Premier League-clubs gaan overstag en stemmen voor VAR
Donderdag, 15 november 2018 om 15:39

De video assistant referee (VAR) doet volgend seizoen zijn intrede in de Premier League. De clubs hebben daar donderdag een akkoord over bereikt, zo melden Engelse media. De Premier League zal een officieel verzoek indienen bij spelregelcommissie IFAB en wereldvoetbalbond FIFA om officieel met een videoscheidsrechter te mogen werken.

De VAR wordt al toegepast in onder meer de Eredivisie, de Bundesliga en de Serie A. De Premier League bleef vooralsnog achter; alleen in de FA Cup en de EFL Cup worden wedstrijdsituaties live beoordeeld aan de hand van videobeelden. De invoering van de VAR in de Premier League is een grote stap, zeker omdat er aanvankelijk veel kritiek was op de manier waarop het systeem werd toegepast in de bekertoernooien.

Onder meer Mauricio Pochettino, manager van Tottenham Hotspur, spuwde zijn gal na een FA Cup-duel met Rochdale in februari: "Dit was beschamend. De spelers hadden het lastig om de focus te bewaren. Zelf geloof ik niet dat we op dit moment VAR nodig hebben", zei hij. In april stemden de clubs uit de Premier League nog tegen de komst van de VAR, maar nu zijn genoeg verenigingen overstag gegaan om de stap te zetten.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
0
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
2
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
1
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
TheRoscoe
 
4
15 november 2018 om 15:54
Paar jaar te laat, want scheidsrechters in Engeland zijn al niet van al te hoog niveau, maar je hebt regelmatig speelrondes waar je in letterlijk elke wedstrijd een grote fout gemaakt ziet worden.
 
Jackieboy10
 
3
15 november 2018 om 16:20
Precies. Ik heb zelfs het idee dat dit de laatste jaren steeds erger is geworden. Een paar weekenden terug was er een speelronde waar echt bij een stuk of 5 wedstrijden dat weekend cruciale fouten waren gemaakt. Afgekeurde goals die onterecht werden afgekeurd, penalties gegeven voor schwalbes en goals die wel gelden die juist afgekeurd moesten worden. Het viel mij toen echt heel erg op. Sowieso heb je altijd al een aantal compleet incapabele refs in Engeland die al jaren bagger fluiten, maar ik krijg de laatste tijd steeds meer het gevoel dat er geen enkele goede ref nog is...
 
TheRoscoe
 
0
15 november 2018 om 16:57
Heb hetzelfde gevoel. Ik vind het dan ook absoluut geen toeval dat er geen enkele Engelse scheidsrechter naar het WK ging.
 
-NEC-
 
0
15 november 2018 om 16:59
Klopt, al vind ik vooral de oudere garde echt idiote fouten maken. Ook fouten die gelukkig met VAR kunnen worden hersteld...
 
ÖnderAydogdu
 
1
15 november 2018 om 16:01
Werd eens tijd. Zoveel wedstrijden worden momenteel onterecht beslist door een domme scheidsrecher beslissingen en de afwezigheid van VAR.
 
Larykoek
 
4
15 november 2018 om 16:48
Helaas moet de VAR nog wel consequent worden tijdens de wedstrijden want soms kun je je er echt aan ergeren...
 
bahaboy
 
1
15 november 2018 om 17:18
Tja, hoogmoed komt voor de val. In maart van dit jaar stemde alle Premier League clubs nog heel arrogant en unaniem tegen de Var. Zo van: “wij hier in ons conservatief landje weten het beter dan de rest van de wereld, wij hebben die hele VAR niet nodig.” Nu zijn we 12 speelronden verder en zijn inmiddels alle 20 clubs al minstens 1 keer genaaid door foute beslisssingen van de scheids die niet gecorrigeerd konden worden door de Var, en nu piepen ze ineens heel anders. Wie niet luisteren wil, moet voelen, zullen we maar zeggen. Belangrijkste is dat ze ‘m nu, enigzins verrassend, alsnog gaan invoeren. Beter laat dan nooit.
 
jobnec23
 
0
16 november 2018 om 05:32
Dan zijn uiteindelijk toch de grootste competites van Europa (bpl, Serie A, Bundesliga, Champions League) snel om wat betreft de Var. Ik ben nog steeds van mening dat er in het huidge systeem kinderziektes zitten, en dat de willekeur nog niet volledig is weggenomen, maar het belangrijkste is in ieder geval dat ook de belangrijkste competities toch openstaan voor technologische veranderingen, iets dat ik een aantal jaar geleden niet had verwacht.