Pogba: 'Grappige is dat ik niet beoordeeld word als middenvelder'
Vrijdag, 27 april 2018 om 10:20

Paul Pogba krijgt de afgelopen maanden regelmatig te maken met kritiek en werd door José Mourinho zelfs een aantal keer op de bank geposteerd. Zijn manager verwacht van de Fransman dat hij consistenter wordt, met minder negatieve uitschieters naar beneden, en zo nu en dan een topwedstrijd speelt die hij naar zijn hand weet te zetten. Pogba heeft zelf het idee dat er niets anders van hem verwacht wordt dan die positieve uitschieters.

"Het is eigenlijk best grappig aangezien ik niet beoordeeld word voor de dingen die ik op het middenveld doe. De waarheid is dat ik word beoordeeld op mijn assists en goals. Ik kan een hele goede wedstrijd spelen, maar als ik niet scoor of geen assist aflever zullen ze zeggen dat het 'gewoontjes' of zoiets was", legt hij uit in gesprek met Sky Sports.

"Maar als iemand anders dat dan doet is het anders. Zij worden dan misschien wel man of the match. Ik denk dat ik anders beoordeeld word, maar dat is verder prima. Het zorgt ervoor dat ik beter word. Het is ook een uitdaging en die neem ik graag aan. Ik vat het niet verkeerd op. Ik probeer te scoren en assists af te leveren, dat is alles."

"Ik wil nog steeds doen wat er van mij verwacht wordt op het middenveld. Als ik het team in aanvallend en defensief opzicht kan helpen en het verschil kan maken, zal ik dat doen. Als ik dan kan scoren of een assist kan geven is dat des te beter", sloot de Frans international, die het zondag met Manchester United opneemt tegen Arsenal, af.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
AjaxCunian
 
21
27 april 2018 om 10:31
Hij heeft in totaal al 16 assists of meer geleverd dit seizoen terwijl hij ook langdurig geblesseerd was, dat is voortreffelijk. Is na de Bruyne waarschijnlijk ook zowat de meest creatieve middenvelder alleen moet hij nog veel scherper worden, betere beslissingen nemen, minder onnodig balverlies en meer intensiteit in zijn spel verleggen. Soms doet hij het echt op 50% krijg ik het idee, maar qua vaardigheid is hij absoluut top. Hij kán alles wat een middenvelder moet kunnen, maar doet nóg niet alles wat een middenvelder móet doen.
 
Dejan
 
20
27 april 2018 om 10:41
Dat klopt nu ook weer niet, hij staat op dit moment op 10 assists in de competitie, 1 in de CL en 1 in de FA Cup.
 
AjaxCunian
 
4
27 april 2018 om 10:48
Ligt maar net aan waar je kijkt, assists zijn niet zo eenduidig als goals.
 
Juicher
 
17
27 april 2018 om 11:07
Je klinkt als een politicus. Welke vier assistent dicht jij Pogba dan toe die niet officieel meetellen in de statistieken? Blijkbaar heb jij je eigen statistieken klaar liggen en zou je ze zo op moeten kunnen lepelen.
 
Juicher
 
1
27 april 2018 om 11:08
Assists*
 
AjaxCunian
 
3
27 april 2018 om 11:15
Als je internationaal en pre season meetelt, Redcafe houdt het vanaf pre season bij en komt op 16 assists.
 
WillemHolder
 
29
27 april 2018 om 11:23
Kom op zeg! Pre season mee laten tellen? Dan speel je oefenwedstrijden hoor.... zeg gewoon dat hij 10 assisten heeft in de competitie. Alsnog is dat goed aangezien hij lang geblesseerd is geweest.
 
Feelingood
 
6
27 april 2018 om 13:15
Je kunt ook goals en assists van de trainingen meetellen.. dan heeft Pogba er echt een ongekend aantal..
 
BigShaq
 
5
27 april 2018 om 10:48
*16 of minder, hij heeft er namelijk 12.
 
AjaxCunian
 
1
27 april 2018 om 11:16
12 heeft ie er zeker, meer dan 12 afhankelijk van waar je kijkt. Assists zijn niet eenduidig.
 
Calm
 
3
27 april 2018 om 12:29
Zoals Pogba al zegt, dit soort statistieken zegt lang niet alles, dus 12 of 16, maakt niet zoveel uit. Milik scoorde 6 keer tegen JOS Watergraafsmeer, tja, goed voor je statistieken natuurlijk. Pogba speelt regelmatig een zeer solide wedstrijd zonder direct bij goals betrokken te zijn. Is gewoon een hele goede middenvelder met af en toe een kink in de kabel. But, nobody is perfect. Zidane verklootte ook de WK finale met z'n kopstoot, beetje jammer, maar ook hij was niet perfect.
 
FR4EVAH
 
1
27 april 2018 om 11:10
Ajaxcunian, Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Soms zou je er echt wat peper in willen stoppen, omdat je gewoon weet wat hij allemaal kan. Hij heeft het gewoon in zich om de beste middenvelder van dit moment te worden.
 
Calm
 
2
27 april 2018 om 12:32
@fr4evah, mentale kracht is ook niet met peper te verkrijgen. Voetballers als Gattusso, Davids, C. Ronaldo, etc. zijn meer uitzonderingen dan regel. Pogba doet het gewoon prima. Het is niet alsof hij net als Balotelli zijn talent verkwist. Nee, hij is geen geboren Spartaan, maar dat zijn de meeste voetballers niet.
 
M.Fellaini
 
4
27 april 2018 om 10:31
Op aanvallende middenvelder, met matic en ander Herrera achter zich, is het echt een hele goede speler... ik heb het gevoel als die defensiever voetbalt, hij de meeste kritiek krijgt op zijn spel.
 
Dejan
 
5
27 april 2018 om 10:45
Prima middenvelder als er anderen omheen staan die het verdedigende werk opknappen. Ik denk het het probleem met Pogba vooral is dat ondanks dat hij het heel degelijk doet de verwachtingen gewoon nog hoger waren. Men had toch wel verwacht dat Pogba echt United bij de hand zou nemen, de lijnen zou uitzetten, veel zou scoren. Kan me herinneren dat Yaya Toure ooit een fantastisch seizoen had bij City, zoiets had met ook van Pogba verwacht denk ik. Uiteindelijk is hij ook wel enorm op een voetstuk geplaatst maar toen hij vertrok bij Juventus werd duidelijk dat zijn prestaties ook echt mede kwamen door het team waarin hij speelde, plus waarschijnlijk het feit dat Juve het beste team in de competitie had. Dat is bij United natuurlijk niet het geval en de EPL vraagt een totaal andere spel dan de Serie A. Soms wordt er wel geopperd dat Pogba minder presteert doordat Mourinho verdedigend speelt, maar dat vind ik altijd een beetje een drogreden. Juventus heeft er ook nooit bekend om gestaan enorm aanvallend te spelen, juist behoudend, tactisch sterk en berekenend. In het Franse elftal, dat in principe wel vaak meer naar voren speelt (dus aanvallender) heeft Pogba ook vaak moeite gehad zijn stempel te drukken.
 
Kluivert09
 
2
27 april 2018 om 12:49
Dat is zoals bij Messi, speelt meer en meer als middenvelder, maar wordt beoordeelt als aanvaller. Hij moet het spel maken, en ook nog de goals, anders is hij niet goed bezig