Presidentsverkiezing van Barcelona vindt geen doorgang op 24 januari
Vrijdag, 15 januari 2021 om 13:32

De presidentsverkiezing bij Barcelona kan geen doorgang vinden op 24 januari, zo melden verschillende media in Spanje vrijdagmiddag. Het interim-bestuur van de club heeft besloten om de verkiezingen uit te stellen, zodat clubleden die buiten Barcelona wonen per post kunnen stemmen. Een nieuwe datum voor de verkiezing is nog niet vastgesteld.

In verschillende provincies in Spanje gelden maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zo mogen veel Spanjaarden zich niet buiten hun eigen gemeente of provincie begeven. Barcelona heeft een aantal stemlocaties ter beschikking in Spanje, te weten in Barcelona (Camp Nou), Tarragona, Girona, Lleida, Tortosa, Madrid, Valencia, Palma en Sevilla, en ook in Andorra, maar er blijven desondanks veel leden over die vanwege de restricties niet in staat zullen zijn om te stemmen.

De autoriteiten in Catalonië hebben eerder laten weten dat Barcelona de verkiezingen mag organiseren, maar de wetgeving van de autonome gemeenschap voorziet niet in een stemoptie per post. Om daarvoor te zorgen, moet de wet worden aangepast door de Generalitat de Catalunya, de regionale regering. Dat gaat naar verwachting niet lukken binnen negen dagen. Volgende week krijgt Barcelona te horen of er na 24 januari wél per post gestemd kan worden door de leden van de club, die zich over heel het land bevinden.

Met Joan Laporta, Victor Font en Toni Freixa zijn er nog drie kandidaten om president van Barcelona te worden. Laporta, die de meeste handtekeningen verzamelde voor zijn kandidatuur en daarmee de favoriet is, gaf eerder aan dat de verkiezing wat hem betreft kan doorgaan op 24 januari. "Als de lockdown wordt verlengd, vind ik dat er uitzonderingen gemaakt moeten worden voor de mogelijkheid om te stemmen, zoals dat gebeurt voor de mogelijkheid om te werken", zei hij. Die optie werd nooit serieus genomen. Font gaf aan te 'luisteren naar de experts die ons waarschuwen voor het gevaar om nu een verkiezing te organiseren', terwijl Freixa zei zich te zullen schikken naar de geldende maatregelen.

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
11
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
13
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
25
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
340
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
RUTGERRR
 
7
15 januari 2021 om 13:54
En dan a la Trump beweren dat er fraude wordt gepleegd via de post. Next soap incoming in 3 2 1 ...
 
Richardvan Boven
 
4
15 januari 2021 om 14:00
De stemmen tellen hierin is ook iets makkelijker te controleren. Laat voorop stellen dat ik niet beweer dat er fraude is gepleegd bij Trump. Maar bedoel gewoon hier zijn de stemmen inzichtelijker omdat het een laag aantal personen betreft. Ik moet zeggen zou ook niet weten wie moet winnen. Allemaal hebben ze wel hun gebreken de ene blaast te hoog van de toren en de ander wil al een heel nieuw imperium opbouwen.
 
PAASCHKAAL
 
6
15 januari 2021 om 14:00
Komen ze nu mee?! Had al maanden eerder voorbereidingen getroffen konden worden... Kan toch ook digitaal?
 
ViscaCatalunya
 
0
15 januari 2021 om 14:11
Het lijkt me beter nu te wachten. Mensen in gevaar brengen om te kunnen brengen gaat te ver. De nieuwe voorzitter zal alternatieve methoden van stemmen moeten onderzoeken en de statuten van de club daarop moeten gaan aanpassen. De stop op socios gaat sowieso op de helling. Er zullen als een gevolg meer en meer socios bijkomen die in het buitenland wonen. Ondertussen moet Tusquets met de 3 overgebleven kandidaten overleggen wat aangaat de winterse transferwindow en overbruggingskredieten.
 
Touro
 
3
15 januari 2021 om 14:21
Dit betekent waarschijnlijk dat Koeman geen transfers mag doen.
 
ViscaCatalunya
 
0
15 januari 2021 om 15:00
De transfer van Eric Garcia is zeggen de sportkranten al geaccordeerd met alle kandidaten. Alle kandidaten hebben het herstel van la Masia hoog in het vaandel staan. De terugkeer van een voormalig pupil valt daat onder.