'Project voor het leven' voor Messi: 'Moet de Michael Jordan van Barça worden'
Vrijdag, 27 november 2020 om 15:43

Als het aan Jordi Farré ligt blijft Lionel Messi nog heel lang aan Barcelona verbonden. De presidentskandidaat, die in januari een gooi wil doen naar het voorzitterschap bij de Catalaanse grootmacht, meldt vrijdag dat er reeds is gesproken met de familie van de Argentijnse aanvaller over de ambitieuze plannen voor de komende jaren. Messi beschikt over een aflopend contract en kan Barcelona dus na dit seizoen transfervrij verlaten.

"We hebben het project dat wij voor ogen hebben al voorgelegd aan de familie van Messi", verklaart de ambitieuze Farré vrijdag in een interview met Radio Marca. "Dat Leo hier blijft is voor ons volstrekt helder. Hij wil zelf ook heel graag bij deze club blijven. We willen hem een project voor het leven voorschotelen, een project dat veel verder gaat dan zijn actieve loopbaan als speler. Ik wil hem erepresident van Barcelona maken. Ik wil van Lionel Messi de nieuwe Michael Jordan maken en echt een merk om hem heen creëren, zoals dat ook gebeurde met Jordan bij de Chicago Bulls."

Emotionele Messi tijdens herdenking Maradona massaal gedeeld op Twitter

Emoties bij de aanvaller van Barcelona tijdens de minuut stilte voor zijn legendarische landgenoot.Lees artikel

Emili Rousaud, een andere presidentskandidaat die het stokje wil overnemen van Josep Maria Bartomeu, verklaarde donderdag tegenover Marca dat hij Neymar graag wil terughalen naar Barcelona. Farré vindt dat helemaal geen gekke ambitie. "In samenspraak met de voorzitter en technisch directeur willen we de beste spelers naar deze club halen. Als mij wordt verteld dat Neymar de beste speler is, dan ga ik er ook vol voor. Hij wil zelf ook terugkeren bij Barcelona. Dat gegeven en het feit dat we één van de beste clubs ter wereld zijn, zorgt ervoor dat we voor Neymar moeten gaan."

Toni Freixa, weer een andere presidentskandidaat, ziet juist weer helemaal niets in een hernieuwde samenwerking met Neymar. "Met zijn prestaties behoort Neymar momenteel niet eens tot de dertig beste spelers in Europa. Drie jaar geleden was dat nog wél het geval", oordeelde Freixa donderdag in een onderhoud met Cadena SER. "Mocht ik worden verkozen tot president van Barcelona, dan zal ik hem zeker niet naar de club halen." In de optiek van de presidentskandidaat is niemand groter dan Barcelona dus ook Neymar niet. "Het belang van de club staat altijd voorop. We zijn hier niet afhankelijk van één bepaalde speler."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Django10
 
45
27 november 2020 om 16:03
Deze man weet misschien niet dat Jordan uiteindelijk nog bij de Wizards heeft gespeeld. Daarnaast heeft Jordan meer aan Nike gehad dan aan de Bulls. Kromme vergelijking dus.
 
 
5
27 november 2020 om 18:25
En zelfs overstapte naar Major League Baseball waar hij uitkwam voor de Chicago White Sox.
 
Deem.
 
0
27 november 2020 om 20:45
Ach, sinds The Last Dance gooit men er graag vergelijkingen met Jordan en z'n legacy uit. Is nu weer even in het public eye. Maar inderdaad, hij vergeet dat Jordan nog bij de Wizards gespeeld heeft, een bestuurlijke functie heeft gehad, en ook daar weer is vertrokken voor de Bobcats/Hornets.
 
Djoenies
 
16
27 november 2020 om 16:03
Michael Jordan is ook naar een ander team (en zelfs sport) gegaan in de tussentijd.
 
barcalover123
 
6
27 november 2020 om 16:14
Zal Messi wel even een seizoen een andere sport willen zien beoefenen. Misschien American Footbal? Mag van mij daarna wel weer terug komen en weer lekker in het Camp nou wandelen.
 
Deem.
 
8
27 november 2020 om 20:46
Volgens mij heeft Bale het geprobeerd. Jaartje professioneel golfer geweest. ??
 
ViscaCatalunya
 
10
27 november 2020 om 16:26
The last Dance. Ik zie het niet gebeuren. Jordan was een echte leider.
 
barcalover123
 
4
27 november 2020 om 16:33
Wanneer ben je een echte leider dan? Jordan was voor mij een echte leider omdat hij altijd het verschil maakte wanneer zijn team hem nodig had en dat heeft Messi ook wel altijd gedaan buiten die 2 nederlagen in de CL. Messi is geen schreeuwer en doet geen overdreven dingen maar zie hem wel vaak genoeg het team oppeppen en aanmoedigen. Het belangrijkste is ook dat hij de jonge gasten helpt. Puig, Fati en Pedri waren alle 3 dit seizoen nog lovend over hoe Messi met ze om gaat. Hij is betrokken, geeft ze tips en helpt ze waar het kan. Dan ben je voor mij wel echt een leider.
 
Bossie
 
19
27 november 2020 om 16:38
Een echte leider due zegt niet ik stel.me niet meer beschikbaar voor het nationale team , als het weer niet eens gelukt is. Een echte leider pakt zijn verantwoordelijkheid en als die zegt ik stel me niet meer beschikbaar dan stelt hij zich niet meer beschikbaar. Een man een man een woord een woord. Messi is een klasse voetballer, maar geen leider
 
barcalover123
 
6
27 november 2020 om 16:51
Ach ja ht is maar hoe je het ziet. Messi stopte er mee na al dat gezeik dat het zijn schuld is. Liet vervolgens Argentinië haar gang gaan maar kwam terug omdat ze zonder hem er niks van bakte en heeft ze vervolgens eigenhandig (volgens mij 90% van de doelpunten in de kwalificatie gescoord) naar het WK 2018 gebracht. Als je zo iets doet ben je zeker een leider. Maar goed het is inderdaad hoe je er naar kijkt.
 
Furrr
 
6
27 november 2020 om 16:54
Als het aantal doelpunten zou bepalen wie een leider is en wie niet had je gelijk gehad.
 
ViscaCatalunya
 
1
27 november 2020 om 19:08
Als je nog een minuut te spelen hebt en je moet scoren dan geef je de bal aan Messi en Jordan. Als je een peptalk nodig hebt dan laat je die over aan Jordan. Maar bij Barcelona zijn er spelers die niet een introvert als Messi zijn die dat beter zouden kunnen dan Messi.
 
Afonsotje
 
1
27 november 2020 om 20:19
Met andere woorden, Messi is geen leider. Fijn dat je het ermee eens bent Visca. Daarnaast wandelt Messi toch nog alleen in de laatste minuut? Dus die geef je dan zeker de bal niet.
 
Deem.
 
0
27 november 2020 om 20:47
@Bossie Dan is Jordan dus ook geen leider. De beste man is zo'n 34 keer met pensioen gegaan joh.
 
Ikbengoed83
 
0
28 november 2020 om 12:35
@barcalover: wanneer je anderen om je heen zichtbaar beter maakt en dat doet Messi niet. Geweldige voetballer maar geen leider
 
Trissy
 
16
27 november 2020 om 16:32
Dus Messi vertrekt bij Barcelona, gaat aan het einde van zijn carrière nog spelen voor Valencia en wordt na zijn carrière eigenaar van Getafe?
 
ViscaCatalunya
 
0
27 november 2020 om 19:10
Hij heeft een flink business imperium opgebouwd met hotels in Spanje. Dus wie weet.
 
KingBony
 
4
27 november 2020 om 17:00
De meest domme man ooit als ik het zo lees. MJ is naar de Wizards gegaan en heeft daar zijn carrière afgesloten. Een andere club dan de Bulls waar deze man het over heeft. Daarnaast staat in de titel: 'messi moet de Michael Jordan van Barça worden'. Ieder logisch denkend mens weet en begrijpt dat Messi allang de Michael Jordan van Barca is. De allerbeste. De Goat. Op z'n minst van Barca. Graag betere artikelen dan dit geneuzel.
 
DoGs
 
1
27 november 2020 om 18:10
Ik verwacht dat Messi wel blijft. Hij gaat toch de laatste 2 jaar van zijn carrière in dat koude Manchester rondrennen. Waar zou hij heen kunnen buiten Manchester city? PSG? Bayern? Lijkt mij sterk allemaal. Hij moet toch gewoon lekker in Barcelona blijven spelen. Die vergelijking met Jordan slaat nergens op. Die is juist weg gegaan... Die presidenten roepen maar lekker populistische dingen om zieltjes te winnen voor de verkiezingen.
 
lexus69
 
5
27 november 2020 om 18:47
Deze man praat onzin. MJ heeft in basketbal alles gewonnen wat er te halen viel, was onbetwist de allerbeste in zijn tijd en heeft basketbal mondiaal op de kaart gezet. Messi is een van de beste in deze tijd maar niet onbetwist en hij heeft niet alles gewonnen. Een persoon die met zo'n verhaal aan komt zetten neem je toch niet serieus.
 
Ronaldogoat7
 
2
28 november 2020 om 04:54
Messi zal nooit in de buurt komen van Diego Maradona Napoli en Argentinië messi zal nooit Levante Kampioen maken van Spanje en hij heeft Argentinie nooit wereldkampioen gemaakt met Ageuro Di Maria Cambiasso Mascherano Dybala
 
RedondoNo5
 
0
28 november 2020 om 10:10
Messi heeft echter wel een aantal keer de finale gehaald. Je moet dan ook het geluk hebben om deze te winnen. Verder is hij bij Argentinie ontzettend vaak op beslissende momenten belangrijk geweest. Laten we niet vergeten dat Messi in vergelijking met Maradonna of welke andere speler dan ook een ongekend lange periode constant op een extreem hoog niveau heeft gepresteerd en buitenaardse statistieken heeft op clubniveau. Of hij hiermee beter is dan Maradonna? Geen idee. Een andere tijd die niet te vergelijken is. Geliefder dan Maradonna zal geen enkele speler zijn of worden denk ik.
 
RedondoNo5
 
0
28 november 2020 om 10:06
Dus Messi gaat na dit seizoen een poosje tennissen ofzo en keert dan terug om uiteindelijk een teleurstellende comback te maken en vervolgens bij Real Zaragoza te tekenen.