'Prachtige documentaire' op Netflix zet Dick Advocaat aan het denken
Dinsdag, 28 mei 2019 om 06:22

De finale van de play-offs tussen Vitesse en FC Utrecht in GelreDome wordt dinsdagavond in principe écht de laatste wedstrijd van Dick Advocaat in Nederland. De ervaren oefenmeester, 71 jaar, wil er eigenlijk liever niet over praten. "Ik heb al zo vaak gezegd te stoppen en dan doe ik het toch weer niet", ziet de vertrekkende coach van FC Utrecht ook in.

"En dan krijg ik dát weer naar mijn hoofd." Advocaat laat dinsdag in gesprek met De Telegraaf blijken dat hij er zelf toch meer mee bezig is dan hij misschien wil laten merken. "Ik heb op Netflix de documentaire over Sir Bobby Robson gezien. Het is een prachtige documentaire. Maar die man heeft zo ontzettend veel meegemaakt, ook qua ziektes en zo. Als je dat dan ziet, dan zet je dat wel aan het denken."

"Dan vraag je je af: 'Wordt het misschien toch niet tijd om te stoppen?' Dat je toch nog iets anders in je leven moet gaan doen misschien." Robson kreeg rond zijn zestigste problemen met zijn gezondheid. Er werd verschillende keren kanker ontdekt bij de Engelsman, die onder meer trainer van PSV, Barcelona en het nationale elftal van zijn vaderland was.

In augustus 2008 werd bekend dat de longkanker die Robson had niet meer te genezen was. Op 31 juli 2009 overleed hij aan zijn ziekte. 'Iets anders gaan doen in het leven' wil niet zeggen dat Advocaat ook daadwerkelijk een heel ander leven zou gaan leiden. Lachend: "Voetbal kijken."

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
4
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
7
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
JNPSV
 
8
28 mei 2019 om 06:47
Iets zegt mij dat ook advocaat in het harnas overlijd, hij sloot een Nederlandse club in het interview weliswaar uit maar een buitenlandse club niet. Daarnaast is hij al een keer 'gestopt'. Zo zie je ze nog maar weinig.
 
Japser
 
9
28 mei 2019 om 08:42
Man met teveel liefde voor de sport en het vak. Heb ik wel respect voor. Voor de euro's hoeft hij het allang al niet meer te doen. Zag hem vroeger meer als een clubhopper voor het geld, maar inmiddels mijn mening bijgesteld
 
falcao
 
0
28 mei 2019 om 11:02
Begrijp alleen nooit zo goed hoe mensen als Advocaat, Hiddink, Beenhakker, Rijsbergen etc. hun familierelaties en sociale contacten goed kunnen en/of willen onderhouden wanneer je zo vaak en ook zo lang en dikwijls ver weg bent en op een eenzame hotelkamer zit.
 
Zinedane
 
0
28 mei 2019 om 14:19
Wat een pracht vent is het ook he. Echt een legende in het Nederlandse trainersschap wat mij betreft.