PSV en Feyenoord krijgen goed nieuws uit ziekenboeg richting kraker
Dinsdag, 25 februari 2020 om 14:17

De heupblessure van Jorrit Hendrix lijkt mee te vallen, zo weet het Eindhovens Dagbad dinsdag te melden. De middenvelder van PSV viel zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-2) al na een halfuur spelen uit met klachten aan de heup. Uit medisch onderzoek blijkt echter dat Hendrix geen serieuze kwetsuur heeft opgelopen. Normaal gesproken is hij op tijd fit voor het thuisduel met Feyenoord van zondagmiddag.

Hendrix beschikt onder interim-trainer Ernest Faber weer over een basisplaats als centrale middenvelder, met Pablo Rasario als de andere pion in de as van het PSV-middenveld. Onder Mark van Bommel was de controleur lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. Faber stuurde tegen Vitesse Érick Gutiérrez het veld in als vervanger van Hendrix en de Mexicaan liet een goede indruk achter in Arnhem. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat Hendrix zondag in de ontmoeting met Feyenoord weer aan de aftrap verschijnt bij PSV.

Robert Bozenik matchwinner Feyenoord: 'Dit gevoel wil ik elke wedstrijd hebben'

Ook bij Feyenoord is er nieuws uit de ziekenboeg, want Eric Botteghin en Oguzhan Özyakup sloten dinsdag weer aan bij de groepstraining. Het duo miste de recente wedstrijden tegen PEC Zwolle en Fortuna Sittard vanwege lichte blessures. Ook Luciano Narsingh, die het duel met Fortuna moest laten schieten, verscheen weer op het trainingsveld. Nicolai Jörgensen ontbrak vanwege een teenblessure. Het is nog onduidelijk of trainer Dick Advocaat zondag een beroep kan doen op de Deense spits. Tegen Fortuna werd hij vervangen door Robert Bozenik, die de winnende treffer aantekende. Luis Sinisterra is vanwege een zware knieblessure sowieso niet inzetbaar.

Feyenoord begint met het nodige vertrouwen aan de uitwedstrijd in het Philips Stadion. Het elftal van Advocaat wist de laatste zeven Eredivisie-duels winnend af te sluiten. In december werd in De Kuip met 3-1 gewonnen van PSV, dat een dag later afscheid nam van Van Bommel. PSV is ook aan een sterke reeks bezig, want uit de laatste drie competitieduels werden negen punten behaald. De wedstrijd in Eindhoven begint zondag om 14.30 uur.

Meer nieuws
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
6
   
22:55
22:55
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
74
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
bcoams
 
12
25 februari 2020 om 14:23
Heb toch liever Özyakup terug uit de ziekenboeg dan Hendrix, om nou beide goed nieuws te noemen...
 
repuiztav
 
57
25 februari 2020 om 14:33
Goed nieuws voor Feyenoord dat Hendrix mee doet.
 
 
8
25 februari 2020 om 14:54
Hendrix heeft wel een ongekend hoog win percentage.
 
Davilla7
 
20
25 februari 2020 om 15:01
Hendrix is ook gewoon een nuttige speler die zijn waarde in het verleden al lang en breed bewezen heeft. Het is makkelijk om op hem kritiek te hebben omdat het er allemaal niet zo gepolijst uitziet, maar hij werkt zich altijd een slag in de rondte, is vrij zuiver in zijn passing en probreert als een van de weinigen bij PSV de oplossing vooruit te zoeken. Als ik moet kiezen tussen Hendrix en Rosario is voor mij de keuze heel snel gemaakt. Zou graag eens zien dat Hendrix en Guti samen op het middenveld staan. Guti viel prima in tegen Vitesse.
 
TVL11
 
18
25 februari 2020 om 15:00
Hendrix is in ieder geval niet zo’n slapjanus als Guti en Rosario.
 
gomes1psv
 
4
25 februari 2020 om 16:22
Gutierrez moet je niet naar de maatstaven van Hendrix en Rosario beoordelen. Dat is veel meer een voetballende middenvelder, die totaal misbruikt wordt in dat gare Van Bommel-systeem met twee zessen voor de verdediging. Speel je met de punt naar achteren en zet je Gutierrez op links in de zone dan heb je een uitstekende dirigent op je middenveld. Als PSV volgend jaar een behoorlijke verdediging optuigt kan het met Mauro op 6, Guti op 8 en Ihattaren op 10 spelen. Gestuntel van het komisch duo Hendrix & Rosario (het klínkt zelfs als een circusact) ben ik onderhand wel strontzat eigenlijk. In het kader van de bestorming van de hoofdingang en de bedreigingen aan het adres van Gerbrands heb ik vaak de term 'PSV-onwaardig' gehoord, maar vreemd genoeg nog nooit over het middenveld (en de verdediging). Dat is pas PSV-onwaardig.
 
rubentje13
 
1
25 februari 2020 om 18:26
Ik ben het volledig met je eens. Ik heb het volste vertrouwen in Guti, maar hij moet wel op de goede positie spelen en dat is niet als 6. Hij speelde zondag overigens prima, viel oké in en had een paar x goede onderscheppingen, al blijft het af en toe een beetje een luie speler voor t middenveld. Verder hoop ik dat PSV volgend jaar weer eens aan de bel gaat trekken bij vginkel. Ik heb goede hoop dat hij zn oude vorm nog steeds kan halen, al is het even afwachten bij zulke lange blessures. Zorgt in elk geval voor diepgang, scorend vermogen en leiderschap vanuit het middenveld. Een middenveld met Guti, vginkel en Ihattaren is mijns inziens top
 
talentloze
 
15
25 februari 2020 om 14:25
Alleen maar goed nieuws dus voor Feyenoord. Drie spelers zijn weer fit en Hendrix lijkt mee te gaan doen bij PSV Even zonder gekheid: ben erg benieuwd naar hoe beide teams voor de dag gaan komen. De resultaten zijn de laatste weken bij beide teams weer goed. Het veldspel van beide teams is echter nog niet van topniveau. Lijkt me een wedstrijd te worden die op basis van duelkracht en/of individuele kwaliteit beslist gaat worden. Hopelijk wordt het niet zo stomrerig als de afgelopen weekenden want dat doet het voetbal de laatste weken niet veel goeds
 
Andres13
 
11
25 februari 2020 om 14:25
PSV moet dit thuis kunnen winnen. Niet dat ik vind dat ze geweldig spelen, maar thuis en uit is bij PSV een groot verschil. Met het publiek erachter moet PSV deze belangrijke wedstrijd over de streep trekken om nog vol voor de 2de plek te gaan. Feyenoord draait onder Advocaat goed, maar de winstreeks moet een keer ophouden
 
talentloze
 
17
25 februari 2020 om 14:29
Dat is ook wat je denkt over Liverpool, maar die blijven ook gewoon winnen. Feyenoord voor een ongeslagen kampioenschap in 2020/2021 Edit: Typo
 
Monaldo
 
4
25 februari 2020 om 15:56
Je kan de vergelijking met Liverpool niet maken, die hebben 90% van hun wedstrijden ook nog eens geweldig gespeeld terwijl Feyenoord meer het geluk aan hun zijde heeft.
 
b0bke
 
8
25 februari 2020 om 14:35
Niet mee eens, Feyenoord heeft een indrukwekkende reeks neergezet en Feyenoord thuis is traditioneel gezien de lastigste thuiswedstrijd voor Psv, ik gok op een gelijkspelletje
 
 
8
25 februari 2020 om 14:55
PSV in de kuip of Feyenoord in het Philips stadion is bijna altijd vooraf bekend wie er wint.
 
TVL11
 
44
25 februari 2020 om 15:11
Achteraf ook.
 
Denbosch
 
3
25 februari 2020 om 17:00
Met het publiek erachter.. Dat scheelt idd heel veel in de heksenketel van Eindhoven
 
Tamayo
 
4
25 februari 2020 om 14:34
Is Jorgensen weer geblesseerd? Hoe kan dit
 
Moridin
 
0
25 februari 2020 om 14:48
Misschien is het niveau te hoog of zo en trekt zijn lijf dat niet? Het is ook steeds iets anders. Dat is ook geen pech, dat is overbelasting. In Denemarken gaat het een tandje langzamer en daar had hij nooit iets.
 
Tornado72
 
0
25 februari 2020 om 17:36
Blessure aan z'n teen, lijkt mij geen overbelasting??
 
arsenal890
 
6
25 februari 2020 om 14:34
Goed nieuws voor Feyenoord. Ben echt heel benieuwd na aankomende zondag. Hoop dat Feyenoord weet te winnen!
 
Pablonino
 
3
25 februari 2020 om 14:34
Ben benieuwd hoe Advocaat het zondag gaat invullen als Jorgensen niet fit is. Met Bozenik deze wedstrijd spelen lijkt me niet verstandig. Wellicht Ozyakup erin voor hem en iets anders gaan spelen. Want Bozenik gaat geen bal vasthouden ben ik bang en het is meestal geen wedstrijd dat we veel in de zestien van PSV komen.
 
wazza
 
1
25 februari 2020 om 15:54
Ja maar wie dan wel? Geen Luis Sinisterra, dus ook geen 'ander type spits'. Narsingh is helemaal drama, dan hou je alleen Larsson of Berghuis over maar die zullen op de flank spelen. Vorige wedstrijd had Advocaat 2 keepers, 5 verdedigers en 1 middenvelder op de bank. Nu krijg je Narsingh er denk ik bij met Ozyakup. Veel andere smaken hebben we niet. Azarkan is volgens mij ook nog geblesseerd.
 
repuiztav
 
7
25 februari 2020 om 16:00
Ik zou voor Haps op linksbuiten kiezen. Dumfries uitschakelen en af en toe er overheen denderen samen met Malacia. Dat zou toch een verdomd moeilijk wedstrijd worden voor Dumfries.
 
Real Madr!d
 
7
25 februari 2020 om 14:35
Goed nieuws voor Faber ja. Voor mij niet. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat men nog altijd met 2 dezelfde controleurs spelen. Nu heeff Faber nog gelijk omdat die 3 keer op rij heeft gewonnen. Maar het moet echt een keer afgelopen zijn met 2 controleurs. Zo traag, balletjes gaan alleen maar terug of breed. Nooit iets verrassends. Ik vond Guti daarom goed invallen tegen Vitesse. Paar goede stevige tackles. Geen gekke dingen en kan ook van buiten de zestien scoren. Maar dan heb je weer van die mensen die zeggen dat Guti handelingsnelheid tekort komt. Onze 'helden' Hendrix en Rosario zijn echt geen haar beter dan Guti. Of wat dacht je van die verdwaalde Duitser achterin met zijn zogenaamde ervaring? Schwaab..... Ging ook weer tegen Vitesse als een amateur de fout in. Ik ben het verder eens met de opstelling van Faber maar haal alsjeblieft Schwaab en een controleur eruit.
 
PSVGillingham
 
2
25 februari 2020 om 14:47
Eventueel zelfs Hendriks als cv voor Schwaab aangezien hij daar wel goed speelde een aantal wedstrijden geleden.
 
DamonBoer
 
5
25 februari 2020 om 14:42
Hoop dat Faber tegen Feyenoord kiest voor een middenveld van Guti en Hendrix zijn misschien wel twee linksbenige middenvelders maar toch lijkt mij dit de beste optie. Rosario zakt nog steeds wekelijks door de ondergrens. Hendrix pakt veel ballen af en loopt veel vuile meters. Guti speelde tegen Vitesse een goeie wedstrijd
 
Op-de-bank
 
0
25 februari 2020 om 14:49
Met Guti loop je alleen wel het probleem dat er de kans bestaat dat hij gaat worden overlopen door de duelkracht van het Feyenoord middenveld. Want Guti is verdedigend wel de minste van de drie en tegen Feyenoord moeten ze denk ik toch meer verdedigen als tegen Vitesse. Ik ben het wel met jou eens en hoop op een middenveld van Guti Hendrix en Ihatarren.
 
talentloze
 
1
25 februari 2020 om 15:43
Blijft eigenlijk wel iets raars dat bij twee/drie linksbenige middenvelders of centrale verdedigers vaker discussie ontstaat of het wel of niet kan en dat het bij alleen maar rechtsbenige middenvelders/centrale verdedigers eigenlijk nooit als opmerkelijk wordt beschouwd.barca speelt met drie rechtsbenige middenvelders, Liverpool doet dit, Ajax vorig seizoen vaak en er zullen nog wel meer voorbeelden zijn.
 
JustPSV95
 
2
25 februari 2020 om 15:36
Nou geweldig, kan het houthakkers duo in ere worden hersteld... We hebben na dit seizoen gwn 2 jaar naar dit blok moeten kijken...
 
BramHouten
 
3
25 februari 2020 om 16:00
Ik verwacht een overwinning van PSV. Feyenoord gelooft wel erg veel in zichzelf. Spelen slecht maar winnen wel. Denk als ze van PSV verliezen ze meer klappen zullen krijgen. Zie ze ook niet van az winnen
 
JeroenF222
 
8
25 februari 2020 om 16:39
Wens is de vader van de gedachten in je post. Feyenoord speelt niet mooi, maar ook zeker niet echt slecht. Creëren iedere wedstrijd meer dan de tegenstander. En zowel PSV als Az spelen ook niet geweldig. Az mag nog heel blij zijn dat Chiara vorige week langs kwam