Promes kost 37,5 miljoen euro: 'Ik heb geen spijt gehad van mijn transfer'
Dinsdag, 23 mei 2017 om 01:00

Quincy Promes werd maandagavond door zowel televisiekanaal Match TV als website Championat uitgeroepen tot Speler van het Jaar en neemt met die prijs misschien wel afscheid van de Russische competitie. De aanvaller van Spartak Moskou wordt immers al maanden in verband gebracht met een transfer, hoewel hij zelf verzekert niet zo nodig weg te hoeven bij de kampioen.

"Iedereen weet dat ik wil blijven", zegt de international van het Nederlands elftal in een interview met Sport-Express. "Het blijft echter voetbal, het is een moeilijke vraag of ik volgend seizoen nog bij Spartak speel. Ik weet het niet. Ik heb nog een contract tot 2021. Ik heb geen enkele reden om weg te gaan, maar in het voetbal kan alles gebeuren." In het contract van Promes staat volgens journalist Igor Rabiner een gelimiteerde transfersom van 37,5 miljoen euro en voor Chinese clubs geldt zelfs het dubbele van dat bedrag.

"Wat betreft de transfersom: daar wil ik niet over in detail treden. De som staat in het contract en ik laat het verder over aan mijn zaakwaarnemer. Ik ben in ieder geval blij dat ik bij Spartak speel. Wat ik doe als ik 150 miljoen aangeboden krijg? Dat is een erg hoog bedrag en dan wordt het natuurlijk wel een ander verhaal, maar je kunt zien dat ik met een glimlach bij Spartak speel. Natuurlijk kan ik niet mijn gehele carrière bij Spartak blijven, maar ik ben er nu gelukkig."

Promes had zo zijn twijfels over zijn transfer naar Spartak, maar één man wist hem te overtuigen: voormalig algemeen directeur Ashkabadze. "Hij kwam mij persoonlijk opzoeken. Ik was wat sceptisch, want ik had Spartak alleen nog maar op de televisie aan het werk gezien. Roman beloofde dat alles zou bevallen en ik geloofde hem. Ik bedank hem als ik zie wat ik nu heb bereikt. Hij heeft mij geholpen om de juiste keuze te maken en ik heb geen spijt van mijn beslissing." Overigens werd niet Promes, maar aanvoerder Denis Glushakov door de Russische voetbalbond verkozen tot de beste speler op de Russische velden.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
2
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
19
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
14
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
NJfromVOL
 
18
23 mei 2017 om 01:34
"... en voor Chinese clubs geldt zelfs het dubbele van dat bedrag." Lol. De Chinezen smijten met geld, maar worden wel gewoon een poot uitgedraaid.
 
Buitenspelgoal
 
8
23 mei 2017 om 01:51
Logisch, als jij zoveel geld te besteden hebt, kom je ook maar met een goed bod. 37m is niks voor Chineze clubs, en ik denk niet dat Spartak er echt op zit te wachten om Promes aan zo'n club kwijt te raken, tenzij dus voor een flinke vergoeding.
 
Timba69
 
35
23 mei 2017 om 05:09
Rare redenering. Als ik een auto wil kopen betaal ik toch ook hetzelfde ongeacht wat mijn inkomen is. Dit is gewoon pure discriminatie.
 
Leopart
 
9
23 mei 2017 om 08:07
Als je weet dat iemand veel meer te besteden heeft en die auto heel graag wilt dan kun je best meer vragen. Dat heet handelen.
 
Timba69
 
3
23 mei 2017 om 08:10
Vragen ok...maar het hard in een contract zetten is pure nonsense
 
Cyberize7x
 
1
23 mei 2017 om 08:11
Lekker belangrijk. Je mag nog altijd zelf bepalen of en voor hoeveel je een speler verkoopt. Als je door het oneerlijke voordeel van de Chinese clubs een bepaalde clausule in het contract moet zetten so be it. Zelf hoop ik dat hij een keer in een van de topcompetities te bewonderen zal zijn. Misschien klopt Arsenal wel aan in de zomer. Echt een speler die daar zou passen, een zoveelste net niet aankoop van Wenger. Promes is een redelijke speler die zeker een hoger niveau aankan, maar Arsenal is momenteel nog iets te hoog gegrepen ben ik bang. Toch zou ik het hem wel eens willen zien proberen.
 
Jeronsaik
 
3
23 mei 2017 om 08:33
Je kunt het best discriminatie noemen, maar aan de andere kant krijgen die clubs miljoenen te besteden omdat de overheid de centen ervoor uitdeelt. Zoiets heet dus staatssteun en is dus eigenlijk oneerlijk tegenover clubs uit andere competities die daar niet tegen op kunnen qua financien. toch ook een soort van vervalsing?
 
Wortman10
 
0
23 mei 2017 om 09:39
Dit is niet zo'n vreemde gebeurtenis in de voetbalwereld. Als een Nederlandse topclub als Ajax, Feyenoord of PSV nu Haps van AZ wilt kopen, betalen ze daar misschien 7 miljoen euro voor. Maar als een van deze topclubs eerst een speler voor 30 miljoen euro verkoopt (bv. Dolberg, Vilhena of Guardado, net zoals vorig jaar gebeurde bij Arek Milik) dan zal AZ meer vragen, omdat de club meer te besteden heeft. Dit is niet per se discriminatie, maar eerder marktwerking.
 
AsRoma8
 
0
23 mei 2017 om 09:24
Ik vraag me af of Spartak een bedrag van 50 miljoen van de chinezen gaat afslaan terwijl de rest hem 3,5 miljoen biedt. Lijkt me een rare redenatie.
 
RidaUtrecht
 
7
23 mei 2017 om 02:51
Weet iemand hoe die chinezen dan aan hun geld komen?
 
harpoontje
 
10
23 mei 2017 om 03:06
Door staatssteun voornamelijk en daarnaast hebben sommige clubs een hele rijke Suikeroom. De staat pompt geld als een malle in de competitie omdat ze met het wk hoge ogen willen gooien. Ook al heeft het een averechts effect naar mijn mening..
 
remon_
 
4
23 mei 2017 om 08:39
Of het averechts gaat werken moet nog blijken. Met de voorbereiding op de olympische spelen in Bejing heeft China ook met extreme methodes hun medaillespiegel bijna kunnen verdubbelen ten opzichte van 2004. Economisch maken ze ook al jaren flinke klappers en zo zijn er wel meer dingen aan te halen. Wat ik wil zeggen is: Do not underestimate China.
 
Mr. Who
 
5
23 mei 2017 om 03:07
Wat ik heb begrepen -kan het fout hebben- is dat de Chinese overheid de clubs hierin helpt.. het land groot maken en voetbal is daarin 1 van de peilers, dus ik denk dat het subsidiëren is
 
FKSM-PSV
 
3
23 mei 2017 om 03:52
Is politieke bemoeienis volgens FIFA niet verboden? Kijk de overheid mag wel investeren in stadions van clubs als er een EK (of equivalent) of WK gehouden gaat worden, maar geld geven of doorsluizen zodat er spelers van gekocht worden toch niet?
 
Dante
 
2
23 mei 2017 om 05:39
Dat wordt niet gezien als bemoeienis. Alleen als ze er last van hebben Maar volgens mij betreft het meer rijke eigenaren die veel geld erin steken, sort of op verzoek van de overheid.
 
rickv
 
3
23 mei 2017 om 05:47
Wat ik heb begrepen zijn het bedrijven die investeren, echter, die bedrijven krijgen steun als ze investeren in voetbal. In een oud artikel over Ada en de deal met United van Want stond uitgelegd hoe dat werkte, maar weet de details niet meer.
 
Jeronsaik
 
2
23 mei 2017 om 08:54
yes dat klopt, de overheid inversteerd niet direct in het Chinese voetbal omdat dat volgens de Fifa regelementen niet mag. Clubs mogen namenlijk niet onderhouden worden door middel van staatssteun. dus volgt er een soort van ontwikkeling in China dat bedrijven (voornamelijk bedrijven die in handen zijn van de staat of waar de overheid aandelen bezit in het bedrijf) gemotiveerd worden via subsidies om te inversteren in het voetbal. dit resulteerd in lucratieve sponsor contracten die miljoenen tot miljarden waard zijn omdat de overheid in werkelijkheid een bepaalde percentage subsideerd in het contract. Het geld is eigenlijk bedoeld om opleidingen, voetbalgrond, academies, europese voetbal coaches en trainers naar China te halen om zo spelers op te leiden (beetje Cruijf model) zodat China over de lange termijn zelf goede spelers kan opleiden. Het probleem echter is dat veel clubs de miljoenen gingen gebruiken om spelers te halen die normaal niet kwamen en eigenlijk ging al het geld daar heen. Om deze reden heeft de overheid een regel geintroduceerd waar geloof ik maar een bepaald aantal buitenlandse spelers in de selectie mag hebben en de rest moet chinees zijn. om deze reden zijn Chinese clubs nu bezig met gekste transfers binnen eigen competitie en worden er miljoenen besteed aan eigenlijk Jupiler League niveau spelers in de chinese competitie. het is dus wachten op nieuwe regels. Maar het probleem zit hem gewoon in dat de overheid officieel zich niet mag bemoeien met de financien van clubs (sponsoring) van de Fifa maar het toch doet en er dus een grijs gebied is waar clubs niet verplicht kan worden om het geld aan opleidingen, eigen jeugd ofzo te besteden - en blijft de overheid geld geven omdat het hoopt dat met bepaalde regels clubs het toch doen.
 
FKSM-PSV
 
1
23 mei 2017 om 03:57
Promes is gewoon een beest. Contract openbreken, salaris verhogen en clausule uit het contract verwijderen. Als hij dalijk ook nog in de CL gaat knallen, dan is ie nog veel meer waard. Hopelijk kan Fedun 1 of 2 toppers halen. Vooral CV moet er een leider en goede verdediger komen. RB ook. We hebben heel lang goede spits gehad, maar nu hebben we Luiz Adriano. Ook al heeft die nog niet zijn vorm van Shaktar, geloof ik het wel met daarachter nog een Luis.
 
mitchell172
 
1
23 mei 2017 om 08:12
Het zal wel aan de krankzinnige wereld liggen waarin gesmeten wordt net geld en omdat het een gelimiteerde transfersom is, maar ik vind 37.5 mln toch wel belachelijk veel geld voor Promes. Heeft zich zeker goed ontwikkeld, maar in mijn ogen niet zoveel waard als die 37.50 mln; Meer tussen 25 en 30 mln.
 
Cyberize7x
 
1
23 mei 2017 om 10:58
Ik hoor hier regelmatig bedragen van 50-80 miljoen voor Dolberg voorbijkomen dus in dat licht valt 37.5m nog mee. Hij heeft het namelijk nu al meerdere jaren bewezen een club te kunnen dragen en bovendien in een kwalitatief betere competitie als de Eredivisie.
 
mitchell172
 
1
23 mei 2017 om 11:49
Die 50-80 miljoen voor dolberg die nog geen heel seizoen heeft gespeeld vind ik ook nergens op slaan. Rusland staat inderdaad hoger op de coëfficiënt lijst, maar ook zij hebben maar een paar teams die echt meekunnen in de EL en CL. 37.50 miljoen vind ik zelfs voor een gelimiteerd vastgesteld bedrag best veel voor zo'n speler. Ik weet dat hij tot beste speler van de Russische competitie is gekroond en dat er redelijk wat clubs belangstelling in hen hebben, maar laat het hem dan maar in een grotere competitie bewijzen of hij het geïnvesteerde dan ook daadwerkelijk waard was of dat het weer een jongen is die tot de miskopen gerekend kan worden. Ik kijk ieder geval uit naar de transfermarkt en het volgende seizoen.
 
RobertoTac
 
4
23 mei 2017 om 08:39
Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat Promes hier ooit zou doorbreken. Je ziet vaak spelers naar deze competitie gaan waar je nooit meer iets van verneemt. Achteraf een goede keuze van hem! De roebels zullen hem vooral hebben overgehaald, maar toch!
 
Tukkertje91
 
0
23 mei 2017 om 13:58
Bij zijn vertrek werd ook al snel de vergelijking met de Zeeuw gemaakt, naar die mensen mag hij nu een lange neus trekken. Ik ben toch wel een misplaatst gevoel van trots op deze jongen die nog nieteens zo heel gek lang geleden nog in de Juup speelde (jaartje of 5?). Nu is het hopen op een mooie transfer, ikzelf wil hem heel graag bij Liverpool zien, maar dat gaat zeer waarschijnlijk toch niet gebeuren. Oh, en stappen zetten met Oranje natuurlijk :D