'PSG hakt knoop door na gesprek: Pochettino moet veld ruimen in Parijs'
Zondag, 12 juni 2022 om 14:16

Mauricio Pochettino is niet langer de hoofdtrainer van Paris Saint-Germain, zo weet onder meer The Athletic zondag te melden. Naar verluidt zijn beide partijen tot een akkoord gekomen over ontbinding van het tot medio 2023 lopende contract van de Argentijnse coach. Momenteel wordt door PSG en Pochettino gesproken over de afkoopsom. Zinédine Zidane wordt in de Franse media gezien als topkandidaat voor de vacature in Parijs, al werd dat door de clubloze trainer vrijdag nog stellig ontkend.

Pochettino schoof afgelopen week aan bij het bestuur van PSG om het seizoen 2021/22 te evalueren, waarna in goed overleg is besloten om de samenwerking stop te zetten. PSG veroverde andermaal de landstitel in Ligue 1, maar de droom om de Champions League te winnen spatte opnieuw voortijdig uiteen. De Fransen werden in de achtste finale uitgeschakeld door de latere winnaar Real Madrid. PSG won de eerste ontmoeting met 0-1 en stond in Spanje met 0-1 voor. Een hattrick van Karim Benzema in het laatste halfuur maakte desondanks een einde aan de Europese droom van Pochettino en consorten.

Zinédine Zidane weet niets van PSG: 'De geruchten zijn ongefundeerd'

De Franse legende ontkent akkoord te zijn met de grootmacht uit Parijs.Lees artikel

De vertrekkende Pochettino veroverde in zijn eerste seizoen de Franse beker en Supercup. Daar kwam in de afgelopen jaargang het kampioenschap bij. Toch was er bij pers en publiek regelmatig de nodige kritiek op de speelwijze die de Argentijn hanteerde bij PSG. De vroegtijdige aftocht in de Champions League lijkt Pochettino nu dus fataal te zijn geworden. Transferexpert Fabrizio Romano meldde vorige week al dat eigenaar en voorzitter Nasser Al-Khelaïfi een nieuwe trainer wil aanstellen in het Parc des Princes.

RMC Sport en Europe1 brachten afgelopen week naar buiten dat Zidane de droomkandidaat is voor de PSG-leiding. De voormalig spelmaker weet zelf echter van niets. "Al deze geruchten over een akkoord met PSG zijn ongefundeerd", aldus Alain Migliaccio, de zaakwaarnemer van Zidane, tegenover L'Équipe. "Zowel Zinédine als ik zijn niet direct benaderd door de eigenaar van de club", vervolgde Migliaccio. "Ik ben de enige die namens Zidane mag spreken." Zidane zou volgens de doorgaans goed geïnformeerde bronnen onderweg zijn naar Qatar om de deal af te ronden, maar daar blijkt dus niets van waar. Na zijn afscheid als trainer van Real Madrid in 2021 werd Zidane al benaderd door PSG. Toen wees hij de club af om te wachten op de functie als bondscoach van Frankrijk, een functie die mogelijk na het WK in Qatar vrijkomt.

PSG richt pijlen op binnenlandse transfer na blauwtje bij trouwe Mourinho

De Portugese coach wil AS Roma niet inruilen voor de Franse grootmacht.Lees artikel

José Mourinho was ook in beeld bij het bestuur van PSG, maar de Portugese oefenmeester heeft besloten om Conference League-winnaar AS Roma trouw te blijven. Christophe Galtier lijkt nog wel steeds een serieuze optie te zijn voor PSG. Zijn club OGC Nice eindigde in het afgelopen seizoen op een keurige vijfde plek in de Ligue 1 en liet voetballend een goede indruk achter. Bij de club uit de Franse badplaats is Galtier trainer van onder anderen Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario.

Galtier is als hoofdtrainer enkel nog actief geweest binnen Frankrijk. Hij begon zijn trainersloopbaan bij Saint-Étienne waar hij bijna acht seizoenen voor de groep stond. Zijn grootste prestatie als trainer was het spectaculaire kampioenschap in het seizoen 2020/21 met Lille. Afgelopen zomer kocht het ambitieuze Nice hem over en tekende hij een contract tot medio 2024. Met de interesse uit Parijs lijkt een volgende binnenlandse overstap zeer realistisch, al moet PSG eerst nog officieel het vertrek van Pochettino aankondigen.

Meer nieuws
   
07:50
07:50
Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
0
   
07:21
07:21
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
7
   
07:00
07:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
11
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
thomas0356
 
6
12 juni 2022 om 14:40
Nou niet echt de knoop doorgehakt, dat Poch weggestuurd zou worden is al tijden bekend
 
olesmit
 
7
12 juni 2022 om 14:47
Snap ook niet waarom ze hem aan hebben gesteld. Wat heeft hij bereikt?
 
YoeriCFC
 
22
12 juni 2022 om 14:49
Niets, maar dat was toch te verwachten ook? Bij Tottenham uiteindelijk prijsloos gebleven ondanks al die fantastische “progressie” die ze zogenaamd geboekt hebben en bij PSG gewoon vanaf dag 1 een enorme teleurstelling geweest. Ze hebben er eigenlijk nooit uitgezien als een team. Het is en was los zand..
 
MillianKbappe
 
4
12 juni 2022 om 14:51
@olesmit Ik begrijp ook niet helemaal wat deze trainer zo bijzonder maakt. Heeft 1 of 2 jaar leuk voetbal gespeelt met Tottenham wat ze niets heeft opgeleverd behalve complimenten en heeft 1 keer de finale van de CL gehaald met enorm veel massel en slecht voetbal.
 
Allez Paris
 
4
12 juni 2022 om 14:52
In het seizoen 2020/21 was PSG prima. Toen pas in de halve finale eruit. Denk dat de komst van Messi en Ramos toch wel de situatie negatief heeft aangepast in de kleedkamer.
 
Allez Paris
 
20
12 juni 2022 om 14:55
Dat Pochettino niks heeft bereikt is echt onzin. De CL finale halen met Spurs met een beperkt budget is zeer knap. Ook 8e geëindigd met een recordaantal punten bij Southampton uit mijn hoofd. Gewoon een prima coach.
 
xavthegoat
 
0
12 juni 2022 om 14:58
Dat seizoen was psg inderdaad meer een team. Bayern uit toen was het nog genieten van Paris.
 
YoeriCFC
 
13
12 juni 2022 om 15:02
Die CL stelde niets voor, zeker niet omdat ze hem niet gewonnen hebben. Ik heb nog nooit een team met zoveel geluk en controversiële beslissingen naar een finale zien komen.. Tegen de kleuterschool uit Amsterdam hadden ze geluk, tegen Manchester City hadden ze alle geluk van de wereld en ga zo maar door.. Zijn Southampton team is in elkaar gezet door de trainer die hem voorging, Nigel Adkins.
 
Lierse1997
 
16
12 juni 2022 om 15:02
Je kan gewoon niet ontkennen dat Tottenham een geweldige progressie als club heeft doorgemaakt. Jaren gewoon een vaste waarde in de top 4 en een fantastisch stadion weten neer te zetten. Niet iedereen heeft het geluk een miljardair te hebben die je club naar alle prijzen koopt, dus ze hebben het op eigen kracht moeten doen. Wat verder niet wegneemt dat ik Pochettino ook geen geschikte coach vind voor PSG, maar hij heeft gewoon meer dan uitstekend werk geleverd bij Tottenham.
 
MillianKbappe
 
3
12 juni 2022 om 15:05
@allez Paris Prima coaches horen niet bij europese topclubs, maar inderdaad bij tottenham of southampton!
 
YoeriCFC
 
13
12 juni 2022 om 15:08
Hoe kom je erbij dat ze geen miljardair hebben? Levy, ENIC en die Lewis steken er ook gewoon hun eigen geld in. Die “progressie” is te danken aan het werk van Levy, Tottenham is al sinds begin jaren 2000 bezig om consequent in de CL te komen. Je kunt veel over Levy zeggen, maar hij doet dat wel aardig. Pochettino heeft het beste Tottenham team van de afgelopen 40 jaar in handen gekregen om te oogsten en dat is hem niet gelukt. Sorry, maar dat is niet uitstekend.
 
Allez Paris
 
14
12 juni 2022 om 15:10
Die CL stelde niks voor? Ze hebben verdomme zonder Kane de finale gehaald toen. Wist nog dat ze 2-0 achter stonden tegen Ajax en Poch met een paar goeie wissels en tactische wijzigingen de wedstrijd kantelde. En Nigel Adkins, serieus? Jij zit gewoon de prestaties van Pochettino te bagatelliseren en dan vind ik niet zo netjes van je. Je hoeft geen fan van hem te zijn maar dit gaat wel heel ver, vind je niet?
 
Lierse1997
 
3
12 juni 2022 om 15:17
Ik schrijf duidelijk “een miljardair die je club naar alle prijzen koopt”, iets wat Levy duidelijk niet is. Gewoon gezond beleid bij Tottenham (wat niet per se gelijk staat aan goed beleid trouwens). En ja hij heeft het er uitstekend gedaan. Ik vind het vrij grappig hoe iemand als Tuchel of Mourinho niets fout kan doen voor je, maar je er letterlijk geen positief woord over Pochettino kunt uit krijgen.
 
xavthegoat
 
3
12 juni 2022 om 15:23
Tegen city gingen ze door met een hands goal
 
MoTheSpur
 
4
12 juni 2022 om 15:23
Je slaat de plank echt mis na het feit dat er geen prijs is gewonnen onder hem want dat is wel waar. Geen progressie onder hem wilde je zeggen? Belachelijk en lachwekkend om dat te zeggen. 5 1/2 jaar op een goede financieel gezonde manier (kunnen jullie wat van leren) een project aangaan heet dat. En twee van die jaren speelde wij duidelijk het beste voetbal en streden wij mee om het kampioenschap. Top 4 werd een standaard. Hoe kun je dat nou geen progressie noemen in vergelijking met daarvoor ?? Weet je überhaupt wel waar wij vaak eindigden in de jaren er voor? Ga maar eens even terug kijken naar ons elftal in zijn 2de tot 4de jaar en vertel mij dan dat het geen progressie was in vergelijking met er voor haha. Niemand had verwacht wat hij heeft neergezet en het blijft een goede trainer, geen echte top trainer (nog) maar wel een project trainer die iets moet kunnen bouwen. Je wordt duidelijk verblind door je haat voor Tottenham en het is nogal duidelijk en kinderachtig.
 
MoTheSpur
 
1
12 juni 2022 om 15:29
Via zijn heup en daar hadden zij nog geen echte strikte regels voor. Het is gewoon geen geluk meer of wil je zeggen dat zo’n comeback geluk is. Of dat Real dit jaar geluk was? Overigens was de handsbal tegen ons in de finale ook geen hands maar daar hoor ik jullie dan weer niet over. Shit happens maar wie de finale haalt verdiend het gewoon, erg jammer voor jullie dat wel.
 
YoeriCFC
 
8
12 juni 2022 om 15:32
Dus omdat hij een miljardair is die een nieuw stadion voor ze koopt, maar niet 500 miljoen neertelt voor 6 linksbacks in 5 jaar is het opeens wel gezond beleid? Levy’s beleid is net zo min gezond als dat van Man City, PSG of Chelsea. Hij heeft met zijn geld een luchtkasteel opgeblazen om een nieuw stadion te bouwen, Spurs is op basis van opgeklopte waardes in staat geweest om een stadion te bouwen niet op basis van gezond beleid. Ik zie van Pochettino gewoon niets om hem om te dopen tot het prinsenkind, zoals de Engelse media dat bijvoorbeeld gedaan heeft. Overigens heb ik genoeg op of aan te merken over bijvoorbeeld Tuchel en Mourinho, als je dat niet ziet dan vind ik dat balen voor jou maar de kritiek is er zeker.
 
Lierse1997
 
7
12 juni 2022 om 15:37
Ga je nu serieus spelers kopen vergelijken met een nieuw stadion bouwen? Uitermate slechte vergelijking.
 
YoeriCFC
 
8
12 juni 2022 om 15:38
Je speelde voor het kampioenschap? Welk kampioenschap? Onder -21? Zondag 3e klasse? Niet om de Premier League in ieder geval. In je beste jaren (15/16) werd je derde met 11 punten achterstand op Leicester en in 16/17 werden wij kampioen met 7 punten voorsprong..
 
Japie_Krekel
 
4
12 juni 2022 om 15:46
@xavthegoat Erg selectief weer. Tegen City kregen de Spurs ook een totaal onterechte penalty tegen
 
GeenInspiratie
 
1
12 juni 2022 om 17:18
@YoeriCFC Het vergelijken van het bouwen van een stadion (structureel meer inkomen, aanzien, betere faciliteiten), vergelijken met het zoveel mogelijk geld over de bar smijten om elke positie maar zo vol mogelijk te hebben (of heeft Chelsea altijd een gemiddelde selectie gehad qua grootte)… Om nog maar te zwijgen over al die hopeloze dure aankopen die soms na een jaar alweer weg moeten/willen… Kom op, je weet beter. Dat is ‘best’ een trieste vergelijking.
 
Monaberry
 
4
12 juni 2022 om 14:40
Weinig laten zien bij PSG, dan heb je een sterrenelftal dan krijgen ze het niet voor elkaar om de champions league te winnen.
 
Lionaldinho84
 
20
12 juni 2022 om 14:42
De CL winnen is geen makkelijke opgave ookal heb je een zogenaamd sterrenelftal. Dus Guardiola had volgens deze theorie ieder seizoen ontslagen moeten worden bij City? En de nieuwe trainer van PSG die moet dus binnen 2 jaar de CL winnen, of meteen in zijn 1e jaar?
 
YoeriCFC
 
17
12 juni 2022 om 14:57
Het is toch ook wel een beetje belachelijk dat Guardiola het niet voor elkaar krijgt om na 1,5 miljard uitgegeven te hebben nog steeds die prijs niet gewonnen heeft? Als die gasten van City net zoveel hadden gegeven om Europees succes en net zo’n trigger finger hadden gehad als Abramovich dan zou hij inderdaad geen derde seizoen gestart zijn bij City..
 
VerreInworp
 
0
12 juni 2022 om 14:59
Als de nieuwe trainer de CL niet wint in zijn 1e jaar dan komt er denk ik geen 2e jaar ??
 
SamCooke
 
2
12 juni 2022 om 15:07
Je moet ook een idioot zijn om een triggerfinger te hebben zoals Abramovic. 2 ontzettend toevallige winsten in de CL. Simpelweg omdat beide winsten voortkomen uit een ontslag van een coach in het lopende seizoen. Voetbal blijft een business, maar hij heeft nooit de kans gegeven aan mensen die succes hebben gehad bij de club. Bovendien moesten dure aankopen ook vaak spelen terwijl ze al klaar waren. Denk aan Torres. Een held voor Chelsea absoluut, maar een smerige voorzitter als je het mij vraagt. Tuchel was ook alweer ontslagen met de resultaten van het afgelopen jaar. Heeft hij even geluk.
 
YoeriCFC
 
8
12 juni 2022 om 15:09
Abramovich heeft zich nooit bemoeid met de opstelling. Ik ben het met je eens dat hij vaker meer geduld had moeten hebben. Ancelotti, Mourinho en Lampard zijn de grootste voorbeelden imo.
 
MoTheSpur
 
6
12 juni 2022 om 15:35
Abramovic is jouw daddy en hij kan niks fout doen. Die gast heeft bijna net zo veel louche geld in je club gepompt als wat PSG etc. allemaal doen. Niemand neemt het serieus als iemand die Chelsea aanhangt begint met vingertje wijzen over geld en iets moeten winnen etc. etc.
 
CFC123
 
1
12 juni 2022 om 16:34
Abramovich heeft ook zeker zijn fouten gemaakt hier en daar. Toen ie bijv Ancelotti ontsloeg was ik zeer kwaad net als vele andere Chelsea fans. Maar je wilt toch niet zeggen dat ie net zoveel met geld strooit als de eigenaren van PSG? Kijk alleen al naar het bizarre salaris van Mbappe.
 
Silvacity
 
1
12 juni 2022 om 17:07
City, Liverpool, Bayern, PSG en Real Madrid hebben allemaal een sterrenelftal. Als die allemaal dezelfde criteria hanteren dan wordt het gezellig op de trainers arbeidsmarkt ??
 
Redcard
 
32
12 juni 2022 om 14:40
En als de trainer volgend jaar niet de ucl, ligue 1, beker, premier league en wk wint met psg moet die er ook uit
 
Kieftenbeld
 
5
12 juni 2022 om 14:40
Lijkt me ook niet meer dan logisch, heeft er totaal geen team van weten te maken en presteert eigenlijk in de ligue 1 ook niet goed
 
Allez Paris
 
4
12 juni 2022 om 14:41
Eerst even wachten op de bevestiging van PSG en/of Pochettino zelf. Als we de media moeten geloven is hij al tachtig keer ontslagen door PSG.
 
RM1335
 
1
12 juni 2022 om 15:37
Jij denkt dat hij aanblijft?
 
Allez Paris
 
3
12 juni 2022 om 15:42
Dat zeg ik niet. Maar zolang de bevestiging uitblijft is hij gewoon de trainer van PSG. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt de komende dagen ipv dat gelul van de media die al 80 keer hebben aangegeven dat Poch ontslagen is, terwijl de bevestiging nog altijd uitblijft.
 
RM1335
 
0
12 juni 2022 om 15:57
Ja snap ik wel, maar ik dacht gewoon dat je misschien een tegengeluid had gehoord van binnen de club dat hij misschien wel gewoon aanblijft. Wat vind je zelf van Pochetino?
 
Allez Paris
 
2
12 juni 2022 om 16:08
Ik vind Pochettino een prima trainer. Maar hij en PSG zijn duidelijk geen perfect match. Waar Pochettino gedisciplineerde spelers nodig heeft om van zijn ploeg een succes te maken, zijn de PSG spelers dat juist niet en houden ze van vrijheid op het veld. En Pochettino heeft ook de ballen niet om de sterren een wissel te geven. Daarom zijn er nu 3 opties voor PSG. 1. Een trainer aanstellen die scheit heeft aan sterren en ze gewoon op de bank durft te zetten. 2. Een trainer aanstellen met aanzien waar de sterren naar luisteren( Zidane). 3. Pochettino behouden, maar dan wel Neymar en/of Messi verkopen. Want anders gaat het duidelijk niet goedkomen.
 
CFC123
 
2
12 juni 2022 om 16:28
Was PSG ergens ook niet bezig met de trainer van OGC Nice? Zou ook wel een goede optie zijn.
 
Allez Paris
 
2
12 juni 2022 om 16:42
Zou fantastisch zijn. Galtier is 1 van de meest onderschatte coaches ter wereld.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
8
12 juni 2022 om 14:41
Voordat hij bij PSG begon had ik hem als trainer hoog zitten. Had goed werk geleverd bij Spurs en de clubs daarvoor, met ook nog prima voetbal vaak. Bij PSG toch wel een beetje gefaald. Vorig jaar geen kampioen kunnen worden teerwijl dat nog prima mogelijk was toen hij instapte. In de CL gefaald en omgaan met topspelers kan die ook niet echt. Verstandig van PSG om hem te ontslaan, Zidane is wel iemand die al die topspelers op het zelfde lijn kan krijgen.
 
YoeriCFC
 
14
12 juni 2022 om 14:41
Als het niet Zidane gaat worden, dan ben ik benieuwd wie het wel gaat worden. In de Ligue 1 zullen er geen trainers zijn met de status en het gewicht om PSG te leiden en in het buitenland zijn er geen toptrainers die niet al voorzien zijn van een club. Het wordt voor PSG eens tijd dat ze al dat geld goed gaan besteden. Nu met Luis Campos als nieuwe TD zal het op spelergebied wel goed komen, maar verder vraag ik me echt af of ze nu een goede manager weten te strikken.
 
Heddeum
 
1
12 juni 2022 om 16:03
Als niet Zidane, dan Peter Bosz?
 
Almogaver
 
5
12 juni 2022 om 15:36
Kan ie toch een kampioensschap op z'n naam schrijven én een fikse oprotpremie. Plus hij is van deze ellende af. Kan me voorstellen dat hij hier zelf ook opgelucht over is.
 
WesZol
 
3
12 juni 2022 om 16:04
Waar Zidane al vaker heeft aangegeven zich een echte Marseillenaar te voelen en een Bordeaux legend is hoop ik eigenlijk niet dat die voor PSG zal gaan kiezen en die boot zal laten varen. Nu met die Campos als td denk ik toch dat Galtier het zal worden wat ergens wel jammer zou vinden ook daar hij altijd heeft gezegd niet bij de absolute top aan de slag te willen maar altijd net eronder.
 
SocioFan1
 
4
12 juni 2022 om 18:08
Jep zou zonde zijn maar kan het gewoon niet geloven dat Zidane daar naar toe gaat. Een man van loyaliteit en principes. Een jongen van Marseille en legend van Madrid. "????| Zidane turned down PSG this week. There is no agreement. @Romain_Molina
 
galid1
 
0
12 juni 2022 om 17:00
Welke trainer staat nu open om psg te coachen waar ze dondersgoed weten dat als je geen cl wint dat je zoizo ontslagen wordt?
 
FonsPasteur
 
0
13 juni 2022 om 02:24
Als je een elftal met miljoenen bij elkaar koopt, wil niet zeggen dat je dan ook de Champions League wint. Het zijn allemaal verwende ego's bij PSG waar je nooit een team van kunt smeden. Het zal lastig worden om een capabele trainer te vinden die die ego's in het gareel kan houden.