PSV moet rekening houden met vertrek: 'Stel dat die ene topclub wél komt'
Woensdag, 1 november 2017 om 19:38

Jeroen Zoet kan een winters vertrek bij PSV niet uitsluiten. De keeper wilde eigenlijk in de zomer al vertrekken uit Eindhoven en noemt het een 'flinke teleurstelling' dat het niet lukte om een transfer te maken. "Ik heb het achter me gelaten, maar er is wel even een behoorlijk spanningsveld geweest", geeft Zoet toe aan Voetbal International.

Dinsdag werd al duidelijk dat PSV rekening houdt met een vertrek van Zoet en dat lijkt terecht. De Oranje-international, die in de zomer werd gelinkt aan clubs als Crystal Palace, Newcastle United, West Ham United, Napoli en Benfica, houdt zelf ook alle deuren open. "Stel dat die ene topclub er wél komt. Ik heb het gevoel dat we kampioen kunnen worden en van dat team wil ik onderdeel zijn. Dan zien we daarna wel verder. Het is, denk ik, beter er niet zoveel over te zeggen, dat heb ik eerder al gedaan."

"Misschien blijf ik na dit seizoen nog wel een jaar bij PSV", voegt Zoet daaraan toe. Hij noemt het 'niet erg' dat er in de zomer een 'spanningsveld' ontstond tussen de club en hemzelf. Dat hoort er volgens Zoet bij en hij noemt het een leermoment. "Ik weet nu hoe ik een volgende keer beter met zo'n situatie kan omgaan. Ik ben wel blij dat je het niet aan mijn spel hebt kunnen zien. Ik heb het naast me neergelegd en het een plekkie gegeven."

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
12
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
12
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
14
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Jackieboy10
 
7
1 november 2017 om 19:50
Ik vind Zoet een degelijke keeper, maar niks bijzonders. Dan vraag ik mij dus af wat hij als een topclub ziet, want ik vind hem persoonlijk absoluut niet goed genoeg voor een "topclub" of top 5 club in het buitenland. Ik zie hem weinig tot geen wereldsaves maken, en wel af en toe trommelen met houdbare ballen en onzeker zijn in 1op1 situaties. Dat zijn voor mij geen kwaliteiten voor een topclub.
 
ohwohwohw
 
6
1 november 2017 om 19:57
Ik vind hem wel weer een stuk dichter tegen het niveau aan zitten van 2 jaar terug, toen ze overwinteren in de CL. Ik zie hem wel degelijk ooit hele goede reddingen maken, maar ik zie een subtop club/middenmotor in Engeland bijv echt als de max voor hem. Of benfica zou ook een mooie club zijn denk ik. Helaas is het in oranje keer op keer geschutter. Ligt niet alleen aan hem natuurlijk, maar valt me op dat hij veel onrustiger is dan in goede doen bij psv
 
Delpay96
 
10
1 november 2017 om 19:58
Subtopper in Engeland of een topclub in Portugal zou mooi zijn. Bij porto / Benfica speel je mee om de titel en bijna elk jaar CL.
 
pietjuh86
 
4
1 november 2017 om 20:06
Kan me niet voorstellen dat t wat wordt met die jongen.... Vindt of vond Stekelenburg, Vorm en Cillessen bijvoorbeeld beter... en met hun wordt t ook niks meer helaas
 
Prithender
 
1
2 november 2017 om 07:55
Die spelen alle 3 niets, hoe kun je dan beoordelen dat ze beter zijn?
 
Skede
 
13
1 november 2017 om 20:12
Ik vind Cillessen eerlijk gezegd ook geen bijzondere keeper, en daar kwam Barcelona ook voor.. wat dat betreft zitten we bij Oranje heel ruim in onze redelijke keepers, maar geen enkele keeper die echt internationale top is. Benfica was in het verleden geïnteresseerd in Zoet, dat zou best een mooie club voor hem zijn. En die schaar ik voor hem ook in het rijtje topclubs. Ik denk niet dat Zoet zelf verwacht dat Real Madrid of Chelsea voor hem komen, zo realistisch en nuchter schat ik hem wel in.
 
Jackieboy10
 
1
1 november 2017 om 20:46
@Harrie1610. Ja, maar Barcelona is een geval apart qua keepers. Bij Barcelona zijn meevoetballende kwaliteiten belangrijker dan lijnkeeper kwaliteiten, en Cillessen is daarin gewoon goed. Daarnaast speelt het natuurlijk ook mee dat Cillessen bij Barcelona 2e keeper is, en Zoet praat toch echt over een basisplaats.
 
Skede
 
3
1 november 2017 om 21:08
@jackieboy10, Daar heb je zeker een punt, maar Barcelona zal toch ook 'gewoon' kijken of iemand wel of niet kan keepen, niet alleen meevoetballen. Daarnaast is Cillessen natuurlijk niet naar Barcelona gegaan met het idee dat hij zich bij een rol als tweede keeper zou neerleggen. Die is naar Barcelona gegaan omdat hij dacht dat hij wel eerste keeper zou kunnen worden. Dat is echter een misrekening geweest die bijna iedereen wel zag aankomen. Ik hoop dat Zoet een verstandigere keuze gaat maken.
 
TrebleX
 
0
1 november 2017 om 21:18
Jackieboy mee eens. Bovendien is hij veels te traag om het spel te hervatten en treuzelt hij om een bal uit te gooien. Ook de hoge ballen lijkt hij niet te willen pakken.
 
pietjuh86
 
8
1 november 2017 om 20:08
Zoet heb leuke praatjes maar mag blij zijn dat ie bij PSV zit
 
Skede
 
13
1 november 2017 om 20:13
Andersom mag PSV ook heel blij zijn dat Zoet bij PSV keept want op dit moment is hij, samen met Onana, gewoon de beste keeper van de Eredivisie. En ook de beste keeper voor Oranje die wedstrijden keept. Zoet wordt wel heel erg onderschat door sommige mensen hoor. ''blij zijn dat hij bij PSV zit''
 
SoccerFever
 
5
1 november 2017 om 20:18
Die Zoet begint zichzelf echt een goede keeper te vinden he, die jongen denkt echt dat die een topkeeper is/wordt. Vindt hem maar een matige keeper, blinkt nooit echt uit en daar tegenover maakt die wel op zn tijd een blunder, waarvan ik wel moet zeggen dat dit is vermindert. Al met al een prima keeper voor een club als Nice, Southampton of iets dergelijks, maar een topclub? Nee echt echt
 
Arnout108
 
6
1 november 2017 om 20:58
Ik ben het met je eens dat Zoet nooit een topkeeper wordt. Hij is een meer dan prima keeper maar komt niet in de buurt van de kwaliteiten van een De Gea of iets dergelijks. Ik ben het er alleen niet mee eens dat hij nooit uitblinkt. Dit seizoen heeft hij alleen al in meerdere wedstrijden zeer belangrijke en knappe reddingen gehad.
 
psverdave
 
5
1 november 2017 om 21:34
Als je niet naar wedstrijden van PSV kijkt lijkt het mij niet verstandig om uitspraken te doen over spelers. Zoet keept echt fantastisch dit seizoen.