Pogba onthult reden achter vertrek naar Juventus: 'Hij was nóg bozer'
Maandag, 13 april 2020 om 07:42

Paul Pogba speelde in de jeugdopleiding van Manchester United en haalde het eerste elftal, maar had slechts een bijrol onder toenmalig manager Sir Alex Ferguson. De Franse middenvelder besloot in 2012 te vertrekken uit Manchester en deed dat op advies van zijn broer, terwijl zijn moeder er alle vertrouwen in had dat hij ooit terug zou keren op Old Trafford, zo laat de Frans international weten in een podcast op de clubwebsite van the Red Devils.

Pogba speelde in het seizoen 2011/12 een handvol wedstrijden in het eerste elftal van Manchester United. Hij was allesbehalve tevreden met de kansen die hij van Ferguson kreeg en besloot te vertrekken naar Juventus, dat hem transfervrij overnam. "Mijn broer, een fan van United, vertelde me dat hij erg boos was toen ik niet speelde. Hij was nog bozer dan ik. Hij zei: 'Nee, je moet gaan. Je kan in dit team spelen. Als ze je hier niet willen, ga dan ergens anders heen. Ze zullen het wel merken.'"

Pogba brak door bij Juventus en groeide daar uit tot een vaste waarde en een van de meest sensationele middenvelders op de Europese velden. Manchester United betaalde in de zomer van 2016 uiteindelijk 105 miljoen euro om hem terug te halen. "Mijn moeder heeft altijd gezegd: 'Je gaat hoe dan ook terugkeren.' Ik moest het allemaal nog zien, maar je weet hoe moeders zijn. Ze zei: 'Maak je geen zorgen, je gaat ooit terug naar Manchester.' En dat deed ik ook."

Het was José Mourinho die Pogba terug naar Manchester haalde. "Ik was heel blij om terug te keren. Toen ik vertrok voelde het alsof ik hier nog wat af te maken had", aldus Pogba, die dit seizoen veel te maken heeft gehad met blessureleed. Hij is inmiddels op de weg terug en hoopt zijn rentree te maken zodra de coronacrisis achter de rug is. "Ik ben er bijna. Ik kijk ernaar uit om weer volledig met het team te trainen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn carrière, dus ik probeer er iets positiefs uit te halen. Het heeft me hongerig gemaakt om terug te komen. Het heeft me ook laten inzien hoe leuk ik het vind om te voetballen."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
B-RealMadrid
 
8
13 april 2020 om 09:37
Ik denk dat Pogba heel goed bij Real zou passen. Zidane wilt hem aanvallender gebruiken dan hij nu gebruikt wordt, en Pogba is een technische speler, en in La Liga wordt er meestal technisch gevoetbald. Hier zullen we als je het mij vraagt dan ook een hele andere (betere) Pogba zien dan die we kennen.
 
NielsGeerligs
 
7
13 april 2020 om 08:47
Het valt mij ook op dat deze jongen heel erg vanuit zichzelf en zijn familie praat. Broers en moeders die overal een mening over hebben..ik vind hem daarom net overkomen als een jeugdspeler. Volgens mij heeft hij het hart best wel op de goede plek maar is het een simpele gozer die erg hangt op familiewaarden. Het verklaart aan de andere kant ook wel zijn mentaliteit. Als hij nog iets van zijn clubcarrière wil maken zou het goed zijn eens wat objectieve professionals om zich heen te verzamelen.
 
Schop1989
 
3
13 april 2020 om 10:29
Voor iemand die de droom heeft om voor United te spelen, vind ik hem een belabberde instelling hebben. Hij zegt veel, maar heeft tot dusver niks laten zien. Het kan slecht gaan met het team, maar dat betekent niet dat je niet je schouders eronder moet zetten. Op papier heeft een Pogba 2x meer potentie dan een Henderson bijv., maar de een haalt er meer uit dan erin zit met pure wilskracht en de ander heb ik vaak genoeg over het veld zien sloffen. Henderson gaat boos naar huis na een verlies, Pogba ging met zijn maatje Lukaku gewoon leuke dingen doen.... daar zit het verschil. Dus nu weer geklets van Pogba, zorg eerst maar dat je het team op sleeptouw neemt. Nu is Fred dat imo qua inzet en Fernandez qua kwaliteit en skills. Rashford, James, Shaw en de andere jeugd zijn super getalenteerd, maar hebben leiding nodig, hoe goed ze ook zijn.
 
gloryUnited
 
1
13 april 2020 om 11:33
Wat dacht die broer wel niet? Dat een snotaap van 18 even bij SAF een basisplaats kan eisen? Geduld is een schone zaak, en gebrek aan geduld is een grote zonde
 
WQSMilan
 
3
13 april 2020 om 12:45
Nee maar Scholes kwam ineens terug en SAF probeerde zelf Rafael (d8 ik) uit op zijn positie. Dan weet je zelf toch wel hoelaat het is.
 
Japie_Krekel
 
0
13 april 2020 om 13:08
@gloryunited ik vind dat te makkelijk. we zeggen altijd dat onze talenten niet naar het buitenland moeten gaan omdat ze dan niet aan speeltijd komen en stagneren in hun ontwikkeling maar een talent als Pogba destijds moet dan wel op de bank of tribune bij United gaan zitten verpieteren. dat is nooit goed voor je ontwikkeling want je moet zo veel mogelijk spelen als jonge speler
 
gloryUnited
 
4
13 april 2020 om 14:43
SAF had hem echt wel kansen gegeven maar bij de absolute top heb je ook te maken met hiërarchie en goed genoeg is oud genoeg dus kennelijk was pogba nog niet goed genoeg
 
Japie_Krekel
 
0
13 april 2020 om 15:24
@gloryunited dat zou kunnen idd maar hij koos voor speelminuten en de overstap naar Juve is toen uitstekend voor Pogba uitgepakt dus we moeilijk zeggen dat het geen verstandige keuze van hem is geweest om die overstap te maken