'PSV is dicht bij megadeal: acht miljoen euro exclusief bonussen'
Maandag, 11 december 2017 om 06:30

PSV is dicht bij de komst van Maximiliano Samuel Romero. In navolging van het Eindhovens Dagblad meldt nu ook De Telegraaf dat de Eindhovenaren de achttienjarige spits van Vélez Sarsfield uit Argentinië bijna binnen hebben. De krant spreekt van 'een megadeal'.

Waar de regionale krant uit Brabant repte over een transfersom van 10,5 miljoen euro, daar gaat De Telegraaf uit van een bedrag van acht miljoen euro exclusief variabelen. Romero reist waarschijnlijk dinsdag of woensdag naar Eindhoven af voor de medische keuring en als alles goed gaat, tekent hij een contract voor vijf of zes jaar in het Philips Stadion.

Het dagblad voegt eraan toe dat het nog onzeker is of Romero in de winterstop al aansluit bij PSV, omdat dat afhankelijk is van wat er verder op transfergebied allemaal gebeurt bij PSV. Romero leek aanvankelijk voor zo'n tien miljoen euro naar VfB Stuttgart te gaan, maar sportief directeur Michael Reschke liet zondag weten dat het talent naar de Eredivisie vertrekt.

"Ik kan PSV alleen maar feliciteren. Voor PSV is het zowel economisch als sportief een topoplossing, dit hadden wij ook graag gehad. Jammer genoeg heeft men ons duidelijk gemaakt, ondanks de gesprekken met de speler en zijn entourage die veelbelovend waren, dat ons bod lager was dan dat van Eindhoven", zei Reschke. Romero maakte vorig jaar zijn debuut voor Vélez en heeft er nog een contract tot medio 2019.

Pau López
Romero is niet de enige speler die op het verlanglijstje staat van technisch manager Marcel Brands. De Telegraaf herhaalt dat de directeur 'een lijntje' heeft gelegd met Pau López van Espanyol. De 22-jarige Spaanse doelman werd eind november ook al met de huidige nummer één van de Eredivisie in verband gebracht. López, wiens contract in Barcelona afloopt, wordt gezien als mogelijke opvolger van Jeroen Zoet.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
 
9
11 december 2017 om 06:41
Ik ben erg benieuwd naar deze speler. Ken hem niet. Het moet wel een pareltje zijn anders had Brands wel eerst in de verdediging geïnvesteerd. Deze speler moet dus de moeite waard zijn. Met de beperkte middelen die psv heeft is Brands wel creatief bezig. Leuk dat deze jongens toch nog naar de eredivisie willen komen. (Lees Pereirro, Neres, Lozano en nu Romero).
 
djablacka
 
9
11 december 2017 om 08:42
Helemaal mee eens, Corian. Dit doet de eredivisie goed: Neres, Lozano, nu dus Bande en Romero voor volgend jaar. Alleen op deze manier kun je proberen aan te haken in Europa. Geld moet rollen, gelukken lijken PSV en Ajax zich dat nu te beseffen.
 
mayarood
 
3
11 december 2017 om 09:51
Brands geeft gewoon nooit geld uit aan verdedigers. Gevolg is dat er toch matige verdedigers staan. Werd gisteren ook weer duidelijk. Isimat en Brenet hebben het niveau niet.
 
Thermisol
 
7
11 december 2017 om 12:07
Als je gisteren de wedstrijd hebt gekeken dan weet je dat Brenet goed speelde, Het beste van alle verdedigers van Psv. Maarja Brenet bashen blijft leuk voor de meute.
 
D-Bergkamp
 
0
11 december 2017 om 14:53
@mayarood Simpelweg omdat verdedigers veel te weinig geld opleveren voor een technisch directeur. Een aanvaller is een investering die normaliter veel makkelijker terug verdient dan een verdediger. En aangezien PSV winst moet maken op de transfermarkt gezien dat het beleid is, moet je dat in gedachten houden. Wat mij verbaasd is dat PSV deze 8 miljoen (excl bonussen) op tafel kan neerleggen terwijl ze afgelopen zomer geen 6 miljoen aan een back konden spenderen. Dat geeft toch wel de nodige vraagtekens. Het betekent dat ze of het eigen vermogen aanspreken, of anticiperen op uitgaande transfers. Beiden situaties die je niet moet willen als technisch directeur. Dan ben je namelijk geld aan het uitgeven dat je eigenlijk niet hebt of je eigen solvabiliteit naar beneden aan het brengen.
 
mayarood
 
0
11 december 2017 om 23:25
Dat kan wel zo zijn, maar er lopen de laatste jaren toch weinig goede verdedigers rond bij Psv. Dan zou ik er toch wel eentje kopen die wat beter is dan die ze nu hebben. Verdedigers zijn goedkoper om te halen. Daarbij kun je wel allemaal aanvallers kopen, maar die kun je niet allemaal laten spelen. Verder klopt het wat je zegt over die 8 miljoen. Ik heb ergens gehoord dat er een investeringsfonds binnen PSV zou zijn dat 5 miljoen investeert in spelers en die achteraf meedelen in de winst. Anderen zeggen dat grote clubs geld investeren voor spelers voor Psv. Het gevolg is dat je ook veel minder aan een dergelijke speler verdient. Bij deze jongen heb ik ook niet de indruk dat hij interessant is voor echte topclubs.
 
bobbyd4
 
26
11 december 2017 om 06:59
Als deze jongen net zo goed wordt als op Football Manager dan haalt PSV een geweldig talent binnen. Zit volgens mij als sinds zijn 16e in FM en elk jaar is het een heel groot talent die altijd wel bij een topclub eindigt.
 
AFCfokke
 
2
11 december 2017 om 10:36
hehe speel FM al een paar jaar niet meer, maar dit ventje ken ik ook nog van FM inderdaad. Ben benieuwd of het dan geen nieuwe Henry Saivet wordt
 
LilywhiteNL
 
0
11 december 2017 om 15:54
Harrie, het is een véél, maar dan ook véél uitgebreidere simulatie dan dat OSM is, alhoewel ik erbij moet zeggen dat ik OSM al jaren niet meer heb gespeeld. Vroeger waren de FM (of toen: CM) games al veel gedetailleerder, maar met name de laatste jaren is het echt extreem geworden. Je kunt alles tot in de kleinste details bepalen, spelers hebben heel erg veel verschillende statistieken en kwaliteiten, je hebt te maken met persoonlijkheid, teamproces, zaakwaarnemers, etc. Een normaal seizoen spelen met een club duurt dan ook behoorlijk lang tegenwoordig, waar je vroeger in een paar uur of een avondje een seizoen draaide.
 
DeDonnie
 
0
11 december 2017 om 14:37
Haha precies. Had m zelf gehaald op fm 17 bij Ajax en speelde het 2e seizoen dolberg uit de basis... Ben benieuwd hoe gaat die in het echt is.
 
afca0cbs
 
12
11 december 2017 om 07:09
In ieder geval weer zeer verantwoord.
 
Prithender
 
57
11 december 2017 om 07:24
In ieder geval kunnen zowel jij als ik dat niet bepalen, dat weten zij zelf het beste.
 
afca0cbs
 
7
11 december 2017 om 07:40
Op basis van jaarcijfers en ingaande en uitgaande transfers + dat kampioenschap geen directe plaatsing opleverd vind ik het redelijk onverantwoord of laten we zeggen een risico.
 
Prithender
 
22
11 december 2017 om 07:46
Een aankoop is altijd een risico, dat maakt het niet per definitie onverantwoord. Stel nou dat zij zoals laatst gesuggereerd al akkoord zijn met Torino over Bergwijn? En stel nou dat daarvoor de transfersom van 10M betaald wordt (zoals in dat gerucht werd vermeld), is de aankoop van Romero dan nog steeds onverantwoord?
 
barcalover123
 
4
11 december 2017 om 08:34
Betaal jij het?
 
GunnerFan
 
3
11 december 2017 om 09:22
10 mio voor Bergwijn ???????????? zou mooi wezen, maar zie het niet snel gebeuren.
 
D-Bergkamp
 
0
11 december 2017 om 14:55
@ Prithender Ja dan is de aankoop nog steeds onverantwoord, aangezien er nog geen handtekeningen zijn gezet en de deal dus nog niet rond is. Zodra Torino besluit om de handtekening niet te zetten zit je met een gat van 8 miljoen. Dat is 8 miljoen aan onverantwoorde euro's uitgegeven. Zeker als je bedenkt dat ze afgelopen zomer al geen 6 miljoen euro aan een back konden betalen omdat het geld op was. Zoals je hebt gemerkt afgelopen zomer bij Ajax-RIcharlison is er niets zeker voordat de handtekening is gezet. Ajax was rond met speler en club, toch speelt de beste speler bij Watford en niet bij Ajax.
 
AsRoma8
 
9
11 december 2017 om 08:25
Vertel eens wat meer over de jaarcijfers. Heb je alleen naar de winst gekeken of ook naar andere dingen?
 
Tinus88
 
9
11 december 2017 om 07:29
Begin je je toch af te vragen wat die bonussen zijn. Naar verluidt is een bod van tien miljoen op Romero afgeslagen. Lijkt mij stug dat Velez dan akkoord gaat met 8.5 en een doorverkoopercentage van tien procent.
 
gdoxu
 
6
11 december 2017 om 08:01
Ik krijg het idee dat PSV heel creatief is met bonussen en doorverkoop, precies wat je zegt. Er is ook niemand die gelooft dat Lozano netto 7 miljoen kost. Dat zou alleen zijn als hij niks presteert en op termijn transfervrij de deur uit loopt.
 
sprokkie
 
2
11 december 2017 om 08:45
Volgens mij heeft de vorige club van Lozano een doorverkooppercentage van 40% afgedwongen. Zeer hoog dus. Als hij een echte topspeler wordt heb je waarschijnlijk meer aan 'hoge percentages' dan aan een eenmalige 20 miljoen.
 
xigerAwRr
 
0
11 december 2017 om 08:58
Dat percentage lag dacht ik op 25/30 vwb Lozano
 
mayarood
 
3
11 december 2017 om 09:58
De geruchten zijn dat er een investeringsfonds is dat 5 miljoen in deze speler investeert en bij verkoop ook mee deelt in de winst. Verklaart dan gelijk dat PSV elke speler voor 8 miljoen kan halen, terwijl hogere biedingen genegeerd lijken. Zou ook wel eens het geval kunnen zijn met Lozano, waarop Ajax 15 miljoen had geboden. Ik vraag me af of dit wel toegestaan is door de Fifa, maar het gebeurt gewoon. Lammers is dus niet goed genoeg, Malen kennelijk ook niet en Maurootje komt ook niet meer aan spelen toe.
 
Spandoek
 
0
11 december 2017 om 12:05
Deze constructie mag niet van de Knvb, clubs moeten 100% van de transferrechten hebben. Zodra daar een investeringsfonds bij komt kijken is dat volgens mij niet meer het geval, is ook iets anders dan een doorverkooppercentage.
 
Skede
 
3
11 december 2017 om 12:19
Ten eerste zul je voor Lammers ook concurrentie moeten hebben (zie Luuk de Jong). Ten tweede, als deze jongen echt zo'n groot talent is als wordt gezegd dan moet je hem altijd halen. Een mindere speler in de spits zetten alleen omdat hij uit de jeugd komt lijkt me ook niet logisch. Ten derde speelt Malen bij Jong PSV de laatste tijd niet meer in de spits. En ten vierde snap ik niet wat Mauro hier mee te maken heeft want dat is sowieso een flankspeler.
 
Batigol1
 
0
11 december 2017 om 15:12
Ajax heeft helemaal niet op Lozano geboden...
 
FcEdgar
 
8
11 december 2017 om 07:29
Ik vraag me wel af waar PSV dit geld ineens vandaan haalt. Het is niet zo dat ze klappers hebben gemaakt de laatste jaren én ze hebben al heel veel geld voor Lozano neergelegd
 
Lee112
 
19
11 december 2017 om 07:40
Ze hebben ook gewoon de nodige spelers verkocht hoor en wie zegt dat ze in 1 x moeten betalen ? En voor het zelfde geldt verkopen ze bergwijn alsnog. Of locadia die blijkbaar graag pleite wilt.
 
The-Jump
 
5
11 december 2017 om 07:41
Wellicht al spelers zo goed als verkocht? Wordt erg aan bergwijn, zoet en locadia getrokken en de jong mag ook vertrekken. Uiteraard met je eens dat dit nog niet zeker is en ik me dan ook afvraag met welk geld. Zolang het verantwoord is, ben ik heel blij met deze aanwinst.
 
Batigol1
 
7
11 december 2017 om 07:41
Ga eens simpel rekenen: afgelopen seizoen 35 mln in (Moreno 6, guardado 3,5, Willems 8, Propper 12-15, narsing 4,5, 13 mln out. Volgens jaarrekening heeft PSV 20 mln bankstand. Daarnaast worden transfersommen vaak niet in 1 x betaald.
 
-Riciotto-
 
5
11 december 2017 om 08:06
Maar die transfer sommen worden door andere clubs dan ook niet in 1 keer betaald... gaat 2 kanten op natuurlijk. Ben erg benieuwd naar deze speler, laat me graag verassen
 
HOMEP 1
 
4
11 december 2017 om 09:09
Maar je hebt zoiets als bankgaranties. De bank van een club die PSV in termijnen betaalt, geeft een Letter of Credit aan de bank van PSV. Hierdoor krijgt PSV alsnog het geld om een andere speler te halen ook al is het daadwerkelijke geld nog niet echt (helemaal) binnen. Is gewoon hetzelfde als in het bedrijfsleven.
 
D-Bergkamp
 
1
11 december 2017 om 14:59
@ Batigol1 En toch kwamen ze afgelopen zomer niet aan de 6 miljoen euro om een deal met een back die al rond was helemaal rond te maken. Dat geld hadden ze niet. Zaten ze met een gat van 5 miljoen euro door missen europees voetbal en moest dat al door het geld van Propper opgevangen worden. Dat is simpel rekenen, geen 6 miljoen voor een back maar een half jaar later wel 8 miljoen voor een spits. Niet heel gek dat mensen om een verklaring vragen. Zeker neit als je bedenkt dat PSV zonder europees voetbal/transfersommen geen sluitende begroting in kan leveren. (als enige van de top 5 in Nederland)
 
nmekenkamp
 
2
11 december 2017 om 07:37
Hij zal ongetwijfeld een talent zijn, maar ik kijk altijd even op youtube of ik een filmpje vind en ik ik vond onder de noemer: Maximiliano Romero | Best Skills, Passes & Goals | Atlético Vélez Sarsfield een filmpje. Dat is misschien wel het slechtste voorbeeld van dit soort filmpjes. Het lijkt wel of ze met dit filmpje proberen te laten zien hoe middlematig hij is.
 
T-Star
 
10
11 december 2017 om 07:48
Als hij dinsdag in Nederland komt om zijn contract te tekenen, dan bedenkt hij zich vast 2x om in de winter aan te sluiten in Nederland ??
 
-Riciotto-
 
15
11 december 2017 om 08:07
Want in Argentinië kennen ze geen kou ??
 
tubes
 
4
11 december 2017 om 08:34
Ligt er een beetje aan waar in Argentinië je je hele leven gewoond hebt.
 
klown
 
7
11 december 2017 om 09:03
Haha. Wat lief en onwetend
 
Ajacied34
 
10
11 december 2017 om 07:59
Arme Maxi romero die denkt dat de kampioen van Nederland nog steeds rechtstreeks de CL ingaat, wat een teleurstelling zal dat voor m zijn
 
SavedByTheBell
 
2
11 december 2017 om 09:13
Maxi weet waarschijnlijk pas een weekje of twee van het bestaan van Nederland af en zou het op de landkaart nog niet aanwijzen. Ajax en / of PSV zal ie kennen, maar het lijkt me sterk dat de jongen precies op de hoogte is van de coëfficientie verdeling binnen Europa.
 
Skede
 
0
11 december 2017 om 09:25
Hmm, lijkt me toch dat je je vooraf een beetje verdiept in een nieuwe club/competitie.
 
SavedByTheBell
 
0
11 december 2017 om 09:29
Als hij zich verdiept in zijn nieuwe club en competitie, zal ie ook niet denken dat de kampioen van Nederland rechtstreeks de CL ingaat..
 
Skede
 
0
11 december 2017 om 12:22
En dus is ie wel op de hoogte van de coëfficientie verdeling in Nederland.
 
Skede
 
0
11 december 2017 om 12:23
Haha, met dat ik op verzenden drukte begreep ik de verwarring en je reactie. Kan alleen niet bewerken via de app.
 
LFCx8
 
6
11 december 2017 om 08:11
Beter dan helemaal geen kans op CL toch..
 
Master D
 
0
11 december 2017 om 08:52
Of als dit echt een toekomstige wereldtopper is, dan komt er vast wel op korte termijn een club met een grotere kans op CL dan PSV of Stuttgart. PSV moet bij een titel ook nog 2 voorrondes door zien te komen.
 
Lekiam
 
2
11 december 2017 om 08:21
Ik ken de speler verder niet, maar 8 miljoen in deze tijd is toch niet echt een wereld bedrag. Dus het is te hopen dat Brands een krent uit de pap heeft gevist.
 
tubes
 
0
11 december 2017 om 08:32
Hij wordt met het nieuwsbericht goedkoper. Morgen is het 7,5 miljoen plus bonussen.