PSV gaat af in Europa: 'Het was een soort verlaat Halloweenfeest'
Vrijdag, 6 november 2020 om 07:41

PSV leed donderdag op pijnlijke wijze de tweede nederlaag in de groepsfase van de Europa League. Na een 0-1 voorsprong bij rust ging het tegen PAOK Saloniki in de tweede helft helemaal mis: 4-1. PSV begon de Europa League al met een thuisnederlaag (1-2) tegen Granada en won vorige week op de valreep met 2-1 van Omonia Nicosia. Over drie weken spelen de Eindhovenaren hun volgende groepsduel thuis tegen PAOK.

"In ongevaarlijke situaties maakten we onnodige fouten, waardoor we de goals tegen kregen", zei trainer Roger Schmidt in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "We hadden onze restverdediging niet goed op orde, terwijl dat normaal onze kracht is." Schmidt wees naast het zwakke eigen spel ook de coronabesmettingen binnen de selectie als oorzaak van de nederlaag aan. "We hebben vandaag de prijs betaald voor de situatie van de laatste weken. De spelers die net terug zijn gekeerd, zijn nog niet top. Als je een internationaal seizoen speelt, is dat een flinke uitdaging in onze situatie. Dat kun je niet doen met elf of twaalf fitte spelers."

'Griekse tragedie voor PSV', zo luidt de kop van het wedstrijdverslag van De Telegraaf. "Sprookjes bestaan niet, Griekse tragedies wel. Dat weet PSV, nadat het na rust onvoorzien naar de slachtbank werd geleid door PAOK. De Eindhovenaren hadden voor zichzelf over enkele weken de rode loper kunnen uitrollen naar de knock-outfase van de Europa League. Dat wordt nu een pad vol hobbels." Het verval van PSV op Griekse bodem verbaasde ook het dagblad. "Het kan toch niet zo zijn dat je na zo'n goede eerste helft en een kwartiertje rust, vervolgens zo in elkaar stort. Alsof de Griekse god Zeus het liet donderen."

PSV verliest met dikke cijfers: 'We waren veel beter dan PAOK'

Ook het Algemeen Dagblad verbaasde zich over de manier waarop PSV het duel na rust volledig uit handen gaf. "Wie gisteravond na 45 minuten voetbal in Thessaloniki een 4-1 zege had voorspeld voor PAOK, was direct naar de oogarts of het gekkenhuis verwezen. Niet dat PSV nu zo geweldig speelde, maar de Eindhovenaren gaven een helft niks weg en leidden na een paar gevaarlijke momenten met 0-1. Twintig minuten na het bakje thee blies een Griekse storm het PSV-huis om alsof het zonder fundering was opgebouwd. Net als vorig jaar in de uitwedstrijden tegen bijvoorbeeld LASK Linz en Sporting Portugal verbleekte de ster van PSV op een bizarre manier."

Trouw wijst erop dat het slechts één keer eerder in de geschiedenis gebeurde dat PSV in een Europese wedstrijd binnen twintig minuten maar liefst vier doelpunten tegen kreeg. "In 1955 overkwam de club dat tegen Rapid Wien (6-1). Gisteravond in Thessaloniki volgde een soortgelijke vernedering. Tussen de 47ste en 66ste minuut boog PAOK Saloniki de 0-1 ruststand om in een comfortabele 4-1. Daarmee leed het vernieuwde PSV van Roger Schmidt niet alleen internationaal gezichtsverlies. Het verloor een belangrijke slag in de strijd voor overwintering in Europa, iets waar de Eindhovenaren al jaren niet meer in slagen (…) Zo degelijk als PSV voor rust oogde, zo wanordelijk presenteerde het elftal zich na rust (…)."

"Tot enig herstel bleek het aangeslagen PSV niet meer in staat. Het kan zich in de resterende duels geen misstappen meer veroorloven om een nieuwe Europese ontgoocheling te voorkomen." Bij de Volkskrant staat 'PAOK speelt PSV na rust in twintig minuten aan flarden' als kop boven het wedstrijdverslag. "Binnen twintig minuten heeft PSV donderdagavond een perfecte Europa League-avond zien verworden tot een soort verlaat Halloweenfeest. PAOK liep kort na rust schrikbarend snel weg van 0-1 naar 4-1, PSV in complete ontreddering achterlatend."

"De ommekeer was extreem, want voor rust leek PSV de zaken volledig onder controle te hebben. Zo zonder de vurige fans en de recent vertrokken hoofdcoach oogden de spelers van de Griekse subtopper als een stel schoolkinderen dat zonder de toezichthouders besloot te spijbelen." de Volkskrant zag vervolgens 'een aaneenschakeling van fouten, tegendoelpunten, wissels en nog meer fouten en tegendoelpunten'. "PSV was als een langeafstandsschaatser die in ontspannen tred een strak, vlak schema volgt, maar plots verzuurt, verkrampt en uiteindelijk volledig gesloopt over de eindstreep glijdt. Was dit een mentale ineenstorting of een fysieke? Over die vragen mag Schmidt zich gaan buigen. PSV kent onmiskenbaar zware weken."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (117)

 
Heiko Herlich
 
26
6 november 2020 om 08:05
Totaal niet verbaasd.. psv neemt EL al jaren niet serieus..enkel geïnteresseerd in CL.. maw snel uit EL en focus op titel..
 
KokkieAFCA0341
 
211
6 november 2020 om 08:06
En elk jaar vallen ze buiten de CL, kan je beter de EL wel serieus gaan nemen, ze moeten niet denken dat ze een CL club zijn want dat zijn ze niet
 
XAJAcfa
 
10
6 november 2020 om 10:07
Wat ik niet begrijp is dat Schmidt carte blanche krijgt en iedereen mag kopen die hij wil en dan kijk je wat voor team er staat en dan is het voetbal (behalve tegen ADO maar die gaan degraderen) ronduit dramatisch. Dit is toch echt Schmidt aan te rekenen en De Jong en de voorzitter die liever boeken schrjijft. Het is compleet wanbeleid vanuit de directie geen visie of strategie en aankopen worden bepaald door een passant (trainer).
 
Sirius
 
3
6 november 2020 om 11:42
Het is dan ook grote onzin dat ze 't niet serieus nemen. PSV draait gewoon niet goed.
 
PSVeruit030
 
2
6 november 2020 om 15:23
Wel makkelijk afgeven op een trainer die net begonnen is en met zoveel corona gevallen te maken heeft in zo een overvol schema. Bovendien komt het vaker voor dat de spelers de speelstyle van de trainer nog niet helemaal beheersen. Dat ontwikkelt zich gedurende het seizoen. Geef PSV eens wat tijd om met een fitte selectie de automatismen erin te krijgen. Pas dan kan je Schmidt echt beoordelen. Om maar even een voorbeeld te nemen, jullie eigen trainer Erik ten Hag heeft ook aanzienlijk wat tijd nodig gehad voor het liep zoals het liep.
 
Skede
 
31
6 november 2020 om 08:10
Waaruit blijkt dat PSV dit jaar de EL niet serieus neemt?
 
ThaDan
 
242
6 november 2020 om 08:14
Het is nog erger.... ze nemen het wel serieus en bakken er alsnog niks van.
 
Fan_op_opstand
 
0
6 november 2020 om 11:37
Tijdens de corona crisis vallen uitslagen hoger uit. Ik zie meer extreme scores dan voorheen. Psv zit al jaren marginaal in de verdediging, maar nu met corona was er niets meer over. Psv neemt het zeker serieus, maar hebben gewoon een smallere selectie. De eerste 11 zijn nu nagenoeg gelijk aan Ajax, maar spelers 16-22 heb ik liever die van ajax.
 
RUTGERRR
 
13
6 november 2020 om 11:40
De eerste 11 zijn nu nagenoeg gelijk aan Ajax? Huh? Wat heb jij gerookt? En waar tover jij vandaan dat er nu extremere scores zijn dan voorheen?
 
Sirius
 
2
6 november 2020 om 12:12
@thadan - Wat een dooddoener. Altijd grappig wanneer supporters van andere clubs het een andere club kwalijk nemen als ze niet presteren in Europa. De misplaatste arrogantie die daarvoor nodig is, is tegelijkertijd schrijnend en lachwekkend.
 
Japie_Krekel
 
6
6 november 2020 om 12:21
Maar kijk wat voor materiaal PSV heeft in vergelijking met bv een Feyenoord. Daar moet je PAOK gewoon mee oprollen
 
Sanderr
 
47
6 november 2020 om 08:56
Wat wil je in de CL gaan doen dan? Geld ophalen en met 0 punten naar huis? Kom nou zeg, jaar in jaar uit de EL aan je laars lappen waardoor de Eredivisie broodnodige punten misloopt maar wel de CL in willen. Mag hopen dat ze er bij PSV niet echt zo over denken "snel uit de EL en focus op de competitie", topclub onwaardig.. Edit: ik lees terug en zie dat m'n reactie misschien wel erg bot overkomt, misschien een beetje gepikeerd deze morgen Baal gewoon van het resultaat van gisteren!
 
Tinus88
 
20
6 november 2020 om 09:02
De voorgaande jaren had ik deze opmerking begrepen, dit jaar echter niet. PSV stelt toch gewoon de beste 11 op? PAOK is gewoon een prima ploeg en knikkerde Ajax er vorig jaar ook bijna uit. Kan gebeuren. PSV verwijten dat ze er dit jaar wederom niks aan doen is wel erg makkelijk.
 
Sanderr
 
17
6 november 2020 om 09:10
Ze hebben het wel zwaar wat fitheid van spelers betreft inderdaad, en bij Paok uit kun je wel verliezen (al scheelt het wel een slok op een borrel dat die bloedfanatieke aanhang van ze er niet was). Maar als je, voor de 2e keer in de gehele clubhistorie, 4 (!!) goals in 20 minuutjes tegen krijgt nadat er in de eerste helft weinig aan de hand was dan is er toch wel echt een en ander aan te merken lijkt me. Maar ik vind het vooral kwalijk dat ik best veel mensen zie zeggen "snel uit die EL en de focus op de Ed", kom op man, daar speel je juist een heel jaar voor, om Europees voetbal te halen, gas erop! Gelukkig denken lang niet alle Psv`ers er zo over natuurlijk, en ik ga er ook vanuit dat de staf, spelers en directie van PSV er al helemaal niet zo over denken. Er dient gewoon beter gepresteerd te worden in de EL dan dat PSV de laatste jaren doet. Zag een stat voorbij komen, drie van de laatste 23 Europese duels gewonnen, drie.. Dan kun je linksom of rechtsom lullen maar dat is gewoon echt te weinig voor een grote club als Psv!
 
RolandHendriks
 
3
6 november 2020 om 09:23
Normaal gesproken zou ik zeggen vpl voor europa league. Echter is het in deze periode vrijwel onmogelijk. Zag dit al van mijlenver aankomen. Ik had ook de b keus opgesteld zoals vorige week aangegeven. Na de 1-1 gaat psv gelijk drukken met veel man voor de bal. Balverlies en helemaal niet het loopvermogen om het dicht te lopen. Lopen er een paar echt op de laatste benen lijkt het. En wat ben je nu opgeschoten? Nog zwaarder belast en als nog pakkie slaag gehad.
 
PartizanFK
 
0
6 november 2020 om 10:13
Ik denk dat ze het dit jaar wel serieus nemen, maar dat er wel een stuk vermoeidheid bij kwam kijken. Als je alleen al naar de eerste helft kijkt hoeveel fouten er gemaakt werden. Daarnaast denk ik dat het een tactische fout was om Rosario eruit te halen, die controleerde het middenveld, verdedigde mee. Als je zo een jonge jongen als Fein neer zet die net komt kijken mis je de ervaring die Rosario opgebouwd heeft. Vaak wordt er gezeurd om Rosario, maar soms wordt hij ook onderschat.
 
-Riciotto-
 
2
6 november 2020 om 12:44
1e helft was gewoon prima, oké amper kansen maar paok ook niet en je had t spel onder controle, 2e helft slaat nergens op , zo onnodige uitslag, paok kwam er ook amper aan te pas, door persoonlijke fouten verlies je hem.
 
Yoda
 
0
6 november 2020 om 12:49
Ze nemen dat gewoon wel serieus, maar presteren ondermaats. Waarom Teze invliegen en tienduizenden euro’s spenderen als het je eigenlijk geen bal uitmaakt? Het is gewoon schandalig dat ze miljoenen investeren in nieuwe staf, speelwijze en spelers maar zich nog altijd in 20 minuten laten wegblazen door Paok. Geen Juventus. Paok. Ajax heeft een paar jaar geleden zich heel goed gepresenteerd in EL en dat heeft ze echt geen windeieren gelegd. Goed presteren in dat toernooi is voor psv gewoon wel van belang. Het zorgt ervoor dat je spelers meer waard worden, omdat ze het niet alleen laten zien tegen Ado.
 
KokkieAFCA0341
 
58
6 november 2020 om 08:05
PSV is al jaren niet zo denderend in Europa, ook vorige week op Cyprus met de hakken over de sloot.. Normaal gesproken is het aanvallend nog wel wat maar de verdediging is ook dit jaar weer het zorgenkindje, de basis 11 is echt wel sterk genoeg maar wat erna komt is middelmaat
 
Richardvan Boven
 
12
6 november 2020 om 08:58
Aanvallend wordt er ook echt heel weinig gebracht in drie wedstrijden kan ik maar hooguit 2 goed uitgespeelde aanvallen herinneren. Voor de rest creëer je nagenoeg niets eigenlijk. Dus ook de aanval is ver ondermaats tot nu toe.
 
HupVanDeDonk
 
7
6 november 2020 om 10:19
Dit is echter ongeveer de basiself. Wat missen ze, alleen hun rechtsback (Dumfries) en een buitenspeler (Gakpo)?
 
Argecy
 
1
6 november 2020 om 12:56
Ja en gisteren zag je dus gelijk dat het missen van een fatsoenlijke rechtsback je de kop kan kosten. Zowel Thomas al Mauro verliezen 4x knullig de bal of laten hun man lopen op een compleet onnodige positie waardoor de rest dus uit positie staat, ja dan gaat het lekker.
 
jer0mmeke
 
39
6 november 2020 om 08:05
Hoe lang gaan ze die Duitse wonderdokter nog accepteren in Eindhoven met z’n pressievoetbal, want ik zie het niet?
 
PsvFan700
 
89
6 november 2020 om 08:14
Mag een trainer nog langer dan twee maanden de tijd krijgen? Ze verliezen nu natuurlijk dik en door eigen naïviteit, maar je moet niet vergeten hoe ongelofelijk slecht PSV was afgelopen seizoen.
 
AlvarezBalanta
 
26
6 november 2020 om 08:23
Het is dit seizoen nog niet veel beter toch? Terwijl er toch wel flink is geïnvesteerd afgelopen zomer, vooral uit de hoed van deze trainer..
 
Footballitis
 
21
6 november 2020 om 08:33
Het is inderdaad nog niet veel beter. Alleen is het wel zo dat Schmidt nog niet 1 (!) keer met zijn beoogde 11 heeft kunnen trainen, laat staan een wedstrijd voetballen. Er zit veel tegen en zoiets merk je ook in een groep. Alleen vind ik wel als je uit met 0-1 voor staat in de rust, je nooit met deze cijfers mag verliezen. Laat staan binnen 20 minuten.
 
hafcahaas
 
7
6 november 2020 om 09:25
Maandag werd PSV ineens door meerdere leden gezien als kampioenskandidaat nummer 1 doordat ze 4-0 wonnen van ADO met mooi spel... Ben benieuwd waar die leden nu zijn? Of zijn ze geniaal in de Eredivisie en waardeloos in Europa?
 
T. Alavez
 
5
6 november 2020 om 10:01
PSV is nog steeds kampioenskandidaat. Hebben samen met Ajax de sterkste selectie van de Eredivisie. Dat ze er nog lang niet zijn staat buiten kijf, maar ook na deze afgang zijn ze gewoon kampioenskandidaat.
 
Sirius
 
0
6 november 2020 om 12:06
De enigste reden waarom het nu iets beter is, is omdat er gewoon veel individuele kwaliteit is bijgehaald. Tactisch is er werkelijk geen touw aan vast te knopen. Hoeveel excuses gaan we verzinnen voordat men toegeeft dat Schmidt nog niet bepaald goed presteert?
 
Japie_Krekel
 
0
6 november 2020 om 12:22
@Footballitis Welke andere coach heeft wel met zijn beoogde basis 11 kunnen spelen dan?
 
Yoda
 
4
6 november 2020 om 12:53
Twee maanden? Toch zeker al 3 en richting 4 aan het gaan. Daarin hebben ze al heel wat duels gespeeld, maar vooruitgang zie ik er nog niet in. Wat ik wel zie is dat er weinig kansen worden gecreëerd en dat we gemakkelijk kansen tegen krijgen wanneer de tegenstander opportunistisch gaat pressen.
 
Redwhite_Army
 
7
6 november 2020 om 08:34
Dan heb je een blinddoek op. Pressie is er wel drang om naar voren te gaan is veel meer als vorig seizoen. Dat het niet helemaal uit de verf komt is een ander verhaal.
 
Japie_Krekel
 
1
6 november 2020 om 12:24
Dat zal er onder Van Bommel en Faber ook wel zijn geweest die drang naar voren maar als het niet uit de verf komt, wat heb je er dan aan?
 
Gaagie
 
9
6 november 2020 om 08:44
Laten we elke trainer na 2 slechte maanden ontslaan. Goed idee! Geef die man eens even de tijd. PSV heeft aardig wat nieuwe spelers + andere opstelling / tactiek. Kost allemaal tijd.
 
Sirius
 
5
6 november 2020 om 12:09
Je hoeft `m niet te ontslaan, maar excuses blijven verzinnen is ook niet de oplossing. Hij maakt tactische fouten en de spelers ogen helemaal niet op hun gemak in deze samenstelling en tactiek. Misschien wacht men wel gewoon op iets wat niet komt. Bij Leverkusen was men ook niet bepaald tevreden over z`n presteren. Laten we gewoon eerlijk zijn: Als Ajax toen geen klop had gehad van Salzburg, had bijna niemand hier geweten wie deze Schmidt is, inclusief ik zelf.
 
Andres13
 
3
6 november 2020 om 08:55
Schmidt heeft bij elke club waar die zat goed gepresteerd dus dat gaat wel goed komen. Het gaat alleen wat tijd kosten en PSV is nog niet in vorm. Dat kun je bijvoorbeeld heel goed zien bij Malen, die nog niet de vorm heeft van vorig jaar. Wel is PSV verplicht om minimaal 6 punten te halen uit de resterende duels in Europa en ook dan moet je nog maar afwachten of we doorgaan.
 
Japie_Krekel
 
5
6 november 2020 om 12:25
Waarom traint hij nu dan in de Eredivisie als hij het overal zo goed heeft gedaan?
 
Sirius
 
0
7 november 2020 om 16:12
Als je zo goed presteert, word je niet ontslagen bij Leverkusen en zat hij nu niet bij PSV (zoals Japie_krekel al schreef). Schmidt komt tactisch toch bijster kwetsbaar over. Het spel wordt met de week stroperiger en ik kan ook niet zeggen dat PSV de tegenstander nou zo goed onder druk houdt. Het wint wedstrijden door de individuele kwaliteiten van spelers, maar tactisch word het regelmatig overklast. Ik snap niet waarom deze meneer nu zo beschermd word door de achterban, terwijl hij toch aantoonbaar veel fouten maakt. Iedereen ziet dat 't niet werkt. Wie weet wachten supporters wel gewoon op iets wat niet komen gaat. Hoe lang wil je dan nog excuses blijven verzinnen?
 
Piranha
 
12
6 november 2020 om 09:02
Het is inderdaad meer depressievoetbal aan het worden. De man is ook alleen maar beroemd in Nederland om zijn overwinningen op Ajax, verder heeft hij geen noemenswaardige prestaties geleverd in een organisatie die er toch om bekend staat dat ze het een trainer/coach erg makkelijk maken met goede scouting, een solide organisatie en in feite voor een warm bad zorgen om te kunnen presteren.
 
RolandHendriks
 
9
6 november 2020 om 09:27
Nou ja hij blijkt wel een enorme aantrekkingskracht te hebben op spelers. Zal vast niet zo zijn omdat ie er geen ruk van kan. Schmidt is toch helemaal niet te beoordelen nu? We zijn al aardig in het seizoen en heeft nog niet eens zijn beste 11 kunnen opstellen. Zo ga je nooit automatismen krijgen met een nieuwe speelstijl. Waan van de dag.
 
T. Alavez
 
0
6 november 2020 om 10:05
Precies wat je zegt. Tijd is het sleutelwoord. Volgens mij word er ook vergeten waar we vorig seizoen stonden onder van Bommel. Schmidt is bezig aan project PSV en dat heeft tijd nodig. Zijn spelwijze is nieuw, er is eindelijk weer een visie in Eindhoven. Geef hem wat meer tijd en er komen vanzelf betere resultaten. Het hele Covid-19 gebeuren helpt natuurlijk ook niet echt mee.
 
RolandHendriks
 
0
6 november 2020 om 14:08
En de transferperiode open tot 6 oktober helpt ook niet. Veelste laat je selectie pas gereed.
 
rubentje13
 
0
6 november 2020 om 09:55
Pressievoetbal kan je alleen spelen met een fitte selectie en zoals we allemaal weten is de selectie op dit moment verre van fit en overbelast. Natuurlijk pas je dan je speelstijl aan en speel je iets meer teruggetrokken, dat getuigt van inzicht en niet van onkunde. Als iedereen weer fit is gaan we ongetwijfeld t schmidt voetbal meer terugzien.
 
Kyle66
 
5
6 november 2020 om 11:57
Daar heb je gelijk in. Dat je een fitte selectie nodig hebt. Maar dat sommigen niet fit zijn, is PSV wel aan te rekenen, want ze wisten dat toen ze ze haalden (Max, Van Ginkel, Götze, Zahavi). Dat heeft niets met corona te maken. En normaliter speelt een club altijd met dezelfde elf spelers.
 
rubentje13
 
0
6 november 2020 om 12:12
Ik vind dan weer dat je daar ongelijk in hebt. Als je de selectie op papier bekijkt zonder alle blessures in acht te nemen, dan staat er een waanzinnig goede selectie waarin voor elke positie meerdere pionnetjes beschikbaar zijn (voor de voorste posities heb je zeven goede spelers, op de cm posities heb je er ook 5 of 6). Dan vallen er veel pionnetjes weg door blessures of corona en zijn de posities niet meer dubbel bezet. Als je meerdere weken 2 wedstrijden per week speelt waarin je nauwelijks rustdagen dus hebt (en dat onnodige internationale voetbal ook), dan eist dat fysiek enorm veel van je spelers. Je kan dan niet rouleren en spelers lopen daarom op hun tandvlees, met als gevolg dat ze of fouten gaan maken of geen 90 minuten kunnen spelen. Corona is geen directe aanleiding, maar wel speelt wel een erg belangrijke rol in de overbelasting van de spelers die nu al weken lang wedstrijd na wedstrijd moeten spelen zonder rust. Bovendien, je mag best meenemen in je overweging dat in een normaal seizoen er ook veel weken zijn waarin je geen doordeweekse wedstrijd hebt. Dan kan je inderdaad elke wedstrijd met dezelfde 11 spelers spelen. Nu is dat gewoon lastiger en heb je echt een brede selectie nodig. Het is niet voor niets dat in Engeland, waar de topteams met de competitie, 2 bekercompetities en El/cl ook nauwelijks met dezelfde elf spelen omdat spelers anders overbelast raken.
 
Japie_Krekel
 
1
6 november 2020 om 12:27
En Ajax dan? Die hebben daar toch ook mee te maken
 
rubentje13
 
1
6 november 2020 om 12:42
Ajax heeft een stuk minder coronagevallen en kunnen daardoor beter eventuele pijntjes opvangen. Die coronabom bij Ajax bleek uiteindelijk mee te vallen. Je ziet dat Ten Hag ook redelijk veel wisselt, met name voorin.
 
RolandHendriks
 
1
6 november 2020 om 14:09
Die viel niet mee, die was alleen in een veel gunstigere periode. Werd namelijk niet gevoetbald.
 
Japie_Krekel
 
6
6 november 2020 om 15:04
een belangrijke speler als Kudus bv ligt er nu ook 9 maanden uit en Neres kan pas sinds kort weer meedoen. Feyenoord mist Fer, Botteghin een tijdje en heeft ook een tijd Jorgensen gemist. elke club heeft hiermee te maken. misschien niet door Corona maar elk team mist in deze fase belangrijke spelers
 
rubentje13
 
0
6 november 2020 om 16:41
@japie Ajax mist met Kudus 1 belangrijke speler, de rest van de selectie is nagenoeg fit, dat staat totaal niet in verhouding met de namen en de aantallen die PSV op dit moment mist. Je probeert het verhaal van PSV nu gelijk te trekken met die van Ajax en Feyenoord, maar PSV kan een heel elftal aan geblesseerden of afwezigen osptellen die gewoon mee zoudne doen in de subtop van de eredivisie. Of je het leuk vindt of niet, dat is op dit moment de feitelijke situatie.
 
rubentje13
 
1
6 november 2020 om 16:42
@roland ik had het over coronabom van afgelopen maandag, de coronagevallen eerder dit jaar is niet meer relevant voor de situatie zoals die nu geldt.
 
ThaDan
 
21
6 november 2020 om 08:10
Ja de corona besmettingen en velen wedstrijden helpen niet mee, maar dat was hier duidelijk niet de oorzaak van het verlies. PAOK had gewoon door in de tweede helft dat de rechterkant (Thomas en Mauro) het zwakste punt van PSV zijn en daar hebben ze mooi gebruik van gemaakt. Laten we eerlijk zijn de eerste helft was ook niet denderend en een beetje verbloemt door de penalty.
 
falcao1984
 
17
6 november 2020 om 08:18
Denderend was de eerste helft niet maar er was wel een groot veldoverwicht en bij vlagen aardig positiespel tot aan de zestien. PAOK had in de eerste helft in elk geval niets in te brengen.
 
ThaDan
 
11
6 november 2020 om 08:28
Dat klopt, maar het bleek dat dat vooral door PAOK zelf kwam. De tweede helft brachten ze nieuwe spelers, nieuwe tactiek en 4 doelpunten in 20 minuten later is er niks meer over van de eerste helft
 
rubentje13
 
0
6 november 2020 om 09:58
Je kan zo veel goede bedoelingen en tactische aanpassingen doen maar als je zowat alle doelpunten in de schoen geworpen krijgt is er ook gewoon sprake van geluk. Persoonlijk denk ik dat het grootste verschil Rosario was, die imo onterecht zo veel kritiek krijgt. Ontzettend belangrijk in de organisatie en de coaching, dat valt gewoon weg in de tweede helft. Tegen ploegen als ADO en Omonia kan dat wel opgevangen worden maar tegen een betere tegenstander niet. Rosario gewoon vaste basis dus naast Sangare
 
Regulator
 
3
6 november 2020 om 11:16
Het is tegenwoordig geluk dat PSV 4 keer organisatorisch staat te schutteren?
 
rubentje13
 
0
6 november 2020 om 12:07
Bij elke goal wordt gewoon op een domme manier balverlies geleden, dat is de eerste stap voor de goal gaat. Dat het organisatorisch ook niet goed staat, is natuurlijk ook niet goed, maar het begint gewoon bij dom en onnodig balverlies. Het is de kwaliteit van Paok dat ze daar goed mee omgaan, maar voor de rest was Paok eigenlijk niet zo goed.
 
Prosoccr47
 
4
6 november 2020 om 09:04
De linkerkant is eigenlijk nog zwakker. Je merkt dat Max vaak mee opkomt maar bij een tegenaanval niet achter zijn man aanrent. Dan krijg je Boscagli tegenover 1 of 2 aanvallers en dan merk je zijn beperkingen. Ook gisteren heeft dit geleden tot goals. In de eredivisie kom je ermee weg, maar in Europa ligt het tempo hoger en dan worden fouten wel direct afgestraft.
 
cuco10
 
27
6 november 2020 om 08:19
Toch wel weer typisch. Al die gasten die in de eerste helft positief waren schreeuwen het hardst in de tweede helft dat het altijd slecht is bij psv. Waan van de dag. 25 minuten na rust heeft psv het verpest maar ik zie niet in waarom we thuis niet gewoon winnen van deze gasten, waarschijnlijk zijn dan dumfries en gakpo er weer bij. We hebben ook nog steeds alle kans om door te gaan en ik zie dat ook nog zeker gebeuren. Eendracht maakt macht??
 
23VDV23
 
9
6 november 2020 om 09:41
Ik ben geen PSV-supporter, maar ik heb eigenlijk ook wel redelijk de overtuiging dat als het geduld wordt bewaard PSV er weer bovenop komt. Dat wil zeggen dat je Schmidt ook gewoon nog de tijd moet blijven geven. Mensen worden wel heel gauw ongeduldig. Die man moet een cultuuromslag teweeg zien te brengen. Dat gaat niet 1,2,3. Ja, het was gisteren in de tweede helft heel slecht, maar in de eerste had Paok niks in te brengen. Ajax haalde de Europa League finale met prachtig voetbal tegen lastige tegenstanders in een seizoen dat het nog in de voorronde CL werd uitgeschakeld door Rostov met 4-1 (!). Een paar poppetjes op andere plekken, een goede reeks kunnen maken en het kan er opeens heel anders uitzien. We mogen het niet aan corona wijten, maar mensen moeten ook niet doen alsof het géén impact heeft. Er komen wat spelers terug straks en dan moet je een tijd lang met een vaste kern kunnen gaan spelen. Enige zorgpuntje bij mij zou dan zijn dat spelers gewoon niet fit lijken. Niet alleen Ihattaren, maar ook Malen lijken nog steeds te zwaar. In het verleden kwam jongens als Willems en Bergwijn ook moeilijk terug op gewicht na blessures. Daar moet wel echt iets aan gedaan worden.
 
Sirius
 
4
6 november 2020 om 12:05
@23vdv23 - We moeten ook niet gaan doen alsof het Hogeschool-wiskunde is. Er is geen enkele verbetering te bespeuren. We zitten gewoon alweer in november. Misschien wachten mensen wel gewoon op iets wat niet komt. Op deze manier kun je tactische fouten wel heel makkelijk goedpraten onder de noemer 'geduld'. Schmidt presteert momenteel nog niet bepaald goed en dat mag benoemd worden. Mensen blijven z'n prestaties bij Salzburg erbij halen, maar waarom heeft niemand het over z'n mislukte avontuur bij Leverkusen waar er tactisch ook geen touw aan vast te knopen was?
 
Japie_Krekel
 
1
6 november 2020 om 12:29
Lekker makkelijk. Als het Van Bommel was was nu iedereen los gegaan maar Schmidt mogen we vooral niet bekritiseren ondanks een hele rits aan versterkingen
 
23VDV23
 
1
6 november 2020 om 13:45
Van mij had Van Bommel ook mogen blijven zitten vorig jaar hoor. Het was toen al duidelijk dat er doorgeselecteerd moest worden. Ik had er in het verleden altijd als Ajacied bewondering voor hoe men in slechtere tijden rustig bleef in Eindhoven. Door die rust krabbelden ze er meestal bovenop en in dat klimaat konden spelers die het eerst lieten afweten ook vaak rustig groeien. Nu een coach wegsturen helpt ook niet. Het materiaal is er niet naar.
 
Sirius
 
0
7 november 2020 om 16:09
Nou ja, het aantrekken van Schmidt was allesbehalve een weloverwogen keuze. Dat is ook gewoon een pure wanhoopsdaad van een technisch directeur onder druk. Je stelt een coach aan met een speelstijl waarvoor je de spelers niet hebt en vervolgens haal je op de transfermarkt eigenlijk spelers op die meer neigen naar de Nederlandse manier van spelen dan naar die van Schmidt. Iedere voetballiefhebber denkt direct aan 4-3-3 (of 4-2-3-1) als je naar de selectie kijkt, maar deze Schmidt wil koste wat het kost het wiel uitvinden en komt met een speelstijl op de proppen die compleet het tegenovergestelde doet van wat Schmidt eigenlijk wil. In plaats van drive, tempo, snelle positiewisselingen en de tegenstander continue bij de strot grijpen door middel van druk is het stroperig, onwennig en de tegenstanders spelen relatief gemakkelijk onder de gematigde druk uit. PSV wint z'n wedstrijden op individuele kwaliteiten en word tactisch continue overklast door tegenstanders. Dat komt toch echt op het conto van Schmidt. Natuurlijk hoef je 'm niet te ontslaan. Dat zou ook vreemd zijn, maar hij mag best met de neus op de feiten gedrukt worden, zowel binnen als buiten de club.
 
4Ever4Ajax
 
2
6 november 2020 om 09:50
@cuco10: Dat vind ik ook allemaal opportunistisch hoor. Ja, het was gisteren natuurlijk drama. Maar zoals zo vaak in de voetballerij worden er enorme conclusies getrokken. Zoals je zegt, heeft PSV nog gewoon kansen om door te gaan en hoop ik ook echt dat PSV dat gaat fixen. Natuurlijk werkt dit niet fijn in de hoofden van de spelers, maar hoop dat Schmidt dat positief kan turnen!
 
Master D
 
25
6 november 2020 om 08:22
Las ergens dat PSV van de laatste 23 wedstrijden in het hoofdtoernooi Cl/el (waar dus de meeste punten te verdienen zijn) er slechts 3 gewonnen heeft. Dat is wel erg pover. Voorrondes doet PsV het in Europa wel aardig, maar zodra de tegenstander iets beter wordt qua niveau houdt het niet over. Voor de rest vind ik dit niet alleen op corona af te schuiven. Eerste helft is er niks aan de hand en speel je degelijk. Eerste 20 minuten na rust stort je compleet in. Dan zou je nog wel een beetje fit horen te zijn. Als ze nou conditioneel in het laatste kwartier zouden zijn weggetikt had ik het meer begrepen in relatie tot corona. Natuurlijk kan Schmidt met zoveel afwezigen zijn spelletje er nog niet in slijpen, maar dan kun je na rust nog wel hetzelfde blijven doen als voor rust. Hopen dat ze dit nog kunnen rechttrekken. Laatste 2 thuiswedstrijden moet je winnen en dan kom je normaal gesproken een heel eind voor overwintering.
 
Futures
 
18
6 november 2020 om 08:24
Psv heeft gewoon de mentaliteit en de volwassenheid niet om wedstrijden te winnen in Europa. Zodra het even niet loopt geven ze zich al over. Als psv zo door gaat dan zaken ze ver weg op de coeffientenlijst. Psv doet het af en toe alleen leuk om de eredivisie, maar dat zegt gewoon niets.
 
lucas1234
 
38
6 november 2020 om 08:31
Het is maar goed dat volgend jaar de Conference League van start gaat. Ajax kan nog wel enigzins mee met de Europese elite, maar de rest van de clubs Psv, Feyenoord, AZ en daarachter de clubs daarachter komen gewoon tekort om een rol van betekenis te spelen in de Europa League. De Conference League biedt nieuwe kansen op weer wat Europees succes voor deze clubs.
 
rubentje13
 
14
6 november 2020 om 10:00
Op basis waarvan kan Ajax mee met de Europese elite? Vorig jaar niet doorgegaan in een op papier redelijk eenvoudige CL poule en uitgeschakeld worden door Getafe, dit jaar ook niet overtuigend en naïef. Dat ze een goed jaar tussendoor hebben gehad betekent niet meteen dat ze bij de Elite kunnen aansluiten
 
lucas1234
 
19
6 november 2020 om 10:26
Financieel en qua spelersmateriaal, hoort Ajax momenteel bij de 20 beste clubs ter wereld, in mijn ogen moet Ajax op jaarlijkse basis gewoon een team op de been kunnen brengen die in staat moet zijn 1/8 - kwartfinale CL te halen.
 
messino
 
11
6 november 2020 om 10:32
Veel te veel praatjes na de smadelijke nederlaag van PSV gisteren. Voorlopig staat Ajax 18de op de coefficientenlijst voor clubs. Dan mag je gewoon concluderen dat Ajax tot de elite behoort van Europa en dat al vele decennia. Dat we überhaupt een ticket richting CL hebben is aan Ajax te danken. Want wedstrijden zoals Paok - PSV worden door Nederlandse clubs te vaak verloren.
 
Davilla_7
 
17
6 november 2020 om 10:42
@lucas1234 Nu zal ik als Psv`er ongetwijfeld niet helemaal objectief zijn, maar meen je serieus dat Ajax qua spelersmateriaal momenteel bij de 20 beste clubs ter wereld hoort? Ik kan echt makkelijk 20 clubs opnoemen die in mijn ogen aantoonbaar beter spelersmateriaal hebben dan Ajax. Ik vind het materiaal van Ajax buiten de verdediging om niet eens zoveel beter dan dat van Psv. Wat het overigens wel des te knapper maakt de laatste jaren Ajax inderdaad redelijk goed presteert in Europa.
 
lucas1234
 
8
6 november 2020 om 10:48
Davilla_7 Vind ik wel, maar daar zullen verschillende mensen verschillende meningen over hebben, en wanneer heeft een club aantoonbaar beter materiaal, uiteindelijk blijven het gewoon meningen.
 
Davilla_7
 
14
6 november 2020 om 11:01
Mag je vinden natuurlijk, maar ik ben wel benieuwd op basis waarvan je dat vindt. Als je praat over de beste 20 selecties ter wereld, heb je het over de Europese subtop. In mijn ogen heeft Ajax weinig spelers die bewezen hebben dit niveau aan te kunnen. Eigenlijk zijn dat alleen Onana, Tagliafico, Blind en Tadic, waarvan de laatste twee het overigens erg zwaar hadden tijdens hun tijd in de PL. Antony, Gravenberch en Kudus zijn natuurlijk geweldige talenten, maar die hebben het tot op heden alleen laten zien in de ED. Ik vind het toch vrij bijzonder als je zegt dat Ajax bij de beste 20 teams van de wereld hoort qua spelersmateriaal.
 
rubentje13
 
2
6 november 2020 om 12:05
@messinho dus omdat PSV gisteren verloren heeft op basis van persoonlijke fouten mag ik niet praten over het feit dat ik Ajax niet tot de elite van Europa vind horen op basis van de resultaten en de selectie? Dat lijkt me niet helemaal juist. De coefficientenlijst voor clubs zegt mij eigenlijk niets, als je het over de elite hebt, heb je het over de absolute top. Daar hoort Ajax gewoon niet bij, en als je de clubs die boven ajax staan ziet staan ook niet. Ajax is gewoon subtop van Europa, niets om je voor te schamen in de huidige voetbalwereld.
 
Japie_Krekel
 
0
6 november 2020 om 12:32
@lucas1234 hoezo blijven dat meningen? Een Mane is toch bv beter dan een Promes en een Haaland beter als een Traore? Norm me 1 speler van het huidige Ajax die in de basis zou staan bij pakweg een Chelsea
 
lucas1234
 
10
6 november 2020 om 13:00
@japie_krekel goh ja tuurlijk is Mane beter, maar dan heb je het ook over 1 van de beste spelers ter wereld. Het is maar net hoe breed je de elite ziet. Als je het over de beste 5 clubs ter wereld hebt dan hoort Ajax daar zeker niet bij, en daar gaan ze de komende 20 jaar niet bij horen. Ik geef aan dat ik Ajax in de top 20 zou plaatsen en dan heb ik het echt niet over de bovenste 5 plaatsen, maar meer over de plekken 15 t/m 20. En dan heb je het over clubs als AC Milan, Leipzig, Everton, Leicester, Wolverhampton, Atalanta, Lazio, Napoli, Sevilla, Lyon etc. Nou als ik dergelijke clubs zie spelen vind ik echt niet dat die nu een aantoonbaar betere selectie hebben als Ajax.
 
Davilla_7
 
25
6 november 2020 om 14:40
Leipzig, Sevilla, Napoli, Milan, Everton zijn dus echt wel aantoonbaar beter dan Ajax. Vraag je anders eens af wie van Ajax er in de basis zou staan bij die clubs. Of check de teamwaardes op transfermarkt even, klopt ook wel aardig vind ik
 
Japie_Krekel
 
1
6 november 2020 om 15:07
je noemt daar wel een paar clubs die echt betere spelers hebben lopen als Ajax. wie van dit Ajax is van het niveau Aouar, Immobile of James Rodriguez bv op dit moment? Leicester heeft al helemaal heel veel betere spelers als Ajax rond lopen dus ik ben het niet helemaal met je eens
 
lucas1234
 
8
6 november 2020 om 15:26
@davilla_7 en @japie_krekel Ik vind het opmerkelijk dat jullie doen alsof het een feitelijke waarheid is dat de clubs die ik allemaal noemde beter zijn, maar vervolgens als argumenten enkel met hypothetische stellingen komen. De enige feitelijkheden die we hebben in het voetbal zijn de prestaties uit het verleden en onderlinge prestaties, en de afgelopen 5 jaar heeft Ajax beter gepresteerd dan Leipzig, Everton, Leicester, Milan, Lazio, Atalanta wat terug te zien is in de club coëfficiënt. Enkel Napoli, Lyon en Sevilla hebben over de afgelopen 5 jaar beter gepresteerd. Het is dus mijn mening dat Ajax prima met deze teams mee kan komen. Jullie mening is anders. Dat is prima, maar breng het gewoon als je mening en niet als een feitelijke waarheid.
 
Davilla_7
 
7
6 november 2020 om 18:48
Het is in mijn ogen totaal niet relevant om resultaten van de afgelopen jaren aan te halen op het moment dat de selectie-samenstellingen voortdurend veranderen. Ajax had in 18/19 bijvoorbeeld een ontzettend goed elftal, maar jij beweert dat Ajax momenteel een selectie heeft die tot de beste 20 van de wereld behoort en dat is gewoon echt een onzinnige stelling in mijn ogen. Ik heb daar diverse argumenten voor en heb die ook gegeven (selectiewaarde, geringe aantal spelers dat zich in de Europese top bewezen heeft) en juist jij gooit het maar de hele tijd op het feit dat je nu eenmaal een andere mening hebt. En je enige argument slaat dus nergens op door te verwijzen naar resultaten van jaren geleden.
 
lucas1234
 
3
6 november 2020 om 20:54
Davilla_7 Nee, jij probeert een feitelijke discussie te voeren terwijl dat onzin is. Iedereen kijkt op een andere naar voetbal. De een vind Messi beter, de ander Ronaldo. Ik vind dat Ajax niets onder doet voor clubs als Milan, Everton, Leicester, Lyon etc. en jij mag dat een onzin bewering vinden, moet je lekker helemaal zelf weten. Er zijn meer dan genoeg mensen die mijn mening delen. En als je bijv. Transfermarkt erbij haalt weet je toch ook dat Engelse spelers altijd een hogere marktwaarde (ca. 30%) dan een gelijkwaardige speler uit Spanje, Duitsland of Nederland. Puur door de homegrown regel in Engeland, dus Engelse teams hebben al snel een hogere transferwaarde dan clubs uit andere landen vanwege de homegrown regel. Daarnaast heeft Ajax momenteel nog 6 basisspelers die ook in de halve finale op het veld stonden (onana, Mazraoui, Blind, Tagliafico, Tadic en Neres), die zich dus op topniveau hebben laten zien... Ik heb overigens bijzonder weinig met Ajax, voordat je daar over valt, maar ik kan er bijzonder slecht tegen als iemand zijn mening erdoor probeert te drukken als een feit. We gaan aan het einde van het seizoen zien hoe de ploegen gepresteerd hebben, en hoe de selecties zich tot elkaar verhouden.
 
Davilla_7
 
0
7 november 2020 om 10:05
Als je de Engelse teams niet meerekent, zit Ajax ook niet bij de beste 20. En natuurlijk zijn er genoeg Ajacieden die het met jou eens zijn, wat een verrassing. En als je op het veld staat in een halve finale ben je kennelijk automatisch Europese subtop? Ik kan er zelf dan weer slecht tegen als mensen niet in staat zijn om begrijpend te lezen, of mij verkeerd parafraseren. Ik heb in iedere reactie 'in mijn ogen' of 'vind ik' gebruikt, dus geen idee waar je vandaan haalt dat ik mijn mening probeer door te drukken als feit. Misschien omdat ik itt jou wel redelijke argumentatie gebruik?
 
Sirius
 
1
6 november 2020 om 11:59
Geen enkele Nederlandse ploeg komt mee met de Europese elite. Dat is ook geen schande, want uiteindelijk heeft alles te maken met inwonersaantallen en financiele stootkracht. In dat opzicht werkt ook Ajax met een bescheiden budget. Zelfs de bodem van de Premier League geeft dergelijke bedragen moeiteloos uit.
 
lucas1234
 
9
6 november 2020 om 13:02
Het is maar wat je definitie van de elite is. Als je het hebt over het handjevol favorieten voor de CL zege dan hoort Ajax daar inderdaad zeker niet bij. In deze bedoel ik met de elite de knockout fase van de CL. En daar kan Ajax gewoon in mee doen, met incidenteel een uitschieter naar boven, zoals in 2019.
 
herlev
 
2
6 november 2020 om 08:31
Deze trainer heeft nog een hoop werk te verrichten. En daarbij wordt hij niet echt geholpen door de omstandigheden (Corona).
 
Davilla_7
 
15
6 november 2020 om 08:39
PAOK is gewoon een goede ploeg. Schakelden recent Benfica en Besiktas nog uit. In Nederland verwacht men dat PSV wel even wint van PAOK, maar deze mensen zijn het zicht op de realiteit een beetje kwijt. PSV is daarnaast een team in opbouw, waarvan de defensie nog niet op het niveau is om Europees mee te doen. Teze, Boscagli en Thomas is gewoon niveautje Heerenveen/Groningen. Ook Schmidt kan daar geen toppers van maken. Iedere wedstrijd dat de defensie enige tegenstand krijgt (Vitesse, Granada, PAOK), zakken ze in fases van wedstrijden volledig door het ijs. En gisteren duurde die fase maar 15 minuten, maar dat is wel genoeg om een volledige wedstrijd uit handen te geven.
 
Rochus
 
1
6 november 2020 om 11:46
Paok is gewoon een ploeg, niet gewoon een goede ploeg. Ga nou niet doe of Paok zo geweldig is, PSV was en is op dit moment gewoon echt bar en bar slecht. Met deze selectie moet je zeker tegen Paok gewoon een resultaat kunnen halen. Dat heeft niets met opbouw te maken. Het is een wanprestatie die je de trainer mag aanrekenen. Van Bommel kreeg vorig jaar voor minder een bak stront over zich heen.
 
Sirius
 
0
6 november 2020 om 11:56
PSV is ook gewoon een goede ploeg, maar daar zie je weinig van terug. Kwaliteit is er genoeg, maar Schmidt oogt vooralsnog tactisch bijzonder zwak als ik eerlijk ben. De tactiek klopt van geen kant en z'n wissels zijn ook niet gelukkig. Dat zien we nu al sinds het seizoen weer is begonnen. Op dit moment laat Schmidt namelijk ook niet zien een coach van het niveau PSV te zijn.
 
DennisJWT
 
14
6 november 2020 om 08:40
Dit afschuiven op Corona is lachwekkend. Je was alleen op de rechtsbackpositie verzwakt door Dumfries die niet mee kan doen. Gakpo ipv Ihataren zou weinig uit maken. Je verliest hier door persoonlijke fouten en andermaal wissels van de trainer die heel slecht uitpakken. Hier probeert hij de aandacht van af te leiden met zijn gezeur over Corona. Begint beetje zielig te worden.
 
Gaagie
 
5
6 november 2020 om 08:48
Volgens mij was de wissel noodzakelijk. Rosario heeft afgelopen weken weinig kunnen trainen ivm corona. Dan kan je niet verwachten dat hij even 90 min kan spelen. Daarnaast is PSV aan de rechterkant zwak. Thomas en Mauro zijn geen rechtsback. Balen dat ook Hendrix positief is getest. Anders had je Teze rb kunnen zetten en Hendrix centraal.
 
DennisJWT
 
4
6 november 2020 om 09:13
Tuurlijk heb je er spelers tussen zitten die niet helemaal 100% zijn. Bv bij Ajax heb je bv ook Blind met zijn hartproblemen die werkelijk alles moet spelen. Gravenberch heeft ook Corona gehad en moet ook alles spelen. Zo heeft elke club zijn problemen. Alleen sinds Schmidt begon te verliezen is hij er constant over aan het zeuren en het als excuus aan het gebruiken.als je Europes wilt spelen heb je er gewoon mee te dealen dat je 2 westrijden in een week speelt. Daarnaast heeft hij alles wat los en vast zat mogen kopen deze zomer, waar zo ongeveer elke andere club de hand op de knip hield. Geen club met een bredere selectie dan Psv.
 
Kyle66
 
0
6 november 2020 om 12:00
@Gaagie, had Rosario echt corona of was hij alleen positief getest?
 
fifavoet
 
2
6 november 2020 om 08:56
Wat schmidt bedoeld is de belasting op spelers Gotze had sinds december geen wedstrijd gespeeld,, teze Zahavi corona, Malen terug van een blessure thomas ook, MO was niet fit. Al deze jongens moeten noodgedwongen 3 wedstrijden in de week spelen na een lange corona break omdat er maar 3 wissels bij zijn van de A selectie. Tuurlijk is de selectie op papier goed genoeg en is deze 4-1 een schande maar denk dat het best wel logisch is als een deel van de nog A selectie gewoon leeg is.
 
Sir. JBA
 
5
6 november 2020 om 08:55
Schmidt moet eens in de spiegel gaan kijken en niet dat corona de schuld gaan geven, echt een clown dat ie daar mee aan komt zetten. Er stond gisteren een goed team op de been en de wissels waren ook van redelijke kwaliteit, maar af gaan zoals gisteren is gewoon onacceptabel. Bijna elke wissel die hij pleegt loopt uit op stront, is dat omdat hij het gewoon niet ziet, of omdat de wissels van dusdanig slechte kwaliteit zijn? Zolang hij de voorkeur blijft geven aan lievelingetjes Mvogo, Boscagli en Zahavi gaat dit een heel lang seizoen worden.
 
Sirius
 
1
6 november 2020 om 11:52
PSV is ook gewoon een goede ploeg. Ik snap niet dat mensen het nog steeds op geduld gooien. Het is nota bene alweer november en er is nog geen verbetering te bespeuren. Waarom doen sommigen zo hun best om Schmidt in bescherming te nemen? Wat hij vooralsnog laat zien, is gewoon niet goed. Dat kun je dan beter benoemen.
 
Sir. JBA
 
0
6 november 2020 om 13:03
Ja dat is voor mij ook een grote vraag... Hij heeft veel geld mogen uitgeven en dan laat ie zijn ploeg vervolgens voetballen op deze manier en grossiert hij in het maken van rare keuzes. Dan is het ook meer dan terecht dat er kritiek is. Bij Vitesse zijn ze net zo lang bezig met een andere trainer en behoorlijk wat nieuwe spelers, maar heb het idee dat het daar toch echt een stuk beter gaat. Geeft hem hopelijk stof tot nadenken.
 
Sirius
 
0
7 november 2020 om 16:04
Bij Vitesse speelt de coach ook naar de mogelijkheden van de selectie. Die forceert geen speelstijl op de ploeg en past zich gewoon aan aan het spelersmateriaal. Je kon ook nog eens van mijlenver aan zien komen dat het niet ging werken, want PSV heeft hele andere type spelers.
 
Janta
 
12
6 november 2020 om 08:57
V. Bommel zat te schuddenbuiken van het lachen op de bank.
 
Boris19
 
4
6 november 2020 om 10:01
Dat zou dan ongepast zijn. Hij weet hoe het is om in de Europa League met 1-4 op je klote te krijgen.
 
Japie_Krekel
 
4
6 november 2020 om 12:34
Klopt maar voetbalorakel Schmidt zou het wel even gaan oplossen allemaal en het voetbal van Van Bommel doen vergeten maar daar is nog weinig van te zien
 
trebbel
 
4
6 november 2020 om 09:15
Lieve mensen, ik hoop voor jullie dat nog niemand Corona heeft gehad. Maar een ding kan i k je wel vertellen, dat als het wel hebt gehad, ook al was het de milde vorm, de naweeën nog heel lang blijven. Ook bij topsporters, . Dus dat Schmidt hier aangeeft dat Corona deels ook te maken heeft met het presteren is in mijn ogen heel legitiem. Ik weet wat het is, ben zelf positief geweest.
 
Kyle66
 
1
6 november 2020 om 12:02
@trebbel, maar bij topsporters is het meestal zo dat ze wel positief zijn maar geen klachten hebben.
 
FCBogarde
 
3
6 november 2020 om 09:18
Nou we moeten Psv niet zo afzeiken. Het Vollgassfussball heeft tijd nodig. En zo slecht op dat ene kwartiertje was het niet. Thuis winnen van Paok en die Cyprioten en ze gaan door. Vervolgens zie ik ze nog wel ver komen ook in de El.
 
Boris19
 
1
6 november 2020 om 10:09
Ben het met je eens. Ze kwamen heel slap uit de kleedkamer en gingen achterin gek doen. Dat begon al voor die fout van Thomas, toen ging het ook al een keer bijna mis. Ze haalden zichzelf daardoor uit hun spel en gaven Paok juist energie. Laten we hopen dat iedereen na de interlandperiode weer terug is en dat er gewoon van Paok en Nicosia thuis gewonnen wordt en dat Granada dan al zijn wedstrijden wint.
 
Sirius
 
3
6 november 2020 om 11:48
Ik vind dat geen excuus. We zitten inmiddels in november en het spel is nog steeds sober, stroperig en tactisch is er nauwelijks een touw aan vast te knopen. Bovendien zie ik geen vollgassfussbal of iets wat daar in de buurt komt. Op dit moment is het niet de kwaliteit die PSV in de steek laat, maar het tactisch vermogen van de coach.
 
bootsjungen
 
2
6 november 2020 om 12:03
Dit is nou al de tiende keer dat je de term 'vollgassfussball' gebruikt, sterker nog ik zie alleen fans van concurrerende teams die term gebruiken. Wie heeft die term verzonnen? Want als ik op google de termen 'vollgassfussball' en 'schmidt' in typ krijg ik een paar artikeltjes te zien waarin een journalist die term gebruikt.
 
magikhetwete
 
1
6 november 2020 om 09:30
Ik zeik PSV graag af en vind het een verschrikkelijke club maar gisteren was ik toch erg teleurgesteld dat het ineens 3-1 en later 4-1 stond nadat ik de 0-1 zag. Echt irritant dat Nederlandse clubs verliezen in Europa, juist door dit soort wedstrijden de winnen zowel Granada als Paok en Feyenoord van Zagreb, Ajax van Atalanta, ga je meedoen voor plek 6 en dus een 2e CL plek. Helaas zijn we nog niet zo ver als Nl. Hopelijk gaan er 3 teams door in Europa, liefst 4 maar het wordt een zware dobber!
 
Montania
 
4
6 november 2020 om 09:40
Vooral de spelers die transfervrij zijn binnengehaald. Maar wel een super dik salaris hebben presteren te weinig. Zahavi bakt er niks van. Geen acties richting doel. En Gotze speelt als een klein meisje/jongen.
 
marcow
 
0
6 november 2020 om 10:25
De achterstand en het verlies was te wijten aan 4 domme verlies allen op cruciale plaatsen. Daarnaast is het een slechte beslissing om Madueke niet aan de aftrap te laten verschijnen. Gisteren was Gotze niet in beste doen, die speelt echter niet alleen, zoals Malen keer op keer balverlies lijdt, terwijl Gotze bij hem staat. Volgens mij was iedereen gisteren niet in beste doen, en lamgeslagen. Smidt had in de eerste helft door moeten drukken, tempo ging omlaag omdat we toch al "ruim" voorstonden. Tikkie breed, tikkie naar achter. Dat is een kwalijke zaak, dat was vorig jaar ook het geval.
 
Prosoccr47
 
0
6 november 2020 om 11:33
Viel me ook op dat Malen vaak voor eigen succes gaat terwijl Gotze er beter voor staat. Dat was trouwens niet alleen gisteren het geval. In voorgaande duels is me dat ook opgevallen. Malen is niet slecht maar als hij wat vaker het overzicht bewaart komt dat het spel van Psv ten goede. Daarnaast heeft iedereen het over de zwakke verdediging, maar je merkt dat in de aanval er een spits ontbreekt. Malen verprutst teveel kansen en Zahavi is nou ook niet bepaald een killer te noemen. Ik denk dat Gakpo veel koelbloediger is voor de goal. Die heeft misschien niet de dribbels van Mo en Malen maar schiet ballen er wel gewoon in.
 
DeSteek77
 
3
6 november 2020 om 10:45
De eerste tegengoal kan gebeuren, was een beetje ongelukkig. De twee doelpunten van de stijf linkse Zivkovic waren absurd slecht verdedigd. Daar mocht hij twee keer naar zijn sterke been draaien en uithalen. Dat doelpunt tussendoor sloeg alles. Die man mocht ongehinderd doorlopen en uithalen. Dat was extreem slecht verdedigd. In de Eredivisie zal PSV door hun aanvalskracht wel meedoen om de titel, maar de verdediging is om te huilen en dan met name centraal achterin.
 
Sirius
 
4
6 november 2020 om 11:44
Dit PSV oogt nogal stuurloos. Voldoende kwaliteiten, maar tactisch is het echt een puinzooi. Ik kan nog steeds niet zeggen dat ik onder de indruk ben van Schmidt. Met deze spelers moet je gewoon goed voetbal kunnen spelen, maar hij krijgt het voor elkaar om er een heel sober spelende ploeg van te maken. De matige centrale verdediging helpt natuurlijk ook niet.
 
NUFC_U2
 
0
6 november 2020 om 13:14
Klopt het is heel pover wat Psv laat zien. Corona geldt natuurlijk als excuus. Maar de club heeft z'n oren laten hangen aan Schmidt. Hierdoor is er een overschot aan middenvelders en blijkbaar is bewust de verdediging (op Max na) vergeten. DIt heet mis management !
 
Sirius
 
0
7 november 2020 om 16:02
Met zo'n verdediging kom je nog wel weg als je ziet hoeveel kwaliteit de overige linies hebben, maar Schmidt maakt ook tactisch een bijster zwakke indruk. Z'n geluk is de zwakte van de Eredivisie waarin je wedstrijden op individuele kwaliteiten wint, maar PSV heeft nog geen moment indruk gemaakt op basis van tactiek. Het zijn specifieke spelers die PSV telkens redden momenteel. Hier ga je toch gewoon 4-3-3 (of 4-2-3-1) mee spelen? De meeste spelers zijn het gewend en de kwaliteiten binnen de selectie schreeuwen naar een dergelijke tactiek.
 
mariove
 
0
6 november 2020 om 13:04
middenveld als het compleet is en aanval is oke, maar de verdediging zoals je gister heb kunnen zien is niet goed genoeg om kampioen te worden.
 
thucan
 
0
6 november 2020 om 14:37
Het was schrijnend slecht in die tweede helft, dat moge duidelijk zijn. Lering uit trekken en gas er op. All hope is not gone, we kunnen nog gewoon in de poule doorkomen, maar dan zal er een ander vaatje open moeten.