PSV maakt zich op voor winters bod: Cody Gakpo is opnieuw 'topdoelwit'
Zondag, 4 september 2022 om 20:28

Cody Gakpo blijft het hoofddoelwit van Leeds United, zo verzekert Fabrizio Romano. De Premier League-club komt in januari gegarandeerd terug bij de 23-jarige aanvaller van PSV, die op Deadline Day op het allerlaatste moment besloot om in Eindhoven te blijven. "Leeds is klaar om in januari opnieuw te pushen voor Gakpo", aldus Romano.

Romano blikt terug op de gebeurtenissen van donderdagavond tijdens de laatste uren van de zomerse transferwindow. Gakpo hoopte deze zomer aanvankelijk op Manchester United, met wie hij al langer persoonlijk akkoord was over een vijfjarig dienstverband. De linksbuiten van PSV werd door de Engelse grootmacht echter alleen beschouwd als alternatief voor Antony. United slaagde er op het allerlaatste moment in om de Braziliaan voor maximaal honderd miljoen euro los te weken bij Ajax en liet vervolgens Gakpo schieten.

Gakpo ontwijkt vraag over geruchten rond Ajax niet: 'Iedereen die mij kent...'

Cody Gakpo werd na FC Twente - PSV gevraagd naar de geruchten rondom Ajax.Lees artikel

De aanvaller van PSV had in de slotfase van de transferwindow met Leeds United een ander ijzer in het vuur. Gakpo was persoonlijk akkoord en leek op het allerlaatste moment de overstap naar Leeds te gaan maken, toen PSV besloot om het bod uit Engeland te accepteren. Volgens Romano werd de transfer echter afgeblazen toen Louis van Gaal belde om Gakpo te adviseren in Eindhoven te blijven. De buitenspeler had overigens ook naar Southampton gekund, dat zelfs meer wilde betalen dan Leeds, maar zag ook daar vanaf.

Leeds had zelfs al een privéjet klaarstaan om Gakpo zo snel mogelijk naar zijn nieuwe ploeg te brengen. Zover kwam het niet, maar the Peacocks zijn volgens Romano 'geobsedeerd' door de zevenvoudig Oranje-international. "Ze komen in januari terug, maar het wordt een spannende strijd, want hij is een toptalent en veel clubs zitten achter hem aan", aldus de Italiaanse transfermarktexpert.

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
0
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
49
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Jozua86
 
24
4 september 2022 om 20:34
Ik blijf deze interesse toch opvallend vinden. Met Sinisterra hebben ze nu juist net in een linksbuiten geïnvesteerd. Hij speelt nu vanaf rechts, maar links is toch echt wel zijn plekkie.
 
AadHandgranaat
 
17
4 september 2022 om 20:36
Bovendien is hij fantastisch begonnen en lijkt hij me uberhaupt nog wat dynamischer in een fysieke competitie als de PL dan Gakpo. Sinisterra wordt wat onderschat hier is mijn idee, maar was in zijn laatste seizoenen bij Feyenoord echt een beest. Gakpo heeft ook absoluut grote kwaliteiten, maar komt wat kwetsbaarder over, zeker wanneer je niet aan het aanvallen bent als team.
 
yamiown
 
4
4 september 2022 om 20:40
Leeds heeft amper flankspelers, ze hebben Sinistera en Harrison, maar dat is het geloof ik ook. Gnonto kan je er eventueel neerzetten. Snap ook niet helemaal wat het idee is daar, Harrison is onbetwiste basisspeler, Sinistera is goed begonnen met 2 goals in 5 wedstrijden. Dan kan je beter vol investeren op die twee en twee extra flankspelers voor 20 miljoen per stuk halen die als back up fungeren.
 
Jackyan
 
1
4 september 2022 om 20:41
Ja helaas ziet de trainer dat niet, hij blijft vasthouden aan zijn linksbuiten en zet Sini rechts. Sini is zoveel beter op links, ik hoop dat hij snel op die positie zijn kansen krijgt. Daarnaast vind ik Gakpo totaal niet geschikt voor de Premier League. Gakpo laat het te vaak afweten in de topwedstrijden en Europese wedstrijden. Die 20 goals tegen de kleintjes in de Eredivisie zegt niet alles. Ik denk dat Gakpo de zoveelste Eredivisie speler wordt die gaat mislukken in de Premier League.
 
Camavingoat
 
1
4 september 2022 om 20:45
Er is een rechtsbuiten nodig, achter Sinisterra of als Sinisterra naar links gaat wanneer Harrison geblesseerd is of iets dergelijks. Je hebt niks aan Gakpo en ik begrijp het ook niet. Er moeten verdedigers komen, Struijk is de beste en die speelt gedwongen linksback.
 
Diego_Forlan
 
9
4 september 2022 om 20:37
Ik denk wel dat het op een gegeven moment gewoon het beste is voor alle partijen als hij een stap gaat maken. Leeds lijkt me een prima optie, Southampton trouwens ook. Die ploeg heeft dan een speler met veel rek en potentie, Gakpo kan zich ontwikkelen op een hoger niveau en PSV krijgt een flinke zak geld voor een speler die op beslissende momenten simpelweg te vaak net niet is.
 
Adzevedo
 
4
4 september 2022 om 20:37
Leeds lijkt me een goede stap voor Gakpo, na het WK heeft hij ook de tijd om zich aan te passen (want voor het WK moet hij vooral spelen) en ook de club kan een opvolger zoeken. Dit zou best wel eens een goede uitkomst kunnen zijn.
 
fc ramires
 
20
4 september 2022 om 20:38
Met sinisterra heeft leeds al een betere speler in huis. Zou echt pure geldverspilling zijn maar daar zijn de engelse clubs niet vies van. Gakpo kan niet mee als het niveau wat hoger komt te liggen. Rangers en monaco zijn de ultieme voorbeelden hiervan. Toen zijn team hem het meest nodig had verdween hij.
 
Pieterpost
 
3
4 september 2022 om 20:38
Gakpo presteert niet in topwedstrijden en heeft daarom niks te zoeken in Engeland ?? On: Voor Gakpo inderdaad een mooie kans om de oversteek te gaan maken in de winter. Hij moet alleen wel nog even in de Europa League en op het WK gaan laten zien dat hij er klaar voor is. Hoop dan ook op mooiere clubs dan Leeds.
 
Savinho
 
10
4 september 2022 om 20:39
Gewoon verkopen in de winter. Leuke voetballer tegen de kleintjes zoals Volendam en Excelsior. Maar met ook maar een beetje tegenstand geeft hij niet thuis, zoals gister en in de VCL. Hopelijk kunnen ze Tsygankov als vervanger halen, goede speler.
 
yamiown
 
27
4 september 2022 om 20:45
Ik moet het lijstje denk ik gewoon als een copypaste document maken, want een hoop mensen op Voetbalzone hebben korte termijn geheugen, maar goed; sinds afgelopen seizoen: 4 wedstrijden tegen Ajax (was er niet bij tijdens de 4-0): 2 goals, 3 assists 2 wedstrijden tegen Feyenoord: 2 goals 2 wedstrijden tegen AZ: 1 assist 2 wedstrijden tegen Twente: 1 goal Ik vraag me af of er een speler in de Eredivisie zoveel heeft gescoord tegen de top 5 teams als Cody Gakpo afgelopen seizoen.
 
El Fenomeno
 
13
4 september 2022 om 20:58
Dus als je een hele slechte speelt, maar wel scoort. dan laat je het zien in de grote wedstrijden? Ik kan mij nog herinneren dat Gakpo in de bekerfinale tegen Ajax ergs slechte speelde maar wel scoorde. Ik vind dat die overall gewoon veel te weinig brengt in grote wedstrijden.
 
Pieterpost
 
2
4 september 2022 om 21:17
Je kan dat lijstje in nog wel 100 topics copy pasten, maar mensen leven toch met de waan van de dag. Hopelijk doet Cody gauw weer van zich spreken ??
 
yamiown
 
10
4 september 2022 om 21:38
El Fenomeno misschien moet je wat vaker wedstrijden van PSV kijken. In de bekerfinale was Gakpo de grootste dreiging, tegen Feyenoord (2-2) speelde hij echt enorm goed. Toen Twente 3-0 voorkwam was Gakpo de grote aanjager richting de comeback. Moet hij in een topper ook nog wereldhonger oplossen voor mensen tevreden over hem zijn?
 
j3ro3ntj33__
 
0
5 september 2022 om 08:41
@yamiown, Tegen Rangers 2x onzichtbaar, Tegen Monaco, onzichtbaar. Als je bij Leeds gaat spelen, speel je niet vaak tegen clubs van het niveau AZ, Twente of Feyenoord. Daarbij hoor je nu in alle wedstrijden behalve tegen Ajax, de bovenliggende partij te zijn. Dat is in Engeland wel even anders.
 
FCU98
 
2
4 september 2022 om 20:59
Precies, vindt Gakpo bijlange na niet beter in het laatste jaar van Memphis bij PSV toen hij de overstap maakte naar United.
 
RUTGERRR
 
1
5 september 2022 om 01:33
Of Bergwijn en Lozano. Gakpo stelt niets voor vergeleken met die jongens. Hij kan leuk voetballen hoor, maar mag de veters nog niet eens strikken van die jongens.
 
SCIREA1897
 
7
4 september 2022 om 20:41
Niet in januari laten vertrekken, PSV heeft hem hard nodig in de titelstrijd. Maak een deal voor zomer 2023 dan heb je als club de tijd om een vervanger binnen te halen
 
Camavingoat
 
0
4 september 2022 om 20:49
Gaat Leeds nooit mee akkoord. Dan schakelen ze door. Ze moeten iemand halen.
 
Jsmooth
 
6
4 september 2022 om 20:49
Jij denkt dat PSV dan nog meedoet om de titel? Ajax staat dan een straatlengte voor.
 
Savinho
 
6
4 september 2022 om 20:54
Haha ja klopt. Psv moet zich op de derde plek focussen met deze selectie. Die verdedigers Obispo, Max, Ramalho en Mwene zouden bij Heerenveen niet in de basis staan.
 
RUTGERRR
 
0
5 september 2022 om 01:34
Ajax zal ook nog wel punten laten liggen. Maar wil je alsjeblieft niet doen alsof Psv over zoveel topspelers beschikt ofzo? Obispo doet het vooralsnog leuk, Max is gewoon een grap.
 
Hofmeisterr
 
0
6 september 2022 om 06:52
Obispo en mwene spelen dit seizoen anders echt prima. Dat teze rechtsback wordt gezet en ramalho erin komt heeft ons al teveel gekost.
 
Henk25
 
0
4 september 2022 om 20:42
Paar maanden de tijd om op zoek te gaan naar een topverdediger. Die dan samen met Viktor Tsygankov kopen.
 
LeProf
 
1
4 september 2022 om 20:42
Dus van Gaal heeft de stap geblokkeerd die zowel club als speler wilden maken, om hem vervolgens te laten banken op het WK. Ik vind het maar een vreemd verhaal allemaal.
 
SCIREA1897
 
5
4 september 2022 om 20:45
Advies gegeven, heeft niks gezegd over basis of banken
 
Pieterpost
 
2
4 september 2022 om 20:47
Wie zegt dat hij gaat banken? Is de eerste wedstrijd morgen?
 
Tijger-wit
 
7
4 september 2022 om 20:52
Vind jij Gakpo de 1ste optie als linksbuiten bij Oranje? Ik vind dat er minstens 2 beter zijn op die positie.
 
Pieterpost
 
4
4 september 2022 om 21:16
Bergwijn is op dit moment beter, maar laatste interland tegen Wales was Gakpo goed. Duurt nog 2 maanden kan van alles gebeuren.
 
Sanderr
 
1
4 september 2022 om 22:36
We spelen toch 'gewoon' 3-5-2 waarschijnlijk, met Depay en Bergwijn voorin.
 
Aadspaanplaat
 
0
4 september 2022 om 20:59
Ik denk dat Gakpo alleen naar een club wil die CL spelen en daarom geen transfer heeft gemaakt deze zomer . Maar wat Gakpo zich niet realiseert dat hij niet goed genoeg voor een club die CL speelt . Hij zal toch echt moeten gaan inzien dat alleen de middenmotors uit de grote competities hem willen hebben en niet de top clubs . Want die zullen toch ook wel de voorronde CL van psv gevolgd hebben en hem gewoonweg niet goed genoeg gevonden hebben .
 
trodat4030
 
5
4 september 2022 om 21:00
Ja, de markt is al weer 4 dagen gesloten, ik dacht al, waar blijven de geruchten..
 
stefanototti
 
0
4 september 2022 om 21:35
Zoals de Jong op tv al aangaf PSV zal moeten verkopen dit seizoen. Die balen dat de deal niet is doorgegaan denk ik.
 
gomes1psv
 
4
4 september 2022 om 21:53
Zie John de Jong dan wel grif betalen voor Cerny ofzo…
 
RUTGERRR
 
0
5 september 2022 om 01:35
Dan kan je me echt oprapen, lach ik mezelf dood.
 
ikbenjouniet
 
0
5 september 2022 om 09:19
Zou dan meteen een van de beste aankoprn uit zijn hele carriere zijn.
 
Jeff85
 
0
4 september 2022 om 22:42
Als PSV zijnde zou ik alles boven de 40 miljoen accepteren. Heeft bij lange na niet het niveau van een Depay of Bergwijn toen die vertrokken en ik zie hem dat niveau ook niet halen. Ik vind het sowieso jammer dat PSV geen spelers heeft rondlopen op dit moment die echt het team over een dood punt heen kunnen trekken bij sterkere tegenstanders. Het is al jaren net niet. Bij Veerman en Sangaré precies hetzelfde. De ene wedstrijd heel goed, maar de andere compleet afwezig of verschrikkelijk slordig. Als PSV zijnde moet je gewoon cashen bij die 3 spelers als de gelegenheid zich voordoet en hopen dat de volgende die je scout echt een pareltje is.
 
JK-Ajax
 
0
5 september 2022 om 02:59
Leeds is al voorzien met een speler die wel levert in de duels, daarnaast uitstekend begonnen dus Gakpo is niet nodig
 
 
0
5 september 2022 om 10:20
Als ik psv supporter was zou ik hem nog per boot en op de fiets naar leeds brengen deze winter
 
De Mol
 
0
5 september 2022 om 15:01
Gakpo blijft een interessante speler maar past als het zo door gaat niet in Engeland thuis. Daar waar het spel beter is en sneller. Het zou beter zijn als hij hier nog een of twee seizoenen blijft. De laatste wedstrijden speelde hij ook niet de sterren van de hemel. Het hele elftal niet met de zwakke verdediging. Er zijn 5 wedstrijden gespeeld maar ik moet ondanks dat ik PSV supporter ben toegeven dat er nog een lange weg te gaan is voor de club. Vooral op het gebied van de verdediging. Daar had geïnvesteerd in moeten worden.