet eens het verschil kunnen maken tegen een subtopper in Europa. Dat is hoe ik het moet lezen als ik jullie redenatie volg. Maar net als elke andere speler, ben je afhankelijk van het team. Of kan Lebron james er ook niets van aangezien hij dit jaar de playoffs niet heeft gehaald in de Nba? Wat een onzin. Het is wel een feit dat niemand er in slaagt er een goed team van te maken. Nu is de verdediging en het middenveld wel pure middelmaat. Daarbij vind ik Di Maria gewoon subtop. Dybala heeft geen vast basisplaats bij Juve. Als gevolg kijkt men veel te veel naar Messi.
 
AllejahMansi
 
3
10 juli 2019 om 15:04
Haha 'waar was Ronaldo op die 2 doelpunten na' Ja zo kan je alles wel afkraken. Waar was de topscorer op zijn doelpunten na? Slaat nergens op. Het punt is dat mensen altijd zeiden van: Ronaldo moet een team om zich heen hebben dan is die goed. Messi kan het zelf dit dat. En dat blijkt nu dus van niet. Elke speler heeft een goed elftal nodig.
 
bf1994
 
4
10 juli 2019 om 15:15
Wie had dat gedacht dat je bij een teamsport een team nodig hebt...............
 
RomeoOlymph
 
0
10 juli 2019 om 13:49
Ik vindt argentinië niet zo slecht hoe men dat zegt want tegen brazil als hun kansen hadden afgemaakt was het andere verhaal dus zo slecht is het ook weer niet alleen vindt ik dat hij de ballen niet steets moet komen op halen en niet alle ballen naar hem toe moet gespeelt worden en diep ergens bij argentinië klopt er iets niet dit probleem bij argentinië is niet van nu er speelt daar iets dat ik zelf niet kan aan geven wat dat is er klopt zeker iets niet ik wel zeker onder voel maradona was het wel anders die man straalde persoonlijk uit dat argentinië al met 1-0 voor stond maar de deze jongen ik weet het niet dus
 
jermainejenas
 
14
10 juli 2019 om 13:07
''dat Messi tijdens de halve finale tegen Chili rood kreeg na een opstootje met Gary Medel kan De Visser ook niet begrijpen.'' ??? dat was de troostfinale...
 
j0rnnn
 
22
10 juli 2019 om 13:10
Ik had beide geel gegeven, maar het was zeker terecht, aangezien Messi het voorval begon. Iets wat hij niet nodig heeft.
 
jermainejenas
 
8
10 juli 2019 om 13:11
Klopt beide geel was meer op zijn plaats
 
SjonnyvdBeek
 
55
10 juli 2019 om 13:12
Messi begon helemaal niet. Hij raakte hem misschien wel maar als de oh zo stoer uitziende Medel daar al dusdanig van doordraait kan 'ie beter op korfbal gaan. Alsof hij 3 lijntjes had opgesnoven (wat me weinig zou verbazen).
 
Linkerbaan
 
21
10 juli 2019 om 13:18
Messi begon zeker wel. Hij gaf Medel een duw uit irritatie in zn rug toen de bal allang uit was. Je weet dat Medel (en zuid amerikanen over het algemeen) snel ontvlambaar zijn dus dan kan je wel wat verwachten.
 
RomanEmpire010
 
29
10 juli 2019 om 13:24
En hij zette als eerst zijn schouder erin. De slomo beelden waren overduidelijk, maar Sjonny zit al zolang zo diep bij Messi, dat ie het licht pas zal zien wanneer die jongen gestopt is. Messi kan niets fout doen bij hem. Met zulke mensen valt niet te praten
 
Grote_Onthaler
 
7
10 juli 2019 om 15:53
Ik snap niet hoe u zoveel plusjes krijgt, Messi begon hier zeker wel. Zeer irritante, onnodige zet in de rug terwijl de bal al buiten bereik is. Dat Medel als een volledige imbeciel reageert is ook niet goed te praten, al met al lijkt het mij duidelijk dat Messi hier geel verdiende en Medel rood voor die ongelofelijke idiote reactie. Voor degenen die met de gedachte rondlopen: "messi begon, dus beiden geel was op zijn plaats": als u een klap op uw aangezicht krijgt en u reageert door een mes uw aanvallers ribbenkast te steken, dan zal de strafmaat ook niet in uw voordeel uitpakken, ongeacht wie er begon...
 
SjonnyvdBeek
 
7
10 juli 2019 om 17:59
@RomanEmpire wat is dat nou weer voor simpele reactie? 'Met zulke mensen valt niet te praten'? Waar haal je dit toch allemaal vandaan jochie? Heb ik je wat misdaan? Messi kan genoeg fout doen bij mij, maar hierin is het simpelweg vooral Medel die zich gedraagt als een doorgesnoven gek. Ik heb niks met Messi, Argentinië of Barcelona, pipo.
 
DeSteek77
 
59
10 juli 2019 om 13:07
Zo zie je maar dat een hechte defensie met een minimaal sub-topdoelman van wezenlijk belang is om te kunnen winnen. En een uitgekookte coach is ook handig. Het middenveld en de aanval van Argentinië is om je vingers bij af te likken, maar als Nico de beste verdediger is en de keeper ook middelmaat, dan moet je concluderen dat het elftal niet compleet genoeg is. Daar kan Messi ook niet veel aan veranderen, want velen vergeten wel eens dat voetbal een teamsport is. Hoe Messi bejegend werd in die troostfinale was schandalig. Medel had rood moeten hebben, niet Messi.
 
Clutch
 
15
10 juli 2019 om 13:10
Allebei rood of allebei geel. Ze gaan beide als een gek tekeer.
 
chihuahua
 
38
10 juli 2019 om 13:25
@ Clutch: Haha grapjas. Er gebeurt amper wat man, stel je niet zo aan
 
Yeisoonnn
 
4
10 juli 2019 om 13:12
@DeSteek77 Heeft die keeper niet een penalty gestopt voor Argentinië? Nico en Otamendi zijn gewoon beide goed genoeg. Misschien heeft Argentinië een slechte verdediging vergeleken Brazilië, maar echt niet vergeleken een Peru.
 
Skeuomorf
 
0
10 juli 2019 om 20:14
Otamendi is echt een drama hoor, niet voor niets dat Pep liever Stones(!) En laporte opstelt.
 
Millonario
 
9
10 juli 2019 om 13:22
Het middenveld is ook gewoon pure middelmaat bij Argentinie, de aanval kan echt wel wereldklasse zijn met jongens als Messi en Aguero maar die zullen niet meer zo lang te bewonderen zijn. Als die twee weg zijn heb je echt een middelmatig elftal. Als je denkt dat Argentinie het nu al moeilijk heeft, gaat het de komende jaren nog lastiger krijgen vrees ik. Beide spelers moesten geen rood krijgen, zelfs geen geel naar mijn mening. Maar het zij zo, en om Messi in dat elftal te plaatsen is puur en alleen maar om te trollen.
 
RomanEmpire010
 
8
10 juli 2019 om 13:27
En de volgende die het nog steeds afschuift op Medel. Waarom verdiende Medel rood? Omdat hij een duw in zijn rug kreeg en een licht tikkie op de enkels terwijl Messi de bal al lang en breed niet meer kon binnenhouden? Of toch omdat Messi zijn schouder tegen Medel aanzette? Niemand verdiende hier rood. Messi niet voor het aansteken van het opstootje en Medel niet voor zijn reactie. En nee, kom niet met het argument ‘bekijk de beelden’, want die heb ik al tig keer gezien en telkens concludeer ik hetzelfde. Echter zien de fanboys wat ze willen zien
 
DeSteek77
 
1
10 juli 2019 om 13:57
Kan ik me wel in vinden. Geen rood voor beide spelers dan. Wellicht allebei geel.
 
Thamike
 
1
10 juli 2019 om 18:10
@ Roman, wat mij betreft mag Medel wel geel hebben maar Messi hier straffen is bizar en nergens op gebaseerd. Jij roept de beelden al tig x te hebben gezien en dan zou vooral jij moeten zien dat na een klein duwtje Medel op Messi afkomt als een gek, een kopstoot beweging maakt en zijn gezicht in Messi zijn nek legt. Wat doet Messi?? Hij blijft netjes staan, en doet niets anders dan dat. Op een gegeven moment zie je de scheids rood geven en nog steeds zie je Medel met zijn gezicht naar voren in Messi zijn gezicht duwen. Dit heeft niets met fanboy te maken maar gewoon iemand die de beelden goed bekijkt. Nogmaals van mij hoef je niemand een kaart te geven maar die overspannen reactie van Medel is wel buiten proportioneel.
 
lionaldinho
 
3
10 juli 2019 om 18:33
Jij verwijt sjonnievdbeek door een roze messi bril te kijken maar jij kijkt duidelijk door een zwarte messi bril. Die gast duwt 4x zn borstkast tegen hem aan, messi ving hem alleen op. Miss gaf de scheidsrechter messi rood omdat hij van achter trapte of duwde. Allebei rood was miss terecht of messi geel en die Medel rood. Wat ik vooral ernstig vind is dat de kaarten binnen 1 seconden uitgedeeld waren. Ok het is een troostfinale maar bij het wegsturen van 2 spelers kun je toch even overleggen met de VAR of even kijken. Ik zal wel weer gezeik krijgen vanwege mijn gebruikersnaam. Maar laat ik ook kritisch zijn op Messi. Zijn kritiek op de bond was disrespectvol richting brazilie en te overdreven. Hij zat hier ook fout dus miss was rood wel terecht (ik had ze allebei geel gegeven) En tot slot doet het altijd pijn in mn ogen als ik hem het kaart gebaar zie maken
 
RomeoOlymph
 
1
10 juli 2019 om 13:54
Men moet ook gaan begrijpen dat in zuid amerika men anders tegen messi opkijkt dan in europa zelft in argentinië dat was anders met voetbal maradona
 
toelie11
 
6
10 juli 2019 om 14:51
Ronaldo heeft toch ook geen denderend team omzich heen en heeft wel ek gewonnen. En nations cup als je dat een prijs noemt. Misschien moet Messi niet zo ver inzakken om het spel te maken.
 
Steef71
 
8
10 juli 2019 om 16:04
@toelie11, Ronaldo stond vaker in zijn eigen 16 als in die van zijn tegenstander. Ronaldo heeft zich dat EK helemaal weggecijferd voor het team, omdat hij die titel persee wou winnen.
 
lionaldinho
 
4
10 juli 2019 om 18:44
Volgens mjj tot aan de halve finale gelijk gespeeld? 3e in de poule toch? Dat EK was een lachertje, verdient gewonnen uiteindelijk maar wat mij betreft kan Ronaldo 10 Eks winnen Messi blijft voor mij de allergrootste allertijden
 
Clutch
 
38
10 juli 2019 om 13:08
Volgens mij heeft Piet de Visser een poster van Messi boven zijn bed hangen en droomt die 's nachts over hem. Messi heeft niks gedaan bij dat opstootje? Messi is juist degene die het opstootje veroorzaakt door eerst Medel in de rug en vervolgens met zijn schouder te duwen. 'gebrek aan kwaliteit', het is geen topelftal maar hij speelt nog steeds samen met spelers als Aguero en Di Maria. Misschien is het probleem juist dat Messi alles zelf probeert te doen. Peru heeft ook geen betere elftal, maar die hebben wel de finale gehaald.
 
Dorgie
 
11
10 juli 2019 om 13:17
Huh Messi duwt 2 keer? Medel vangt hem in eerste instantie op he? Dan kun je verwachten dat er fysiek contact komt. En voor zo'n duwtje rood is compleet lachwekkend. Daarna Medel loopt/beukt 3 keer tegen Messi op, niet andersom. Natuurlijk is zo'n duw in je rug schijt irritant, daar zou ik ook pissig om worden en evt verhaal gaan halen. Maar je weet als verdediger ook, dat als je een speler opvangt, die duw gaat komen. Messi wordt hier gewoon hard genaaid, niet eens door Medel, dat wil ik niet beweren. Maar door de scheids. Als dit al rood is, zou er geen wedstrijd meer uitgespeeld worden doordat je dan onder de 7 man eindigt.
 
RomanEmpire010
 
7
10 juli 2019 om 13:29
Je vergeet een moment: de eerste duw in de confrontatie waar ze rood voor kregen kwam van Messi. Die zet overduidelijk zijn schouder tegen de borst van Medel, dus ergens moet ie niet janken, want hij heeft het zelf veroorzaakt. Rood was echter wel een belachelijke straf voor beide!
 
Clutch
 
4
10 juli 2019 om 14:23
Messi duwt Medel in eerste instantie in de rug en waarschijnlijk roept die nog wat, want Medel reageert daar behoorlijk kwaad op. Zoals Romanempire zegt, daarna duwt Messi met zijn schouder nog een keer. Medel is een heethoofd, laat dat duidelijk zijn, maar Messi is degene die het opstootje veroorzaakt.
 
Dorgie
 
3
10 juli 2019 om 17:12
Ik wil niet denigrerend doen, maar die eerste duw is ingecalculeerd, ook door Medel, want hij gooit zijn kont naar achter om Messi op te vangen. Als voetballer moet je dat weten. Ik wil ook niet beweren dat Messi onschuldig is, maar om nou te doen alsof Medel hier alleen slachtoffer is, gaat me wat te ver. Medel vangt hem bewust op, anders haalt Messi die bal gewoon, daarmee calculeer je in dat je een duwtje krijgt. Daarna duwt Messi nog een keer, en triggert hij de begrijpelijke, maar ietwat overdreven, reactie van Medel. En die 2e duw is idd heel irritant en daar snap ik de reactie van Medel ook wel. Mijn punt is alleen dat die 1e duw zo erg nog niet is.
 
AFCAjax0164
 
1
10 juli 2019 om 14:48
Kan me nog goed het WK o-20 in Nederland toen in 2005. Toen zei Piet al kwijlend dat hij de beste van de wereld zou worden.
 
bf1994
 
10
10 juli 2019 om 15:02
@afcajax ik weet echt niet wie piet is. Maar als die dat gezegd heeft had die toch gewoon gelijk??
 
Sanderr
 
2
10 juli 2019 om 20:01
En wat denk je: een paar jaartjes later was hij ook de beste van de wereld. Toch goed gezien van die Piet!
 
bf1994
 
11
10 juli 2019 om 13:08
Waar men zich druk om maakt allemaal. Messi werd vorig jaar 5e in de ballon dor race, hij is daar door niet minder gaan voetballen. Die hele beste elftallen, beste speler prijzen, heeft die zo vaak gewonnen dat die daar waarschijnlijk niet eens meer naar om kijkt. Slecht toernooitje voor messi in het algemeen al vond ik hem wel goed tegen brazilië. En de mensen die blind haten op hem komen gelijk hun grot weer uit. Ik kan niet wachten op het nieuwe voetbal seizoen. Dan praten we alleen nog maar over voetbal. En niet over wat speler A heeft gezegd of waar speler B naartoe gaat.
 
AFCAjax0164
 
3
10 juli 2019 om 14:52
Het gaat ook om het verwachtingspatroon rondom hem. Van hem word er juist verwacht dat hij elke wedstrijd uitblinkt en zijn team bij de hand neemt. Zelfde geld voor Ronaldo die zeker individueel een minder team hebben dan Argentinie. Maar op de een of andere manier is het geen hecht team en stellen ze telkens weer teleur.
 
bf1994
 
2
10 juli 2019 om 14:59
ALs een speler zijn niveau niet haalt, kun je de speler de schuld geven. Als het hele team structureel slecht speelt en niemand haalt zijn niveau. Dan is het duidelijk de schuld van de trainer die geen raad weet met het spelersmateriaal
 
DieGelbeReds
 
14
10 juli 2019 om 13:08
Voor Messi geldt nu eenmaal een andere standaard. Hij heeft zelf de lat zo hoog gelegd, maar een groot deel van het publiek verwacht steeds meer. De prestaties van Messi (en ook Ronaldo) worden steeds vaker als normaal gezien, maar dat is het natuurlijk absoluut niet.
 
bf1994
 
8
10 juli 2019 om 13:12
precies dit. Die mensen hebben niet eens door wat ze zeggen. Je kan bijvoorbeeld zeggen messi speelde niet goed voor zijn standaard. Maar om te zeggen dat hij gewoon weg slecht is. is gewoon oerdom.
 
Arsenallz
 
4
10 juli 2019 om 14:35
Hij was soms ook gewoon slecht. Dat mag je best zeggen. Dat jij dat oerdom vindt zegt misschien meer over je objectiviteit.
 
bf1994
 
1
10 juli 2019 om 14:53
heb ik ook gedaan in een andere comment.“Het was een slecht toernooi voor hem in het algemeen”.Wat ik hier probeer te zeggen is mensen die hem verwijten vna dat hij slecht is en dat argentinie beter af is zonder hem.Maar ja. Het komt ook echt zelden voor dat messi echt slecht speelt.Dus het is ook normaal dat hij er weinig van verweten wordt dat hij slecht speelde.
 
Dridge
 
10
10 juli 2019 om 13:10
Messi kan in de ogen van Piet de Visser niks fouts doen, want Piet de Visser heeft Messi hoogst persoonlijk ontdekt. Het valt me mee dat hij daar nu geen woord over rept, want dat was de afgelopen 15 jaar wel anders geweest.
 
Neo23
 
2
10 juli 2019 om 13:38
Als de spelers van Argentinië nou eens in dienst van Messi gaan spelen in plaats van zelf de ster uit te hangen. Dus gewoon hun ego op zij zetten en gaan voor die prijs. Maradona kon in 1986 ook met een matig team wereldkampioen worden. Ze speelde nameloijl on dienst van Maradona.
 
Dejan
 
23
10 juli 2019 om 13:46
Het probleem is juist dat ze dit bovenstaande in een te grote mate doen. Geef de bal maar aan Messi, die vind wel een oplossing. Dat lijkt vaak een beetje de tactiek te zijn, en helaas werkt dat niet.
 
RomeoOlymph
 
8
10 juli 2019 om 13:59
Weet je hoe dat kwam omdat maradona meer persoonlijk had en afdwong die was echt een baas in alles op het veld
 
bf1994
 
6
10 juli 2019 om 15:05
@romeo komt ook door die handsbal van hem. Zonder vals te spelen had maradona ook gewoon geen WK gewonnen, en was die daardoor meteen ook minder groot.
 
bf1994
 
2
10 juli 2019 om 15:07
Er moet juist niet in dienst van een speler gespeeld worden. Ze spelen in dienst van messi al 10 jaar. Een team is zo tactisch super makkelijk te stoppen. Er moet een team gebouwd worden waarin alle spelers tot hun recht komen. Messi moet gewoon hangende rechtsbuiten spelen bij argentinië en niet meer inzakken naar middenveld. Maradona werd ook mede wereldkampioen door vals te spelen en een goal met zijn handen te maken/
 
Dejan
 
7
10 juli 2019 om 13:45
Piet de Visser is altijd een beetje subjectief over alle talenten die hij zogenaamd zelf heeft ontdekt. Dus ook betreffende Messi. Het spreekwoordelijke korreltje zout is hier genoeg.
 
theo uphus
 
1
10 juli 2019 om 13:54
Pulpkrantje dat Globo Esporte. Dat Argentinie en Brazilie nooit vrienden worden als naties is wel duidelijk. Maar het op zo'n goedkope manier uitdragen is wel heel triest.
 
1899VV
 
8
10 juli 2019 om 14:47
Mensen zijn gek geworden als ze Messi slecht vinden bij Argentinië. De man heeft 4 finales gespeeld, waarvan zelfs 1 wk finale. Hoeveel spelers kunnen na vertellen? Dat ze die verloren had hij ook schuld aan, maar was zeker niet de zwakste en volledig schuldig aan als je zag welke spelers de grootste kansen misten. De afgelopen 6 wk's heeft een favoriet ook telkens het toernooi gewonnen, dus zo'n schande is dat allemaal niet. Verder 2x verloren met penalty's, tja 1x miste hij maar in 2015 schoot hij raak en missen andere spelers weer. Voor mensen die weer de vergelijking willen maken, Portugal verloor ook met penalty's van Chili, dat kan gewoon gebeuren. Individueel gezien kan er volgens mij geen speler tippen aan de statistieken van Messi bij zijn land. Speelt als een spelmaker en aangever maar is de all time topscorer. Volgens mij is er geen speler die dat kan overleggen.
 
Koftheprof
 
3
10 juli 2019 om 14:56
Dat het geen rood was, dat is duidelijk. Ben er ook niet mee eens. Maar dat Messi niet bekritiseerd mag worden vind ik ook lachen. Beetje kritiek op Messi en je krijgt direct de hele wereld tegen je. Messi is allang niet meer heilig sinds hij rudiger zijn hoofd eraf wilde koppen lol.
 
Joaquin77
 
7
10 juli 2019 om 15:45
Alsof Messi God is! Even dimmen, ouwe reus! Het is maar voetbal en geen wereldoorlog. Er zijn ergere dingen dan Messi die in een shitelftal belandt. Sommige mensen worden in een shitland geboren. Veel erger en definitiever. Ik bedoel maar.
 
jer0mmeke
 
1
10 juli 2019 om 16:36
Laat me raden. Piet de Visser is de ontdekker van Messi en heeft ‘m meerdere malen bij PSV aangeboden?