Pérez: 'Ik weet dat Cristiano boos is, maar ik denk dat hij blijft'
Woensdag, 28 juni 2017 om 08:04

De krant A Bola pakte twee weken geleden uit met het bericht dat Cristiano Ronaldo wil vertrekken bij Real Madrid en dat dat besluit 'onomkeerbaar' was. De aanvaller staat echter nog altijd onder contract in het Santiago Bernabéu en voorzitter Florentino Pérez gaat ervan uit dat dat zo blijft.

De reden voor de vertrekwens van de Portugees zou de commotie zijn geweest die ontstond nadat hij onder verdenking kwam te staan van belastingfraude. "Ik weet dat Cristiano boos is, maar ik denk dat hij blijft", aldus Pérez in een interview in het programma El Primer Palo van esRadio. "De fans weten heel goed wie welke journalist is en sommige mensen varen er wel bij om schade te berokkenen. Dat is klip en klaar en dat weten de lezers ook. Men moet vertrouwen in ons houden. Onze selectie is de beste in de wereld."

"Cristiano heeft een contract met Real. We weten dat hij aan een collega verteld zou hebben dat hij boos is en dat is gepubliceerd in A Bola. Ik heb hem niet gesproken. Ik hecht geen waarde aan wat er in de media wordt geschreven. Het enige wat we moeten doen, is afwachten omdat we na de Confederations Cup gaan praten. Hij is boos. Hij is een man van integriteit en is zijn plichten altijd nagekomen. Er zijn veel mensen die hem willen raken met belastingen en andere verhalen en dat voelt hij", gaat de bestuurder verder.

"We zijn blij dat hij in Madrid is en ik denk dat hij blijft. Ik heb met Jorge Mendes over hem gesproken en we hoeven ons niet meer zorgen te maken dan normaal. Of het mij verbaast dat Cristiano niet heeft ontkend dat hij weg wil? Hij werkt hard om de Confederations Cup te winnen en je hoeft iets niet te ontkennen wat je helemaal niet gezegd hebt. Dat heeft hij ook nooit gezegd omdat hij een beter contract zou willen. Ronaldo is sinds zijn komst in alle opzichten een voorbeeld geweest voor iedereen", vervolgt Pérez, die de supporters vraagt om 'geduld' te betrachten.

"Uit de krantenkoppen blijkt heel weinig vertrouwen. Het lijkt mij redelijk dat hij boos is, maar de mensen die de situatie hebben gebruikt ten koste van Ronaldo en hem behandelen als een delinquent, zijn slecht bezig. We moeten geduld hebben. Hij concentreert zich op het winnen van de Confederations Cup en daarna zullen we een gelegenheid vinden om met elkaar te praten, of niet. Ik weet het niet", besluit de zeventigjarige Pérez. De 32-jarige Ronaldo heeft bij De Koninklijke nog een contract tot de zomer van 2021.

Meer nieuws
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
4
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
LaPaisa
 
9
28 juni 2017 om 08:30
Dat Cr7 niet weg gaat durf ik met 100% zekerheid te zeggen. Maar heeft Perez dit echt gezegd? Want Cr7 heeft geen enkel reden om boos te zijn, ja misschien op de belastindienst maar niet op Real of Perez. Die hebben werkelijk niets met dat gedoe te maken. Ik geloof dit verhaal niet maar het kan zijn dat Perez dit wel heeft gezegd. Weet iemand er meer over?
 
LaPaisa
 
8
28 juni 2017 om 08:39
Aha okeoke, dan begrijp ik het wel ja. Dan is hij dus eigenlijk persoonlijk boos op Perez.
 
real8madrid
 
1
28 juni 2017 om 10:25
Die Beckhamwet heeft niets met Perez te maken en regelt hij ook voor niemand hoor
 
DannieAlberts
 
5
28 juni 2017 om 09:06
Daarnaast waren er geruchten dat Real de kranten had gebeld met de vraag, of ze een foto van CR7 konden gebruiken met het portugal shirt aan, zodat de naam van Real niet beschadigd zou worden. Dat zal CR7 ook niet in de koude kleren blijven zitten, mits het waar is natuurlijk .
 
AJAX10MADRID
 
0
28 juni 2017 om 11:31
hij is niet boos op real... en als je de corrrecte interview van perez terug leest in het spaans zegt hij duidelijk dat cristiano boos is op de pers en de belastingdiensten, en daarbij zei hij ook nog: hij zou niet boos worden als de geruchten zouden kloppen.. daarbij waren het allemaal lege geruchten dat hij boos zou zijn op real die nergens op slaan. real zou volgens media hebben aangegeven dat hij niet gepositioneerd mocht worden in een real shirt, terwijl bijna alle media hem juist met een real shirt hadden gepost.. met de macht en geld wat realmadrid heeft zouden ze dat echt wel kunnen verbieden als zij dat wouden en zou je ook nergens meer een realshirt zien.. maar in tegendeel real kwam zelf meteen de zelfde dag nog met een bericht naar buiten dat zij alle vertrouwen hebben in hun eigen speler.. 0 reden om boos te zijn, maar jullie weten het al beter.. als ronaldo al op een verkeerde manier niest wil hij al meteen naar een nieuwe club..
 
DareToZlatan10
 
2
28 juni 2017 om 08:38
Iedereen weet en wist dat CR7 niet ging vertrekken dit is typisch iets voor een contractverlenging. Ronaldo heeft zelf niets gezegd over heel deze situatie, omdat een Portugese krant ineens al die onzin meld neemt iedereen het maar over. Het is leuk.. de media heeft aandacht en de kranten worden verkocht. Neem Zlatan als voorbeeld, die is al aan 10 clubs gelinkt... Ronaldo zal gewoon blijven en Madrid zal denk ik zijn problemen oplossen door het te betalen.. Wel vindt ik dat als Ronaldo schuldig is ga dan niet huilen en wees een man en betaal gewoon. Paar miljoen minder merkt ie vast niet.
 
LaPaisa
 
0
28 juni 2017 om 08:41
Hij heeft het al betaald, zelfs meer dan het bedrag dan nodig was als ik het goed begreep
 
Floyd A.
 
0
28 juni 2017 om 13:32
Yep. Maar toch zal hij zich voor de rechtbank moten verantwoorden. Messi had ook ruim 10 miljoen over gemaakt, maar moest zich toch verantwoorden. Of hij dat nou voor of na een gerechtelijk bevel doet; dat bedrag moet terug betaald worden. Verder zal de rechter nog oordelen of Ronaldo het met opzet deed of dat het een foutje was (het ligt wat ingewikkelder maar daar komt het op neer).
 
Barcelona203
 
0
28 juni 2017 om 16:16
@Lapaisa, ja dat wordt door bepaalde pers beweerd maar tot op heden is hij verdachte (weliswaar onschuldig tot het tegendeel bewezen is) van belastingontduiking; volgens hacienda (Spaanse fiscus).
 
alex.utd
 
1
28 juni 2017 om 08:44
Op wie is hij dan boos precies? Hij is zelf toch degene die de belasting zou hebben ontdoken? Raar om RM dan de schuld te geven.
 
PeterVermeuIen
 
1
28 juni 2017 om 08:56
Volgens mij betaalt Real wel een boete zodat Ronaldo blij is.
 
Ayn07
 
0
28 juni 2017 om 09:53
Zolang C Ronaldo nog niks heeft gezegd zal iedereen in de tussen tijd de media geruchten maar klakkeloos overnemen en sensatie proberen te zoeken. Ik hoop dat C Ronaldo bij RM blijft maar we moeten eerst even kijken hoe het met de belasting kwestie precies zit want de gevolgen ervan zullen bepalen hoe beide partijen (RM en Cr7) met elkaar verder in zee gaan. Dat C Ronaldo boos is kan ik wel begrijpen want de hele issue gaat over die 14,7 Miljoen en voornamelijk zijn "image".
 
FranciscoHernandez
 
0
28 juni 2017 om 11:53
Lekker verkopen voor 200 milj Dat is ie nu nog waard, maar volgend jaar? Met een team als RM, die de bal op elk gewenste plek op het veld kan bezorgen op elk gewenst moment, is een wat mindere "neus voor de goal" nog steeds een doelpuntmachine. Zolang de aanvoer maar top is. Lekker cashen. Zwijgen en iedereen in het ongewisse laten is ook niet echt netjes naar iedereen toe.
 
Ayn07
 
0
28 juni 2017 om 15:54
Tsjaa, het is maar wat je belangerijker vindt. RM heeft die 94 mil investering al lang al terug verdient. 200 mil zou wel lekker zijn, want daarmee kan je Mbappe kopen en nog geld overhouden voor andere soort zaken of transfers. Niet dat RM op dit moment geen geld heeft voor Mbappe, maar het is wel een som geld die de club niet zo snel opnieuw zou kunnen krijgen. Aan de andere kant, zou ik het wel mooi vinden als hij zijn carriere bij RM kan afsluiten. Club icoon is het en goed voor de markt waarde van de club en marketing aspecten.
 
Skede
 
2
28 juni 2017 om 12:22
Omgekeerde wereld hoe je het mij vraagt. De Spaanse fiscus doet onderzoek naar hem, wat een feit is en dus niet een verhaal van de media. Dus blijkbaar zijn er zaken die in zijn belastingaangiftes staan of juist ontbreken die niet kloppen. Of hij dat nou bewust of onbewust gedaan heeft: het blijft zijn verantwoordelijkheid. Vervolgens klaagt Cristiano dat Real Madrid hem niet genoeg zou steunen? In de 'echte' wereld wordt je gewoon ontslagen als er zo'n onderzoek naar je loopt. Maar hier steunt zijn werkgever hem niet genoeg. Of het nou wel of niet bewust is, en of hij nou wel of niet iets verkeerd gedaan heeft, het is zijn eigen verantwoordelijkheid. En mocht zijn belastingaangifte inderdaad niet kloppen, is juist híj degene die Real Madrid een verkeerd imago bezorgt, en niet andersom. Ik heb ontzettend veel respect voor de voetballer Cristiano Ronaldo maar hij gedraagt zich in deze zaak echt als een verwend kind.
 
TjallieP
 
0
28 juni 2017 om 12:47
Hij wil alleen maar meer geld, daar gaat het ze uiteindelijk altijd om, het is nooit genoeg. Ronaldo houdt zich wijselijk stil, dit werkt alleen maar in het voordeel van hem.